icon

Chybí mu city? Jak jednat v krizi vztahu?

9. lis 2021

Prosím o podporu nebo radu. S přítelem jsme spolu 6 let máme syna(2) a druhé dítě na cestě. Poslední týden se ke mě chová hrozně. (Jezdí kamion tak se vidíme jen o víkendu) celý víkend semnou nemluvil a když jsem se zeptala co se děje obekl se že nic. Nedá mi ani pusu prostě nic. V neděli než měl odjíždět jsem se ho zeptala co je. Lehl si zády ke mě a řekl mi že už ke mě necítí to co dřív a že neví jestli to jde spravit a že ani neví jestli vůbec chce. Že neví co chce že má teď bordel v hlavě. Ale odejít prej taky nechce. Nabízela jsem mu párovou poradnu ale prej nejde. Ženskou prej taky nemá. Sex byl jen proto že jsem ho chtěla já on ho nechtěl. Ale chyba prej není ve mě ale v něm. Jo a prej už to trvá delší dobu ale ještě cca 14 dní zpět mi psal že mě miluje a posílal pusinky. Tak sem mu řekla že tento týden nebudeme komunikovat a ať se do pátku rozmyslí jestli semnou chce zůstat nebo ne.

Strana
z4
autor
17. pro 2021

@burnette a děkuju ❤️

sebinka123
17. pro 2021

Nemusí to být hned jiná ženská. Co nemoc, vyhazov z práce, co když mu někdo něco řekl třeba o vás? Být to nemusí být pravda, ale jezdí přes týden pryč a neví, co se doma děje. Může to být i ta odpovědnost za vás. Už nebude živit 3 lidi, ale 4. Všechno se zdražuje. Třeba si opravdu potřebuje vše v klidu srovnat v hlavě. Nemyslela bych hned na nejhorší. Spíš si s ním nějak promluvit.

skororozvedena
17. pro 2021

Moc mě to mrzí, zrovna v takovém citlivém období.... Taky mám za sebou rozvod s malými dětmi. Kdyby sis chtěla třeba popovídat nebo bych Ti mohla nějak pomoci, napiš SZ. Musíme si pomáhat! Hlavu vzůru, bude líp. Jsi hrdinka ❤👍

autor
17. pro 2021

@sebinka123 Chtěla jsem si sním promluvit. Snažím se o to pořád ale on nechce. Otočí se zády ani se na mě nedívá nic. Dneska přijel a ani buu. Šel za malým že mu dá pusu a říkám já taky dostanu? A on že ne a odešel....nevím prostě co si mám myslet.

autor
17. pro 2021

@skororozvedena děkuju ❤️ zatím řeším bydlení a uvidím jak to bude dál, ale je to prostě od něj hnus...nějak si furt říkám že je to jak špatný sen 🤦‍♀️

klokanka31
17. pro 2021

To mi přijde jako kdyby mu někdo něco řekl o tobě...

autor
17. pro 2021

@klokanka31 no na to jsem se ho ptala už před tím měsícem a řekl mi že chyba není ve mě ale v něm.

klokanka31
17. pro 2021

To je divný 🤔

autor
17. pro 2021

@klokanka31 přesně!🙄

sebinka123
17. pro 2021

Tak s ním zatím nemluvte. Nechte ho. Dejte mu čas. Třeba mu někdo něco řekl o vás a on si to musi v sobě zpracovat. Mohla jste se třeba jen potkat s kolegou, kamarádem, bratrancem,... A nějaká dobrá duše mu to zprostředkovala. A on uz třeba párkrát pred krizí mohl pocítit, že vše zvládáte sama, pak mu někdo něco řekl a on si třeba může myslet, že je chyba v něm a že ho vlastně ani nepotřebujete.
Tak s ním řešte jen ty důležité organizační věci, požádejte ho o nějakou pomoc, chlapi mají rádi, když zeny potřebuji pomoct občas. Běžte s dítětem ven a řekněte jen, že jdete a jestli se jde projít s vámi. Netlacte na něj. A uvidíte. Tihle nemluvni a introverti jsou nejhorší. Ale když uvidí, že na něj netlacite a chováte se skoro jako by nic, tak začne třeba sám. Dala bych mu nějaký čas.

