Chci začít pracovat na miminku před svatbou, přítel až po
Ahoj holky...Tak už z názvu je asi jasné o co se jedná...S přítelem máme v únoru termín svatby a otázku mimča řešíme už strašně dlouho..Původně jsme chtěli miminko ještě než se vezmeme, ale přítel se teď vyjádřil, že ho chce až po svatbě...Mně to ale mrzí a docela mně to trápí, protože si říkám, že jestli se mnou miminko chce, tak by mu mělo být jedno KDY, ne? Nejdřív jsem to nechtěla nějak řešit, ale strašně mně to odrazuje od plánování svatby. Pokaždé když to zkusím s ním řešit, tak to skončí tím, že se rozbrečím a na svatbu nemám ani pomyšlení. Neříkám, že je pro mně děťátko důležitější než si ho vzít, ale prostě mám určité priority v živote (na 1. místě rodina) a představa toho, že bych měla být matkou mně naplňuje. Máte nebo měla jste to některá taky tak, nebo jenom já jsem taková posedlá? :/
Já myslím, že to, že je pro tebe rodina na prvním místě, se nevylučuje s tím, že bude napřed svatba, potom miminko. Vždyť ta svatba je takový začátek nové rodiny. A popravdě - seš si jistá, že chceš být těhotná na vlastní svatbě?? Vždyť se může dít během těhotenství cokoliv. A to už od začátku. Jen pitomé nevolnosti - ty, které se nazývají ranními a já je měla první měsíce celé dny. Nezvracela jsem ani jednou, ale bylo mi tak zle, že jakmile jsem cítila cokoliv jen trošku výraznějšího, okamžitě se mi obracel žaludek. Nekaž si přípravy, užij si svatbu a pak budete mít klid na miminko 🙂
@svetlus_pepca s tím souhlasím. vlastně má ve finále partner pravdu. Jenže v našem životě se všechno tak rychle mění, jednou k lepšímu jednou k horšímu...asi mám prostě jen strach...
@515ka Ale to asi v životě každého 🙂 A z čeho máš strach?? Že si to partner rozmyslí, že si tě nevezme, že najednou po svatbě nebude chtít děti...?? Tak určitě už spolu nějakou dobu jste a navzájem se znáte. Ber to tak, že co se má stát, se stane a nemá cenu něco lámat přes koleno. Co když se teď rozhodnete, že se o miminko pokusíte, a ono to hned nepůjde?? Víš, jak to dopadne?! Budeš na nervy z toho, že to nejde, jak jsi chtěla a do toho budeš finišovat s přípravami svatby. Nakonec si neužiješ ani jedno. Zabývej se teď svatbou a pak se pusť do další životní etapy 🙂
@svetlus_pepca Nene partner mě moc miluje a na miminko se těší, tím jsem si jistá. Spíš se bojím, že se to u nás zas a znova finančně tak zvrtne že prostě k pokoušení se o miminko (musím podotknout že zas) nedojde...já někde uvnitř vím, že to tak má být že až po svatbě...jen se to ve mně všechno pere když si vzpomenu čím jsme si prošli než jsme mohli začat plánovat svatbu...
@515ka Osud je někdy holt nevyzpytatelný. Ale s tím nic neuděláš. Finance se mohou zvrtnout kdykoliv. Před svatbou, po svatbě, během těhotenství, za deset let. Takhle nesmíš přemýšlet. Ale neboj - taky jsem se to musela naučit 🙂 Můj neustálý strach z toho, co bude. Ve mně se to třeba strašně pralo ve chvíli, kdy jsme zvažovali hypotéku. A co když přijdem o práci, co když na to nebudem mít, co když... Jenže kdybychom měli žít tím "co když", asi bysme se nehli z místa 🙂 Tak se tím netrap, snaž se na to nemyslet (i když to není snadné, to chápu) a uvidíš, že vše bude tak, jak má. Třeba to, že se to jednou, jak ty píšeš, zvrtlo, tak prostě mělo být 🙂
@svetlus_pepca děkuji 🙂
@515ka také jsem to řešila jako ty a nakonec jsem ráda, že jsme počkali až do svatby...nechci tu malovat čerta na zeď, ale zasnoubii jsme se, stanovili termín a já otěhu (nechtěně)...nicméně to nedopadlo a musela jsem na revizi (3 měsíce před svatbou)...najednou jsem děsně chtěla zase hned otěhotnět po první MS, ale manžel chtěl prostě až po svatbě...vždycky to tak chtěl...no a já jsem teď za to ráda, že jsem si svatbu užila v plné parádě, žádné bříško, žádné nevolnosti, žádné strachy, aby mimi bylo zase ok apod....ani jsme moc nepili, protancovali a užili jsme si to až do 5 do rána...těhotná bych si to tak určitě neužila 😅 přece jen je to den D, který prožiješ jednou za život a týden na to na svatební cestě se nám zadařilo 😵
Nu jeden chlapský názor se snad bude hodit. Tvého přítele chápu, taky jsem to tak chtěl, svatba a pak dítě a vyšlo nám to. Upřímně nechtěl bych aby se dítě narodilo do "neúplné rodiny" 😎
@515ka - tak si ten svůj úvodní příspěvek trochu pootoč - píšeš:Mně to ale mrzí a docela mně to trápí, protože si říkám, že jestli se mnou miminko chce, tak by mu mělo být jedno KDY, ne?
