icon

Spaní ve školce, musí být pod pyžamem děti nahé?

collete
1. zář 2016

Zdravím, zajímalo by mě, jak je to v ostatních školkách s převlékáním na spaní. Pyžamko je jasné, ale musí být pod ním děti nahé??? Díky za odpovědi.

Strana
z3
trdelnik234
1. zář 2016

@collete

To co je za blbost? Jasne, ze nie;

collete
autor
1. zář 2016

@trdelnik234 No já právě byla dneska v šoku, malá byla poprvé ve školce, šla jsem ji po o vyzvednout a tam byly kromě ní skoro všechny děti nahaté, že prý se připravují na spaní. Mně to přijde kapku úchylný, ale nevěděla jsem, jestli je to nějaký nařízení nebo co, dneska je možný už všechno 🙄

gepe
1. zář 2016

@trdelnik234 jakoze do pyzamka ve spodnim pradle? 😕

collete
autor
1. zář 2016

@gepe No jasně, nevidím nic špatného na tom nechat si kalhotky.

copa
1. zář 2016

u nás si nechávají kalhotky / slipy, ale na nahatých dětech mi teda nic úchylného nepřijde

trdelnik234
1. zář 2016

@copa

Uchylne nie, len z akeho dovodu to maju tak. Ved si len tie ucitelky pridavaju pracu.

trdelnik234
1. zář 2016

@collete

A nebolo to tym, ze boli vsetky povinne cikat a ucitelka ich nestihla obliect? ja by som sa na to urcite opytala.

baraz
1. zář 2016

u nás ve školce nemusí být ani pyžamko, může být v tom v čem chodí spát doma přes den...

trdelnik234
1. zář 2016

@baraz
Hej, ale ja by som bola radsej za to pyzamko, kvoli pohode a hygiene. Predsa len, ked dieta pride zvonku z ihriska a potom v tomto do postele.... Akoze maju nahradne oblecko, ale aj tak.

soleilll
1. zář 2016

U nás ve školce si děti spodní prádlo pod pyžamo vysvlékají a nechápu, že tohle téma někdo řeší. Copak se děti před sebou stydí? Však nijak neexhibují. Myslím, že se pozastavujete nad úplnou hloupostí, ale pokud to vám nebo vašim dětem nevyhovuje, určitě se dá na všem domluvit.

baraz
1. zář 2016

@trdelnik234 tak ja doma po obede neprevlikam..leginky ,ebo teplacky..jasne,ze ne to v cem,byli,venku..

trdelnik234
1. zář 2016

@gepe
Ano, do pyzamka v spodnom pradle. Pripadne ak nie je pyzamko, tak v teplakoch alebo v niecom pohodlnom. V com spociva vyhoda vyzliekania spodneho pradla?

trdelnik234
1. zář 2016

@soleilll

Ty si maminka alebo ucitelka?

andryyysssek
1. zář 2016

Já ani nevím,jestli se u nás ve školce děti vysvlékají do naha pod pyžamo,a upřímně,bylo mi to jedno.Nechápu,co je na tom uchýlného.Když učitelka utře dítěti zadek,taky je to úchylné?Asi ne,že?

soleilll
1. zář 2016

@trdelnik234 Jsem matka, do učitelky mám fakt hodně daleko - tos mě pobavila! 😀

collete
autor
1. zář 2016

@soleilll No, tak dík za příspěvek. Mně to jako hloupost nepřijde, vy třeba řešíte věci, které by přišly nepodstatné jiným, tak to prostě je. Nejde o stud, jde o právo na intimitu bez ohledu na věk, já zas nevím, co je na tom hloupého. O případné mé domluvě ve školce se nebavím, pouze jsem se ptala, jak je to jinde, nic víc, nic míň. To je snad z dotazu jasné.

@trdelnik234 Oni jsou tam věkově namíchaní a většina dětí se oblíká sama, ale nevypadalo, že by se k tomu nějak chystaly 😀 Prostě naháči, kam se podíváš. Jen snad jedno dítě mělo pyžamo a jeden chlapeček tričko. Mně to prostě jen zarazilo, tak se ptám, jak je to jinde 🙂

kami1984
1. zář 2016

U nás ve školce si nechávají trenýrky a kalhotky, oblékají se do pyžamek.

collete
autor
1. zář 2016

@andryyysssek Jasně, ale nedělá to před zraky celé třídy. Já nejsem nijak prudérní, ale na povel se svlíknout a pobíhat před ostatníma by se mi nelíbilo ani v té školce. Vám jo?

kami1984
1. zář 2016

A někde jsem četla i názor, který se mi líbí, děti by se neměly svlékat ze spodního prádla i z důvodu hygieny a taky, že nahé by je měli vidět jen rodiče. I když paní učitelka utře zadeček, nedělá to před celou třídou. U nás ve třídě jsou děti 2,5-7let a těm přeškolákům to už asi příjemné není, že by se svlíkali donaha.

soleilll
1. zář 2016

@collete Napsala jsem ti odpověď plus svůj názor - nic víc, nic míň. Myslela jsem, že je to z mého příspěvku jasné. 🙂

izzybickerstaff
1. zář 2016

@kami1984 Za nas jsme kdysi chodili se skolkou do sauny - nahati vsichni pekne vcetne pani ucitelky☺

akankeo
2. zář 2016

@collete tak za me jsme se vsichni svlekali do naha a u nas ve skolce se deti svlekaji take, i kdyz kdybych se jich na to diky teto diskusi nezeptala, tak to ani nevim 😀. Zrovna pro deti je nahota prirozena vec, je to pro ne i vyraz svobody, tak nechapu, navic zvlast u kluku spat ve slipech ci boxerkach asi moc pohodlne ani nebude a na trenyrky kazdy nema

karlajasmine
2. zář 2016

@collete když si vzpomenu na sebe ve školce tak by mi to bylo hodně nepříjemný. A navíc jsem od roku přes den nespala, tak mi nejde do hlavy, že všechny děti ve školce spi.. Jsem zvědavá jednou na syna, jestli bude v tomto po mě nebo ne.

andryyysssek
2. zář 2016

@collete tak těm děckám to evidentně nevadí,ne?Jinak by nahaté nepobíhaly.

scvrcek
2. zář 2016

U nas si nechavaji spodni pradlo. A asi by mi to taky prislo divny.. A to uz jen z hlediska hygieny, ne kazdemu ten zadek utre vzdy ucitelka a kdyz si s nim pak sedne treba na lehatko, aby se obliklo... No nevidim duvod, proc se svlekat do naha...

andryyysssek
2. zář 2016

@karlajasmine moje dcera taky už před nástupem do školky po obědě nespala,přesto ve školce vždy usnula,až byl problém ji vzbudit.

lenkaluk
2. zář 2016

Holky, mohu malinko odbocit? V jedne rodine v ramci nasi rodiny nosi deti na nocni spani pod pyzamko spodni pradlo, holcicka kalhotky, kluk slipy. Prijde vam to v pohode? Mne to prijde dost nepohodlne.

drakenn
2. zář 2016

U nás se spí v pyžamkách bez spodního prádla. Děti nahotu neřeší. Nepříjde mi normální dětem vsugerovávat, že jde o něco nepatřičného.

sluneckosedmitecne
2. zář 2016

Tak ony by děti neměly mít na spaní dvě gumy, když jsem jako malá ležela v nemocnici, nebo i na táboře na to vždy dohlíželi, aby nebylo pod pyžamem spodní prádlo, tak třeba proto...
@collete

sarihy
Autor odpověď smazal
Strana
z3