Aby se v těch chlapech čert vyznal 😶. Jak byste to řešily vy?

13. dub 2023

Můj manžel je skvělý. Máme 3letou dceru. Je Skvělý manžel, otec. Dělá pro nás hodně. Pořád jezdíme na výletu atd... Ale není moc na takové ty společenské dětské akce (karnevaly, dětské dny, akce pořádané klubíkem atd...). Po těchto akcích chodím vždycky s mojí mamkou. Nikdy jsem ho nenutila a tak nějak mu to vždy oznámila co bude a že půjdeme s mamkou. Ok. Nikdy nebyl problém. Dneska došlo na téma čarodějnice. Před měsícem jsem mu řekla, že jelikož se tady u nás nic moc nekoná tak že pojedu s malou k našim, koupila jsem jí lampion a že pokud chce může s náma. Asi zapomněl. Protože dneska mi říká, naše kamarádka že jde na nejsou akci s dětma a partou tady za město a že půjdeme taky. Říkám no ne já jedu k našim, už to mám domluvené i s kamarády tam. Pustil se do mě, jako že kdy jsem mu to chtěla říct. Že snad má taky právo o tom rozhodovat. Jako úplně mimo. Řekla jsem ale, že jsem mu to už říkala... Samozřejmě neví. Ale než aby uznal že si t9 nepamatuje tak se do mě pustil, že jsem nic neříkala atd. No a já teď teda váham co dělat 😶 mám teda zrušit akci, kterou mám naplánovanou s rodinou, přáteli už víc jak měsíc a půl. Nebo jít s ním a být jako by nic a v koutku duše být nástavná. Protože normálně mu je to u prdele ale jak jdou kamarádi musíme jít přece taky 😟.
Jak by jste to řešily vy?

petep
13. dub 2023

A kam se ti chce?

shirilka
13. dub 2023

My abychom předcházeli těmto situacím máme v kuchyni kalendář, co je tam to platí 😆 Jinak můj muž taky na ty společenská akce úplně není, chodívam spíše s našima nebo s kamarádkou, on jde výjimečně a občas se stane že s návrhem přijde i sám, což cením, takže pokud to nekoliduje s něčím životně důležitým, tak realizujeme ten jeho.

klokanka31
13. dub 2023

A proč nemůže on jet na tu vaši původní akci?

jannym
13. dub 2023

Ja bych sla tam co jsem si domluvila a manzel at si jde kam chce

ivuse20
13. dub 2023

Co mám domluvené, tak tam jdu. Zvlášť pokud by to padlo takhle krátce předtím. Nikdy se neangažuje, tak jsem se zařídila sama. Cuus 😁

daisymaminka
13. dub 2023

Vzhledem k tomu, že jsou čarodějnice až za 14 dní, neviděla bych problém v tom u rodičů akci případně zrušit. Ale jestli je to správné, to je druhá věc... Promluvila bych si s chlapem v klidu zítra. Dopředu říct, že se nechceš hádat, ale domluvit se. Že opravdu to máš u rodičů přes měsíc domluvené, prostě že na to musel zapomenout. Určitě společně a v klidu situaci vyřešíte.😊

merope
13. dub 2023

Já bych šla zaručeně s chlapem, ale to je "můj" přístup v tom, že kdyby si to on vymyslel i chtěl jít, tak by se tam i staral o malého, blbli by spolu a já bych si trošku oddechla 🙂.

emillyhk
13. dub 2023

Vzhledem k tomu, že o podobné akce nejeví zájem, tak já bych byla ráda, že převzal iniciativu a něco naplánoval. Zkusila bych se domluvit, že teda zruším tu akci, kterou jsem měla naplánovanou a on na ni zapomněl, ale že teda počítám s tím, že se o dítě bude po dobu akce starat se mnou, ne že nás tam nechá a půjde se bavit s kamarády. Pokud by se jakkoli cukal, tak smůla, ať si tedy jde bez nás, my jdeme na už dřív domluvenou akci s rodinou.