A řekni si: chce se mnou miminko, tak by mi mělo být jedno kdy, ne?
Tobě se nelíbí, že muž chce po svatbě, jemu se nelíbí před svatbou...
Budete se muset nějak domluvit, stejně tak na ostatních věcech a tak to bude celý život, pokud hccete být spolu.
Mj. vdávat se těhotná nemusí být taky žádná výhra, je možné, že by sis přes problémy nemusela svatbu užít se vším všudy, tak se zkus na to podívat třeba tak. 😉
Tak jsme si včera o tom s přítelem konečně popovídali a chce to postupně protože se bojí že by ty svatební přípravy mohli mně nebo miminku ublížit <3 Kdyby to řekl hnedka truhlík....Ach ti chlapi..všechno z nich musí člověk dolovat :D
@515ka Upřímně řečeno Tvého muže chápu. My jsme měli naplánovanou svatbu, včetně zaplacené zálohy v restauraci, radnice, koupených šatů, atd... O dítě jsme se chtěli začít snažit na svatební cestě. Jenže ouha, stalo se to, že nám to nějak "ujelo" 😕 před svatbou a najednou jsem stála před rozhodnutím jestli se vdávat ve 3. měsíci a nebo svatbu odložit. Nakonec jsme se rozhodli, že se vezmeme, že už je vše zařízeno takže to zas takový problém nebude. Jsem zvracející těhule, takže jsme měla pekelný strach z nevolnosti, která se nakonec těsně před příjezdem ženicha odstranila sama (díky bohu za to, taky jsme ho mohla klidně pozvracet na radnici ☹ ). Po obřadu jsme jeli na oběd a pak už jen vím, že jsem byla pekelně unavená a netoužila po ničem jiném než jet domů a lehnout si... Tolik asi ke svatbě v těhotenství.
Nechci říct, že to tak musí mít nutně každá, ale je třeba počítat s tím, že je to klidně možné... A pokud svého muže "ukecáš" a nakonec třeba bude po Tvém, může se klidně stát, že pak když taková situace (nevolnost, únava) na svatbě nastane, nebudeš v něm mít dostatečnou podporu, jelikož jsi to tak "přece chtěla" a budeš z toho jen nešťastná a smutná. 😉
@515ka Ahoj, taky jsme meli naplanovanou svatbu, mela byt za devet mesicu od zasnoubeni, hned dalsi mesic po zasnoubeni jsem otehotnela a resila, jak to udelat, protoze bych se mela vdavat v osmem mesici tehu, v lete, svatbu jsme proto museli o ctyri mesice uspisit, byly ti stresy, tri mesice jsem zvracela, do toho chystala svatbu, vdavala jsem se teda ve ctvrtem mesici. Nechci rict,ze jsem si svatbu neuzila, ale podruhe uz bych urcite s tehu vydrzela a udelala vse jedno po druhem. Svatebni den v poho, ale litacky kolem, rozvazeni kolacu, popravky, na kterych uz jsem byla protivna, protoze vsichni byli ozrali....no uz bych to tak nechtela 🙂 doporucuji teda vydrzet, hrozne to utece a uzijes si obe zivotni udalosti naplno a ne jen kazdou napul 🙂 nemluve o tom,ze uz jsem mela tehotenstvim uplne vygumovano a k obradu jsem zapomnela obcanku! TO FAKT NECHCES, trapas stoleti! 😀
@karcoolkap1 tak to bych fakt nechtĚla :D
@515ka nevim co je nepochopitelnyho na tom kdyz ti clovek rekne at vyslechnes i partnera a jeho priority a snazis se je akceptovat a ne si jen prosazovat svoji. Sorry ze jsem ti nenapsala jako ostatni to, co chces zrovna slyset.
