Jsou soukromé školky lepší řešení pro zdraví dětí?
Ahojte,
máme 2 děti, jednoho školkového a druhému budou 2 roky v červnu.
Školkovej chodí do státní a od té doby co tam jsme, jsme neustále nemocní.....26 dětí a 2 učitelky.
Pořád mě trápí že jsem ho radši nedala do školky soukromé..jak to máte Vy?
Jako když bych to platila a dítě by mi bylo neustále nemocné, tak by mě asi začalo být líto těch peněz že tam skoro nechodí.
Poprosím o zkušenosti Vaše
Děkuji
@budouci_maminka ne, ja nemyslím nemoci (i když jich bylo hodně), ale jak s námi ředitel vypekl. Udělal jednu hnusarnu po záminkou, jak nám chce pomoct, a přitom. Řešila jsem to až na Ministerstvu skolstvi. A taky, když dítě chybělo, ani nevraceli peníze za zaplacené stravné. A to by se mělo za stravu vracet, jedno jestli školka soukromá nebo státní. Prý to bylo použito na školku a pro děti. Možná že se koupila jedna hračka.
@elen29 dcerka chodí do soukromé školky hlavně kvůli malému kolektivu (od malinka má problémy s hlučným prostředím) ve třídě je jich 8. Myslím že marodí míň než děti ve větším kolektivu. Minulý rok byla doma asi 4x. V zimním období lehčí rýmu ve školce neřeší. Já jsem spokojená, určitě to není týden doma, týden nemocná. To nikdo u nich je třídě. I teď v zimě chodí prakticky všichni. Ale - je to malý kolektiv.
Vůbec nechápu tu spojitost zdravíxnemocnost a státníx soukromá školka. Napadá mě akorát možná ty menší kolektivy. Případě jestli ty děti v lesních školkách, jestli nejsou třeba celkově odolnější. Jinak podle mě na tom má podíl spousta faktorů a nemá cenu se trápit a rozčilovat. Někde učitelky nechávají i dost nemocné děti, někde je posílají od dveří domů, někde je rodiče dopují léky a vitamíny, někde větrají víc, někde míň, někde chodí ven víc a někde míň, někde zase víc dbají na hygienu, atd. Za mě jsem ráda, že máme rozumné učitelky a jedou zlatou střední cestu. Jinak k tématu, s rýmou (malou) a kašlem (mírným) děti do školky posílám. Jinak by nechodily nikdy. Jinak jim vůbec nic není a jsou úplně v pohodě akční. A totéž respektuji i u ostatních. Vadí mi, když se dávají do školky vyloženě nemocné děti, co jim už od pohledu není dobře. Jedna věc je nákaza, ale hlavně musí být děti úplně hotové z toho.

@sfet tak jestli ti prvni rok dite hodne marodilo, tak uz je promořený a je jasny ze dalsi rok to bude lepsi. Na to opravdu vliv soukroma/statni nema.
Ale jak tu bylo zmineno, hraje vliv velikost kolektivu, slozeni veku deti atd atd.
A taky samozrejme ma vliv i psychika. Dite, ktere treba do skolky dochazi prvni rok a neni to uplne spolecensky typ, bude vic ve stresu ze zmeny prostredi a bude ty bacily chytat vic nez dite, co se kamaradu nemuze dockat..