Kdy je nejlepší čas vodit děti do školky?
Já vodím syna na 7:50-8:15 cca. Jenže od 8:30 mají nějaký kruh, řízenou činnost, svačinu, vycházku a pak oběd. Po oběde ho vyzvedává babička. A on si stěžuje, že si nestihne pohrát, že hned musí uklidit hračky a ten kruh ho moc nebaví.
Já jsem zvyklá chodit do práce až tak na 9. Má pracovní doba je flexi, tak si to mohu zařídit. Přemýšlím, že ho budu vodit dřív, ale bude to znamenat vstávat za tmy. Tak by ně zajímalo na kolik vodíte děti a jestli jste s tím spoko.
@95newmommy2020 neni, mezi 6:00 a 6:15 tam byva cca 5 deti.
@95newmommy2020 ikdyz jsem doma s mladším,starší je ve školce 6.40/7.15 , vyzvednout kolem třetí,o půl mají kolikrát teprve svačinu, spát tak chce sám od sebe, vyzvednout ho po obědě,doma bude protivný a brečet.
Vstávat se nechce nikomum
Mám pomalý rozjezd, takže probuzená jsem tak v osm(když vstanu v šest)do té doby autopilot
Dnes jsem spala do osmi, s pauzou v těch šest a zatím jsem udělala houby .
Ve školce je ráno cca 8 děti z 25 už před sedmou. V ty tři jde tak půlka,druhá jde po obědě.
Do 4 tam je pár děti,ale aspoň že to je do těch 4 od půl sedmy pro pracující. Většina tu dělá v směnáchovych provozech
Za. Rok a půl to budem nějak pytlikovat s manželovým kolotočem směn.
Syna mazi 7:00 - 7:15, v 7:30 uz musim byt v praci, vyzvedam okolo 16:15, starsi dcera chodila casto na 6:00 - 6:30 a kdyz jsem si ji vyzvedavala mezi 16:00-16:30 stejne me casto sprdla ze jdu brzo 🙂
Vodím na 6:45-7:00.Většinou je 1.max 2. do práce jedu 30min autem.dělám do půl 3.vyzvedávám po 15.h.otevřeno mají do půl 5.ale když se zdržím v práci a vyzvednu až třeba v půl 4.bývá mezi posledníma.naprosto nechápu,jak to dělají jiní rodiče.já dělám zkrácený úvazek a stejně je tam celý den.
@bessinka ono někdo má to štěstí na prarodiče třeba. Chlap na OSVČ a nebo máma na další mateřské ( příklady,co potkám u nás)
@tereza0111 tak u nás otviracka 6:30 a zaviracka v 17hod … reálně 16:30 je tam poslední … a 6:45 bojujem o první místo 😝 do 7hod a od 16hod jsou všechny třídy spojeny … nerozumím tomu jak to všichni dělají.. chodím na plny uvazek 8,5hod… letim s jazykem na veste 🤣a stejně i tak jsou tam ráno jiný děti než odpoledne …
neumim si predstavit byt ve skolce v 7:30, kdyz ten nas vyspava do 7 :D my vetsinou prijdem mezi 8:15-8:45, aktivity zacinaji v 9
Ty máš vždycky takový hezký pražský "problémy" 😅 Jinej svět, no 🙂
@kristyn86 vyzvedávala jsem po obědě kvůli (v mých očích) špatnému režimu v naší školce, nutili děti po obědě spát 2,5 hodiny a nebyla možná domluva, aby měli jen klidový režim, jen půl hod na lůžku nebo klidně i pohádku v TV, mně by to bylo jedno, zkrátka cokoli. Moje děti spánek nepotřebovaly, 2,5 hod se převalovaly a když nedejbože ke konci usnuly, nastalo trápení s večerním usínáním a ranním vstáváním. Takže ne, když to šlo jinak, snažila jsem se děti vyzvednout "po o".
Syna jsme tam vodili na 8, ale to jsem byla doma s dcerou, ted po navratu do práce tak tam dceru vodil manžel nějak po 7,20 tam už byla a pak šel se synem do školy, ted uz vodím já takže je tam tam v 7,10 - musím pak na bus a do práce. Je tam teda jedna z prvnich, že tam třeba jsou nějake deti dve tri, ale dobrý, má i dost času si vyhrát. Ona chodí teda po obedě domů, to pro ni jde manžel, ja koncim ve 12 tak bych to nestihla,ale ona jeste neni zrala na spaní tam i podle ucitelek. Jinak tady ve školce to je od 6h a dřív se mohlo do pul 9, ted nejdyl v 8,10, protože se v 8,15 školka zavíra a uz pak mají řizene činnosti a tak
@95newmommy2020 u nás je školka od 6:15-8:00 otevřená, kdy mají děti přicházet do školky, 8:15 už začínají s dopoledním programem. Vstávám 6:15 a kluci buď se mnou nebo je budim 6:30, dost to staršímu synovi trvá, než se obleče, nají, to je věčnost 😮💨 7:15-7:20 se vypravujeme a 7:30-7:35 vychazime do školky, ještě s kamarádkou a ve školce jsou kluci 7:45-7:50. A takto chodíme každý den. Jsem teda doma, takže kluci nemusí chodit tak brzo do školky, jinak až nastoupim do práce, budu je vodit na 6:15-6:30. V práci budu muset být v 7 nejpozději
Tak moje maličká chodí od 5:30 do 14:45🙂
@95newmommy2020 co tvůj manžel dělá, že musí spát dvě hodiny po příchodu z práce, když vstává až v šest?
