Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla
Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.
https://www.modrykonik.cz/group/9019/
PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .
@barumrallyebum Tak to je hustý!
@michaela666 Ano, uměle vyvolaná panika médii (zejména panem ekonomických expertem na všechno Kovandou...já toho člověka už nemůžu ani vidět. Podle něj je všechno BRUTÁLNÍ a EXTRÉMNÍ a a MASIVNÍ). Se nedivím, že ty články v některých lidech vyvolávají paniku...jak za covidu zpráva, že dochází v supermarketech těstoviny
@ai30 To byla reakce na mě? Problém s léky a špatnou zásobou na sklad se táhne už dlouho.
@klokanka31 A potřebuješ Nurofen? Jestli se nedá objednat z eshopu, tak se můžeme domluvit v SZ. U nás v lékárnách normálně je.
@klokanka31 Ale je, minuly tyden mi deti lehly s horeckama a ibuprofenove cipky i sirup pripravuji v lekarne individualne.
@klokanka31 Ano bylo líp (přirozený ekonomický cyklus, ne zásluha AB) a rezerva z té doby, kdy bylo dobře, na dobu, kdy je hůře (teď), je tedy kde???
@michaela666 Naštěstí mám, ale eshopy fakt nemají.
@klokanka31 Jak za to může Fialova vláda?
@ninive211 no ale vysoka inflace bude pokracovat a ja se ztotoznuji se Sichtarovou,ktera se vyjadrila,ze jak se ji kazdy pta,jestli bude menova reforma,ze probiha timto zpusobem,ze lide pomalu chutnou,ze to nebude jak v minulosti,ze zchudnou pres noc...a tohle je dilo Fialovy vlady a ani se tim netaji.A toho Kovandu bohuzel nastelovali do role slovo bozi 🙈
@somalicats To je sice hezký že to připravují v lékárně, ale zkušenost mojí kamarádky. Šla do lékárny že chce čípky pro děti. Tak se dozvěděla že nejsou,že jedině tyhle co sami vyrábí, ale jen pokud má její dítě zrovna horečku. Což nemělo, tak jí je nedali. Ale to mě teda řekni co má člověk dělat, když dítě chytne horečku večer, a ještě nejlíp v pátek. Kde pak jako honem shánět lékárny?
@klokanka31 a ona jim reklayze nema,mela rict,ze ma a jedno baleni mit doma,tady orestsvs legrsce s je treba mit jedno baleni v zasobe
@klokanka31 A ověřila sis reálně, kdo za ty farmaceutické objednávky odpovídá?
Navíc, kdo jisté pharma firmy vlastní?
Fakt mne reálně zajímá - opravdu sis ty informace ověřovala nebo jsi tu jen tak něco plácla?
@klokanka31 Pro tyhle případy má mít přece něco doma. Minimálně 1 balení čípků nebo sirupu na bolest a teplotu. Neumím si představit lítat někde po lékárnách až když je průser. Tak to mám i pro nás v domácí lékárničce.
Když se blíží datum spotřeby a není otevřený, tak ho nabídnu někomu z kamarádek kde je dítě nemocné, aby se nevyhodilo.
@klokanka31 Tak to neni problem v kazde lekarne. V tom Podoli maji cipku dost a normalne vydaji, ja tam taky sla kvuli tomu, ze mi dosly. Totez ty sirupy.
@gbp hele já AB volit nebudu, ALE trochu mě štve (oprava, štve mě to hodně) že Pavel chce hned podpořit zrušení slev na dani napr na manželku a myslím si ze snížení rodicaku je těsně v pořadí ... za babise řidičák zvýšili a zrušení slev a snížení rod by vetoval, pokud nelhal samozřejmě. což je zrovna asi jediná věc která se mě skrz prezidenta fakt přímo týká no 😀
@brunetka11 Nevím jestli za to přímo odpovídá ministerstvo zdravotnictví, ale předpokládám že jo?
@marcicek84 Nám takhle zas odmítli prodat obyčejný paralen, že když jsme bez obtíží, tak nám ho nedají. Hned druhý den tam manžel šel, už s horečkou, a to mu to teda prodali 🤦♀️
@somalicats A nemají tam teda panadol čípky junior?
@vero987nika Ta sleva na manželku (a myslím že budou chtít i na dítě) mě taky neskutečně štve.
