Chlap k ničemu. Názor?

12. srp 2020

Ahoj. Chtěla bych znát váš názor. Můj manžel vždy byl lenivý. Na konci těhotenství se snažil pomoct, ale co máme dítě, je zas k ničemu. Na mně je celá domácnost, a starost o dítě, psa a zakrslý králíky. Ráno vstanu v 6,a už frčí kolotoč až do večera, kdy padnu unavená a nemám ani chuť si číst. Manžel chodí do práce, to je pravda, ale na 8hodin, dělá na směny, bývá někdy i 4dny doma, pak zas dělá 6dní vcelku...prý by si to se mnou rád vyměnil, ale on má jinak pohodu. Když má odpolední nebo je doma, nevstává před 10.hod. Pak si v klidu vstane, jde si dát cigaretu, a nezapomene dodat jak ho bolí záda a měla bych mu udělat masáž (jasně, mě nebolí 🙄) Když má noční, to spí celý den, jen si vstane, dá cigaretu, a spí dál). Když není v práci, jen si hraje na počítači. Když jsem mu řekla že by mohl převzít starost o králíky, dopadlo to tak, že celý den zůstali bez krmení i vody. A pak mi řekl "já zapomněl". Takže se zas starám já. Strašně si chtěl koupit bonsaj, s tím ať mu na to nesahám, že se o to bude starat on. Jenže to bylo :"oni jsou nějaký suchý, chtělo by je zalít". Tak jsem vyštěkla ať aspoň o to se stará on když to chtěl. No samozřejmě mu všechny tři chcíply. Dva týdny jsem mu říkala ať objedná naše mimčo na další kontrolu kyčlí. Každý den mu to připomínám, ale stejně na to kašle, prý že zapomněl. Tak jsem nakonec i to musela zařídit já. Když jsem mu řekla ať odnese do sklepa starý notebook a nějaké věci do auta, tak že jo, že za chvíli. Bylo to x dní, tak jsem to odnesla nakonec sama. Nebo že potřebuje vyměnit olej v autě. Měl dovolenou, byl odpočatý. Hodinu přemýšlel že se mu nechce, ale že by to už chtělo, no samozřejmě nakonec že se mu nechce, dal si pivo a šup k počítači. Nehledě na to že po sobě neuklízí, má všude bordel, co kam hodí, tam to je. Už jsem na něj totálně alergická. Máte taky doma takového chlapa?

mourovatakocka
12. srp 2020

Ne. U mě by taková lemra líná nestihla ani vybalit kufr.

jjasmina
12. srp 2020

Jako tohle asi nechcete slyšet, ale když byl takovej od začátku, tak nemůžete čekat, že se změní.. To je jako muj ex, byli sme spolu 8 let, děti sme neměli, protože jsem byla v myšlenkách, že to dopadne přesně takhle jako u vás :( Po EX jsem si řekla, že takového chlapa bych už nikdy nechtěla. Můj klidně navaří, uklidí, postará se jak o naše malé, tak klidně o další dvě děcka, co si berem často od jeho ségry.

makovice88
12. srp 2020

Promin, ale co sis vzala, to mas. Neverim, ze takovy nebyl i predtim.
Ja bych doma neco takoveho nesnesla.

misicka1988
12. srp 2020

Takhle bych rozhodně žít nechtěla. Můj muž mi pomáhá se vším rovným dílem, jsme parťáci. Služku bych nikomu nedělala.

knuffel
12. srp 2020

Problém je v tom, že supluješ jeho matku, on ví, že se o všechno postaráš, tak co? Změna asi těžko nastane...

knuffel
12. srp 2020

A to má full servis? Navařeno, uklizeno, vypráno, postaráno o vše? Asi některou jeho bolavou část budeš muset vypustit. Uvař sobě, ale sorry, nezbylo, vem si chleba. Není chleba? Aha, nakoupíš? Ne? Budeš mít hlad...

lolam10
12. srp 2020

Nezbyde vam nez nevarit(jen sobe a diteti) a neuklizet,jen se starat o zvirata a dite.a když si toho všimne tak rict ze jste unavena.pripadne odjet na tyden k rodičům aby se musel postarat...

knuffel
12. srp 2020

@lolam10 Přesně moje řeč, nevařit, nežehlit, nevyprat s trochu si ulevit. Ideálně odjet na dva týdny k rodičům, nechat pohlídat dítě a sama si odfrknout 😉

pabka
12. srp 2020

Já si myslím, ze pokud je takový ze své podstaty, tak se nezmění, případně jen na kratší přechodnou dobu. Takže bohužel... kdo chtěl ty kraliky, on? Pokud ano, dala bych je pryč.

