icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

bobikkjana
18. kvě 2012

@zuhur a ty bramboráčky se dělají jako klasické, akorát se to vylije na plech jako placka?

zuhur
18. kvě 2012

@bobikkjana recept je na str. 44

nikiii
18. kvě 2012

@ia. To je přesně náš dnešní obídek 😀 😀 😀 😀

ia.
18. kvě 2012

@nikiii já to budu dělat zítra 😀 paní mě se svými zbytky co má doma namotivovala na sobotní oběd 😀

evuss
18. kvě 2012

@rerna jen postřech k buchtě s pudinkem a zakysanou. Dělala jsem to min. týden, akorát jsem měla jen čokoládový pudink (30%). Takže jsem udělala světlý těsto a na to ten čoko pudink a chutná mi to ještě víc než s tím vanilkovým. Tak to jen pro obměnu 😉

djn
18. kvě 2012

králičí vývar s nudlemi a králičími játrovými kuličkami; k obědu čočka od včera a k večeři pikantní masíčko s br.kaší a salátem a la jarní směs

beruskanula
18. kvě 2012

dušená mrkev s hovězím masem a brambory

malej má zapečené brambory s kurecim, smetanou a syrem

a upekla jsem karamelovou pohádku 😝

beruskanula
18. kvě 2012

@bobikkjana : tak bud zeleninove leco 😅 🙂 nebo testoviny s tunakem a zeleninou jako salatek 🙂

a nebo jak pise @ia. mnammmmm... 😵

peroli
18. kvě 2012

@ia. mám jich uložených ještě asi milion dalších 😅 😅 jestli chceš dej mi mejla, já ti je pošlu a můžeš se jima prokousat.. otázkou je, jestli pak budeš mít ještě na ně chuť.. 😅 😀 😀

nikiii
18. kvě 2012

@beruskanula Karamelová pohádka, to zní krásně, byl by receptík? 🙂

beruskanula
18. kvě 2012

@nikiii : 🙂

karamelova pohádka

Suroviny: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 250 g hery, 2 hrnky cukru moučka, 1/2 hrnku vody, 3 lžíce granka, 4 vejce

Heru rozpustíme, přidáme cukr, vodu, granko a společně mírně povaříme. Pak odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, promícháme s kypřicím práškem, přidáme zchladlou karamelovou směs, žloutky a rozmícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče a upečeme

my doma nevedem granko, tže jsem misto nej dala echt holandske kakao 😀

nikiii
18. kvě 2012

@beruskanula To zní moc dobře, hned o víkendu vyzkouším, díky moc 😉

beruskanula
18. kvě 2012

@nikiii : 🙂 manzovi to moc chutna 😎

handm
18. kvě 2012

u nás dneska těstoviny s bolonskou omáčkou a na víkend budu dělat k babičce apple crisp, mnam!🙂

crca
autor
18. kvě 2012

Já dneska udělala segeďák s domácím knedlíkem,odpoledne jdeme na pouť tak tam si daj něco lepšího 😀

karmenta
18. kvě 2012

kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi, ražničí s bramborovou kaší, jablečný štrůdl

beruskanula
18. kvě 2012

@handm : mnam apple crisp 😵

handm
18. kvě 2012

@beruskanula jo, já se taky nemůžu dočkat, mam na něj od států uplnou závislot.. minulý víkend jsme ho dělaly u druhé babi se švagrovkou a sežraly ho snad jen dvě celej pekáček 😉😀 Akorát mě štve, že tady ten klasickej US hnědej, jakoby moučkovej, cukr neseženu...

beruskanula
18. kvě 2012

@handm : ja to jedla jen jednou u kamosky 😎 a furt ze ho udelam, udelam azatim ne..diky za pripomenuti, udelam o vikendu 😀 😎
budes si muset vystacit s tim, co tu sezenes 😅 😝 🙂

handm
18. kvě 2012

@beruskanula No jasně, s tím já jsem smířená, ještě chci zkusit ho nějak jakoby pomlít ten cukr😉 Uvidíme, co z toho vyleze.. Ono švagrovka tam dost často lítá a vždycky přiveze, akorát se bojím, že ji brzy zatknou za pašování 😀😀😀😀

evuss
18. kvě 2012

@handm tak já si moučkovej cukr melu doma z bílýho, hnědýho i třtinovýho krystalovýho normálně, takže to určitě pujde.

aaadus
18. kvě 2012

středa - fazolková omáčka, vajíčko a brambor
čtvrtek - holandský řízek s br. kaší
pátek - kuřecí stehna s rýží
sobota - maso po řecku s bramborem

chjo, nestíhám přispívat natož dočítat tak ani nevím co se tu vařily za dobroty a nápady co vařit jsou nulové 😝
@djn @kammka jen si dopřejte luštěniny atd. Já si teď nemůžu dát ani čerstvý rohlík, chleba, buchtu, nic 😠 Co se dělo po fazolkové omáčce snad ani nemusím psát...

handm
18. kvě 2012

@evuss Jé, prima, dík za zkušenost..

kammka
18. kvě 2012

@brusinka.pusinka to je super mňamka... já ještě místo prosté zakysanky ušlhám šlehačku, vmíchám do ní zakysanku, klidně dvě a dvě.. půlku natřu na buchtu, pokladu kolečky banánu nebo kompotovaných broskví, na to zybtek krému, posypu grankem.. luxusní věc..... užrala bych se toho..

kammka
18. kvě 2012

my měly dnes palačinky a já dojedla včerejší tátovu večeři - hrachovou kaši.. palačinky měly být včera večer, ale jely jsme ke kamarádům opíkat buřtíky, tak mi těsto zůstalo v lednici.. a navíc tatínek nechal doma klíče, takže když dorazil, tak moh akorát přelízt vrata a jít krmit zvěř, my dojely v devět, a to už nic jíst nechtěl :-/

nadja73
18. kvě 2012

vcera k veceri kugel, dneska ho dojidame k obedu a vecer bude slana zemlovka a mrkvovy salat.

falca1
18. kvě 2012

dneska kousek bůčku s bramborama a zeleninová polívka
@zuhur jé já jsem taky dopoledne dělala jablečnej nepečenej dort, teda až na zítra 😀

kammka
18. kvě 2012

@falca1 domnívám se, že tu jeden člověk vystupuje pod dvěma nickama a hraje si tu na dvě ségry... 😀

holky, nemáte některá ověřený rcp na sušenky z ovesných vloček??? z několika ingrediencí, nemám už ani med... ale mám rozinky, čokoládu, kokos, sušený švestky...

falca1
18. kvě 2012

@reruna podobný recept - péřový moučník - asi stejný - akorát tam není skořice ale jenom granko
na straně 263

@kammka 😀 😀 telepatie 😀

kixi
18. kvě 2012

sekana, br. kase, ledovy salat se zalivkou

Strana