sebinka123
17. pro 2021

Hlavně bych zatím netlacila na něj, nevycitala, žádné hysterie. To může zničit vše. Vy se potřebujete dozvědět důvod jeho zmeny nálady. A to půjde jedině v klidu

autor
18. pro 2021

@sebinka123 měsíc jsem ho nechala v klidu. Vše vypadalo docela dobře a pak zase přesně na den kdy měl první ,,bordel v hlave'' to začalo nanovo. Chtěla jsem po něm navrtat věšák na chodbu řekl mi že ne...tak jsem šla a udělala si to sama. Chci ať s náma chodí ven řekl mi že procházky ho nebaví a že s náma nikam nejde. Chtěla jsem jít sankovat a on nás tam teda milostivě s malým odvezl ale seděl v autě. A bylo mu jedno že malý prosím a pláče u auta aby táta šel.
Já vím jak to myslíte. Zkoušela jsem to aj mamka mi říkala nechej ho nemluv na něj když nechce ale mě ta nejistota tak strašně ubíjí že prostě musím vědět co se děje. Nemůže se ke mě chovat hnusně a já dělat že se nic neděje ne?
Ke všem ostatním je vysmátý, úplně v pohodě a na mě je nechutný.
Hysterie nedělám zkouším to na něj v klidu. V neděli jsem mu řekla že když bude chtít ať nám v týdnu zavola a on se urazil že jsem to zas podala jak kdyby se neuměl ozvat že je samozřejmost že zavolá (zavolal v pondělí a pak se celý týden neozval). A to vedle že malý je nemocný i že mám genetické vyšetření že by třeba zavolal a zeptal se......ono je toho prostě už moc a já nenávidím být v nejistotě. Když mi nechce říct co se děje tak hrozného aby jsme to společně vyřešili tak já nevím.

klokanka31
18. pro 2021

Hele a není nějaký nemocný? Rakovina nebo tak?

autor
18. pro 2021

@klokanka31 myslím že ne. To by musel chodit po doktorech a on vůbec nikam nechodí. S kamosama pije normálně,kouří takže si myslím že by to omezil.

mandala
18. pro 2021

Neřekl mu někdo, že to dítě není jeho ? Ale jinak, já bych taky odešla, pokud by to šlo, nepodávala bych hned žádost o rozvod, ale na nějaký čas od sebe, dát si pauzu...

autor
18. pro 2021

@mandala to myslím že ne....nebo já nevím co se mu děje v té šišce. Vzíti nejsme takže to je o starost míň. Třeba se po tech vánocích k tomu nějak postaví když na to fakt dojde že se s malým balíme. Uvidím 🙄

levandule_k
18. pro 2021

To je strašné. Jaký máš vztah s tchýní? Jak na jeho chování reaguje jeho matka?

Nevalí mu třeba někdo klíny do hlavy, že jsi to na něj ušila s tím dítětem, aby jsi si ho pojistila?

Nemám nějaký problém, že zjistil, že na rodinu není připravený, že není zralý? (Já vím, že to nevíš, kdybys to věděla, tak to řešíš a nepíšeš tady v diskuzi...)

autor
18. pro 2021

@levandule_k s tchýni hrozny a i on se s ní nebaví.
A to mi řekl on sám že to druhé miminko teď nechtěl. Že ví že za to taky může ale že ho nechtěl a že mu přijde že jsem to udělala schválně. Ale když jsem otěhotněla tak jsem se ho ptala jestli si ho necháme nebo dáme pryč a řekl necháme. A před ti měsícem mi tam v tom všem řekl aj toto.

klokanka31
18. pro 2021

Nemá v tom teda prsty tchýně? 🧐

levandule_k
18. pro 2021

Některé tchýně umí pěkně zatopit ve vztahu. Jsi si jistá, že se s ní nebaví, je to přece jenom jeho matka a i když jsou kolikrát vlastní rodiče na pár facek, stejně se s nimi bavíme...

Popravdě, to dítě bylo neplánované z obou stran, nebo jste měli nějaké problémy a myslela jsi si, že to dítě spraví?

Já s Vámi nežiju, takže nevím, jak komunikujete, jaké máte plány, ale kdyby mi tohle řekl můj manžel, že druhé dítě teď nechtěl. Tak ho vynesu v zubech. Řeknu ať si nafackuje, protože takhle mluví o našem nenarozeném dítěti, a to dítě tady je, ať za svoje činy převezme zodpovědnost. Pokud dítě skutečně nechtěl měl se podle toho chovat a ať se s tímhle přístupem dá radši vykastrovat.

autor
18. pro 2021

Tchýně určitě ne. Ta ikdyz jsme se ještě bavily tak když něco tak stala při mě.
Bylo neplánovane z obou stran ale já věděla že si ho chci nechat nedokázala bych ho dát pryč ale chtěla jsem vědět jeho názor a on řekl že si ho necháme. A najednou ho nechce.
U nás komunikace vždy vázla protože on mluvit neumí,ale vždy se to nějak zvládlo.

