icon

Bez sebe a ani spolu?

17. lis 2020

Holky máte někdo zkušenost s možna až "toxickým" vztahem kdy pro oba je to životní láska.ani jeden nic takového nezažil.oba miluji celým srdcem.ale tak jak se miluji,dokáží si i ublížit?dokáží si říct opravdu ošklivé věci které bodnou do srdce.vzajemne. Křičet na sebe sprostý slova,vyrknout věty jen s cílem ublížit...ale pak se udobrit tak,že oba vědí že bez toho druhého nedokáži žít. Že nikdy nechtějí někoho jiného.ze je to navzdy. Když je vše v pořádku,je to nádherné. Intenzivní.plne lásky, vášně.oba pro druhého dělají vše...pak přijde hádka. Ona jo vyhazuje, on si bali věci. Oba se rozcházejí. Lituji že se potkali, že je to zničí...přitom oba vědí že jeden bez druhého nedokáži žít a pokaždé si řeknou "je konec,ale navzdy tě budu milovat"..ani jeden z nich se v předchozím vztahu takhle nechoval. Ani jeden nikdy takhle nemiloval.
Já nechci slyšet co mám dělat, že se s ní mám rozejít.
Já vím že bez nej nedokáži žít, že nechci.je moje všechno...jen prostě čím víc se milujeme tím víc si dokážeme slovy ublížit.
Jen mě zajímá,zda by vám takový vztah za to stal?zda byste pro ty nádherné chvíle prekously těch pár "zlých"?...zda radši takovýto vztah než vztah kde to neklapne v posteli, muž nepomáhá, není pozorný, vztah ze zvyku nebo kvůli cemukoliv.
Myslíte si že takhle může vypadat skutečně ta pravá,opravdová láska?

Strana
z4
autor
17. lis 2020

@asinehri a v čem přesně si myslíš že je naše nekompatibilita?není tohle naopak ta největší kompatibilita?...dávno nám není 20.mame za sebou vztahy,manželství...oba se shodujene že tohle je první,osudová láska.to nejhezčí co nás potkalo...s občasným mrackem.kvuli blbosten,zásadní věci řešíme v klidu.vic a víc si myslím že si to děláme proto protože nás to baví a bereme jako zpestření některé páry jdou do kina,my si uděláme drama zakončené hepacem doma 😂😂
A není to stale.dokazeme se pohadat i "normálně",vyměnit si názory víceméně v klidu...jednou za čas to bouchne.nekdy to bouchne bez stěhování,někdy je holt i baleni😂😂😂
Třeba je to lepší než když to partneři dusi v sobě?

maargit
17. lis 2020

Tak to se omlouvam, ono to trochu znelo jako kdyz tu resi trable trochu mladsi a mene pouzity stvoreni😁 Tim nechci nikoho urazit, ani sebe😁 Tak v tom pripade se nemuzete asi jen tak rozejit a trochu mi ty hadky pripadaji jako zpestreni. Jako byste sli spolu do baru a delali, ze se neznate a zkusili se nabalovat. Ale nedelala bych z toho zadnou extra osudovou zalezitost. Pokud reakce na vyhrocenou matku je to, ze si sbali partner kufry, tak je mozna lehce labilni.

rebe
17. lis 2020

Lidi mají ve vztazích různé modely a netvrdím, že jim to nemůže vyhovovat. Je ale celkem jisté, že dětem to vyhovovat nebude. Takže jestli chcete mít děti, jděte na terapii a najděte cestu z hádek. Jinak asi není důvod spolu nezůstat, když se milujete a můžete se na sebe spolehnout. V mileneckém vztahu klidně můžou i létat talíře, ale v rodině takové chování místo nemá. A upřímně, nedovedu si představit, že bych otce svých dětí byť ze srandy vyhodila, ať si jde...

autor
17. lis 2020

@rebe to je právě to.nikdy jsem to žádnému svému partnerovi neřekla.i když jsme měli mnohem větší,zásadnější neshody...az s ním...jak píšu výše.asi skutečně zpestření které vyhovuje nám oběma.

autor
17. lis 2020

@maargit ono to není zase tak,že mu řeknu "proč si neudělal myčku" a on řekne "víš co,já jdu..."😂 😂 😂
To byl příklad.ale zustanme u té mycky.xkrat mu to vyctu,on reaguje "nechtělo se mi,jeeezis nezblazni se,udělám to teď,někdy lásko promiň neměl sem čas..."Prostě normální život...ale jednou za čas,za třeba tři měsíce,mu výčtu myčku,a dostaneme se úplně někam jinam,co bylo před půl rokem,rokem...a ty si tenkrát tohle a tamto...napjatá atmosféra dva tři dny a pak to vygraduje kuframa😂😂😂😂😂
Jako teď se fakt smeju.😂😂😂😂
Ale fakt ho miluju hrozně,hrozně moc.

