icon

Je bezpečné, když učitelka nechá děti na kládách?

6. kvě 2025

Dívala jsem se na fotogalerii naší školky. Copak o to, že mě zarazilo že si učitelka hraje s dětmi na silnici (i když vedlejší). Ale přijde vám normální, aby učitelka nechala děti lézt na klády? Nebo děti nechat ať se zavěšují na kovovou kladinu pro psy na cvičáku? 😯

Strana
z4
janina228
7. kvě 2025

@leilinka1234 ještě bych doplnila jídelnu, to byl obzvlášť ve školce pro mě zážitek, na který si pamatuji doteď.

merope
7. kvě 2025
@jane46

@merope Jednoduse - rekne mu to a ukaze rodic. Stejne jako dite pochopi, ze dudlik uz ne, ze ted uz se nevozi v kocarku, ze ze skoly odted pesky, jak a kudy, ze burt se ji rukama, ale omacka ne. Tyhle otazky nechapu...komunikace je zaklad vychovy a ono deti nejsou dementni opicky, ktere si mysli, ze co slo ve skolce, pujde navzdy...
Moje deti nemely problem i v jednom okamziku v lese pochopit, ze neco mozne je a neco ne... Stejne jako jinde. Stejne jako vi, ze na nasi zahrade muzou jist sedmikrasky, ale nevrhaji se na ne u silnic ci jinde... A sto dalsich situaci.

@jane46 Jako že v situaci, kdy půlka maturantů není schopných spočítat ani maturitu, se dokáže v pubertě naučit odhadnout, které poskládané klády unesou jakou váhu a že teda pro školkové děti je to či ono ok, ale oni po tom už skákat nesmí (nebo po něčem smí), protože tohle je unese? To jako fakt někdo dokáže odhadnout, zda ta či ona hmotnost dětí je ok a jiná není? A ještě to k tomu naučit dítě tak, že v pubertě a ve vlivu kamarádů to bude umět samo?? "Hele, běhá po tom školka, půjdeme taky?" "Nene, oni váží 15-30 kg, kdežto my vážíme 20-50, to už je moc, mohlo by se to posunout a zabít nás to, kdežto ty děti to nezabije, ony jsou lehké a paní učitelka spočítala, že je to unese..."

Jako jasně, že jsou věci, které jdou ve školce a pak později ne (třeba některé větve na stromech školkové dítě unesou a starší ne, ale tam se postupně učí, který druh stromu je křehký, který pružný - a jak se může ohýbat větev, aby je unesla, jak poznat suchou a podobně - a dokud jsou v té školce, tak stojím pod ním a přesně upozorňuji na tu či onu větev).

Ale pak je pár takových zásad jako že na přechodu se prostě chodí na zelenou - a to i když umím odhadnout, že bychom na červenou stihli přejít. A na klády se neleze - právě a přesně proto, že až mu bude deset, tak mu nebudu stát "za prdelí" a nechci, aby lezl někde po kládách - ale aby naopak věděl, že to je nebezpečný. Jo a sedmikrásky ať si pojídá kdekoli 😀. To považuji za mnohem bezpečnější než lozit po kládách.

mimco
8. kvě 2025
@sahrazad1

@mimco otázka pohledu . Z toho mého jste mimo vy všichni , co to nevidíte . Ale je to na vás , na vaši odpovědnosti . Ja za své děti bojuji , vy za ty své nemusíte . Pěkný večer

@sahrazad1 je boj a boj, něco je ad absurdum.
Pro mě budeš problémový rodič.

hojda
8. kvě 2025
@1pomnenka

Ta hromada klád je přimrzlá, nikdo s ní ani nehne. Normálně plašíš. Z lesní školky bys dostala infarkt.

@1pomnenka u nás v lesní skolce učili, že na klády se neleze.

Strana
z4