icon

Vaříme bez masa. Máte tipy na recepty?

jironymou
13. srp 2019

Ahoj holky, cely zivot varim jen s masem.Ted co jsem na rodicaku, uz je mi z toho pomalu na bliti, a chtela bych zkusit nejake recepty bez masa ( sladke nemyslim 😀 a polevky take bez masa zvladnu).Ale jako hlavni jidlo krome treba obalovaneho kvetaku (nebo placicek) a zampionu vlastne neumim nebo si nevybavim.Muj repertoar vareni je hrozne omezeny.Celkem se za to stydim a rada bych umela neco lepsiho.Bohuzel kamaradky z okoli, kterych se ptam na recepty, take nic moc neumi.Max.nejake zapecene testoviny.Mate nejake recepty + fotecky pro inspiraci toho, co jste ukuchtily a aby to bylo i pro 2 lete dite?Dekuji

Strana
z2
zelenaesmolda
13. srp 2019

@jironymou
ja obcas zapikam brambory s brokolici,pridam syrove vajicko na spojeni,syr a nivu.Dobre je to i normalni a sladke brambory.Nebo treba pecene brambory v troube,napln jaka chces-nejcasteji se davaji fazole v tom.omacce a syr nebo tunak ale muzes dat cokoliv podle chuti.
Pokud nechces maso zkus nahrazky pro vegany.Vlk se nazere a koza zustane cela 🙂
Nebo soju,mamka delava sojove platky-povari-naplni sunkou a syrem a opece na panvi.

jironymou
autor
13. srp 2019

@zelenaesmolda no kdyz to je prave ono...vim, ze existuje sojove maso, bulgur, cizrna atd...ale ze bych to umela nejak uvarit a spis hlavne ochutit...no... to je pro me spanelska vesnice...a pritom pokud se to umi, tak to musi byt vynikajici...jenze ja to proste neumim ☹ kazdopadne diky za odpoved 🙂

zelenaesmolda
13. srp 2019

@jironymou
tak kdyz to nezkusis tak se to nenaucis... 🙂
najdi si na netu recepty,zkus to podle nich.Uceny z nebe nespadl,metoda pokus omyl.

meronym
13. srp 2019

Z jidel bez masa ma muj syn rad klasiku - spenat + brambory + vajicko. Cervena cocka je taky dobra (recept napr. tady https://recepty.vareni.cz/cervena-cocka-s-rajcaty/, samozrejme bez chilli), funguje skvele i jako nahrada masa, delam z ni napr. bolonskou omacku na testoviny, https://www.kucharkaprodceru.cz/cervena-cocka/.

lolam10
13. srp 2019

Jednou tydne varim bez masa a je to dobrej test fantazie😉krome sladkeho delam:spenatove lasagne,fazolky na kyselo,koprovku s vejcem,leco,testovinovy salat s tunakem...

mafulin
13. srp 2019

Já jako vegetarián zase neumím vařit s masem 😀😀
Dnes jsem třeba dělala zapečené brambory s rajčaty a nivou - na plech pečící papír, na to ve dvou vrstvách brambory i se slupkou na plátky, osolit. Na to na plátky rajčat (nešetřit s nimi). Osolit. Dát do trouby, chvíli péct a pak na to dát nivu a dopect. Rychlé, jednoduché a moc dobré!

fire85
13. srp 2019

@jironymou
Mužů poradit třeba web vařila myšička kde ma autorka skvěle recepty povětšinou bez masa

meronym
13. srp 2019

@jironymou Jinak je toho opravdu spousta, mne limituji pouze konzervativni chute manzela a ditete, ale napr. bulgur jako priloha jim chutna. Nebo kuskus se zeleninou. Nekdy staci malo, aby bylo jidlo zdravejsi a trochu jine.

zelenaesmolda
13. srp 2019

@lolam10
neeee,fazolky na kyselo neeee,to z duse nenavidim :D

fire85
13. srp 2019

@mafulin to musí byt výborný , asi zítra udělám , mám plný skleník rajčat

jironymou
autor
13. srp 2019

@mafulin to zkusim.Plny sklenik rajcat...😍

zelenaesmolda
13. srp 2019

@jironymou
co treba caprese salat?mozzarella nakrajena na platky s rajcaty,oliv.olej,balsamikovy ocet,bazalka

jironymou
autor
13. srp 2019

@zelenaesmolda no ja par jidel zkousela...a proste jsem to neumela ochutit nebo nevim... tak to hned letelo slepicim.Ale byl to vyplod me fantazie...nic podle receptu.

jironymou
autor
13. srp 2019

@zelenaesmolda ten miluji 🤩

zelenaesmolda
13. srp 2019

@jironymou
tak zkus ty recepty 🙂
co treba ryby?nebo morske plody?

