Může střevní chřipka ublížit v těhotenství?

16. črc 2023

Zdravím, je možné aby střevní chřipka či podobný blivajz ublížil miminku?? Jsem 24tt. Před týdnem měla manžel hrozný křeče do břicha, bolest hlavy. V pátek naše 3letá skončila v nemocnici na pediatrii kvůli šílenému zvracení a bolesti břicha. Od pá kapačky. V pátek když se jí udělalo zle byla u našich . Dneska mi psala máma, že táta zvrací, bolestí a ségra začíná taky. Prdel je že jsem se ráno ( spím s dcerkou v nemocnici) probrala s neskutečnou malátností, žaludek na vodě, je mi blivno ale ještě jsem nezvacela ale je mi fakt zle. Je tu s náma manžel tak furt polehávám. Dneska nás mají pustit. A já si jen tak říkám... Může tohle nějak uškodit malému 😶 mám hrozný strach. Kope, kope takže mi to moc nepomáhá.

laxesis
16. črc 2023

Ublížit může dehydratace a teplota, takže si oboje hlídej, zvlášť v tomto počasí. Jinak buď v klidu🙂 Samozřejmě kdyby bylo hůř, tak vyhledej lékařskou pomoc. V těhu jsem měla covid, několik angín, zánět ledvin, na vše krom covidu jsem brala atb..lékaři říkali, že nejhorší jsou u těchto běžných nemocí právě teploty a horečky, blbé jsou hlavně záněty spodku a nemoci, u kterých musí být atb, což viroza není. Těhotné mají oslabenou imunitu a můžou bývat nemocné častěji...ale hlavně 2 a 3 trim už je bezpečnější, vše zásadní je vyvinuto. Takže bych spíš hlídala, aby se tobě neudělalo nějak mdlo a neupadla jsi a pod. Ať je líp! Případně si zajeď na kontrolu, poradí příp.vhodný lék.

1pomnenka
16. črc 2023

Ne, střevní chřipku má v těhotenství téměř každá.

autor
16. črc 2023

@1pomnenka v nemocnici plné dětské oddělení a několik dospělých na lůžkách se stejným problémem. Tak si říkám co to může být. Prý něco řádí ale neřekli co. Budou volat až budou výsledky.😶

mia_von_prag
16. črc 2023

Ja som mala v oboch tehotenstvách hroznú črevnú virozu s vracaním aj 10x denne. Raz v 9 tt a pri druhom okolo 26 tt. Nič sa deťom nestalo, prešlo to za dva dni.

dejvitka
16. črc 2023

Taky jsem mela v obou tehotenstvich. U syna ve 3.trimestru i s horeckama, 30tt. A s dcerou jsem mala v 1.trimestru - 9tt, bez teplot, ale 3 dny jsem skoro neopustila toaletu jak mi bylo zle. Prujem i zvraceni. Vadi pripadne asi jen horecka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru