icon

Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla

levandule_k
18. led 2023

Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.

https://www.modrykonik.cz/group/9019/

PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .

brunetka11
27. led 2023

@ninive211 A netušíš, proč lidé, které Babišova vláda zamkla doma, nepustila jejich děti do školy - proč ti samí teď chtějí volit člověka, který se na jejich životech a životech jejich dětí tak negativně podepsal?

mourovatakocka
27. led 2023

@barumrallyebum To je taková nelegračni legrace, vyresite to nějak? Proč to dělají?

marcicek84
27. led 2023

@ninive211 tak tak cocidismus aje u Babise jen tak prejit neda,radsi by mi ruka upadla mu to hodit,tato moznost pro me neexistuje.Bohuzel.vsak komunisticka minulost je minus Pavla,to neni o tom.kdo byl kde dyl,ale kdyz tam nekdo vlezl to proto,aby se mel lip,nemusel,ale chtel,na to nezapominejme a to,ze byl schopny prevliknout kabat svedci trochu o necem jinem.Bohuzel vojak mi na hrade tez nesedi,volila jsem nekoho uplme jineho,tak proste 2.kolo vypoustim,volbu proti nekomu nejsem schopna udelat s klidnym svedomim.A vis co,v mem okoli nejdou volit do 2.kola ani ti,co to prvne hodili Babisovi,ze po tech devatach ktastrofa a nepresvedcil je...

levandule_k
autor
27. led 2023

@brunetka11 Myslím si, že v té době, měli ještě lidé úspory, spousta jich dostala kompenzace a jednoduše paměť je selektivní a nechtějí vzpomínat na covidové restrikce. Na víc, pro lidi to většinou bylo max. roušky, očkování, nemůžeš do restaurace (omezení cestovat mimo region tak nějak vytěsnili a někde se to ojebávalo), ale teď ta pětikoalice, která mimochodem uklízí bordel po minulé vládě a má to ještě okořeněné energetickou krizí, to je hrůza. Lidem se snižuje životní úroveň, je draho. Za vlády Ano bylo líp. Současná inflace doléhá na spoustu lidí, ale Fiala za to fakt nemůže. Současná ekonomický situace je výsledkem minulého jednání, ono se to projeví se zpožděním, ale to spoustu lidí nedomýšlí. Dále si určitá část lidí myslí, že se prezident spřáhne s Fialou a nevím o čem fantazírují, že budou provádět. Jasně prezident jmenuje guvernéra ČNB a bankovní radu ČNB. Fce v ČNB je delší než prezidentské období a funkce dobíhají postupně. Takže Petr Pavel nejmenuje hned celou novou bank. radu. Je naivní si myslet, že prezident tam nejmenuje někoho ke komu má blízko, to je prostě fakt. Ale také mě zaráží, že se lidé bojí ekonomů, které by vybral Pavel, když současný guvernér ČNB Aleš Michl, dělal poradce Babišovi, to současným lidem vůbec nevadí. (On Zeman nikdy nešel proti Babišovi - teda teď se mu vysmál s kauzou nepošlu vojáky do Polska.)
Navíc u nás není populární EU, Babiš plácne něco proti ní a lidi mu tleskají. V diskuzi na Novinkách nebo na Primě (teď si nejsem jistá), uvedl, že právo veta v EU a nehlasovat je jedno a to samé. No to fakt není. Babiš nikdy nepůjde proti EU. Proč? Protože má dotace, v zájmu Agrofertu není vystupování z EU. (Ale to jistá část lidi nevidí, stačí jim, že někdo řekne EU fuj a hned ho opěvují, jak jim to nandal.) Fungování EU se nám může nelíbit, to je jistě legitimní ji kritizovat, ale pokud chceme něco jako země jinak, musíme si to vyjednat a to nejde jinak, než že tam budeme. Skuhrání nad zlou EU nám nepomůže. Po vstupu do EU jsme měli nárok na řadu dotací, nebyly jsme si jako země na schopny šáhnout na všechny a řadu prostředků jsme nevyčerpaly. Nejsme Švýcarsko, abychom si mohli dovolit nebýt v EU.

levandule_k
autor
27. led 2023

@marcicek84 Bude to zajímavé ty výsledky voleb, uvidíme, kdo zmobilizuje víc voličů, kdo své voliče odradí.

