icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

simonceli
12. říj 2011

@alenv není za co, je to rychlé, dobré a jednoduché.... doufám, že bude chutnat

alenv
12. říj 2011

@brusinka.pusinka a jak to přesně děláš?

alenv
12. říj 2011

@simonceli akorát mu to udělám s pečeným bramborem 🙂

brusinka.pusinka
12. říj 2011

@alenv normálně , brabory na kolečka asi 1/2 až1cm široké, cibule celkem dost a plátky masa naklepané a já je trošku osmahnu z každé strany jen aby se zatáhly a pak kladu do vymazaného pekáčku brambory , cibuli a plátky masa a cibuli a brambory a zaliji smetanou (šlehačkou a , koření jen pepř a sůl a červenou papriku 😉 někdy pokladu nahoru plátky slaninky 😉

alenv
12. říj 2011

@brusinka.pusinka jo tohle😀 tak tomu říkám kotlety na smetaně 🙂 no a samo to ten můj nejí.. u nás je to komplikovanější 🙄

asmeena
12. říj 2011

@brusinka.pusinka brusi jak to mám udělat, když chci vařit v parním hrnci něco s bylinkama, ale nemám nádobu na bylinky?

kammka
12. říj 2011

@alenv a ten tvůj je chlap nebo dítě?????

brusinka.pusinka
12. říj 2011

@asmeena obyčejně máš vajíčko do kterého se dává sypaný čaj? pokud jo stačí dát dovnitř a použiješ jak sítko jinak moje kamaádka používá silonkovou ponožku ( samo novou vypranou) a jinak bylinky se dají i svázat 😉 pokud jsou stonkové 😉

alenv
12. říj 2011

@kammka chlap.. dítě mám ještě malinké na takové jídla

asmeena
12. říj 2011

@brusinka.pusinka aha, takže to tam můžu jen tak v tom sítku položit na to maso.

rozarka65
12. říj 2011

Ahojky, nemáte někdo zaručený recept na housky...nemám domácí pekárnu...a dělala jsem je podle tohoto receptu...500g hl.mouky,1lžička soli,špetka cukru,2lžíce solamylu,1,5lžičky droždí a 250ml vody...

moudivlacek
12. říj 2011

takze v planu byla spenatova polivka,sli jsme s malym pro spenat,az doma jsem zjistila,ze nemam ani mliko 😀 takze mala zmena v programu, jsou zapecene testoviny se spenatem a kurecim masickem
k veceri budou kruti jatyrka na hruskach

aaadus
12. říj 2011

bramborová kaše, pangasius a ovocný kompot

aaadus
12. říj 2011

a vlastně ještě králíčí vývar

zuzi82
12. říj 2011

My jsme si dnes dali raviolli plněné kuřecím masem s omáčkou ze čtyř druhů sýra, na večeři budou francouzské brambory 😉

brusinka.pusinka
12. říj 2011

my byli u babičky na fazolovém gulášku s houskammi a vývaru s nudličkamii 😉
@asmeena jj přesně

brusinka.pusinka
Odpověď byla odstraněná
zuhur
12. říj 2011

@brusinka.pusinka jsou krásné, já bych je brala hned, ale uvidíme, zkusím překecat nějakého Ježíška 😅

nikiii
13. říj 2011

Tak my máme dneska kuřecí maso na zelenině a na zítřek rozvařuju guláš.

handm
13. říj 2011

Ahooj, tak já dnes páchala tu kapustu - nakonec zapečená kapusta po maďarsku. Zatím jsem jen ochutnávala, protože prcek vytuhnul už před obědem, ale vypadá to super!🙂🙂

katka_mel
13. říj 2011

Ahoj holky. Tak my máme dneska na oběd sojovou polévku a špízy s jehněčím mase a bramborem.

mamkamarketa
13. říj 2011

holky prosim mate nektera overeny recept na dynovy kolac? (takovy ten americky pumpkin pie 😵 ) prosim

beisis
13. říj 2011

Ahoj holky nemáte někdo nějaký tip na směs na bramborák?

brusinka.pusinka
13. říj 2011

@mamkamarketa já dělám tento od kámošky recept
Koláčové těsto:

250 g mouky (150 g polohrubá mouka & 100 g celozrnná)
špetka soli
postrouhaná citrónová kůra (z polovičky citrónu)
125 g másla
1 vejce
2 polévkové lžíce cukru (třtinový)

Koláčová náplň:

1 menší dýně Hokkaidó / potřebujeme 1 hrnek dýňové dřeně
2 vejce
3 polévkové lžíce javorového sirupu (nemáme-li sirup, použijeme pouze med)
2 polévkové lžíce medu
2 polévkové lžíce Crème fraiche (nebo kysané smetany)
šťáva z půlky citrónu
špetka skořice
hrst ořechů (pekanové, vlašské, atd. /použila jsem směs ořechů)
malý sáček sušených meruněk

Promícháme všechny suché ingredience v míse a přidáme rozkrájené máslo na plátky a vejce. Rukama prohněteme v míse a potom na pracovní desce propracujeme a těsto necháme odpočinout v chladu. Mezitím připravíme koláčovou náplň.
Dýni rozporcujeme, oloupeme slupku, odstraníme semena a uvaříme v malém množství vody. Po 20ti minutách slijeme vodu, dýni rozmačkáme na pyré a necháme vychladnout. Poté osladíme javorovým sirupem a medem, přidáme špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 lžíce créme fraiche. Do směsi vyklepneme 2 vejce a prošleháme do hladkého krému ruční metlou.
Koláčovou formu vymažeme máslem, event. jiným vhodným tukem a těstem vyložíme formu (ø 28 cm). Vytvarujeme prsty vyšší okraje a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Sušené meruňky překrájíme na drobnější kousky a ořechy můžeme hrubě nasekat. Meruňky i ořechy vhodíme na těsto a přelijeme dýňovou náplní. Koláč vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180 °C rovných 40 minut.

brusinka.pusinka
13. říj 2011

dneska písmenková polévka a perkelt s haluškami

peroli
13. říj 2011

Mi dnes Pravej hospodskej hovězí guláš 😵 😵

brusinka.pusinka
13. říj 2011

@beisis
Bramborák ala cmunkda
sůl
120 g hladká mouka
1 kg brambory
150 g olej
majoránka
2 ks vejce
2 - 3 stroužků česnek
mletý černý pepř
5 lžic mléko
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.
Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.

mamkamarketa
13. říj 2011

@brusinka.pusinka dekuju 🙂 po obede razime na nakup 😵
doufam,ze to nezvoram,vypada to celkem slozite na me 😅

brusinka.pusinka
13. říj 2011

@mamkamarketa Marki není složité neboj zvládneš -)

zuzi82
13. říj 2011

Ahojky, tak my jsme si dnes dali vepřovou roládu s míchaným bramborem 😉

Strana