Ale když to tu takhle čtu tak mě napadá tetička v Německu ke které má blízko jak k matce. Že ta by mu třeba něco řekla.
Ale snad není taková p... aby chlapovi řekla ať se na nás vysere ne?

klokanka31
18. pro 2021

V příbuzných se nevyznáš. Zrovna nedávno tchýně nabádala mého manžela ať ode mě konečně odejde (máme dcerku rok a půl).

autor
18. pro 2021

@klokanka31 to vážně?😮 Bože to není normálni.

klokanka31
18. pro 2021

Vážně. Mně bylo často divný že v poklidném vztahu najednou měl manžel dny, kdy do mě rýpal, nadával mi...postupem času jsem si vypozorovala že to bylo vždy v den kdy si volal s mámou. Na jaře se to vyhrotilo,pomluvy atd.(ale za mými zády,bylo štěstí že mi to manžel řekl). Chtěla jsem po tchýni vysvětlení,místo toho na podzim ještě horší level, aby se na mě manžel vykašlal. Hodně to s naším vztahem zamávalo, hodně jsme se odcizili,a já jsem manželovi řekla že se teda vzdávám a končím. Až když jsem začala balit svoje věci a věci malé, že půjdeme k mým rodičům,mu došlo že o nás fakt přichází,tak se snaží nějak naše manželství slepit. Ale už nevěřím ničemu a nikomu...lidi jsou strašně zlí.

autor
18. pro 2021

@klokanka31 ještě že máte chlapa který si to uvědomil a bojuje za rodinu. Přeju ať to vydrží 😊

levandule_k
19. pro 2021

Přiznám se, že nevím, jestli ti říct, ať bojuješ, necháš ho se hledat, nebo se ať se sbalíš a začneš si zařizovat život po svém. Nevím, jestli je v tom jiná, nebo se jen hledá a má pocit, že si nic neužil a chce "něco" dohnat a zažít.

Bacha na to, žádná matka nejde proti svému dítěti.

Máš nárok na výživné na děti a ještě máš nárok, aby přispíval na výživné i na tebe jako matku do 2 let věku dítěte. Plus na výbavu, takže si schovávej doklady. Přesně, co a jak úplně nevím, nejsem právník.

autor
19. pro 2021

@levandule_k já se už rozhodla že se sbalim. Já na to nemám nervy a kór když je na mě hnusný. Kdyby řekl prosím nechej mě potřebuju čas nebo něco ale on on odpovídá stylem kurva nebudu se o tom bavit, nemluv na mě, nebudu ti odpovídat atd....
Jj to mi už říkala aj kámoška. No zatím jde všechno z jeho peněz takže zatím k nim mám přístup tak utracim kde se dá 😂

fandysek_1
19. pro 2021

Dle mého je v tom jiná ženská. Tak se přeci nechová muž ke své ženě, která s ním čeká dítě.

autor
19. pro 2021

@fandysek_1 taky si to myslím ale on se k tomu nikdy nepřizná. Ale už jen podle toho že se na mě ani nepodíva ani když mi něco říká tak to je jasné že ho žere svědomí.

helmon
19. pro 2021

Ahoj autorko, mrzí mě tvé trápení a při pročítání ostatních si nemyslím, ze by v tom nutně musela být jiná žena nebo snad rovnou nevěra.
Nikdo tu jistotu nemá, natož ty a ještě jako těhulka.
Víš, chlapi jsou zvláštní, ale jedno platí skoro na všechny. Na muže i ženy….”milujeme to, co ztrácíme”. Vím, jak hrozne je být v nejistotě. Necekej na odpovědi, když je nemá. Neptej se, když odpovídat nechce. Nestůj na místě a necekej, až co bude. Budeš se akorát trápit. Jsi máma a maminkou budeš dalšího prcka. Buď silná a chytrá. Pokud máš možnost jeho peněz, dávej si je raději stranou. Buď se ti a dětem můžou v budoucnu hodit nebo si je pak všichni užijete na nejake usmiřováci dovolené 🙂 Možná si tvůj manžel prochází krizi středního věku, možná strach z dalšího závazku v podobě dalšího dítěte….. těch důvodu muže být xxx. Mysli hlavně na to, ze dokud se snaží jen jeden a druhy je hluchý, nikdy nemůžeš vyhrat a tebe to jen utavi. Ukaz mu, ze jsi silná samostatná a schopna. Nebuď doma, když se vrátí, nedělej mu večeři… proste jak kdyby tam nebyl. Vydrž. Však ono se to zlomí. Jestli k horšímu jskoze konec mezi vámi, ty budeš mezitím už posílena a pokud se to naopak zlepší…. Aspoň uvidi, ze nemá vedle sebe ubrecenou chudinku, ale lvici…. Kdo by ji nemiloval ;)

Strana
z4