icon

Dá se zvrátit rozhodnutí ředitelky MŠ?

finlay
8. bře 2017

Ahoj holky,

vyskytl se nám ve školce takový problém. Obě dcery dávám do stejné třídy (4r, 2,5r). Je to odloučené pracoviště státní školky. Chodí do třídy 10 dětí, což je úžasné. Ta starší se špatně adaptuje na nové prostředí, tak jsme byli moc rádi, že se dostala právě sem a hrozně si sedla s učitelkami. Mladší se adaptovala dobře proto, že tam už chodí starší. Ve třídě mají 3 děti se spec.potřebami,tak mají asistenta. Ale děti jsou klidné a moc jim to svědčí (protože je předtím rodiče měli jinde a toto si pochvalují).
Ve stejné budově je ještě třída 25dětí, kde mají jednoho naprosto nezvladatelného chlapce. Má také svou asistentku, ale ta už je úplně vyřízená. Zřejmě má schizofrenii (myslí si to jeho asistentka, ale rodiče nic neřeknou). Jsou tam na třídu 2učitelky a tato asistentka. Všechny tři jsou pokopané, pokousané, zmlácené od tohoto kluka. Rodiče se školkou nespolupracují. Tento chlapec masakruje děti. Poslední případ byl slabý otřes mozku jedné holčičky. Tatínek si pak zažádal o přeložení a co myslíte - paní ředitelka to vyřešila jeho přesunutím k našim dětem. Do malého prostoru, mezi děti, které potřebují více pozornosti (ty 3 se spec.potřebami).
Dcery jsou ve školce hrozně spokojené, pořád něco tvoří, rozvíjí se tam, těší se na plánované výlety. Jenže nic z toho nebude, protože všechny učitelky budou hlídat tohoto spratka. Dá se nějak zvrátit rozhodnutí ředitelky? Ta si to obhajuje, že dostala doporučení od psycholožky přeložit ho do menšího kolektivu. Jenže ta psycholožka na místě nebyla. A jiná, co tam byla, říkala, že by to rozhodně nedoporučila. Psala jsem i starostovi, ale zatím bez odezvy.
Dá se s tím něco dělat? Nechci každý den trnout, jestli mi tam nějaký fracek nezmrzačí dítě.

Strana
z5
girafka
9. bře 2017

@japona jak vite,ze je to bezduvodne?co kdyz ten chlapecek ten duvod ma?vidite mu do hlavy?Muj syn byl jen priklad,toho,ze ten duvod agrese muze byt banalni,ale to dane dite v ten moment neumi reagovat jinak

hansed
9. bře 2017

@komive já mám dojem, že určitá skupina maminek zde by viděla jako řešení toho chlapečka (a jiné postižené děti) zavřít, separovat, zahodit klíč, aby nebyly viděny... protože by zdravé děti mohly mít trauma z toho, že ne všichni jsme zdraví....

etinka
9. bře 2017

@japona,agresivní jedinec,který bezdůvodně napadá ostatní dospělé a děti,tak to se snad ani nebavíme o dětech ne?Ale o nějakém detenčním zařízení. A proč si myslíte,že mentálně postižené děti jsou agresivní? Agresivní jedinec může být úplně zdravé dítě na základce,které šikanuje ostatní😉.....

japona
9. bře 2017

@ttm Ale tak to přece nefunguje. Kdyz to prezenu, tak jedničku má mit ten, co spočítá priklad a ne ten, kdo konecne pochopi, jak se píše rovnítko. Nemohou mit jednicku přece všichni, protože všem uděláme vlastni stupnici!

etinka
9. bře 2017

Děvčata,já mám dost....Nemám sil dále pokračovat v této neplodné diskusi.Jdu vysvětlovat svému postiženému synovi to "rovnítko",aby mohl dostat jedničku.
A maminky postižených dětí,všechny máte můj obdiv,protože kdo neplul na stejné lodi,necpochopí😉
A držte se,@hansed,@girafka

japona
9. bře 2017

@somalicats Primarne nedala, protože program se bude uzpůsoben potřebám postiženych deti. Bála bych se, že zdrave ditko "zakrni".

komive
9. bře 2017

@japona Pak je ale opet ke zvazeni, zda system znamkovani 1-5 je vserikajici. Kdyz to prezenu ja, jak jsi dnes pracovala v praci? Dal by ti sef jednicku?

panickatlamicka
9. bře 2017

@japona znamky jsou prvni vec, co bych na skolach zrusila.Vubec to nevypovida o kvalite zaka. Je to jen subjektivni hodnoceni vykonu daneho jedince.

hansed
9. bře 2017

@japona vy jste učitelka??

somalicats
9. bře 2017

@japona Tak. To jsem přesně chtěla slyšet. Takže stejnou radu bys tu měla dát i zakladatelce. Ona je ta, která má svoje zdravé děti ve třídě pro děti s postižením. A kam jinam mají jít děti s postižením, než do této třídy?