darinka84
17. lis 2020

Kdyby vám to tak vyhovovalo, tak není založena tahle diskuze 😊

michaela_2
17. lis 2020

Naše manželství rozhodne nepatří zrovna mezi klidné a prošli jsme si ledascim.
Ale ne, neumím si představit, že bych manžela při hadkach opakovaně vyhazovala z domu a žilo se mi tak dobře - můj názor 🙂
Jinak moc nechápu - to se vždycky pohádáte jen když dítě není doma? Pak v tom zase asi ty emoce takovou sílu mít nebudou a jde spis o zvyk, ne 😀

autor
17. lis 2020

@darinka84 neviděla bych to tak jednoznačně. Spousta žen si občas posteskne že chlap málo pomáhá,že háji své zájmy,že dal přednost kamarádům...a nemusí to hned znamenat že jsou nespokojene,vztah nevyhovující.
Hned v úvodu jsem psala že nepotřebuji rady co mám dělat,že vím že ho miluji a chci s ním být. Můj dotaz zněl zda si někdo myslí že takhle může vypadat pravá,osudová láska☺️...a i když není dokonaly a ani já nejsem.i když mám někdy pocit že je ignorant a on třeba,že já jsem megera...jsem přesvědčena že může.jen je třeba trochu jiná než jsme všeobecne zvyklí.proc by se nemohli potkat dva lidi kterým přijde normálni a vyhovující něco,co jiným přijde nestandardní?

autor
17. lis 2020

@michaela_2 tak dítě většinou spí nebo ano,není doma.mame velký dům,pokoj na druhém konci a nerveme jak magori☺️...jak jsem psala výše.neni to hádku co hádku.nehadame se ani nějak extra často.normalne řekla bych.pms je klasika.😂...ale ne každá hádka konci vyhazovem nebo odchodem.ted to bylo cca po 3-4mesicih řekla bych.ale ano,bylo to výživné😂😂

altalia
17. lis 2020

Měla jsem itálii s rodičema doma, taky si mysleli, že spím ... do dneška z toho mám docela velký problém na duši, nebylo to nic příjemného.... Doporučuji zkrotit vášně nebo to řešit společně u psychologa, normálně vyrovnaný člověk sice vybouchne, ale nebalí se hned do pryč...

janedv
17. lis 2020

Ne. Kdyz si ublizujete cilene, neni. Mela jsem to tak s ex manzelem. Laska jako tram, osudovy muz. Sestehovani za tyden. A pak vsechno co pises. Po roce a pul jsem odesla, naprosto mne to zlomilo, znicilo, 3 roky jsem se placala v zbytecnych vztazicg, mela jsem jit radeji na terapii. A pointa? Nebyl to muz meho zivota. Toho jsem potklala, az jsem si v sobe udelala poradek a byla sama se sebou spokojena. Muj soucasny manzel a otec mych deti je muj osudovy muz. Kvuli nemu chci byt a jsem lepsim clovekem. Nikdy by mi umyslne nerekl nic zranujiciho a ja bych si radeji hubu zasila neco takoveho udelat. Proste nekteri lide v nas vzbuzuji ty nejsilnejsi emoce, dobre i spatne. Jedine moje stesti je, ze jse s ex nemela deti. Nemej s nim deti, tohle by pro ne bylo peklo. Neni to laska. Jo a rozvadela jsem se ve 30, takze taky jsem si myslela,, ze uz vim. Nevedela. Drz se, ceka na vas oba nekdo lepsi.

autor
17. lis 2020

@janedv děkuji za tvůj komentář.asi máš v něčem pravdu...nicméně jsem přesvědčena o tom že to láska je.z obou stran.jen možná máme oba nějaký problém a tak jak moc se milujeme,úplně šíleně,dokážeme si i ublížit.slovne.
Opustit ho rozhodně nehodlám.je to láska mého života.skutecne....ale nějakou terapii by to asi chtělo.

autor
17. lis 2020

@altalia ale on nikdy skutečně neodesel a já ho nikdy skutečně nevyhodila.to je všechno jen divadlo.....ale jak jsem psala janedv...nad terapii se asi zamyslim....jestli je to potřeba...my si řekneme já nevím co,ale že bysme z toho pak zůstali nějaký zraněný,to zase ne...

95newmommy2020
17. lis 2020

Takový vztah by pro mě nebyl. Mám rada stabilitu a klid. Jsme dost nudní, ale z dlouhodobého hlediska je to určitě lepší. Naproti tomu několik mých kamarádek tyhle vztahy má. Často jsem byla svědkem jejich trápení i nadšeni. Často jsem byla šokovana, co všechno twn vztah obnáší, a co je možné. Nikdy jsem nechapala, proč se neustále hádali, rozchazeli, dávali dohromady. Kriceli osklive a zranujici věty. Následně si vyznávali lasku až do nebes. Nooooo, co ti budu povídat po x letech tohohle to žádný nevyšlo. Ale v dalších vztazích, které nejsou tak vášnivé se zas nudí a nebaví je to. Za mě je to příliš náročné a unavujici. Jak přebytek lásky, tak přebytek agrese. Nesnesla bych ani jedno.

mirin89
17. lis 2020

Když už v tomhle vztahu dítě je a může se stát, že vás dítě uslyší a nejste schopni se hádky vyvarovat, tak si aspoň vymyslete nějaké lepší nasrávací formulky než že maminka vyhazuje tatínka a tatínek si balí kufry. Kde má to dítě nějakou jistotu, že ten táta dneska opravdu neodejde?... Pochybuji, že to dítě chápe, že je to jen nějaká vaše hra. A to že dítě netuší, že je něco špatně, tak tomu nevěřím. To, že je u vás 2, 3 dny dusno určitě vnímá.

moominkaa
17. lis 2020

Nastavte si hranice a dokud budete mít takhle nestabilní vztah, nepořizujte si děti..

autor
17. lis 2020

@mirin89 tak to snad ale nejsme jediný pár mezi kterým je někdy dva tři dny dusno ne????občasné několikadennibdusno jsem skutečně zažila v každém vztahu.

mirin89
17. lis 2020

To určitě nejste, ale jak víš, že dítě neleží v postýlce a nečeká, kdy dojde k výbuchu a konečně se pročistí vzduch. Dusno a hádky jsou bezpochyby všude, ale vás jak píšeš ovládá vášeň, takže bych se ani nedivila kdybyste v tu chvíli ani netušili, že "dítě poslouchá za dveřmi". Pro mě, za mě po sobě třeba házejte nádobí, pokud vám to vyhovuje, ale nikdy nemůžeš vědět, jak tohle nestandardní chování ovlivní tvoje dítě do budoucna. Myslím, že každý si neseme v sobě nějaké bolistky z dětství, křivdy, kterých se na nás dospělí nevědomky dopustili atd. a ty máš to štěstí, že si svoje chování uvědomuješ, takže máš šanci se zachovat tak, aby to tvoje dítě poznamenalo, co nejméně. Tak se nad tím aspoň zamysli.

janedv
17. lis 2020

Abych to vyjasnila - mela jsem jit na terapii po vztahu, nez to 3 roky pytlikovat sama. Ve vztahu jsme na terapii byli, ale bylo uz pozde. My se milovali, hluboce, vasnive, z obou stran. O tom zadna. Ale ta vasen, ta sila ladky prevalcovala bse ostatni. Malo a nedostatecne jsme komunikoval8, tak nejak jsme se automaticky spolehli, ze laska staci. Nestaci. A hlavne - az s odstupem 13 let a se zkuelsenosti skutecne funkcniho vztahu rikam, ze tohle neni skutecna laska. Je to vasen, je to maelstrom citu, ale partnerska laska, na ktere muzes vystavet rodinu, to neni.
S mym manzelem mame vztah jak ze stastneho filmu, ted nemam cas, ale klidne napis zpravu, rada zkusenost nasdilim. Mit deti je jizda i ve stabilnim vztahu. Mit k tomu jeste italii, ne, to nejde.

autor
17. lis 2020

@mirin89 já si to uvědomuju a dnes skutečně celý den přemýšlím.normalni to asi není,na druhou stranu nevidím důvod proč by měl být nás vztah horší než vztah,kde jeden třeba nemiluje vůbec.nebo vztah ve kterém si sebe vzájemně neváží,podvádí se..kolik ženskych jen tady je ve vztahu nešťastných.
Nesnažím se hledat důvody "proč zůstat" nebo to nějak omlouvat.ja ho miluju.ano,jsem po každé hádce v trošku jiném rozpoložení,jako je každá ženská když se poháda s mužem kterého miluje.a ve stejném rozpoložení jsem byla i ráno když jsem zakladala příspěvek....
Nehadame se každý den ani každý týden.nerekla bych že se hádáme často....ale když,tak to stojí za to.

autor
17. lis 2020

@janedv Hele ale my strávíme hodiny a hodiny debatama.jsme schopný spolu řešit a vyřešit všechna závazná témata.mluvime hodně.prekonali jsme spolu vážnou nemoc,nedostatek peněz,ztrátu práce,naše rozvody z nich jeden opravdu ošklivý.odmitani našich rodin toho druhého....a pak takhle vybuchneme opravdu kvůli malichernostem...jsme si oporou a nejlepšími přáteli.
Mne z toho stále vychází ze je opravdu nějaká "hloupá" sexuální předehra či co...ano,asi je to zbytečné protože v tu chvíli si nějakým způsobem ublizime,ale pak je to zase krásne....a když jsem se ho ptala jestli mu přijde normálni že se k sobě takhle někdy chováme když se tak milujeme,řekl mi že jsme oba horké hlavy,ale že mě miluje a nikdy by skutečně neodesel....ja na tom chci zapracovat.otazka je zda jsou to naše nějaké skryté problemy,nebo zda nás to prostě jen baví.a na tom chci zapracovat😊

autor
17. lis 2020

@mirin89 hele a myslíš,že na sebe zadní manželé v hádce nervou,že se rozvedou?

mirin89
17. lis 2020

A proč váš vztah porovnáváš pořád s těmi (podle tebe) horšími vztahy a ne s těmi lepšími, co vám mohou být příkladem a můžou vás někam posunout? Zkus to vzít z druhé strany a podívat se na to obráceně. A rozhodně je dobře, že o tom přemýšlíš. Píšeš, že nemáte problém v komunikaci s partnerem, tak to s ním prober a uvidíš. Sama s tím nic nenaděláš, na to musíte být dva...

llluckaaa
17. lis 2020

Já bych v tom žít nemohla. Nesnáším hádky. Nedovolila bych, aby mi někdo sprostě nadával a úmyslně mi ubližoval, to podle mě do dlouhodobého láskyplného vztahu nepatří. Chápu, je to to asi vzrušující, rozchody a udobření, nenávist a vášnivá láska. Jako před založením rodiny klidně, rozhodně to nebude nuda. Ale fungovat takto dlouhodobě s dětmi, aby slyšely, jak jsou na sebe rodiče hnusní, jak se tatínek stěhuje jinam, ... Podle mě dítě potřebuje stabilní zázemí a tohle mi zní trochu jinak. Nepřijde mi to jako dobrý vzor pro děti. Navíc neznáme názor protistrany, jestli i jemu vyhovuje, že ho vyhazuješ a tak. Vášnivá láska dost často časem vyprchává, naopak zůstává stabilní partnerství, jestli jste na sebe hnusní i teď, když se tak milujete, nechci si ani představovat, jak budou vypadat vaše hádky a nadávky, až vám ta láska zevšední. A abych řekla, neznám moc partnerství, kde funguje dlouhodobě Itálie. Jedno manželství se už rozvedlo, druhé se drží.

orisek56
17. lis 2020

Tobě je 30? Fakt? Nevypada to na to. Dva nevyzráli jedinci se rozchází kvůli myčce...... A cílem dotazu je tedy přesně co? Když ti to vyhovuje? Nebo nějak mi to uniklo.

mirin89
17. lis 2020

Někteří se i mlátí a nepřijde mi to jako dostatečně dobrý důvod mlátit se taky....

autor
17. lis 2020

@mirin89 protože vím,že já nejsem dokonalá,on není dokonaly.msme problémy jako mají i jiné vztahy.vsude je něco.a nepřijde mi,že bychom na tom byli nějak špatně. Nemáme vztah zality sluncem 24/7/365.ale máme krásný vztah...a mám spoustu kamarádek,známých,kolegyň...které prostě nemají hezké vztahy.vubec.a třeba za tohle by daly všechno.protoze těch pár dní za pár měsíců,těch pár dní které navíc skončí krásným usmířením,za to z mého pohledu stojí.
Třeba mě první manželství.nehadali jsme se vůbec.kamaradky mi ho záviděky protože to byl dokonalý muž.byl pozorný,hodný....a podváděl mě. celou dobu....ale ani jednou jsme se nepohadali.tak tohle mi přijde rozhodně leosi😊

mirin89
17. lis 2020

Ale jako určitě si spousta párů řekne v hádce, kde co, ale většinou je to pak mrzí, vy máte v konečném důsledku z toho radost a v podstatě se v tom vyžíváte, což je pro mě dost zásadní rozdíl.

autor
17. lis 2020

@orisek56 je mi dokonce víc než 30.mycka byl příklad a důvody vyústění jsem v komentářích několikrát rozvedla.
Mne zase uniká smysl tvého nic rikajiciho komentáře..

orisek56
17. lis 2020

Vzhledem k tvému (a partnerovu) přístupu ke vztahu mě to ani nepřekvapuje, že ti uniká smysl mého komentáře. Vzhledem k tomu, že si hned v několika odpovědích protirecis.

Strana
z4