Nehoda v mateřské škole: Řešení situace s dětmi a učiteli?
Zdravím,
připadá vám normální, když má tříleté dítě nehodu a pokaká se v MŠ, aby vám učitelky spolu se znečištěným oblečením zabalili do tašky i exkrement?
Tašku jsem včera hodila do koše na prádlo a když jsem dneska ráno chtěla prát, zjistila jsem, že je součástí v celé své kráse.
Kromě pasivně agresivního chování vůči mě ze strany učitelek před zraky dcery, mi to přijde přinejmenším zvláštním.
Ale do MŠ chodí dva měsíce, tak třeba je to normální praxe.
Díky za přečtení.
@mollyweasley Já bych si pro ni ráda přijela, kdyby mi někdo z té školky ovšem zavolal. Každý den jim opakuju, že pracuju ve stejné ulici a kdyby cokoliv, ať mi zavolají. Vždycky to odkývou, nikdo nikdy nic a pak při vyzvedávání jsou akorát podrážděné a mají pasivně agresivní komentáře.
A upřímně stalo se to jednou a dost mě překvapuje, že u takto malých dětí se z toho dělá věda. Chápu, že to pro ně může být problém, ale to neznamená, že se k sobě nebudem chovat slušně.
@goldenova Líbit si to nenecháme, také proto chceme školku změnit, ale bojím se, že kdybychom si na ně trochu otevřeli ústa, odnesla by to dcera a byli by k ní ještě více odměřenější - tedy pokud to vůbec ještě jde.
@sofia_sofiova spíš než to 💩 v kalhotách by mi vadil ten přístup a řešení takové ponižující události před dítkem. My třeba máme problém s počůráváním ze spaní. Řešila jsem to s paní učitelkou a všechno velmi diskrétně. Dokonce se mnou pomáhala vymýšlet způsoby, jak to řešit tak, aby si nepřipadala trapně ani před ostatníma dětma ve školce. Opravdu jí záleželo na tom, aby se dcerka cítila dobře a nestyděla se.
@sofia_sofiova Učitelka nemá za povinnost uklízet bobky. Je fakt, že já jako ženská, máma,bych to hovno vyklepla do záchodu, ale chapu i učitelku, ze se tím zabývat nechce. Me by hlavně vadilo to chování k dítěti, ze male 3lete děti už musí snášet nepříjemné učitelky je hrozné.
@sofia_sofiova v pytli na odpadky
@sofia_sofiova achjo, je mi dcery i vás líto. Zkusila bych se podívat na nějakou dětskou skupinku v okolí. Věřím, že s osobním přístupem, kdy dětí je ve třídě méně, učitelky se jim můžou více věnovat a děti k nim mají důvěru, by se ani nehody nestávaly.
Já mám výbornou zkušenost s dětskou skupinkou na Praze 5 kousek od Anděla, kdyby to pro vás bylo v dosahu, klidně mi napište.
Proboha proč chodíte do tak strašné školky? S napětím a nepříjemným chováním? Je to fakt nutné, není nikde v okolí jiná?
@sofia_sofiova Kdysi jsme dostali pokakané kalhotky, celkem dost tam toho bylo a já mám pro to pochopení. Ať si to rodiče pořeší. Nevím, proč by měla učitelka řešit hovínka. Stačí, že dítě umyje. Nevidím na tom nic špatného, sama jsem byla citlivá na pach jiných dětí a vzpomínám, jak se mi navalilo při přebalování kamarádky dcery. V jeslích na to jsou zvyklé učitelky, ve školce už se nehoda neočekává, ale stát se to může a u nás z toho vědu nedělali, prostě dali do pytlíku a hotovo.
@sofia_sofiova Školku změnte a zkuste dát třeba na závěr zpětnou vazbu ředitelce
Nám se to nestalo, ale nepřipadá mi to normální. Ale kamarádka, která má holčičku s chronickou zácpou a cpe ji nějakým změkčovadlelem. Tak to takhle jak popisuješ dostávala a co mi vyprávěla za hnusný story o chování a poznámkach učitelek: no bylo mi zle…. V dnešní době.
A školka na Vinohradech, což je dle mě celkem exkluzivní lokalita.
My naštěstí nehodu neměli, ale normální mi to rozhodně nepřijde
@tridvajedna Bohužel, to je pro nás na každodenní dojíždění daleko. Ale moc děkuji!
@vitezove Důvodů je víc. Hlavní je asi ten, že když jdete na den otevřených dveří, všichni se k vám chovají extra mile a vstřícně, což většinou neodráží realitu a je těžké předem někoho soudit.
Dále, v naší městské části jsou řekněme 4 super školky, které jsou opravdu skvělé, ale je tam takový nátřesk, že ani 3 a půl leté dítě nemá šanci. Nicméně plánujeme do jedné z nich přehlásit dceru na příští školní rok. Do té doby vyzvedáváme po obědě a veškeré volna a prázdniny je s námi doma.
@lennus Chápu, a za mě by to takto bylo ok.
@95newmommy2020 Jojo, dcera chodí nedaleko Vinohrad a taky mě překvapuje, že je v roce 2024 v centru Prahy něco takového ještě možné. A že my na základce se k dětem chováme citlivěji než učitelky v MŠ.
@sofia_sofiova normální to fakt není, synovi se párkrát stalo když měl mezi 3 a 4 rokem, že se pokadil nebo počůral na lehátku, učitelky věci přemáchly v ruce a dali mi to v sáčku a požádali mě, abych vyprala i povlečení s prostěradlem, když bylo třeba. Brali to v pohodě žádná agrese nebo vyčítání, normálně se to stát může a vůbec to nehrotili. 🤷🏻♀️ ale exkrementy mi nikdy domů nedali
@tehulinka91 Tak to jsem ráda, že slýchávám, že to ve většině školek normální není.
Trochu empatie vůči těm prťatům, kteří chodí do školky třetím měsícem po třech letech s maminkou doma, bych uvítala i v té naší MŠ.
@sofia_sofiova jako u nás jsou učitelky opravdu zlaté, syn teď jedné nechtěně rozbil mobil, prostě blbá shoda náhod a domluvili jsme se v pohodě, žádný úročení že ji kluk rozbil mobil, vše se řešilo v klidu

@janule0123 Tak u nás skoro každý den posloucháme na dceru nějaké komentáře, a bohužel vždy v její přítomnosti. Za mě je to jednak neprofesionální a jednak necitlivé vůči té malé, která rozhodně není žádný sígr. Kór ve školce, tak je celou dobu zakřiknutá a dělá, co jí kdo řekne.
Určitě jsem otevřená konstruktivní kritice, ideálně s návrhem na řešení, ale to se tu bohužel nekoná.