Recepty
michamicha
30. črc 2011

Čím zahušťujete omáčky?

Zajímá mne, čím zahušťujete omáčky, hlavně teda pro děti. Dočetla jsem se, že by se nemělo zahušťovat moukou, ale nikde jsem se už nedočetla důvod, proč je mouka špatná :-|
benjik
30. črc 2011
Já trochou žitné,ale fakt trochu. Mě se většinou sami ty omáčky udělají nějak husté,že je spíš ředím.
pet.honey
30. črc 2011
já solamylem nebo rýžovou moukou - víc nám to chutná
karmenta
30. črc 2011
solamyl nebo gustin.
lucie777
31. črc 2011
Zeleninou, prostě jí dám tolik, aby nebylo třeba zahušťovat, ale třeba kuře na paprice zahustím normálně moukou, myslím, že když už děti jedí normální omáčky, tak jim trocha mouky fakt neuškodí! 😉
hanickacb
31. črc 2011
já moukou ale třeba guláš tak ten zahuštujem chlebem
babulinkab
31. črc 2011
jak co, třeba svíčkovou dělám tak hustou ze zeleniny, že není třeba vůbec zahušťovat
rajskou - dávám tam pasírovaná rajčata z dm a pak to mixnu, rozmixuju vlastně cibulku, na které jsem omáčku dělala, ta je docela taky hustá
zbylé omáčky zahušťuju moukou, nepřijde mi, že když na hrnec omáčky dám trochu té mouky, že by toho dítě snědlo přehnané množství