Proste nechapu, proc misto toho abys to nejdriv resila s nim, si hned musis jit poplakat na forum. Ona komunikace ve vztahu je dulezita. Ale pokud ani to neberes jako adekvatni radu, tak bohuzel...
Ahoj, zdaleka jsem nečetla všechny příspěvky, ale u nás to bylo tak, jak si to asi představuješ ty...zasnoubili jsme se loni v březnu a svatbu začali plánovat na letošní květen...pak samozřejmě došla řeč na to, kdy se začít snažit o miminko...nechtěla jsem se vdávat v hodně pokročilém těhotenství, takže jsme to nechali na přírodě od letošního února a ono to vyšlo hned - takže jsem byla v 16. týdnu a bylo to naprosto parádní. Takže za mě klidně začít se snažit už před svatbou (na druhou stranu, ne každý má tak pohodové těhotenství jako já no)...ale to musí primárně chtít oba. Podle mě je hlavní, že tvůj partner dítě vůbec chce a že se chce začít snažit hned po svatbě - to už je přeci taky brzy. Tak se ted trochu víc soustřed na přípravy na svatbu a pak budeš mít zase víc času chystat výbavičku apod. Hlavně netlač na pilu a partnera k ničemu nenut, to by pak nemuselo dojít ani k jednomu...
Jestli ti to kazí těšení na svatbu tak já bych to řešila tak že se dohodnete že svatební noc věnujete snažení 🙂 budeš se mít na co těšit 🙂 Jinak ho chápu když už jste to vydrželi tak dlouho vydržíš to a jen já za sebe bych se vdávat těhotná nechtěla, nebylo mi dobře byla jsem polomrtvá a asi bych si to vubec neužila.
@svobodpetika Přesně takhle jsme domluveni, že o svatební noci ;)
@t515ka ja jsem to cetla ale asi si nerozumime. Ja jsem ti jen radila pochopit co a proc chce on, coz se ti podarilo az vcera vecer (ze nechce aby pripravy ohrozovaly tebe a dite). Hele to je jedno, hlavni je ze jste si ti vcera konecne virikali, ale podle me jste to meli udelat uz driv, pak by tu na to nemuselo byt tohle vlakno
Já tvého přítele chápu, taky jsem zastáncem toho, aby dítě bylo až po svatbě (já jsem otěhotněla 3 roky po svatbě, jak bylo v plánu) a dost by mi vadilo, kdyby mě partner tlačil do opaku (my jsme v tom měli jasno oba).
A druhá věc je to, co píšou holky, zažila jsem dvě svatby s nevěstami v 6. a 7. měsíci a obě toho měly plné zuby a musely dost odpočívat a pokoji. Jedna musela být dokonce hned v pondělí po svatbě hospitalizovaná.
@515ka Hele já tě chápu v jednom. Pokud jsi ještě těhotná nebyla, tak nevidíš důvod, proč by svatba v těhu neměla být fajn. je i plno holke, kterým v těhu nic není. Ale pak jsou i takové, které celé dny zvrací žluč..většina z nás je něco mezi tím. Já když jsem těhu nebyla jsem si myslela, jak budu chodit do konce těhu do práce a jak budu nsit svou oblíbenou minisukni, vždyť je přece volnější v pase. A realita? Doktor mě nechal na PN hned od začátku, že jsem měla šílený křeče v břiše. Zle mi bylo 3 měsíce, tak že kdybych se měla vdávat, tak to stoprocentně zruším. Blinkala jsem i suchou rýži, ne často, ale zle mi bylo neustále. Vypadala jsem děsně, pleťa vlasy jedna hrůza. Krátká sukýnka? ni náhodou a ne kvůli břichu. Zvětšily se mi stehna, hned na začátku i když jsem nejedla, jak mi bylo zle. Může ti být dobře a nemusí. ˇUnor je za chvilku, já už bych počkala.
A nebo hnětě s tou svatbou. Dejte na říjen, nebo listopad, nedělejte nic velkého. Za 2 měsíce to stihnete.

@515ka možná bych řešila jedno po druhém, svatbu a pak miminko, vždyť tak to má vlastně být. Teď ale čistě prakticky, vím o čem mluvím vdávala jsem se v šestém měsíci. Když je člověk těhotný, kolikrát je rád, že si lehne a kolem svatby sw člověk dost nalítá - oblečení, cukroví, řady... ten měsíc jsem byla v jednom kole a ve svatební den padala