icon

Problémy s hygienou dcery přítele a nečinnost partnera. Co s tím?

19. led 2026

Nechci být zlá, ale... žiju už několik let s přítelem a jeho dcerou. Dívka už není žádné malé děvčátko, ale je to celkem prasátko. V bytě neustále řešíme, že chybí nádobí, protože má všechno špinavé u sebe v pokoji. Odpadky má po zemi a podobně. Je to neustálý problém a přítel ho neřeší. Když mu řeknu, že mi to vadí, odpoví mi, co je mi do toho, že to uklízet nemusím. Zároveň to ale sám neuklidí a moje představa o čisté domácnosti je zkrátka jiná. V bytě se samozřejmě podílím na úhradách nákladů a domácí práce jsou na mně. On řeší technické věci a auto. Nechci být zlá, jsem jen už unavená.

Strana
z6
autor
19. led 2026
@janickaslepicka

@nimomo mně teda taky přijde, že úctu k ženám nemá žádnou a to má dceru 🙈 a chce z ní vychovat akorát línou špindíru s prominutím

@janickaslepicka On si myslí, že ji vychovává tak, aby měla dětství a že pracovat bude celý život. Nechápe, co dělá a že jí tím žádnou dobrou službu neprokazuje. Možná je to tím, že žil bez táty; máma byla chudá a podle mě se snažila klukovi vše vynahradit, takže nic nemusel. Já byla vychovávána jinak. Ač byla máma taky rozvedená, musela jsem mít doma relativní pořádek a mámě jsem pomáhala, obzvlášť když chodila do práce.

janickaslepicka
19. led 2026
@anonym_autor

@kakba Jak jsem psala, vím, že je to jeho chyba, ale jinak nemáme žádné problémy. Každopádně tohle budu řešit a nějak to už dopadne. Měla jsem to řešit dávno. Děkuji.

@anonym_autor je to škoda, že to trpíš dlouho. Jeho dcera jeho výchova, můj byt moje pravidla. Nakonec se může sebrat s dcerou sám z vlastního rozhodnutí pokud se mu to nebude líbit

autor
19. led 2026
@janickaslepicka

@anonym_autor je to škoda, že to trpíš dlouho. Jeho dcera jeho výchova, můj byt moje pravidla. Nakonec se může sebrat s dcerou sám z vlastního rozhodnutí pokud se mu to nebude líbit

@janickaslepicka Máš pravdu. Moje chyba.

janickaslepicka
19. led 2026
@anonym_autor

@janickaslepicka On si myslí, že ji vychovává tak, aby měla dětství a že pracovat bude celý život. Nechápe, co dělá a že jí tím žádnou dobrou službu neprokazuje. Možná je to tím, že žil bez táty; máma byla chudá a podle mě se snažila klukovi vše vynahradit, takže nic nemusel. Já byla vychovávána jinak. Ač byla máma taky rozvedená, musela jsem mít doma relativní pořádek a mámě jsem pomáhala, obzvlášť když chodila do práce.

@anonym_autor zkus mu vysvětlit, že z jeho dcery bude taky jednou žena, máma. Vštěpovat zásady hygieny a pořádku v domácnosti musí odmala .. ještě bych to neviděla černě ale partner si asi musí sednout na prdel a zauvažovat pořádně. Dala bych mu ultimátum, jen jestli bych ho dokázala dodržet samozřejmě pak to nemá význam. Tvůj chlap bude třeba jak malý děcko a má v tomhle zpomalený myšlení

autor
19. led 2026
@janickaslepicka

@anonym_autor zkus mu vysvětlit, že z jeho dcery bude taky jednou žena, máma. Vštěpovat zásady hygieny a pořádku v domácnosti musí odmala .. ještě bych to neviděla černě ale partner si asi musí sednout na prdel a zauvažovat pořádně. Dala bych mu ultimátum, jen jestli bych ho dokázala dodržet samozřejmě pak to nemá význam. Tvůj chlap bude třeba jak malý děcko a má v tomhle zpomalený myšlení

@janickaslepicka On by ti řekl, že to, jak doma uklízí teď, nic nevypovídá o tom, jaká bude v dospělosti. Nemá cenu mu to vyvracet. Vlastně je to ubíjející, pořád a pořád dokola něco řešit, a vždy to vydrží jen den. On ti i přizná, že je holka prase a musí uklízet; řekne jí to, a pak jí to zase trpí, a tak pořád dokola.

janickaslepicka
19. led 2026
@anonym_autor

@janickaslepicka On by ti řekl, že to, jak doma uklízí teď, nic nevypovídá o tom, jaká bude v dospělosti. Nemá cenu mu to vyvracet. Vlastně je to ubíjející, pořád a pořád dokola něco řešit, a vždy to vydrží jen den. On ti i přizná, že je holka prase a musí uklízet; řekne jí to, a pak jí to zase trpí, a tak pořád dokola.

@anonym_autor strašný.. držím palce. Na tohle bych neměla sílu

cherie24
19. led 2026

@anonym_autor myslím, že můj pokoj v pubertě vypadal velmi, ale velmi podobně. A nedělalo mi problém si tam přivést do toho i kluka. 😆 Ve své domácnosti se mi teď v dospělosti opravdu žádné odpadky neválejí. Ani týden staré jídlo na stole.

autor
19. led 2026
@cherie24

@anonym_autor myslím, že můj pokoj v pubertě vypadal velmi, ale velmi podobně. A nedělalo mi problém si tam přivést do toho i kluka. 😆 Ve své domácnosti se mi teď v dospělosti opravdu žádné odpadky neválejí. Ani týden staré jídlo na stole.

@cherie24
Tys měla taky shnilé jídlo, špinavé talíře po zemi a namíchané špinavé oblečení s čistým? Vidíš, i tací lidé jsou. Mně to každopádně vadí, takže to snášet nechci. 😊

alice180
19. led 2026
@anonym_autor

@alice180 Na to by ti řekl: ‚Domácnost je vizitkou ženy.‘ Matka po mně vždycky taky uklízela

@anonym_autor no ovšem... Máme v rodině nově také takovýho šovinistu a macha. Akorát s tím rozdílem, že celá naše rodina mu nastavuje zrcadlo. Prd platný, prostě ženská role je bejt u plotny atd.

autor
19. led 2026
@alice180

@anonym_autor no ovšem... Máme v rodině nově také takovýho šovinistu a macha. Akorát s tím rozdílem, že celá naše rodina mu nastavuje zrcadlo. Prd platný, prostě ženská role je bejt u plotny atd.

@alice180 Je celkem zvláštní, že po mně přítel chce, ať všechno dělám, protože jsem žena, přitom jeho dcera je (nebo bude) také žena a dělat nemusí nic.😂

alice180
19. led 2026
@anonym_autor

@alice180 Je celkem zvláštní, že po mně přítel chce, ať všechno dělám, protože jsem žena, přitom jeho dcera je (nebo bude) také žena a dělat nemusí nic.😂

@anonym_autor a má pro to nějaké svoje vysvětlení?

autor
19. led 2026
@alice180

@anonym_autor a má pro to nějaké svoje vysvětlení?

lv
19. led 2026

Tohle bych řešila razantněji - ano, pubertální děti to považují za zbytečné, buzeraci, a to i vlastní, ale vlastní nebo ne, doma jste účastníci domácnosti všichni. Prádlo do koše, nádobí do dřezu a povinnost 1x týdně se zapojit- luxovat třeba. To je všehovšudy cca půl hodiny týdně, to jí dětství opravdu nezničí.

xxx3d
19. led 2026

tvůj chlap má pravdu v tom, že to jak (ne)uklízí teď nic nevypovídá o tom, jak to bude vypadat, až bude sama dospělá.
tohle není argument do pranice, protože to skutečně o ničem do budoucna nevypovídá.
- zkušenost -

jste spolu dlouho, dle toho, že jsi dceru vodila do školy...
proč to prosím tě, řešíš až teď?
spolupodílela ses na tom, jak to doma máte zavedený, ok, nelíbí se ti, jsi unavená, to jsou argumenty, který můžeš použít, ale je pak na nic, jak se k tomu postaví.
rozhodně bych neočekávala, že by ti po tomhle chlap a dcerka řekli, tak jo, my to budeme dělat, abys byla míň unavená a víc se to u nás blejskalo

autor
19. led 2026
@xxx3d

tvůj chlap má pravdu v tom, že to jak (ne)uklízí teď nic nevypovídá o tom, jak to bude vypadat, až bude sama dospělá.
tohle není argument do pranice, protože to skutečně o ničem do budoucna nevypovídá.
- zkušenost -

spolupodílela ses na tom, jak to doma máte zavedený, ok, nelíbí se ti, jsi unavená, to jsou argumenty, který můžeš použít, ale je pak na nic, jak se k tomu postaví.
rozhodně bych neočekávala, že by ti po tomhle chlap a dcerka řekli, tak jo, my to budeme dělat, abys byla míň unavená a víc se to u nás blejskalo

@xxx3d Neřeším to až teď... řeším to dlouho. On vždycky jeden den koná a chce po ní, aby uklidila, ale druhý den to spadne do starých kolejí. Já mám dost náročnou práci pečovatelky a nechci se denně hádat a řešit to. Navíc v práci toho teď bylo až až. Dodělávala jsem si školení a nějak to všechno přeteklo.

autor
19. led 2026
@xxx3d

- zkušenost -

@xxx3d Dostala jsem nabídku lepší pozice, ale čekalo by mě měsíční školení v Praze. Silně přemýšlím, že to vezmu. Nechtěla jsem kvůli nim, ale asi bych měla začít myslet na sebe. Nechci ať se to doma blejská, chci žít v normální udržované domácnosti.😊

alice180
19. led 2026
@anonym_autor

@xxx3d Dostala jsem nabídku lepší pozice, ale čekalo by mě měsíční školení v Praze. Silně přemýšlím, že to vezmu. Nechtěla jsem kvůli nim, ale asi bych měla začít myslet na sebe. Nechci ať se to doma blejská, chci žít v normální udržované domácnosti.😊

@anonym_autor taky bych to vzala

jiss
19. led 2026

Chlapa, který by mi řekl, že úklid je moje vizitka, bych okamžitě vykopla. Vztahy spolu teoreticky můžete mít, i když spolu nebudete bydlet, ale kdyby ne, žádná škoda. Je potřeba si taky trochu vážit sama sebe a svého času.

cherie24
19. led 2026
@anonym_autor

@cherie24
Tys měla taky shnilé jídlo, špinavé talíře po zemi a namíchané špinavé oblečení s čistým? Vidíš, i tací lidé jsou. Mně to každopádně vadí, takže to snášet nechci. 😊

@anonym_autor ano. 😃 Rozkvetlé krabičky ze školy 2 týdny, špinavé nádobí, smíchané hadry po zemi. S přechodem do samostatného bydlení na vysoké škole už jsem začala fungovat jako zcela normální samostatný člověk, schopný úklidu i veškeré hygieny. 😉 A maturovala jsem na gymnáziu s vyznamenáním, dostala se na všechny vysoké školy, kam jsem se hlásila, dokonce jsem celé studium i pracovala a poslední rok jsem stihla promoce s prací na plný úvazek a bubnem. Holt moje pubertální priority byly jiné. Moje mamka si udělala album s fotkami mého pokojíčku, kde kolikrát není pomalu vidět podlaha. 😃 Takže ne, stav pokojíčku pubertální holky absolutně nevypovídá nic o tom, jak bude nebo nebude použitelná. A dělat jí přednášku o tom, že jednoho dne bude matka a co svým dětem předá, to je fakt k smíchu. Obzvlášť v dnešní době, kdy děti vyrůstají ve společnosti, kde je už celkem běžné, že se ženy rozhodnou zůstat bezdětné nebo chodí na rodičák chlap.

