Spokojenost s focením ve školce. Modernější přístupy vedou?
Jen taková anketa 🙂 Jak jste spokojeni s focením ve školce a jak fotka vypadá? U nás je fotka před modrým plátnem vložená do produktů (rámečků, přáníček…) s vánočním motivem a mně přijde, že je ti zbytečně zastaralé a nucené. Na minifocení se děti fotily rovnou s vánočním pozadím a rekvizitami a je to mnohem hezčí.
@petulkadodo my platíme 700 a žádná velká pecka 😂jedna fotka vyvolaná 6x ve třech formátech …
@nnnadja Taky jsme k tomu dostali pěkný průvodní letáček "pokud fotografie nechcete, můžete je vrátit" 😀. Plus řeči o tom, jak se snaží zachytit úsměvy a jak to není vždy jednoduché (chápu, ale věřím, že z těch více pokusů se někde aspoň trochu usmál 😀), a že pokud chceme psát konstruktivní kritiku, tak do zprávy, veřejně ať píšeme jen chválu 😀.
@ee.liska to ale nejsou fotky ze skolky. dle veku deti. tady je rec 9 fotkach ze skolky.
@veru181 u nas to letos ve skolce docela slo, jsem spokojena.
pred 2 rokama bylo foceni taky jen pred modrym pozadim, zadny vanocni motiv, to bylo strasny, syna jeste navic nekdo ucisl mokrym hrebenem na blbecka a tvari se tam strasne, fakt hruza. loni uz to bylo lepsi a letos dobry.
no... u nas ve skolce iniciativa 0 a ceka se kdo se ozve ze by je nafotil takze letos mame prd..podle me je to skoda. Nemyslim si ze to je nejakej upnej kyc teda
Za 350,- jedna fotka vložena do xy rámečku... Vůbec nenechávám...
To si raději zaplatím 300,- za opravdové vánoční focení s liškou apod... Nevím kde se vzala tahle móda, nacpat jednu fotku do xy rámečku a ještě za takové prachy... Mě máma ukazovala naše fotky z MŠ. Cca 20 let zpět a jsou mnohem hezčí než ty co dělají teď a hlavně to nebyla jedna fotka ale v setu bylo 10 různých fotek... Takže teď to je jen o tom vydělat nehorázné prachy na ho.ne
@veru181 sice už 10 let zpět, ale už tenkrát retro. Fotil tam roky pan fotograf, který dělal fotky už manželovi ve školce. Celé vánoční focení vyřídil umělým košíčkem s chvojím a dvěma vysisovanymi baňkami. Úplně jsem to neřešila, když vidím svoje fotky z dětství,tak ještě furt dobrý.
U nas naprosta katastrofa, ve skole i skolce foti stejny fotograf, ktery foti deti pred platnem, bez rekvizit a max. pouzije nejaky filtr (nekdy ani to ne), takze fotka vypada jako klasicka skolni fotka, nekdy ve vanocnim ramecku, nekdy ne. 5 fotek za 400 Kc, s moznosti mit i digitalni podobu (ovsem za pomerne vysoky poplatek), Takze preferuji spise minifoceni v atelieru nebo venku.
Máme krásné fotky, jezdí tam fotografka má tematické plátno a s dětmi to umí.
O ničem, vyfotil dceru s jedním malým darkem za ní na zemi, stála. Na počítači doplnili hvězdné pozadí. Celá postava plus obličej, 450kc🤦
@fatal_error školkové focení na které mohou dojít sourozenci
@zuzurox to je docela mazec ta cena ze? my meli vloni 1 fotku v 3 tistenych verzich klasika format fotky v jakymsi ramecku papirovym, dve zmenseny jako PF a to bylo tusim vse, mozna jeste jedna verze te fotky ja uz ted nevim. Ale urcite to nebylo neco nakladnejsiho treba magnetka. Cena byla podobná.. Docela ulet :D
@ee.liska aha, tak to jo, to je super moznost vzit sourozence. a to jsi je kvuli tomu brala ze skoly?
ze bych i priste poslala nejstarsiho, ten pujde za rok na zakladku. ted chodi zatim 2 kluci do stejne skolky. ze bych tam priste vzala i prvnaka a k tomu i nejmladsiho, tomu bude za rok rok a pul, tak to pujde.
@fatal_error ano, omluvila jsem je z první hodiny.
@hanka_12345 jo cena šílená, kamarádka v jiné školce cena 120 Kč. Tím že dcera šla až jako predskolak, takže toto focení poprvé a naposledy, tak jsem souhlasila. Kdyby to bylo aspoň hezké 🙏
My jsme za foceni ve skolce platili 350, je to jedna jedina fotka (viz vyse), kterou jsme dostali vytistenou v ruznych velikostech plus odkaz na stazeni v el. podobe. Ale aspon se kluci fotili spolu a nemuseli jsme to platit 2x. 🙂
Praha. Reditelka fotografa menit nechce, je to pry nejaky jeji kamos. 🤷♀️ Uz to na ni zkouselo x rodicu, ale nejede pres to vlak.

Ja som veľmi spokojná všetky tematické fotky robia veľmi jednoducho v tématických farbách Vianoce minulý rok boli zeleno-zlaté tento červeno-biele, ničoho tam nie je veľa pekné rekvizity. Vždy par dni pred fotením (väčšinou piatok poobede a fotia sa v pondelok ráno) nám ucitelka pošle ako to bude vyzerať.