somalicats
9. bře 2017

@etinka Klid, kdyby se @japona narodilo postižené dítě, bude tu první vypisovat, jak je okolí zlé, když na její dítko kouká skrz prsty...

ttm
Autor odpověď smazal
japona
9. bře 2017

@panickatlamicka Jakekoliv hodnocení bude vždy subjektivní. Naopak klasická stupnice mi přijde nejobjektivnejsi: napr. diktát bez chyb=1, do 2=2, ..atd..

hansed
9. bře 2017

@ttm já takhle dělám diktáty formou doplňovačky. Děti s IVP doplňují písmenka, popř. slovo podle mého diktátu a známku mají za stejný počet chyb...

somalicats
9. bře 2017

@japona A jak třeba z trojky z diktátu poznáš, co tomu dítěti konkrétně nejde? 😉 Ne všude nosí diktáty domů...

japona
9. bře 2017

@ttm Proc by měl Pepíček dostat stejnou známku jako Anička, když se naučil polovinu toho, co Anička?
Proc by Pepíček nemohl dostat trojku, protože se toho naučil min? Mně tohle přijde zvracene.
Az bude pracovat, tak taky bude dostávat ocenění (peníze) dle výsledků a ne, jak moc se snažil..

japona
9. bře 2017

@somalicats Normální rodič, ktery se diteti věnuje, moc dobře i bez diktátu ví, co mu jde a co ne. Prinesena trojka je signál, že se na látku je třeba ještě podivat.

somalicats
9. bře 2017

@japona Šmankote, protože se Pepíček naučil to, co se naučit zvládne, protože nikdy nebude na stejné úrovni jako Anička. A práci bude jednou dělat takovou, na jakou stačí, a nebude to práce, ze které bude nosit domů 40k měsíčně. Ale podstatné je, že bude něco dělat, že neprožije život zavřený někde v ústavu, na který bychom mimochodem přispívali všichni z našich daní.

roxolanka
9. bře 2017

Tak tahle diskuze je vážně hnus. To, jak se tu některé vyjadřují o postižených dětech, to je síla. Mám známou, která má syna s ADHD. Zajímalo by mě, co by ještě měla dělat. Chodí s ním k psychologovi, lítá po doktorech, vyřídila asistenta a podle některých by ho i tak asi měla dát někam pod zámek... Také je hůř zvladatelný, proto má ale toho asistenta. To, že on nezvládá svou práci, tak i za to mohou rodiče? Vážně obdivuju všechny ženy, které vychovávají těžce vychovatelné děti, protože i přez všechnu tu píli a snahu budete některými perfektními matkami považovány za ty, co pro své děti děláte málo. Máte můj obdiv a držte se!

girafka
9. bře 2017

@japona myslite si,ze vasemu diteti bude tak strasne zalezet na tom,jakou znamku dostal spoluzak,ktery misto diktatu mel jen doplnovacku?Ja mela takoveho spoluzaka,ktery misto diktatu dostaval napr. ty doplnovacky a kazdemu to bylo fuk.Nikdo to neresil..Vystudoval vysokou skolu a co se tyce historie,neznam nikoho,kdo by se v tom vyznal lip.A ted mi reknete,co o nem vypovida to,ze mel misto diktatu doplnovacku..Troufam si rict,ze je ten dotycny daleko chytrejsi nez ja,ktera ty diktaty psala..

somalicats
9. bře 2017

@japona Mám nejstarší dceru v 8. třídě. Pokud přinese trojku z čehokoliv, tak se jí ptám, co jí nešlo nebo čemu nerozuměla, protože už je té látky tolik, že ta trojka neřekne, zda jí v matice nejdou rovnice nebo něco jinýho. U prvního stupně zase to dítě ještě není schopné jasně formulovat, čemu konkrétně nerozumí, navíc přístup ve škole a můj přístup práce doma se vždycky bude lišit. Proto mi trojka neřekne tolik, jako když učitelka napíše, že je potřeba se podívat konkrétně na to a to.

hansed
9. bře 2017

@japona ty fakt žiješ úplně v jiné době... Dítě s IVP má stanoveno, co se musí naučit.. zvládl to, super, dostane za 1, nezvládl, dostane jinou známku.... I o tom je inkluze, že děti vidí, že ne každý zvládá to, co ostatní.... a postižení dospělí dělají většinou v chráněných dílnách 😉

ttm
Autor odpověď smazal
komive
9. bře 2017

Navic, priznejme si, ze ne vzdy clovek dostava plat podle toho, jak se snazi. Nebo se snad napr. takova zdravotni sestra snazi min, a proto ma tak nizky plat?

roxolanka
9. bře 2017

@girafka Přesně tak, kolikrát jsou ty děti mnohem chytřejší. Navíc z mnohých problémů vyrostou a v životě toho ještě spoustu dokážou. Ještě, že ty děti vůbec nechají někde studovat a vycházejí jim vstříct...Podle mnohých by svůj potenciál zazdili jen kvůli pár těžším letům.

somalicats
9. bře 2017

Nedávno byl ve zprávách kluk, kterého letos čeká maturita. Geniální matematik, ale s postižením, takže v ostatních předmětech, jak jsem pochopila, jede dle IVP. Má na to studovat matfyz, ale kdyby byl posuzován dle @japona , tak se na tu střední ani nedostane, a společnost by tak přišla o člověka, který může vystudovat vysoce specializovaný obor, i když v ostatním je těžce podprůměr.

finlay
autor
9. bře 2017

@japona
@somalicats Nechápu, co tady pořád útočíš na mě a na @japona. Kdybys četla ten můj příspěvek pořádně, a ne jen pasáže, které se ti hodí, zjistila bys, že moje děti jsou v NORMÁLNÍ školce, státní, pro NORMÁLNÍ děti. (a tím nemyslím jen ty hodné!!!, ale takové, které jsou schopné v kolektivu fungovat). Žádali jsme o školku jako všichni ostatní, třídu jsme si nevybírali. A to, že jsou tam, rozhodla ředitelka. Tři děti se speciálními potřebami, co tu jsou, mají dohromady jednoho asistenta, na zbytek dětí je jedna učitelka. A s těmi třemi, co tu jsou, tu od začátku maminky byly a snažily se pomoct učitelkám a hlavně svým dětem. Což se o matce tohoto chlapce říct opravdu nedá - dnes nám to bylo řečeno na schůzce s ředitelkou. Rozhodně nemám nic proti dětem se spec.potřebami, ani handicapovým, to rozhodně ne. Ale upřednostnit zájmy jednoho dítěte nad zájmy dalších třech, potažmo celé třídy, rozhodně správné není

somalicats
9. bře 2017

@finlay Psala jsi, že jsou Tvoje děti ve třídě, kde je méně dětí, je tam víc učitelek a asistentky. Neútočím na Tebe ani na nikoho jiného, jen se mi nelíbí, že bez skutečné znalosti problému hysterčíš. Dej svoje děti jinam, ten malý kolektiv nech těm, kteří ho skutečně potřebují (což může být i tento chlapec), a budeš mít klid Ty i ostatní.

hansed
9. bře 2017

@finlay promiň, ale na tebe nikdo neútočí, naopak ty a další maminky jste zde nazvaly postižené děti fracky, které mají být zavřené, separované apod. Zamysli se nad slovníkem, co tu byl používán. A jak se asi my, rodiče postižených dětí, cítíme... nikdo z nás si náš osud nevybral. Pokud ředitelka hodnotí jednoho rodiče před ostatními (potažmo za jeho zády), je to porušení etického kodexu. Asi bych uvažovala, jak asi mluví o vás, když u toho nejste.... A skupinka, kam chodí tvé dcery, je velmi luxusní, málo dětí, 1 učitelka, normálně je 1 učitelka na 20 - 25 dětí (dopoledne, pak jsou na svačinu, vycházku a oběd 2 učitelky, odpoledne opět 1)....
A nezlob se, ale třeba výroky @japona mi hýbou žlučí, protože jsou značně xenofobní

yelowangel
9. bře 2017

@japona četla jsem jen pár odpovědí ale opravdu si myslíte že známkování je objektivní? Víte, takové postižené dítě je třeba rozumově o 2 roky pozadu. Nemyslím to nijak zle, to jen pro případný rejpalky. A teď si vemte že jen proto, že mu je 10 a ne 8 a horko těžko se srovnává a chápe protože je to na něj příliš těžká látka a chodí to 5 a ne do 3 třídy. To je přece úspěch! I přes to že nosí trojky a čtyřky dokázal "přeskočit" 2 třídy. Já jako rodič takovýho dítěte bych byla na něj hrdá, protože ne každý třeťák by dokázal to co moje dítě. A když to srovnáte s tou prací - dejme tomu že vy jste vystudovala medicínu. Půjdete učit když o tom nic nevíte nebo si nejdřív doděláte pajdák a pak teprv půjdete učit na vysokou školu mediky? Doděláte si přece ten pajdák protože byste bez něj byla ztracená. A to samé je přee s tím dítětem. Nebude sedět v kanclu ale bude manuálně zručný tak bude dělat třeba uměleckýho kováře nebo bude mít hudební sluch a může se proslavit hrou na nějaký nástroj nebo zpěvem...v tom bude prostě dobrý nebo dokonce nejlepší a proto to bude dělat. A bude to dělat kvalitně a tím pádem za to bude náležitě finančně odměněn. Stejně jako vy když budete mít medicínu i pajdák a budete zaměstnaná v nemocnici a k tmu budete ještě učit. Budete také hodnocena podle svých schopností, znalostí a zručnosti. To prostě nejde srovnávat hodnocení ve škole se zaměstnáním, škola je pro všechny stejná ale zaměstnáních jsou mraky a každý si může vybrat co bude dělat. Ale ve škole si nemůžu říct a teď mě prostě matika nejde tak se ji učit nebudu.

Strana
z5