Co dělat, když není místo ve školce pro dítě?
Ahoj holky, jdu si tak trochu asi víc postěžovat, než hledat řešení. Bydlíme na malé vesnici, do teď u nás ve školce nebyl problém, ovšem narození syna se zřejmě povedlo na silný ročník. Je narozený koncem listopadu, takže v září nebude mít 3 roky a samozřejmě mají přednost starší děti. Bylo mi řečeno, že bude pod čarou, že určitě nebudou mít místo, protože odchází málo předškoláků. Tak jsem nelenila a obepsala a obvolala školky v okolních vesnicích, celkem šest dalších a všude mi tak nějak rovnou naznačili, že přespolní a ještě dvouleté brát nebudou. V nejbližším městě je to taky marný, učí tam moje kamarádka ze školy. Já nevím, co teď. Finančně si nemůžu dovolit protáhnout rodičák na čtyři roky. Pandemie nam požrala rezervy a ex má už nějakou dobu potíže s placením alimentů. Moje práce není zas bůhvíjak placená, abych si mohla dovolit tisíce za soukromou školku. Babičky můžu využít nárazově, protože jsou obě už starší a určitě ne fit na každou hlídání. Jak byste to řešily? Nic mě teď nenapadá. Já vím, že se může někde uvolnit místo i pro nás, ale spoléhat na to nemůžu.
@journals správně by to tak mělo být ... na úřadu na odboru školství mi řekl, ze ty volne mista letos už obsadili detmi, co se přestěhovaly a ii dokonce navysili kapacitu... ale ze uz je nad limit.. uz se mu to proste nechtělo, resit, musel by pracovat 😆, zlatá distanční výuku i když dceri chybi děti....
mě taky řekli, že mi syna nevezmou a vzali 🙂 je zářijový, zrovna v ten rok zrušili body navíc za staršího sourozence, takže mi taky říkali, že syna nevezmou, ale měli jsme štěstí, že se hlásilo spoustu dětí, které měli 2 a čtvrt - 2 a půl roků. Teď je bohužel hrozně moc odkladu, jinak by byla situace lepší.
Najít školku kde je tzv.batoleci třída,tam berou děti od 2 let.zjistit si zda v okolí není dětská skupina,to je obdoba školky.na zápis určitě jděte,pak zkusit volat, zjišťovat,když přijmou netrilete dítě,tak jsou opravdu -2 místa,děti mívají 3 roky v průběhu se roku a syn vám klidně může nastoupit v listopadu do školky,nikde není psáno že jej musí vzít od září, dětí přibývá ve školce v průběhu roku dost.k synovi do třídy teď nastoupil nový chlapeček je to 14 dní.loni bylo strašně moc odkladů,letos ti co měli odklad loni musí do školy nastoupit,ale vzhledem k tomu,že zápisy do škol teprve budou bych to hned nevzdávala.u dcerky jde do školy 20 dětí z 25..nikdo z nich loni neměl odklad,jdou akorát,jsou narozeni od října
@ilema hele vyzkousej… budu davat 4 přihlášky.. predtim si je obvolam.. a ty co se budou tvářit nejvíc nadějné tam půjde přihláška a pata bude soukromá mozna dvě soukromý … ikdyz mě to sežere velkou část výplaty .. tak furt to vyjde lip než sedět doma a za par měsíců se třeba uvolní místo ve státní …
Řešila jsem loni s dcerou... 3 roky jí byly v květnu a nedostala se od září do státní školky, kdy jí bylo skoro 3 a půl... byla pod čarou, u nás se bere podle věku a výhoda je sourozenec, který už do školky chodí... byla jsem na mateřské s mladším, tak jsem ji nejprve chtěla nechat ještě rok úplně doma, ale nakonec jsme se rozhodli pro dětskou skupinu, kam chodila na 3 dopoledne v týdnu a bylo to skvělé, jen finančně je to náročnější... teď už chodí do státní školky, začala tedy skoro ve 4,5 letech a tento rok budu přihlašovat syny, kterému budou 3 v dubnu a doufám, že se dostane, když už tam chodí dcera a bude mít výhodu
@bara88 tak třeba u nás je soukromá školka za 7 tisíc i s jídlem, to už se ti vyplatí do práce jít.
@veroniquecz tak to mne se teda i za tu sedmičku do práce jít vyplatí
@veroniquecz tak mě by se to teda nevyplatilo
@bara88 takže radši sedět doma zadarmo?
@ee.liska však jo 🙂
@veroniquecz ano, než dát půl výplaty školku tak radši budu s dítětem doma
@veroniquecz to měla být podpora tvého komentáře 😁 asi jsem to blbě napsala

Hele mne tvrdili, ze mi nevezmou triletaka (narozeny v puli srpna), ze jsem doma atd...a vzali. Uvidis, jak to dopadne. Ja chci prihlasit dceru, ktera ma 3 v prosinci. A pokud to nevyjde, oslovim soukromou skolku.