xxx3d
19. led 2026

nabídka lepší pozice + měsíc školení mimo domov
to je naprosto ideální stav, kdy se můžou, ale nemusí doma prolomit ledy
ale i kdyby se tání ledovců nekonalo, ty na tom "vyděláš"

autor
19. led 2026
@cherie24

@anonym_autor ano. 😃 Rozkvetlé krabičky ze školy 2 týdny, špinavé nádobí, smíchané hadry po zemi. S přechodem do samostatného bydlení na vysoké škole už jsem začala fungovat jako zcela normální samostatný člověk, schopný úklidu i veškeré hygieny. 😉 A maturovala jsem na gymnáziu s vyznamenáním, dostala se na všechny vysoké školy, kam jsem se hlásila, dokonce jsem celé studium i pracovala a poslední rok jsem stihla promoce s prací na plný úvazek a bubnem. Holt moje pubertální priority byly jiné. Moje mamka si udělala album s fotkami mého pokojíčku, kde kolikrát není pomalu vidět podlaha. 😃 Takže ne, stav pokojíčku pubertální holky absolutně nevypovídá nic o tom, jak bude nebo nebude použitelná. A dělat jí přednášku o tom, že jednoho dne bude matka a co svým dětem předá, to je fakt k smíchu. Obzvlášť v dnešní době, kdy děti vyrůstají ve společnosti, kde je už celkem běžné, že se ženy rozhodnou zůstat bezdětné nebo chodí na rodičák chlap.

@cherie24 Tak měla maminka svatozář a já ji nemám 🫣. Já žít jako prasátko ve svém bytě nechci. Byť bych i věřila, že se to změní, až třeba půjde studovat, což bohužel zatím ani na to nevypadá. Ale dnes mi můj drahý přítel sdělil, že to má vadit hlavně jí a že mám být v klidu – že kdyžtak vyhodí koberec.

autor
19. led 2026
@xxx3d

nabídka lepší pozice + měsíc školení mimo domov
to je naprosto ideální stav, kdy se můžou, ale nemusí doma prolomit ledy
ale i kdyby se tání ledovců nekonalo, ty na tom "vyděláš"

@xxx3d Určitě pojedu. Potřebuju mít prostor pro sebe, a ne jen na úklid. Uvidíme, co bude, až se vrátím, ale čekám, že změna nebude žádná.

janickaslepicka
19. led 2026
@cherie24

@cherie24 autorka ale píše že partner se vymlouvá že to je ženská práce, maminka vždycky všechno dělala.. tak dcera je taky ženská, autorka není maminkou ani dcery ani svýho partnera a očekávala bych že ve vlastním bytě se bude udržovat relativní pořádek a budu si mít ráno do čeho udělat kafe a hlavně si ten hrnek i mít kam postavit. Pokud má její partner takový předpotopní názory tak ať je aplikuje spravedlivě aspoň

alice180
Včera v 05:46
@cherie24

@cherie24 a mouční červi byli ...? A kdy přišel moment, kdy si to uklidila ? Nebo maminka vyfotila a následně provedla sanaci ?

cherie24
Včera v 07:41
@alice180

@cherie24 a mouční červi byli ...? A kdy přišel moment, kdy si to uklidila ? Nebo maminka vyfotila a následně provedla sanaci ?

@alice180 ne, moje mamka mi do pokoje nezasahovala, ale určitě nějaká diskuze na téma, jestli mi to přijde normální nebo jestli se nestydím, ta probíhala dost pravidelně. 😃 Pamatuji si, že jsem uklízela nárazově. Většinou, když už to bylo tak, že jsem fakt nemohla nikde nic najít v tom bordelu, tak jsem udělala hromadnou čistku. Jakmile jsem přešla na samostatné bydlení, šlo to už automaticky, dost možná proto, že před spolubydlícími na bytě bych se určitě styděla, takže jsem po sobě řádně uklízela ve všech prostorách bytu. 😁 A ve svém domě to pak už člověk chce mít hezké, tak se taky snaží, aby to nějak vypadalo. 🙂

alice180
Včera v 09:27
@cherie24

@alice180 ne, moje mamka mi do pokoje nezasahovala, ale určitě nějaká diskuze na téma, jestli mi to přijde normální nebo jestli se nestydím, ta probíhala dost pravidelně. 😃 Pamatuji si, že jsem uklízela nárazově. Většinou, když už to bylo tak, že jsem fakt nemohla nikde nic najít v tom bordelu, tak jsem udělala hromadnou čistku. Jakmile jsem přešla na samostatné bydlení, šlo to už automaticky, dost možná proto, že před spolubydlícími na bytě bych se určitě styděla, takže jsem po sobě řádně uklízela ve všech prostorách bytu. 😁 A ve svém domě to pak už člověk chce mít hezké, tak se taky snaží, aby to nějak vypadalo. 🙂

@cherie24 Máš pravdu, že nepořádek v pubertě ještě nic neznamená. Ale když to ovlivňuje ostatní – třeba zápachem nebo chybějícím nádobím – je potřeba nastavit hranice, aby to nebylo jen na bedrech jednoho člověka.

Chápu, že puberťák potřebuje mít svůj prostor, ale když je v pokoji plíseň, špinavé nádobí a hadry po zemi, to už není o soukromí. Takové věci se prostě šíří do celého bytu – zápach, bakterie, vlhkost. To pak není „její pokoj“, ale problém celé domácnosti.

kakba
Včera v 09:46

Jsem strasne prekvapena z komentaru, jak se tu zastavate pubertaku. Soukromi a bordel jsou dve odlisne veci. At si ma soukromi jake chce, nikdo mu ho prece nebere, ale pokud nebude ctit me pravidla, ze o domacnost se starame vsichni tak papa. Byla bych rychle hotova.
Zadnou sluzku nedelej a vem novou praci a jed si odpocinout. Jeste bych jim rekla na rozloucenou, pokud se vratim do chliva, oba si balite tasky. Pokud to resis opakovane a nic se nedeje, tak uz musis byt opravdu zla.

By me zajimalo jak nektere zde doma zijete, protoze jestli tolerujete to, co tu autorka pise, tak to je hnus velebnosti.

miryp
Včera v 09:51
@kakba

Jsem strasne prekvapena z komentaru, jak se tu zastavate pubertaku. Soukromi a bordel jsou dve odlisne veci. At si ma soukromi jake chce, nikdo mu ho prece nebere, ale pokud nebude ctit me pravidla, ze o domacnost se starame vsichni tak papa. Byla bych rychle hotova.
Zadnou sluzku nedelej a vem novou praci a jed si odpocinout. Jeste bych jim rekla na rozloucenou, pokud se vratim do chliva, oba si balite tasky. Pokud to resis opakovane a nic se nedeje, tak uz musis byt opravdu zla.

By me zajimalo jak nektere zde doma zijete, protoze jestli tolerujete to, co tu autorka pise, tak to je hnus velebnosti.

@kakba tak když budeš číst vše a nebudeš si vyzobávat jen ty části, pro které nemáš pochopení, tak zjistíš, že ty komentáře mají k tomu A) také to B)

autor
Včera v 10:04
@cherie24

@cherie24 před spolubydlící si se styděla a před přítelem ne? To mě třeba přijde zvláštní, ale každý jsme jiný 😊

kakba
Včera v 10:07
@miryp

@kakba tak když budeš číst vše a nebudeš si vyzobávat jen ty části, pro které nemáš pochopení, tak zjistíš, že ty komentáře mají k tomu A) také to B)

@miryp Proste si reknime, dcera je prase bez radu, jenze ona za to nemuze, nikdy k tomu nebyla vedena. Chlap je na presdrzku, uz jen z toho co si o zenach mysli. Stacila by mi jedna jeho veta a letel by z bytu a jeste z myho.

Strana
z6