Není ten náš nedostatek léků způsoben třeba tím, že máme regulovaný trh a jsou léky drženy uměle levné oproti okolním státům? Tudíž výrobce radši prodá dráž jinde. Už vidím, jaké by bylo haló, kdyby se regulace ceny, pokud je, zrušila.
Babiš těžil z toho, že byl premiér v době, kdy byla sinusoida blahobytu na vrcholu. Měl šetřit na hubená léta. Růst zarazil covid a taky to, že se to prostě časem samo zlomí a jde sinusoida zase dolů, až dosáhne dna, zase půjde nahoru a pořád dokola. Kolaps a regenerace. My jsme teď v kolapsu.
@vero987nika prosimte muzes uvest zdroj? Zkousim to hledat a nikde jsem nenasla, ze by Pavel neco takoveho rekl.
Zadruhe - zruseni slevy na manzelku byl jeden z navrhu NERVu, jak usetrit verejne finance - neni to jeste ani vladni navrh, byla to jedna z moznosti. Navic pri hledani mi to naslo uplne stejnou zpravu z roku 2019, ze “sleva na manzelku asi skonci” - mame rok 2023 a zatim se nic takoveho nestalo.
@rencinka87 Řekl to včera v debatě na nově
@vero987nika zalezi od kdy to bude,na bezici rodicaky nevim zda to pujde uplatnit,prece jen uz mas kolikrat do 3 let pozadany rodicak u zamestnavatele a taky nevim zda Sleva na manzelku by se zrusila uz za rok 2023 nebo az od 2024 dale,zpetne by to asi neslo si myslim....sleva na dite to nevim,to uz by byl velky sok a misto toho by to stejne davali v detskych pridavcich lidem...
No od roku 2024 bude hur vsem.Hlavne driv nez zari 2024 dite nemas sanci umistit,navic neni ani ted dostatek kapacit,takze to nebude uplne sranda...A pokud se bojis,ze ti RD vezmou,staci cerpat zrychlene a nechat si tam minimalni castku kteroi rozlozis do konce pozadovane doby,i z toho duvodu si myslim,ze na aktualne bezici rodicaky se to vztahovat spise nebude,kazdy cerpa jinak,nebude co brat....
@marcicek84 Ale jen těm kdo na přídavky dosáhnou.
@klokanka31 a ti co kdo nedosahnout,tak to asi stejne nepotrebuji...
@marcicek84 Ale takhle ta společnost dospěje k názoru že je výhodnější být fakt na různých dávkách.
@klokanka31 No kamarád sarkasticky říká, že jistá skupina obyvatel, jsou jediní, kteří tenhle systém pochopili.
Bohužel se jistou skupinu obyvatel nepodařilo začlenit do pracovního procesu, čest výjimkám a to je problém.
Snad nebudou tak hloupí aby zrušili slevu na dítě, to bylo zas hození klacků pod nohy pracujícím rodičům.
@marcicek84 Neřekla bych, že nepotřebují. My třeba na žádné přídavky ani pomoc od státu nemáme nárok ( v září jsem to zkoušela) a to máme měsíčně příjem okolo 45 tisíc, což na vyskakování úplně není. Takže jsem ráda aspoň za vrácení daní.
@michaela666 Kdyby zrušili slevu na manželku tak to bude zase házení klacků pod nohy matkám co jsou na rodičáku...

@ai30 On o o dva dny opravdu nešlo, problém s Nurofenem se táhl už od léta, pak před Vánoci něco naskladnili a během dvou dnů to bylo pryč. protože lidé šíleli a zásobili se jako pominutí. Taky nešlo jen o nurofen, ale hlavně o antibiotika. Moje kadeřnmnice sehnala před Vánoci antibiotika přes známý, dr. jí mezitím naposílala x receptů, aby nepropadla platnost, tak nakonec měla doma víc léků, než bylo potřeba, chtěla to dát doktorce, ať to když tak distribuuje někomu, kdo by to náhodou potřeboval a ona jí řekla, že jen ať si to nechá, že už teď mají signály, že ATB zase nebudou na další tři měsíce a nejdřív v březnu...
Souhlasím s tím, že vláda mohla udělat jeden krok, a to (dočasně) zakázat vývoz strategicky důležitých léků, kde právě hrozilo, že nenažrané farmafirmy je prodají tomu, kdo dá víc někde na Západě (zajímavé ale, že v DE krize s léky je taky a nemůžeme ozhodně říct, že Němci nemají na to si ty léky "přeplatit"?)