mhpraha
12. srp 2020

Já to měla tak s prvním manželem. Naštěstí už a nim nejsem a jsem vdaná podruhé. Konečně vim, jak to vypadá, když muž pomáhá.. někdy uvaří, nakoupí nebo přiveze jídlo s sebou. Manžel neuklizi, ale děla zahradu a slepice. Souhlasim s tím, ze ho už nezměnis. Jste spolu a on nepochopí, proč zrovna odted to ma byt jinak.. je mi to lito..

sigyn
12. srp 2020

Ne. Mám pořádného chlapa, co je plnohodnotným rodičem. K čemu mít doma takovou přítěž? Jinak když se vymlouvá, že zapomněl, tak bych vzala A4 papír, napsala, co je třeba a dala před počítač...

justyna09
Autor odpověď smazal
Zobraz
versatilka
12. srp 2020

tak to je drsný
řekla bych mu, že ti to takhle nevyhovuje, že chceš aby se zapojoval do chodu domácnosti. Nejsi poskok. Nebo metoda nevař, neuklízej.. proč by něco dělal, když nemusí. Třeba mu to dojde a začne se zapojovat, pak dobrý. Když ne, tak ho nezmění nic.

lenatko91
12. srp 2020

Bohužel mám doma podobný typ. Zrovna včera jsme měli debatu o pomáhání. Prý mu musím říct. Sorry ale co budu dospělému chlapovi říkat, co má dělat? Ano, on bordel nevidí, byl naučený z domu, že ženská dělá doma a chlap venku. Jenže ten můj dělá venku, ale u kamarádů a práce doma stojí. Navrhovala jsem, ať si vybere pár činností, které budou jeho a nastaví si třeba upomínku, že to má udělat. Dočkala jsem se jen výmluv. Když něco zařídím, tak nadává, že se mu do toho montuju. Nevařit mu nepomáhá. Jediné, co opravdu občas zabere je, když mu rovnou řeknu, ať něco udělá. A to ještě několikrát musím zopakovat. Nemít s ním mimčo, asi už spolu nejsme. Jak vy máte králíky, u nás jsou to psi a křepelky. Ty byly přes zimu u tchánů a do dnes je nedovezl zpátky. Za což jsem i ráda, mám o starost míň. Holka jak já tě chápu.. u nás ani ten seznam prací moc nefunguje, na všecko najde výmluvy, proč to teď nemůže udělat. A pak se diví, že jsem na něj protivná...

autor
12. srp 2020

@lenatko91 Ten můj taky nadává proč jsem protivná. A taky ať řeknu co má udělat... On nevidí bordel, nezalitou zahrádku, apod. Nebo vidí, a prý že se to nezblázní. A když řeknu vyčisti králíky, tak buď že to ještě tak hrozné není(asi bysme měli padnout smrady), nebo jde, ale kulí očima a nasraně funí. Tak teď to dělám radši sama hned ráno, když ještě chrápe. Já nevím na co ti chlapi jsou.

hanahana
12. srp 2020

To je dost psycho. Prdla bych se na něj a hotovo. Stejne ho máš k ničemu, možná skrz prachy, jinak nic....

jjasmina
12. srp 2020

Ne všichni jsou stejní, třeba muj chlap vaří i uklízí, někdy toho právě vidí až moc k uklidu. Po bejvalým to byla celkem uleva a já po dlouhé době cítila, že se konečně někdo stará i o mě

gruyerre
12. srp 2020

Vždycky, když čtu tyhle diskuze, říkám si, jak je možné, že některé ženské v sobě nemají kus hrdosti a nechají se sebou takhle vyjebávat. Když on je, jak píšeš, k ničemu, tak proč se s ním zahazuješ? Starat se o dítě je náročný, i když máš funkčního partnera, který se spolu s tebou stará o dítě i domácnost. Ještě náročnější je být na dítě sama, ale úplně nejhorší je mít dítě a k tomu ještě jako přítěž línýho dobytka, co doma nehne zadkem, jen dělá bordel a ani se nepostará o vlastní mimino.

tasimia
12. srp 2020

Ne, nemám. A kdybych měla tak bych ho poslala bydlet jinam. Manžel se podílí na chodu domácnosti, vaří, pere atd. Na chalupě maká jak divý.
Být tebou přestala bych to dělat, max.bych se postarala o ty králíky, ti za to nemůžou, že máš chlapa lemru. Přestala bych mu prát atd. Taky proč by měl něco měnit, když on se na to vykašle a ty to raději uděláš? To je potom jasné, že na vše kašle, když ví, že ty se seberes a uděláš to. Jak za malé dítě. Seber kus hrdosti a ukaž mu, že nejsi jeho služka. Musíš s tím i ty něco udělat.

pengli
12. srp 2020

Tyjo, to je děs!!! Seřvat, vykopnout, vyměnit 😉

eleanora84
12. srp 2020

Nemám, díky bohu, toto by u mě nikdy neobstalo u chlapa a letěl by jak namydlený blesk 😂

rkozakova
12. srp 2020

Pro mě než pomoc v domácnosti je důležitější věrnost a to,že jsme pro manžela středobodem vesmíru a že dělá vše pro nás a můžu se na něj spolehnout. Že nepije,nemá potřebu vysedávat v hospodě s kamosema,ale je radši s náma. Že když mi není ouvej,o děti se postará.

zelenaesmolda
12. srp 2020

ja bych to z principu sama nedelala.proc by se namahal kdyz vi,ze to stejne nakonec udelas ty?

sudylichozrout
12. srp 2020

Ne, nemám. A ani ty bys neměla mít. Přestaň mu dělat služku.

orisek56
12. srp 2020

Mám opak..... diky Bohu. Ba dokonce musím upřímně přiznat že je v mnohých situacích i více organizacni typ než já.

cikitkapb
12. srp 2020

Promiň, že to napíšu tak na férovku, ale můžeš si za to sama. Už jen tím přístupem „Vím, že to neudělá, radši to udělám sama.“ Proč by to pak teda měl vlastně dělat on, když ví, že když se na to vykašle, tak ty to uděláš. Z logiky věci bych uvažovala stejně jako on.

kattyd
12. srp 2020

Taky si myslím že si za to můžeš sama-vše raději uděláš ty a ještě než se on vzbudí...Mám takové dvě kámošky, co si stěžovaly přesně jako ty. Jednou jsme jeli společně na rodinnou dovolenou a tam jsem to přesně viděla. Chlapy k ničemu nepustily, pry by vše udělali špatně, pomalu, jinak...tak raději pořád kmitaly a vše dělaly samy a pak jen nadávaly a furt řeči jak je můj zlatý že pomáhá. No ale je to o přístupu. Můj je z podstaty taky lenoch, ale jednoduše se o práci dělíme, nejsem jeho služka a už jsem si zvykla ho prostě úkolovat a nedělat činnosti místo něj.

rnika
12. srp 2020

Tak jestli vyrostl v tom, že se ženská stará a tys ho v tom nechala dál... tak je jasný, že nevidí problém. Můj muž spoustu věcí udělá, ale je pravda, že mu to většinou hrozně dlouho trvá ( a musím mu to několikrát připomenout)... ale potom jde a udělá hodně a ve spoustě věcí až čumím co všechno umí ( to mi na něm zas imponuje). To jeho " na vše je čas" mi taky občas leze krkem, ale byl takový od doby co jsme se poznali a prostě vím, že musím "popohánět a úkolovat" a pak to doma funguje a jsme oba spokojení.

kachna001
12. srp 2020

No věř, že existuje spousta žen, které mají doma "tohle", jen se většinou nevyjadřují, protože se stydí... Můj manžel nebyl nikdy kdovíjaký pomocník, ale on měl zase spoustu jiné své práce, a když jsem mu řekla udělal to... Pak jsme si pořídili dítě a odstěhovali se na barák k jeho rodičům... A on si asi nějak podvědomě v hlavě sepnul, že je zase doma a bude mít samozřejmě full servis (on si to vážně nějak ani neuvědomoval 😒), přestal fungovat úplně... Trvalo mi docela dlouho, než jsem si toho pořádně všimla 😁 ale bylo to zrovna nedávno, kdy jsem mu to všechno vysypala a i přesto, že měl plno keců o tom, jak on chodí do práce a bla bla blaaaa 🙄 tak teď funguje ještě líp než předtím... Teď už si musím víc všímat, ať se to neopakuje 😒 takže moje rada - prostě si vykomunikuj, co od něj očekáváš, co ti vadí atd. jste partneři, ne matka se synem 😉

trlik
12. srp 2020

Co kdybys třeba sepsala od po-ne seznam vašich činností - tvůj a jeho. Třeba ho líp trkne, jaký je neschopa, když uvidí, jak po něm sbíráš špinavé fusky, drhneš wecko, o všechno se staráš a on si mezitím hraje hry na pc jak malé děcko. Ten seznam bych mu předložila s tím, jak jsem už nasraná, ať se uvědomí, jinak..(to už si doplň sama 🙂 )