sudylichozrout
13. srp 2019

@jironymou koukni na web a zacni metodou pokus-omyl. Jinak se to nenaucis 🙂 Nema smysl ti tady davat recepty, prohlidni si sama e-kucharky s fotkami, co te zaujme ingrediencemi a vzhledem, zkus vyrobit. Je to stejne jako vareni s masem, je to proste vareni 🙂

jannym
14. srp 2019

@fire85 ten je taky muj oblibeny, casto tam cerpam inspiraci posledne to byly recepty s cuketou...nejak se nam letos urodilo opravdu hodne cuket, navic se mi libi ze u hodne receptu jsou i ruzne napady a variace od ctenaru

lucie_1986
14. srp 2019

Koupila bych si kucharku s bezmasymi recepty, to si myslim ze je nejjednodussi krok.

swan42
14. srp 2019

@jironymou cokoli s testovinama (zeleninovy salat,syrova omacka, zapeceny s rajcaty, porkem,paprikou...), jakykoli karbanatky nebo placicky (cockovy, kapustovy, kvetakovy, ze sojovyho granulatu, quinoa..), balkan peceny v alobalu, peceny plneny papriky (syr,zampiony), palacinky se spenatem, pizza, sekana z cocky nebo pohanky, houbova omacka, koprovka, neskutecny mnozstvi polivek, neco jako indicky dhal (ja dam proste do panve co zrovna mam - rajcata,papriku, kukurici, cizrnu, bataty, spenat a udelam takovou hustou kejdu bud s ryzi nebo testovinama), tortilly s fazolema a zeleninou...
Proste naprosto cokoli co te napadne jde udelat bez masa. Lusteniny maj tu vyhodu,ze se vlastne nekoreni nijak a s bulgurem neporadim,ten nesnasim. Fazolky kdyz ne nakyselo,tak jen na smetane...

jironymou
autor
14. srp 2019

@mafulin dnes udelam tvoje zapecene brambory.Uz ted se na nec tesim.Moc dekuji za jednoduchy recept 🙂

jironymou
autor
14. srp 2019

@fire85 tak tenhle web je teda super Boziii

zelenaesmolda
14. srp 2019

@lucie_1986
kucharka je oldschool,vsechno najde online,neni treba kupovat kucharku 🙂

martt
14. srp 2019

@jironymou Moji kluci miluji koprovku s vajíčkem, nebo cuketove karbanátky se sýrem. Je spousta chuťově dobrých receptu bez masa.

leneee
14. srp 2019

@jironymou my delame hodne huste zeleninove polevky (zahustuji bramborou) -do toho opecu treba chlebikove krutony a lze to i jako hlavni jidlo,pak treba jakekoli jidlo co je zapekane s vajickem a syrem (brambory,testoviny,brokolice,kvetak-pridat se k tomu da treba hrasek nebo brokolice ci cukety, mrkev a je to hned zas jine), nebo plnene zapekane cukety ci pulky brambor nebo zampiony, rizoto se zeleninou a na ten zpusob pohankoto,bulguroto nebo kuskusoto 😉 (predem zeleninu doporucuji osmahnout na masle a cibulce - lip to chutna), pak treba tortilly se zeleninovou smesi (daji se pouzit papriky,fazolky,cibule,rajcata,cukety), cervena nebo hneda cocka s vajickem, testoviny na zpusob bolognese nebo se spenatem (opet lze bez masa), placicky ze zeleniny, ...

babanci
14. srp 2019

My vaříme bez masa už 16 let. Teda můj muž u nás vaří a výborně. Zrovna včera jsme měli cuketové ragú. A houby vaří rád a taky brokolici na tisíc způsobů, lečo, používá i náhražky masa, ale zřídkakdy. Sladká jídla milujeme, takže ovocné knedlíky a palačinky na tisíc způsobů. Kuskus, rizoto se zeleninou, různé zeleninové karbanátky, čočku...jukni na net, on taky vaří z pomocí internetu. A já vlezu do kuchyně jedině, když mě volá k jídlu. 😀

lstuchlova
14. srp 2019

Lečo, koprovka s vejcem, špagety s rajčatovou omáčkou a sýrem, sýrové placičky, zelné placky, čočka, vošouchy, bramborový nákyp, zeleninové rizeto, pizza, gnocchi s brokolicí a smetanovou omáčkou,...

lucie_1986
14. srp 2019

@zelenaesmolda sorry, knihy miluju, asi uz jsem za zenitem 😂 A ver ze tak uzasny recepty jako v nekterych knihach online taky nenajde.

zelnahlava
14. srp 2019

Jen taková vsuvka pro některé z vás... Ryba je taky maso🙈

zelenaesmolda
14. srp 2019

@zelnahlava
ano,je maso ale i vegetariani jedi ryby 🙂

zelnahlava
14. srp 2019

@zelenaesmolda to pak ale nejsou vegetariáni

Strana
z2