icon

Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla

levandule_k
18. led 2023

Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.

https://www.modrykonik.cz/group/9019/

PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 Já bych byla raději pro to, aby se víc věcí dalo navázat na odpočet z daní pracujících rodičů ( klidně průběžně každý měsíc) a zrušili by se radši přídavky. To by donutilo všechny rodiče pracovat.

Jasně máme sociální solitaritu, ale podporovat někoho za válení na gauči, když má zdravé ruce mě hrozně stolicuje.
A jsme zase u toho, tohle není v kompetenci prezidenta.

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Jenže přídavky berou třeba i samoživitelky. A když by neměla hlídání, jak může pracovat?

somalicats
27. led 2023

@klokanka31 Hele, to nevim, zda je maji hotove, ja tam sla pro ty ibu, ale co jsem se tam s nima zakecala, tak pripravujou vse, co neni. Tak asi nejlip si tam zavolat.

levandule_k
autor
27. led 2023

@klokanka31 Je rozdíl mezi samoživitelkou a někým, kdo celý život nepracuje a jen pobírá dávky. I ta samoživitelka si časem může najít partnera nájem se lépe táhne ve dvou, nebo žárovce je jedno jestli svítí jednomu nebo třem lidem.

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 Pro tenhle případ by měli být jesle a víc školek. Jenže než to někdo začne realizovat budeme to sakra trvat. V momentě, kdy dá dítě do školky už se do pracovního procesu zapojit může. Nechci shazovat samoživitelky, mají naloženo dost velké břemeno, ale kolik z nich je samoživitelkami opravdu? Já osobně znám 2, zbytek jsou samoživitelky jen na papíře a mají normálně partnery, protože se jim to finančně vyplatí.

somalicats
27. led 2023

@michaela666 A to je to, o cem jsem tu psala par stranek zpet, ze tu dlouho chybela podpora zkracenych uvazku a detskych skupin, aby i ta samozivitelka mohla do prace a nemusela cekat, zda a kdy vubec ji vezmou dite do skolky.

michaela666
27. led 2023

@somalicats Souhlas, ve světě je to běžná věc, škoda že jsme v tomhle dost pozadu. Místo komplexního řešení problému stát vyplácí přídavky. Pak se brečí, že nejsou peníze a hledají co by kde mohl zkrouhnout, zrušit nebo na čem vybrat víc peněz do státního rozpočtu.

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Částečně s tebou souhlasím, že některé jsou samoživitelky jen oficiálně. Ale myslím si že malinké dítě má být s mámou, a ne v jeslích.

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Ono by se dali vzít peníze i jinde, a ne brát je rodinám s dětmi.

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 I to malinké dítě má dva rodiče ( pomineme úmrtí nebo vážné nemoci, kdy nemůže rodič pracovat), kteří se mají povinnost starat oba ikdyž už spolu nejsou.

ai30
27. led 2023

@klokanka31 Jenomze co ty si myslis, je uplne irelevantni. Rodice by meli mit moznost si sami zvolit, podle toho, co si mysli oni.

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 Kde jinde například? A prosím reálné příklady, protože pochybuju, že poslanci si sníží platy, přestanou krást atd.

ai30
27. led 2023

Treba by se ty penize daly ubrat z dotaci na podporu drobnych podnikatelu, ktere pobiraji firmy holdingu Agrofert...

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Už dlouho si říkám proč neobnovit trest smrti pro těžké zločince. Na tom by se ušetřilo dost.

somalicats
27. led 2023

@klokanka31 Vsak taky nikdo netvrdi, ze v tech jeslich ma byt od rana do vecera. Ale ruku na srdce, v zahranici se s Tebou nikdo nebavi a bud jdes do prace, nebo zustanes doma, ale za sve. Ja treba uz hromadu let delam na zkraceny uvazek, delala jsem tak i v dobe, kdy jsem jeste nemela mladsi holky a starsi byly ve skolce - nemusely tam pak zustavat do zaviracky a mely jsme velkou cast odpoledne pro sebe.

michaela666
27. led 2023

@ai30 Perfektní řešení, jen mám obavu, že tohle by si AB rychle ošéfoval.

@klokanka31 S tím bych jednoznačně souhlasila.

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Vrahy, nenapravitelné násilníky, dealery a výrobce drog prostě popravit, a ostatní lehčí kriminálníky nechat ve vězení, ale ne aby tam měli pohodičku, dát jim jen suchý chleba a vodu. Za prvé by stát ušetřil spoustu peněz, a za druhé by si lidi rozmysleli co dělají.

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 Ve včerejší debatě padlo, že za neplacení výživného by do vězení chodit nemuseli. To by taky ušetřilo dost peněz. Stát by si na ně došlápl jinak, aby platili co mají. Nevím, který z nich to řekl, ale myšlenka dobrá.

Na tvoje pojetí vězení je dnes už společnost dost sociálně založená, takže chleba, voda a práce mi nepřijde úplně reálné.

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Jo to byla dobrá myšlenka. Je ale škoda že se dneska na to vězeňství pohlíží jinak.

michaela666
27. led 2023

@klokanka31 Můžeme být rádi, že se na vězeňství pohlíží jinak. Ty bys to vrátila jen do doby práce, voda a chleba. Někdo by mohl jít víc do extrému - za krádež sekat ruce atd.
Místo živit vrahy třeba 20 let, kdy si můžou zažádat dřív o propuštění bych byla pro trest smrti. Na druhou stranu z pozice soudce bych o tom rozhodovat nechtěla. Zjistit třeba po vykonání rozsudku, že to ve skutečnosti udělal někdo jiný a ty jsi rozhodl o životě nevinného....Ale to už jsme úplně jinde.

klokanka31
27. led 2023

@michaela666 Samozřejmě by musely být 100% důkazy že to opravdu spáchal ten daný člověk.

hojda
27. led 2023

@klokanka31 Tak se modli, aby ti pak někdy někdo nestrčil do batohu pytlík s drogama a pak tě prásknul. Tohle je strašně jednoduše zneužitelné a fakt se těch živlů nezastávám. Já bych byla pro to, aby ve vězení povinně pracovali (tím pokryly náklady na vězeňství) a učili se hospodařit (vzdělávání ve finanční gramotnost povinně). Myslím, že vězni se mají lépe než zaměstnanci třeba ve Vodňanském kuřeti....https://www.e15.cz/domaci/mizerny-plat-a-spatne... Tady je vidět, jak moc chce AB pomáhat lidem, až tak že lidé, které zaměstnává nemají šanci s tím platem vyžít a Agrofert dál bohatne....to je lidumil jak vyšitý. On ji to vlastně doplatí v dávkách ze státního rozpočtu.....

vero987nika
27. led 2023

@rencinka87 řekli to včera v debatě, Pavel ani nezaváhal že by to podpořil zrušit ... u Babiše je aspoň malá šance že by se to třeba pokusil vetovat 😒 Snížení rodičáku se také bojím, čekáme v dubnu druhé takže koncem roku půjdu na nový rodičák a neumím si představit mít ho na míň než 3 roky, a doteď jsem brala na 3letý rodičák těch 9 tisíc, no tak představa ze by to bylo ještě míň teda nic moc jako 🤦🏻‍♀️ Babiš chtěl ten rodičák ještě znova zvýšit aspoň 😏 nelíbí se mi ani jeden z kandidátů 🙈 začínám být trochu nalomená že vyloženě nevím koho volit

maargit
27. led 2023

@klokanka31 Jako kdyz to procitam dal, tak se nemuzu ubranit tomu, ze tvoje chapani sveta je strasne jednoduche. A vzhledem k tomu, ze nevis, co muze a nemuze prezident a chytas se na levna hesla psychopatickeho lhare, tak by to chtelo kurz kritickeho mysleni.

maargit
27. led 2023

@vero987nika Nemuze se zvysovat rodicak, to je nesmysl.

betelgeuzz
27. led 2023

@vero987nika vetovat to může, ale přehlasuje ho pak parlament a zákon platit bude.

vero987nika
27. led 2023

@maargit proc by se nemohl zvýšit? vždyť se před 2 lety zvýšil a o docela o dost 😀

vero987nika
27. led 2023

@betelgeuzz jasný no to je další věc, že on ten prezident stejně nemůže nic 😀

michaela666
27. led 2023

@vero987nika To jako fakt??? Ten detail zadlužení po Covidu díky předchozí vládě a vybraní rezerv a 5 tisícového kapesního pro určité lidí jsi nepostřehla. 🤣 Že to bylo myšleno jako vtip?

marcicek84
27. led 2023

@vero987nika hele rodicak chteji snizit az od roku 2024 a to ze 4 let ne 3 roky,takze 3 lety by byl,chteli i pokratit castku mezi 80 - 100 tis.Kc,takze by se bralo jen 6800-7000Kc mesicne,na dnesni dobu fakt malinko,pokud neni zazemi pro deti tedy skolky a zarucena mista pro deti od 3 let,tak nevim jestli je toto realne.Navic pokud stihnes pozadat o rodicak na podzim 2023, tak myslim,ze pojedes podle starych pravidel,pokud se neco zmeni,bude se menit na podane zadosti o RP od roku 2024,to si tedy myslim ja.
No a Jurecka se nechal slyset,ze uvazuje naopak o navyseni RP,ze to letos chce zaridit,tak uvidime kdy se to potka,muj soukromy nazor je ten,ze se nic nezvysi ani nesnizi pouze se zkrati doba na cerpani do 3 let veku ditete.
Jinak tedy jsem rada,ze uz dve deti mam a RP mam v behu a dalsi neplanuju,protoze uz to tak ruzove pro nikoho u nas nebude...

Strana