gbp
27. led 2023

@ninive211 kdyz ono by to reseni tech skutecnych pravomoci nikoho nezajimalo a nikdo by to nesledoval. takhle se resi i veci, na ktere prezident vubec nema pravomoc a porad dokola jak u debilu se ptaji, jak by toho docilili. zatimco Oavel se to snazi vysvetlit, Babis jen vykrikuje hesla, ktera lidi chteji slyset a slyseli je uz tolikrat, ze se jim proste vryjou pod kuzi. taky se resi jejich nazory na nektere veci a nekdy je to uplne irelevantni podle me.
a ze maj lidi kratkou pamet je sakra pravda. mozna to pro nektere bylo tak strasne, ze to uplne vytesnili, nevim...ale on Babis za nic nemuze, nikdy za nic nemuze, takze ani za situaci pri covidu a ani ted. to vsechno oni! my sme...to pouzuva jen ve vetach, kolik sme vydelali, kolik sme pridali apod. 🙈

ninive211
27. led 2023

@marcicek84 Nejít volit je taky volba a právoa tuto možnost nikomu nezazlívám, naproosto chápu, že někdo si prostě nevybere. Ale že tentokrát šel volit i manžel, který jinak třehbba senátní, krajské, obecní volby úplně vynechává, prtože to riziko, že bychom měli za prezidenta AB ho tak naprosto vyděsilo, že i když vůči generálovi má taky jisté výhradyy, tak mu to prostě hodí...
Mimochodem, zajímavé, já jsem zaměstnanec instituce, která spadá pod MFin., dříve vedené Shillerkou a Babišem. A nikdo, opravdu NIKDO, s kým jsem se na to téma bavila, nevolí Babiše za prezidenta (mám akorát podezření u jednoho kolegy, ale tam radši nesonduju), absolutně ho nensnášíme. A maximálně někdo vypustí druhé kolo, ale Ab to prostě nehodí.

levandule_k
autor
27. led 2023

@gbp Ještě říká, my jako premiér, tak se oslovil v nějaké debatě :D

marcicek84
27. led 2023

@ninive211 tak jako jak to chces hodit AB?Nejde,ale proste treba u nas rodine bylo to komunisticke pronasledovani,vyhrozovani de facto za nic,proto proste nemuzu ani Pavlovi,byla to silena doba udavacu a prospecharu,kteri byli ve strane ujít,proto neverim zadnemu prevlekacu kabatu s vojenskym vycvikem ani nos mezi ocima.Ale je to tak jak to je a jeden z nich bude na Hrade...na druhou stranu,tim,ze nemam koho volit jsme od toho odpoutana,uz to tak nezeru a jsem jen zvedava jak to dopadne,protoze preference se po tech debatach jeste meni...

marcicek84
27. led 2023

@levandule_k to urcite,bude to chtit popcorn a chladnou hlavu...

klokanka31
27. led 2023

@levandule_k Za vlády Babiše ale fakt bylo líp, aspoň byly i takové základní věci jako léky.

levandule_k
autor
27. led 2023

@klokanka31 A mohl za to Babiš, že bylo líp? A za to, že nejsou léky, může Fiala?

klokanka31
27. led 2023

@levandule_k Tak Fialova vláda za to určitě může. Nebo kdo jiný?

betelgeuzz
27. led 2023

@levandule_k ani jeden nemůže, ale to bohužel spousta lidí nevidí. A Babiš to ví, takže provolává, že jestli se měli lidi za něj líp, ať ho volí.
@klokanka31 zatímco AB by na jeho místě někomu známému zavolal, léky sehnal a pak je osobně rozvezl do lékáren - viděli jsme to za covidu, že?

cikitkapb
27. led 2023

@klokanka31 Prosímtě, to mi vysvětli. Jak může Fiala a jeho vláda za to, že farmaceutické společnosti nestíhají vyrábět léky? 🤔

michaela666
27. led 2023

@brunetka11 To si taky říkám. Během Covidu nás tady na 14 dní zavřeli ( Uničov a Litovel), hlídali nás policajti jak nějaký odpad společnosti. Velká čast republiky nás chtěla nejradši vybombardovat kvůli 25 nakaženým na 24 tisíc obyvatel( a to si nedělám srandu, takové komentáře na netu byly denně), v práci s náma nikdo nechtěl pracovat protože jsme z Uničova.
Všichni tady nadávali a nenáviděli AB, za to že si tohle dovolil v civilizované zemi udělat. A první kolo voleb tady stejně vyhrál. 🤣 Lidi si pamatují jenom co chtějí, takže peníze bez práce pro všechny a bude líp. 🤷

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 To s léky nemyslíš vážně, že ne? Já tě mám za inteligentní ženskou, která si určitě umí zjistit informace. Ty léky sežrala Fialova vláda, nebo je stáhli z prodeje? Vždyť i politici ty léky potřebují pro sebe a pro děti.
Tím co se děje na Ukrajině a v Rusku logicky budou výpadky věcí, na které jsme zvyklí a nejsou protože chybí suroviny nebo se vyráběli celé nebo jejich části právě na tom území. Za to bychom mohli obviňovat snad jen Putina, že rozpoutal něco tak šíleného jako" speciální operaci".

