icon

Nejlepší části Prahy pro druhý domov na prázdniny?

florida2001
7. bře 2022

nejsem z prahy a tudiz se chci zeptat kterou cast prahy byste doporucili na investici/druhy domov (prazdniny). zajima me vas nazor. dekuji

Strana
z2
95newmommy2020
7. bře 2022

Praha 6 kolem Dejvic, Liboc. Pak Praha 2 Vinohrady, Praha 3 Žižkov.

bucifalek
7. bře 2022

Hanspaulka, Ořechovka..

hester92
7. bře 2022

@florida2001 Troja, rozhodne ne Zizkov!

ruzova_pastelka
7. bře 2022

Mimo zmíněné Karlín. Ale investovat do nemovitostí, pokud se i na takovouhle věc musíš ptát v diskusi na MK je velmi, velmi nemoudré 😄

gracinka7
7. bře 2022

@florida2001 ořechovka, historické centrum

g_m
7. bře 2022

@ruzova_pastelka Proč nemoudré? Jsem z druhého konce republiky a o Praze v tomto ohledu nic moc nevím, tak proč se nezeptat 😕

daasqua
7. bře 2022

Mám pocit, že poslední dobou jsou všechny byty, o kterých jsem si před 10 lety myslela, jaká je to díra, hrozně moc lukrativní, skvělé, je o ně obří zájem a jsou drahé... teď se lidi sesypou i na byt v zapadlé díře v paneláku.
Jinak byty v Praze stojí min 8mil za cca 70 metrů. Třeba na severu, kde se to dost rozrůstá, stojí garzonka 50m cca 6,5 mil. V širším centru Prahy blízko dopravy (metro, tram) stojí byt 3+kk cca 8 mil. V centru (Praha 1, Praha 5, Praha 2...) stojí byt 3+kk klidně i 14 mil Kč (nejdražší třeba i přes 20). Takže záleží, na co vůbec peníze máte. Jinak každá část má něco do sebe a záleží, co vyhledáváte.

dandaa
7. bře 2022

Na investici Praha není úplně vhodná . Kor jestli chcete nemovitost pronajímat.

zelenaesmolda
7. bře 2022

@florida2001
hodne stesti pri cenach nemovitosti....

zuzineckah
7. bře 2022

To, co je v Praze opravdu lukrativní, to není pro běžného smrtelníka dostupné. Takže záleží co považuješ za lukrativní - trošku mě zmátly ty prázdniny. My jsme si pro účely prázdnin pořídili nemovitost u moře, v Praze by mi to ani nenapadlo 🙂

michaela666
7. bře 2022

Druhý domov a prázdniny? Nebude lepší za ty miliony koupit něco v zahraničí? Případně nějakou luxusnější chatu? Na prázdniny v Praze stačí krátkodobý pronájem nebo hotel.

fandysek_1
7. bře 2022

@florida2001 momentálně bych si spíš koupila byt/ dům u moře než v Praze. Nesmyslně drahé byty a domy.

westie
7. bře 2022

Jaky mas rozpocet a pozadovanou velikost nemovitosti? Chces dum nebo byt? Chces novy projekt nebo radeji starsi zastavbu?

odula
7. bře 2022

@michaela666 twe... v Italii prodavaj nemovitosti za euro plus rekonstrukci, mit takovyhle prachy tak se nerozmejslim ani jednu minutu. Ani jednu. 😍

zuzineckah
7. bře 2022

@odula kéž by to bylo tak jednoduché a levné jak to vypadá 😀 sice ti prodají dům za euro, ale je to v naprosté většině totální ruina, kterou se zavážeš do dvou-tří let zrekonstruovat. Poplatky mimo samotné rekonstrukce se samozřejmě nabalují okamžitě. Kamarádi si jednu na Sicílii pořídili a lítá to hezky, mnohem víc než čekali, ale naštěstí peníze nijak vážně nemusí řešit. Jen, že je ty neustále investice překvapily, i když měli poměrně štědrý rozpočet. Neříkám, že to není dobrý projekt, jen to, že to rozhodně není "za euro a šmitec" 🙂 někdo by se toho mohl chytit😉

odula
7. bře 2022

@zuzineckah samozrejme ze jsou to zborky. proto jsem psala euro plus rekonstrukci. ale povaz - kdyz mas na "lukrativni druhej domov v Praze" ... 🙂

zuzineckah
7. bře 2022

@odula inu, proto jsem psala že bych chtěla vědět co si zakladatelka představuje pod pojmem "lukrativní" 😀 jestli má v kapse 10 mega tak to bych spíš reálněji viděla tu Itálii, ale třeba překvapí😉

neomenia
7. bře 2022

Promiň za off topic- Jsem Pražák kovanej a Prahu miluju, žiju tady celý život. Ale na prázdniny nemovitost v Praze? To spíš opravdu treba u moře, pokud na to máte?? Jinak u nás na Hanspaulce je krásně 🙂

hojda
7. bře 2022

@neomenia Asi bydlí v zahraničí, to je celkem běžné, že si tu cizinci kupují byty na léto.

neomenia
7. bře 2022

@hojda psala, že je z druhého konce republiky....ale jo, cizinci asi kupuji letní byty v Praze.

hojda
7. bře 2022

@neomenia Kde to psala? Je tu od ní jen ten dotaz.

hojda
7. bře 2022

@zuzineckah za 10 mega se prodávají byty v paneláku🙂 https://www.facebook.com/commerce/listing/50569...

neomenia
7. bře 2022

@hojda jee pardon, můj omyl! To psala jiná uživatelka. Omlouvám se 😳

daasqua
7. bře 2022

@hojda V jiné diskuzi psala, že jsou napůl v ČR a napůl v USA. Takže byt u moře asi nepotřebují. Byt v Praze je otázka, na co mají, neznám platy v USA. Každopádně na byty v Praze 99,9 % Čechů nemá 🙂

ruzova_pastelka
7. bře 2022

@g_m Informovat se můžeš kdekoliv o čemkoliv. Ale pokud chceš (ty nebo zakladatelka) investovat tolik peněz, tak bys o tom měla něco vědět. A to o dost víc, než jen takovéhle naprosto základní info.

zuzineckah
7. bře 2022

@hojda vždyť jo 🙂 Ale třeba je to pro někoho lukrativní no 🙂 To jsou takové dohady, když se zakladatelka ztratí a nic víc nenapíše 🙂
@daasqua na byty v Praze nemá ani průměrný americký zaměstnanec. Takže bych se tady nebavila o "platu", spíš o příjmu z podnikání nebo jiné činnosti. To už by mohla být úplně jiná finanční rovina a jiné možnosti 🙂

florida2001
autor
7. bře 2022

@zuzineckah ziju na floride takze more mam az az. chci neco poridit u nas v CR. mit v necem penize, trochu si toho uzit, neco at to vydela a mit to jednou pro decka.

florida2001
autor
7. bře 2022

preferuji byt, s domem je vic starosti. sleduji Vinohrady a docela se nam zamlouvaji. jen zjistuji nazory druhych.

florida2001
autor
7. bře 2022

@daasqua presne tak zijeme na Floride

hojda
7. bře 2022

@florida2001 chceš ho pronajímat, nebo jen na zhodnocení?

Strana
z2