@ee.liska pro me by bylo v sest "uz", ne "az" 😀
@glitterglue Pro mě, co vstává 4,30 a v 6,00 už jsem v práci, je v 6 hodin taky "až". 😊 Jsem ráda, když o víkendu můžu spát aspoň do 6 nebo půl 7. 🙏🙏😁 To prostě máme každý jinak...
Ale manžel vstává v 6,00, z práce se vrací kolem 17 hodiny a kdyby si šel, byť na hodinku lehnout, asi bych ho pěkně hnala. 😅🙈
@daisymaminka Ja vstavam v 6:20 jako prvni z rodiny, obcas v 5:45 a to je pro me opravdu brzo. Deti usinaji v 21-21:30 a ja mam vecer rada aspon chvili "volno" bez nich. Mam kancelarskou praci zavislou na dalsich lidech, takze pro me nema zadny smysl jit si to tam odsedet driv, kdyz ostatni dorazi treba az na 9:30😀
@glitterglue Jak píšu, každý jinak. Já jsem na úřadě, v kontaktu s klienty naštěstí nejsem, takže můžu s klidem na těch 6 a krom jednoho dlouhého úředního dne končím před 14 hodinou, někdy i 13,30 🙏👌
Vodila jsem na 6:30 a vyzvedávala v 16:00. Ráno tam rozhodně nebyl první a odpoledne jich bývalo tak max. 5. Do družiny teď vodím na 6:45 až 07:15 a taky už tam bývají děti.
@ee.liska Nic náročného, je to mistr stokové sítě. Ovšem má spánkovou apnoe a je to sova, nejtvrdší spánek má kolem té 6 ráno, takže pak ho to asi semele. Když má odpolední, tak je v pohodě.
@glitterglue To mám stejně, než se všichni slezou je 9. 😁
Okolo 7:30 ale moje su celý deň od 8 majú už program, ráno sa tiež asi veľmi nestíhajú pohrať ale poobede majú cca hodinu-hodinu a pol na hranie. Ale keď malý chodil do DS na 1/2 chodil tam už o 7:00-7:15 (najprv on išiel do DS potom starsia do skolky)
Rano dcery vozí přítel. Stávají v 6:15. V 7:10 starší vysadi u školy a za pět minut je s mladší ve školce. Já chodím do práce na 6, je to sice pro mě náročnější stávat v 4:45, ale zase odpo. holky vklidu vyzvednu a stihnu před tím i nákup. Tento systém máme zatím v plánu, dokud nebudou obě schopné jezdit sami busem.
@95newmommy2020 u nás musí být předškoláci ve školce do 8:00 ve třídě. Takže od začátku vodím děti na 7:45-7:50. Vyzvedávám je mezi 14:15-15:00, někdy výjimečně kolem 15:30. A když jdu přesně na 14:15, tak si stěžují, že jsem tam moc brzo. 😂
Teď jsem doma ještě s miminkem takže 7:45 aby byl kluk ve školce. Když jsem pracující tak čekám na otviracku v 6. Když jsem vodila prvního tak toho jsem předávala skolnikovi a otvírali školku spolu😄
To jsou sileny casy, co tu vetsina pisete! 😂🤦♀️
Nase skolka je od 7:30, příchod musí být do 9:00 (předškoláci asi musí být dřív, ale to zjistím až za rok 😁), starší má školu díky bohu od 8:30 🙏, cesta ráno autem a trvá většinou do 30 minut, takže kolem 8:20 škola a do 8:30 školka. Školka končí v 16:30, vyzvedávám většinou mezi 16:00-16:15, aby tam syn nebyl úplně poslední, jedeme pro staršího do školy, ten má kromě pátku v družině kroužky do 16:30.
Oba ráno tahám z postele, 7:30 k připravený snídani, snist, obléct, zuby a ven 😁
Já ranní ptáče taky nejsem, večer chodím spát kolem půlnoci, pokud teda neodpadnu únavou 😁, ale když mám třeba rozečtenou nějakou dobrou knížku nebo tak, zůstanu vzhůru klidně do dvou do rána. Zato donutit se ráno vstát, to bylo pro mě vždycky utrpení.
Manžel je spíš skřivan (teď teda už víc unavenej skřivan 😁), tak aspoň když byli kluci malí, měli jsme to rozdělený - já neměla problém vstávat k nim v noci a manžel si je pak bral brzy ráno 😁

Těch 15min dělají předškoláci různou grafomotoriku, prostě přípravu do školy