Nová hormonální antikoncepce, ovulace, styk

zuzulinda16
7. čer 2018

Ahojky, potřebovala bych radu. Beru druhé platíčko úplně nové HA Mercilon. Sedmidenní pauza mi skončila v úterý a od včerejška (středa) normálně užívám pilulky. Během pauzy, tudíž během menstruace, nemíváme s přítelem sex. Minulou HA (Rhonya) jsem brala půl roku, měla jsem při menstruaci silné bolesti břicha a silný tlak v prsou, menstruace trvala 5-6 dní a byla celkově silná. Teď u Mercilonu jsem měla menstruaci pouze 3 dny + lehké špinění a krvácení bylo velmi slabé, prsa mě nebolely vůbec a břicho jen jeden den. Včera, když jsem vzala první pilulku nového platíčka, jsme měli s přítelem sex a udělal se do mě. Mám stáhlou aplikaci Flo na záznam menstruace a cyklu a ukazovala mi vysokou šanci na otěhotnění a dnes (čtvrtek) mi ukazuje, že mám ovulaci, což se prý při antikoncepci neděje a ráno mě trochu pobolívalo břicho a všimla jsem ji lehkého špinění, jen takový růžovo-oranžový výtok. Pro jistotu jsem si vzala mini tampon. Břicho už mě nebolí, jen mě trošku třeští hlava. Nevím, jestli to nemůže být tím, že jsme to včera trošku přehnali, jsem tam dole i krapet odřená😁 a nebo dochází k ovulaci a jelikož spermie se drží v pochvě i několik dní, nemohla bych otěhotnět? Děkuji za rady

letadylkokane
7. čer 2018

@zuzulinda16 1) Ovulaci urcite neurcuje a neridi zadna aplikace v telefonu, ale tvoje telo. 2) Antikoncepce funguje na nekolika principech. Muze blokovat ovulaci, nebo treba zhustovat posevni sekret a ovulace muze probihat. Nevim, zda je Mercilon gestagenni (blokovac), ale tento typ HA je ted nejrozsirenejsi 3) Pokud beres HA jak mas, tezko otehotnis, nemas jak. 4) Spineni je pravdepodobne bud individualni reakci na divocejsi sex, nebo primo na Mercilon.Kamaradka pi zmene HA spinila pekne dlouho 5) HA neberes jak mas a pokles hormonu zapricinil spineni. V tom pripade zalezi na tom, v jake fazi cyklu se tak stalo, jestli zvladne zbytek piluli ovulaci potlacit.

zuzulinda16
autor
7. čer 2018

@letadylkokane minuly mesic jsem si zapomnela vzit jednu pilulku ve 3 tydnu a menstruace se dostavila. Jinak beru jak mam, kazdy den ve stejnou dobu

vendelinka08
7. čer 2018

@zuzulinda16 proc resis nejakou ovulaci a plodne dny..kdyz beres ha? To ze ji izivas je snad proto..aby ses chranila pred pocetim..coz je v poradku. Tak nechapu starosti s tim jestli mas nebo nemas plodne dny..kdyz je mit nemuzes. Aplikace ti toho muze nakukat a vse je stejne jinak. Jinak Mercilon jsem kdysi brala a bylo vse ok a nikdy jsem tehotna nebyla. A rozhodne jsem verila tomu..ze pokud se chranim ha..tak neotehotnim a uzivala si sexu s partnerem. Takove zbytecne stresy a sledovani vs mladych fakt nechapu. Nemyslim to ve zlem..jen to opravdu nechapu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru