icon

Chci odejít od rodičů

karaslu
24. říj 2017

Dobrý den, je mi 18. let. A pořad bydlím s rodiči, dodelavam si školu v oboru cestovního ruchu. Ale chtěla bych se odstěhovat za přítelem. K němu domu. Doma to totiž vůbec neklape, Furt něco. Proste nemůžeme žít v jednom domě. Tak se chci zeptat, jako plnoleta mužů odejít jen tak z Domova? ( jsem těhotná a chci si to nechat s přítelem, kdybych zůstala doma musela bych to dat pryč.)

Strana
z2
marion2017
25. říj 2017

@danask88 súčet jste nakojila rodiče, ale hezky jste podojila stát. Je to to stejne, když se chcete starat o sebe jako dospěla, tak byste neměla očekávat, že pracující Vám Vaše nerozvaznosti budou hradit každodenním chozením do Prace.

marion2017
25. říj 2017

@marion2017 opravy mobilu: sice jste nepodojila rodice

j.a.n.i
25. říj 2017

@lucie_91 No, pokud ji rodiče nutí k potratu, tak bych o odchodu nemluvila jako úplně o dobrovolném...

lucie_91
25. říj 2017

@j.a.n.i Mě taky matka v 17 nutila k potratu, jasně jsem jí ale dala najevo, že to nepřipadá v úvahu. Rodiče to jejich rozhodnutí prostě musí pochopit, ať se jim líbí nebo ne. Nebo pochopit to nemusí, ale respektovat ano.

j.a.n.i
25. říj 2017

@lucie_91 No, třeba ho příliš respektovat nechtějí, ale hlavně že ty máš jasno v tom, že ona odchází z rozmaru...

lucie_91
25. říj 2017

@j.a.n.i Prosím? Já jsem o odchodu z rozmaru nenapsala ani slovo. Od začátku píšu jen o dobrovolném odchodu.

j.a.n.i
25. říj 2017

@lucie_91 Tak o dobrovolném... útěk před psychickým nátlakem fakt není dobrovolný odchod. Ale ono je to jedno, i kdyby odešla jen tak, tak má stále nárok na výživné od rodičů, toto právo není nijak podmíněno tím, že s nimi musí bydlet.

lucie_91
25. říj 2017

@j.a.n.i To má to je fakt. Já osobně jsem odešla, protože jsem odmítala jakožto těhotná fungovat v rodině, v jaké jsem žila. Ale výživné bych teda nebrala ani za boha...asi bych musela pak chodit kanálama...Ale to je věc názoru... Já to beru tak, že pokud je někdo tak schopný, že si může souložit v mladém věku bez ochrany a mít dítě, pak výživné od rodičů nepotřebuje, protože je po všech stránkách plně soběstačný...

josefina_i
25. říj 2017

Odešla jsem od matky, když mi dala nesmyslné ultimátum buď rodina nebo přítel. Chtěla mě tím jen zahnat do kouta. Samozřejmě jsem se bála, jak to pak bude, ale díky tomu kroku jsem si dokázala, že se o sebe dokážu postarat a získala si sebevědomí. O výživné jsem si nikdy neřekla, hrdost. 🙂 Teď mám s matkou lepší vztahy (oproti minulosti) a občas se najdou pěkné chvilky. Rozhodně je to lepší, než kdybych zůstala doma a dělala vše tak, jak si to ona přeje. Hodně štěstí v životě!

danask88
25. říj 2017

@marion2017 Nepodojila jsem stát, v tom se hrozně mýlíte 🙂, kdybych před tím pracovala, tak mám taky na mateřskou nárok, ale já studovala. Taky jsem musela k udržení se na škole odučit během mateřské spousty hodin. Protože v rámci doktorského je výuka povinná. A ty další příspěvky bych stejně dostávala i kdybych bydlela u rodičů, protože oba rodiče mám učitele a ti jsou dojeni státem natolik, že na mě ty dávky pobírali celý život !!! i když byli plně zaměstnáni, vždy bohužel žili jako VŠ učitelé pod hranicí životního minima. Takže mi možná jen stát vrátil trochu toho co vydojil z mých rodičů, ale vzhledem k tomu že jsem učila čili pracovala pro stát i během mateřské, tak jsme nikoho rozhodně nedojila. Na všechny ty dávky je nárok jen když jste pod hranicí životního minima. Nechápu jak vás vůbec tyto úvahy napadají, a teď taky pracuju, jen jsem defakto nikdy nepřestala pracovat ani po dobu mateřské na rozdíl od ostatních. Máme tady jiné opravdové dojiče státu, třeba lidi co nepracovali nikdy a jsou celoživotně na dávkách.

morningstar
25. říj 2017

@danask88 nehledě na to, ze na rozdíl od opravdovych dojicu státu budete pravdepodobne cely život pracovat, tedy bych se nebála, ze to tomu statu nevratis sama.

Tyhle úvahy patří úplně jiné sorte lidi.

danask88
25. říj 2017

@morningstar přesně, a myslím že i pro lidi, jako jsem já, maminky na rodičovské a lidi co krátkodobě ztratí práci je ten systém takto nastaven. Jeho využití není dojení státu. Stát @marion2017 dojí ti, co jsou dlouhodobě, často celoživotně vedeni na úřadu práce, nikdy nepracovali a pracovat nehodlají, ani práci nehledají a žijí celý svůj produktivní život z dávek. Já na ÚP nikdy vedena nebyla a během rodičovské jsem navíc studovala, i kdybych jen studovala tak nárok na dávky měli i někteří sociálně slabší studenti aniž by u toho měli rodinu. Navíc po škole jsem měla dvě zaměstnání a z obou platila daně. Achjo, vy jste tak platila na "moje nerozvážnosti" a mimo to jsem od rodičů odešla už v prvním ročníku VŠ a dítě měla až na doktorském, čili o 6 let později. A záměrně proto, abych se jen tak "neválela" na mateřské ale abych k tomu vystudovala. Pracovat na plný úvazek k tomu všemu fakt už nešlo 🙄

Strana
z2