Iscare - PCO - Clostilbegyt - Utrogestan - laparoskopie

minnie86
16. kvě 2017

Ahoj, po cca 13ti letém braní HA jsem ji v září 2016 vysadila s tím, že bychom si rádi "pořídili" miminko. Bohužel menstruace nepřišla ani v říjnu, ani v listopadu...Tak jsem to začala řešit s mojí gynekoložkou. Ta mi na upravení cyklu napsala na 3 měsíce Klimonorm. Po něm menstruace každý měsíc přišla, ale také sem před ní i po ní několik dní špinila. Od března jsem začala užívat Clostilbegyt 1-0-0 a Utrogestan 1-0-2. První měsíc jsem na Clostil vůbec nereagovala. Tak mi na kontrolním UTZ paní doktorka doporučila užívat vyšší dávku (2x denně 1 tabletku). Když jsem i druhý měsíc měla v polovině cyklu neustále negativní OVU testy a BT skákala nahoru a dolů, nevydržela jsem a objednala se na vstupní prohlídku do Iscaru. A přesto, že mi stále vycházely negativní OVU testy, tak mi 20DC na UTZ paní doktorka řekla, že za jedním vaječníkem vidí volnou tekutinu. Následoval den zpoždění, já už se naivně začala radovat, že to třeba vyšlo. Ale menstruace další den dorazila. Tak jsem nasadila na poslední měsíc Clostil a doufala. 2DC jsem byla na odběru krve na hormonální profil (výsledek: zvýšený testosteron a naopak nedostatek progesteronu). A 13DC na UTZ a jiná paní doktorka mi potvrdila to, co si myslela moje gynekoložka, že mám PCO. Vaječníky vytvořily folikulů mnoho, ale malinkých, které nedozrávají. Byla mi nabídnuta léčba ve formě injekcí jako příprava na IUI. Nakonec jsem se s paní doktorkou domluvila, že než přistoupíme k IUI, podstoupím laparoskopii. Musím se přiznat, že už jsem v takovém nervu...pořád se doma hádáme, protože jsem nervózní a nepříjemná. Někdy mám chuť to vzdát, ale pak si říkám, že toho jednou budu třeba litovat...

lencak80
16. kvě 2017

Nikdy jsem v takove situaci nebyla...takze nechci radit...jen ti preji..aby ses dala hlavne psychicky do pohody. Protoze psychika dokaze delat divy...jak pozitivne tak negativne. Vim to....stresem ani spatnou naladou nic nevyresis. A zkusila bych poslouchat sve telo a neverit jen doktorum. S tim mam take sve zkusenosti. Ale to by bylo na knihu. Tak se drz!!!!!

gabcat
16. kvě 2017

@minnie86 Ahoj, vůbec se ničeho neboj. Pokud už víte, kde je příčina, tak už to můžou doktoři řešit. V Iscaru jsi v moc dobrých rukou, určitě ti k miminku pomůžou.

My se k nim dostali po víc než roce neúspěšného snažení. První konzultace někdy konec října 2016. Manžel musel zobat vitamíny a pilule 3 měsíce, tím se to posunulo. Hned od ledna jsem ale stimulovala a výsledek vidíš 🙂 zkus se trochu uvolnit, říkej si, že se konečně děje něco, co vás posune dál. A držím palce 😉

minnie86
autor
18. kvě 2017

Mám ještě dotaz, zítra se jdu radit k Dr. Lachetovi ohledně té laparoskopie a můj partner ještě nebyl na spermiogramu; myslíte si, že bude lepší, když si tam teď také dojde, aby příp. začali včas "léčit" i jeho, kdyby nebyl úplně OK?

gabcat
18. kvě 2017

@minnie86 Za mě určitě, chlapi teď mají ty spermie nějaký špatný. A zbytečně by se vám to pak zase prodloužilo min. o 3 měsíce, během kterých bývají na spermio vidět výsledky.

minnie86
autor
18. kvě 2017

Aha, tak děkuju za radu 🙂👍

uzivatelkapetra
18. kvě 2017

My skoro to samé, jen teď druhý měsíc clostylu a žádný folikul neroste... Taky už chodíme do car a tam mi řekli, že jistější a lepší než laparo je ivf. No jistější to je asi hlavně výdělek. Naštěstí jak jsem jim řekla, že v létě chystáme svatbu tak nemáme peněz nazbyt tak přestali točit pořád jen o ivf. Jen když ten clostyl nezabere ani příští měsíc asi nám nic jiného nezbude😕 a to mám "jen" špatný poměr FSHxLH, ostatní v pořádku

minnie86
autor
21. kvě 2017

Ja take a to mi jeste ted v patek zjistili snizenou funkci stitne zlazy, tak mi hned nasadili tabletky. Od dalsiho mesice me chteji zacit stimulovat injekcne na IUI.