ninive211
27. led 2023

@levandule_k K té EU, moje řeč. Nemůžeme si dovolit vystoupit z EU. Vidíme, jaké problémy to nadělalo v Británii, jaké kolem toho byly obstrukce, jak dlouho to trvalo ten proces a teď, 2 roky po brexitu už spousta lidí pláče a chtěla by do té "zlé" EU zpátky. Na brexitu si tam vylámalo zuby několik premiérů! EU je velmi nedokolnalý projekt a je velmi pravděpodobné, že se jednou časem rozpadne samovolně sám, že to bude neudržitelné (prostě Spojené státy evropské fakt nehrozí, na to jsou jednotliví členové fakt rozdílní). Ale nemá smysl, aby česká republika, která ej zcela obklopena dalšími EU státy a je tranzitní zemí v srdci Evropy, aby dělal nějaká velkohubá gesta, jak EU je fůůůj a že chceme vystoupit. Můžeme se vymezovat, můžeme se pokoušet změnit věci uvnitř struktury EU, ale výstup z EU by nám rozhodně absolutně nepomohl. Srovnávat se se Švýcarskem, které si na té neutralitě zakládá celá staletí, opravdu nemůžeme.
Hlavně nenechat lidi rozhodovat v referendu o výstupu, protože jak je vidět v diskuzích a na sociálních sítích, DRTIVÁ většina lidí nevidí souvislosti, jen vidí, že EU zase vydala nějaké nové stupidní nařízení.

klokanka31
27. led 2023

@cikitkapb A jakto že v cizině léky jsou normálně? Když nám manželův kolega v Polsku sháněl dětský čípky, zírali na něj jak je možný že tady nejsou. Tady ti pomalu už neprodají ani obyčejný paralen. A že se odsud nelegálně vyvážely léky do ciziny, to jsi asi slyšela taky ne?

mourovatakocka
27. led 2023

@klokanka31 Jak bylo líp??? Myslíš, jak děti nesměly do školek? Tys asi očr a plačící dítě doma neřešila, co? Za Babiše bylo líp hlavně Babišovi. Říkáš, že prezident je na okrasu. Tak si vol cholerického blba, co spáchá mezinárodní ostudu už v předvolební kampani. Ty máš fakt zvláštní představy o světě, ani nevíš, co dělá prezident, ale ab je nejlepší.

ai30
27. led 2023

@michaela666 A ty leky jako ted nejsou? To te tak traumatizovaly ty dva dny, kdy se strasilo, ze nebude Nurofen? A uz si nepamatujes, kdy za Babise nebylo vubec nic, cel republika sila rousky jak diva, protoze se vyjebali na nejake statni zasoby, tvl, dyt to byl uplna shitshow...

ai30
27. led 2023

@mourovatakocka Ona nepracuje, takze zadne ocr ji vrasky nepridalo..

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Vždyť i v Jílkové řekli, že výrobci prodají léky tomu, kdo zaplatí víc. Tak proč jim vláda nedá víc?

mourovatakocka
27. led 2023

@ai30 Já jsem doma s mladším, viděla jsem to jen zprostředkovaně kolem sebe. Ale nechápu, jak to někomu může přijít zcela ok. Třeba je taky doma s mladším jako já, nebo nemá školní děti, ani známé s malými dětmi, co já vím.

journals
27. led 2023

@ai30 no, on ten nurofen opravdu nebyl a nešlo jen o dva dny 😖 sehnat čípky nešlo, hlavně ty pro miminka. Měla jsem mimino po očkování a dost stažený zadek…tak to zase prosím nezlehčovat
(Zbytek týkající se AB nekomentuji, páč to se nedá 😂)

mourovatakocka
27. led 2023

@klokanka31 Vláda má kupovat léky? A aby ti nějaký ministr šel nakupovat, to by se nehodilo?

journals
27. led 2023

@klokanka31 nemáš trochu krátkou paměť? 😳 za Babiše bylo líp? 🤣🙈

michaela666
27. led 2023

@journals Já to naštěstí nepotřebovala, ale lékárny u nás hned nabízeli čípky pro miminka a děti, které si vyrábí přímo sami. Měli mít stejné účinky, jen kratší dobu použitelnosti. Takže bych řekla, že docela rychle reagovali aby se nestal průser. Co vím od lékárnice tak hodně udělala panika a že lidi skupovali všechno co šlo a ani to nepotřebovali, takže omezili na 1 Nurofen sirup na osobu a tady u nás ve Vidlákově naštěstí nebyl nedostatek.
Každopádně příjemná situace to teda nebyla.

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 Úplně si nemyslím, že léky nakupuje vláda. A pokud lékárny nebyli ochotné nebo neměli možnost nabídnou víc, tak se vláda může stavět na hlavu.
Já si myslím, že se u nás celkově podcenila zásoba léčiva .

klokanka31
27. led 2023

@journals No on nurofen není ani teď.

Strana