leilinka1234
13. dub 2023

@shirilka přesně... Velký rodinný kalendář v kuchyni tyhle neshody pomohl dost redukovat 😃 u nás je tohle dost častý. Něco řeknu, ale zapomene a já pak podle manžela nic neřekla a jsem ta, co neumí plánovat 🙈😃 známe víme.
Já jsem ale taková, že bych radši dala přednost rodinnému odpoledni. Beru v tomto ohled na děti a vím, že budou radši s námi oběma.

mateees
13. dub 2023

tož to záleží, jak často jezdíte k vašim?jestli jste tam každej víkend, tak bych to klido zrušila. jestli jednou za půl roku, tak bych nic nerušila. Nemůže jet všichni pryč?

martt
14. dub 2023

Tak ja za sebe bych nechala vybrat dceru. Tříleťák už má trochu svůj názor a trochu rozumí tak bych jela tam kam by chtěla dcera. Nejdříve bych si promluvila v klidu s manzelem. Že se nechceš hádat, ale ze jsi přemýšlela jaké řešení by bylo nejlepší a ze jsi přišla na to nechat vybrat dceru. Pokud by s tím souhlasil zavolala bych ji a podala bych ji to neutrálně. Ze jsou dvě akce a s tatínkem nevíte na kterou jít a na jakou by chtěla jít ona. Jedna je u babičky a bude tam ten ten a bude se dít to a to druhá akce je tam a tam bude tam ten a ten bude sd tam dit to a to.

gingermom
14. dub 2023

Šla bych rozhodně na akci s manželem, ne na akci s rodiči 😲. Vy tři jste rodina a budovala bych si společné zážitky. Navrhovaný kalendář je super věc, chlapi tyto věci vypouští, ale jak je to černé na bílém, je to dané 😀

rejalin
14. dub 2023

Já bych asi šla na tu akci s nim, přeci jen vy tři jste rodina (samozřejmě za předpokladu, že tam bude fungovat). Ale zároveň bych teda také chtěla, aby se mi omluvil, že po mně tak vyjel..

nicollbc
15. dub 2023

Tak já osobně bych šla na tu akci s vašima, bylo to domluvené dřív, jeho problém, že si to nepamatuje

zanett
15. dub 2023

To je strasny, jaci jsou nekteri chlapi pitomci egoisticti. Zenska aby kolem nich chodila po spickach, protoze pan tvorstva zapomnel (nebo vubec neregistroval), kdyz mu manzelka sdelovala puvodni plan. A kvuli svemu nabubrelemu egu se pan tvorstva jeste rozciluje a dela z manzelky blbce. Ano, tohle znam a berou me v takovych situacich vsichni certi!😠 Je to bohuzel casto ta zenska, ktera pro klid v rodine ustoupi, a taky proto, aby milostpanovi neposkodila jeho obr ego. Jeste nikdy jsem neslysela o pripadu, ze by to bylo naopak; ze by chlap neco zenske sdeloval a ona jakoze zapomnela a on tedy blahoskonne zrusil svuj plan a akceptoval ten jeji. Sama nevim, co bych v takove situaci delala. Bala bych se, ze jakmile jednou nastavim precedens (zrusim plan s rodici a pujdeme s manzelem a prateli), tak uz to tak bude pokazde, protoze manzel bude automaticky ocekavat, ze co ON naplanuje (i kdyby to kolidovalo s jinymi plany), to manzelka bez reci prijme. Nekdy si preju byt chlap, musi to byt super, kdyz by kolem me zensky skakaly a ja si mohla v klidu lestit ego a rikat si, jakej jsem borec.

jarla
15. dub 2023

Šla bych na akci, kterou jsem si domluvila, to že má někdo hlavu děravou není můj problém

vipeta
16. dub 2023

Jak znám sebe, tak bych nakonec šla tam, kam chce manžel. Bývá často dlouho v práci, v létě je i o víkendech pryč, takže pokud teď chce být s vámi, s dcerou, tak to pro něj udělám. Otázka je, jestli je tohle ojedinělý případ, nebo jestli je to častější, aby ses mu furt podřizovala. Já se taky často zařídím sama a pak najednou přijde on a všichni si z toho musí sednout na zadek, taky mě to štve, ale když chce být s dětmi 🤷 do čarodějnic je to 14 dní, tak to v klidu ještě proberte 😉