Mateřská školka. Podle čeho přijmou?

14. kvě 2024

Ahojky holky, prosím Vás nevíte podle jakých kritérií se vybírají děti do mateřských školek?je mi jasné ,že podle trvalého bydliště ,ale proč Vám to při zápisu nedokážou potvrdit ?dneska jsme byli dát přihlášku ,jsme mezi prvními 5,bydlíme hnedka přes ulici a máme tam i trvalé bydliště. Jde mi vlastně o to,že jsme dali prave jen jednu přihlášku a dneska při zápisu se nás paní ředitelka ptala jestli se hlasime i jinam a já řekla,že ne,že jsme to nevěděli,že to takhle lze,ale hlavně já nějak doufala ,že to máme jistě v té školce. Jsme z většího města. Předem děkuji za každou odpověď.

sigyn
14. kvě 2024

Podle věku, případně pokud sourozenec uz chodi do stejné školky

j.a.n.i
14. kvě 2024

A podle čeho víš, že jste mezi prvními 5?

areh
14. kvě 2024

Naše školka má na stránkách kritéria přijetí. Věk, trvalé bydliště, opravdové bydliště, sourozenec. Za všechno jsou body. V případě stejného počtu bodů, losují. Určitě to máte na stránce školky/zřizovatele taky.

autor
14. kvě 2024

@j.a.n.i máme pořadové číslo 5. Ale jak chápu na to se prostě nehraje

kkacca
14. kvě 2024

Pořadové číslo je pouze číslo, nemá na nic vliv 🙂

cilkat
14. kvě 2024

Na pořadí, ve ketrém přijdete k zápisu, se opravdu nehraje skoro nikde. U nás se bere v pořadí: ti, kdo už mají ve školce sourozence (a zároveň jim jsou aspoň tři roky), spádovost... a pak podle věku od nejstarších. Jinde mají za tato kritéria (věk nějak kategorizovaný) přiřazené počty bodů a v případě rovnosti bodů losují. ... Každopádně ta škola tyhel kriteria musí mít někde veřejně uvedena.

areh
14. kvě 2024

Pořadové číslo je jen číslo, pod kterým vás registrovali - tj, před vámi tam byli jen 4 děti. To s kritérii přijetí nesouvisí. Není to "kdo dřív přijde"

autor
14. kvě 2024

Holky moc všem děkuji za odpověď.Tak uvidíme jak jsme uspěli .

1pomnenka
14. kvě 2024

Seřadí děti od nejstaršího po nejmladší a vyberou počet dětí, kolik mají volných míst. Tady je narváno, děti, kterým budou 3 roky od října dozadu, se většinou nedostanou. Trvalý pobyt ( spádovost ) mají všechny děti, které jdou k zápisu.

ladyhacek
14. kvě 2024

@sigyn tak to těžko. Nebo u nás tedy sourozenec nehrál roli

Máme školku ve vesnici za rohen, dokonce sousedí s naším pozemkem takže jsme dávali povolení ke stavbě, povolení k rozšíření.
Měla jsem ve školce 6leťaka s odkladem a mladší syna v srpnu 3 roky nevzali. Musel do sousední vesnice kde naštěstí pro něho místo bylo. Vzali mi i staršího, nechtěla jsem vodit každého jinam.
Ten rok bylo 12 míst ve školce a hlásilo se 22 děti, mladší skončil 7 pod čarou.

Takže kritéria si každá školka může určit, ale především jde o trvalé bydliště a pak věk

jipe
14. kvě 2024

u nás jsou body za bydliště, věk a sourozence

petulkadodo
14. kvě 2024

V Praze se hodnotí jen trvalé bydliště a věk. Zápis se běžně dělá do více školek a pak se čeká, koho kam vezmou. Naše nejbližší školka bude brát jen 10 dětí a přihlášeno má 9 předškoláků. Tak jsme museli taky dát přihlášku do více školek. A to synovi budou brzy 4 roky.

vendes
14. kvě 2024

Každá MŠ má svá kritéria pro přijetí a měla by je mít zveřejněná na stránkách, u nás je to trvalé bydliště a věk.

fouskovi
14. kvě 2024

U nás když měl mladší nastoupit tak se hlásilo 25 děti brali 15 a nás jen díky tomu že tam měl bráchu a budou tam chodit do školy ale jinak spádově patříme jinam takze každá školka to má jinak teď třeba neteř přehlasovala dceru ke svým rodičům aby měla šanci se dostat do školky ve spádové nemá žádnou šanci

krisstina93
14. kvě 2024

U nás podle spadovosti a věku, sice fajn ze bysme byli třeba první ve chvíli, kdy u toho zapisu jsme, ale po nas přijde 30 děti, co jsou o kousek starší a hned mame smůlu.
Jak mas dítě stare? Já hlásila syna 2 roky zpátky. Školka taky přes ulici, ale na to se nehraje, spadovy je i ve školce co mame kilometr od domu. Měl 3 roky týden po zapisu a nedostal se, holt se hlásilo víc starších, ředitelka mi rovnou rekla, ze pokud neměl 3 roky někdy v zimě, tak se nemá ani smysl hlasit.

95newmommy2020
14. kvě 2024

Sourozenec je už někde často diskriminační kritérium.
U nás to byla jen adresa a věk. Nakonec se dostaly i děti pod 3 roky.

sigyn
15. kvě 2024

@ladyhacek Však paní se ptala, jak to mají školky u nás. Naše má uvedená kritéria, co jsem vypsala. 😉