icon

Jak moc chodí kontroly na těhotné, když jsou na neschopence?

lencis1vv
17. led 2019

Ahojte!
Prosim, prosim, ma nektera z vas zkusenosti s kontrolou, kdyz jste na neschopence? Jde mi konkretne o to, jestli resi tehule, kdyz zazvoni a vy zrovna nejste doma.

drakenn
•
17. led 2019

Ano, řeší. Musíte dodržovat vycházky

tercasv
•
17. led 2019

Oni prý nemají napsané, s čím člověk marodí. Prý mají napsané jméno, adresu a čas vycházek. Nerozlišují neschopenku v těhotenství a např. zápal plic.

hezz17
•
17. led 2019

@lencis1vv já teda nechápu co je tohle pořád za otázky. Pokud jsi na neschopence, tak asi proto, že nemůžeš z nějakého důvodu pracovat. A v tom pripade prostě musíš dodržovat nějaký režim.

editah222
•
17. led 2019

@lencis1vv je úplně jedno jestli jste těhotná nebo máte chřipku. Neschopenka a s ní související dávky jsou pro ty co opradu nemůžou pracovat. Pokud jste zdravá tak máte být práci a ne na PN.

lencis1vv
autor
•
17. led 2019

@hezz17
Nemuzu vykonavat svou praci na hpp kvuli fyzicke narocnosti. Brigadne bych pracovat mohla.

lencis1vv
autor
•
17. led 2019

@lencis1vv
Znamena to tedy, kdyz uz v praci na hpp mam vycerpanou dovolenou,mohla bych to resit neplacenym volnem a v pohode si uzivat brigady?

hezz17
•
17. led 2019

@lencis1vv v tom pripade tě mají přiřadit na práci kterou dělat můžeš nebo zůstat doma za 100% platu. A ne být na neschopence

monika76301
•
17. led 2019

@hezz17
@lencis1vv přesně... Vubec bych na neschopenku nesla zaměstnavatel je povinen te přiřadit na práci pro těhotné pokud takovou pozici nema jsi doma za 100% platu... Pokud neco najde ale klesne ti mzda tak je vyrovnavaci příspěvek v mateřství a těhotenstvi a dorovna ti mzdu... Vse mam a i na 100% jsem byla měsíc nez pozici nasli... Vyhodit te nesmí a na nemocenskou jit nemusíš nikdo tě nutit nebude

lencis1vv
autor
•
17. led 2019

Dekuju holky za objasneni, tudiz to stejne zalezi na me, bud se rozhodnu pracovat i nadale kratky,dlouhy tyden 12hod smeny, nebo neschopenka.

tercasv
•
17. led 2019

Nejsem si úplně jistá, kdyžtak mě někdo opravte. Ale mám dojem, že těhotný 12hod směny mít nemůžou. Zaměstnavatel je buď musí přeřadit na jinou práci, v tomto případě na 8hod směny a když toho není schopen, bude těhotná doma za 100% platu.

hezz17
•
17. led 2019

@tercasv to určitě nemají pravda. Těhotná může pracovat i na noční, i na dvanáctky. Pokud to její zdravotní stav dovolí.

j.a.n.i
•
17. led 2019

@hezz17 Muze, ale nemusi. Pokud o to pozada, tak je zavestnavazel povinen ji prevest.

monika76301
•
17. led 2019

@hezz17 muze na vlastní žádost ale pokud ji lékař napíše ze to neni dobré a ohrožuje to tehu tak to dělat nemůže a musí byt prerazena

j.a.n.i
•
17. led 2019

@monika76301 Tak pro nocni nepotrebuje ani papir od doktora, staci, ze pozada o prerazeni na den a musi ji byt vyhoveno.

monika76301
•
18. led 2019

@tercasv maji napsanou diagnózu byla na me loni kontrola marodila jsem s prstem a prisla po puo roce ze se jim to na prst zda hodně ja mezitím mela dopravní nehodu a změnu diagnózy ale nějak se jim to nesparovalo

tercasv
•
18. led 2019

@monika76301 aha, tak to mám nějaké mylné informace 🙂 to se omlouvám🙂 ale tak i tak se vycházky musí dodržovat 😉

nita1984
•
18. led 2019

Těhotná, netehotna, pokud je PN, vycházky dodržovat musí.