icon

Co dělat, když přítel nechce druhé dítě?

1. srp 2025

Ahoj, setkala jste se některá s Vás s tím, že partner nechtěl druhé dítě? Máme jedno (19m)
My vždycky plánovali dvě, po porodu sám od sebe říkal že chce druhé, že až se na to budu cítit bude rád, jenomže teď už se o tom ani nezmíní.. když se ho na to zeptám, řekne že tohle naše zlobidlo stačí, že on sám vydá za dvě děti..přítele miluju, chceme se vzít, ale chci i druhé, mám pocit že teď by byl ten správný čas, aby nebyli věkově moc od sebe, ale já nevím co dělat..
Přijde mi že partner prostě vidí že je to teď s malým náročnější, protože má období vzdoru, a nevím jestli je to pro něj stopka pro další🙁

Strana
z2
anonym_3782e7
1. srp 2025

Ano, setkala. A rozhodla jsem se to respektovat, protože nového partnera jsem nechtěla a jít přes jeho ne jsem také nechtěla. Pak ale osud rozhodl za nás a z prasklé ochrany se zrodilo druhé dítko (jedna jediná prasklá ochrana za celý život). Těhotenství bylo dost peklo, protože manžel se s tím nemohl srovnat, naštěstí se to po porodu srovnalo. Co se toho ideálního rozestupu mezi dětmi týká, tak ne vždy je to pro prvního potomka ok tak brzy mít sourozence. Naše děti jsou od sebe bez dvou týdnů 2 roky a dobrotu to nedělá.

marketa1218
1. srp 2025

@anonym_autor Rozumím tobě, ale i příteli. Ono opravdu pro někoho jedno dítě úplně stačí. Každopádně se s věkem dítěte všechno mění, jsou různé vývojové fáze u dítěte a stejně tak se může měnit i názor partnera. Manžel chtěl druhé dítě, když byl dceři rok. Jenomže na to jsem se necítila já, nedala bych to a chtěla jsem si malou opravdu užít, respektoval to. Potom nám to nešlo a nejde, manžel někdy prohodí, že by mu dcerka stačila. Už má vyšší věk, takže u nás asi bude brzy vyřešeno a budeme mít zkrátka jedno. Vy máte ještě prcka, určitě netlač na pilu a neustále o tom nemluv, respektuj ho. Užívej si malého a čas ukáže, vytahni to třeba za půl roku. Ať se Partner necítí jako že prostě musí.

zuzkasim
1. srp 2025

Vydrž. Chtěla jsem 3 děti více při sobě, muž se na to třetí po druhém nějak necítil, potom jeden pokus nevyšel a nakonec je třetí až po 6 letech od druhého. Měli by chtít oba, pokud se nestane nějaká "nehoda".

hennrietta
2. srp 2025

Co bys chtěla dělat? Buď se s tím smíříš nebo si najdeš někoho jiného.
Rozhodně bych nespoléhala, i když stát se to může, že partner změní názor.

zmrzlinka
2. srp 2025

Tak je ještě chvíli počkej.Ja jsem druhé taky nechtěla.Mela jsem těžký porod a i těhotenství bylo příšerné.Kdyz byli synovi tři roky ,tak jsem si řekla ,že je to ještě jednou dám.Manžel to nesl těžce,že jsem nechtěla hned druhé dítě.

anonym_cf970e
2. srp 2025

No jo chlap přišel o své pohodlí... Zařídila bych se po svém a stala by se nám " nehoda". Jednou za to bude ještě rád, že máte dvě děti a poměrně blízko u sebe. Bohužel chlapi jsou krátkozrací a nevidí benefity toho mít dvě děti v rozmezí cca 3 let jako benefit. Vidí jen momentální nepohodlí.

hennrietta
3. srp 2025
@anonym_cf970e

No jo chlap přišel o své pohodlí... Zařídila bych se po svém a stala by se nám " nehoda". Jednou za to bude ještě rád, že máte dvě děti a poměrně blízko u sebe. Bohužel chlapi jsou krátkozrací a nevidí benefity toho mít dvě děti v rozmezí cca 3 let jako benefit. Vidí jen momentální nepohodlí.

@anonym_cf970e To je hrozby číst. 🤦‍♀️

marketa1218
3. srp 2025
@anonym_cf970e

@anonym_cf970e Tak tebe bych chtěla mít doma .

me_druhe_ja
3. srp 2025
@anonym_cf970e

@anonym_cf970e chudák chlap.....se nevidím, že někteří utečou ještě během těhotenství když mají doma tohle

me_druhe_ja
3. srp 2025

Já si spíš myslím, že zatím se necítí mít dvě malé děti. Ono jedno malé dítě je těžké, dvě jsou masakr. Počkala bych, až bude starší, kolem těch 3 let už začínají být děti zajímavější, samostatnější, lip se domluvíte....třeba pak sám přijde s druhým. 🙂
A jak bylo zmíněno výše: mít dvě děti blízko u sebe fakt automaticky neznamená, že si vyhrají, že budou nejlepší kamarádi a parťáci celý život. Vždy záleží hlavně na povaze děti. 🙂

angulina22
3. srp 2025

Počkala bych a netlačila na pilu. Ono to, že jsou děti blízko u sebe, taky nezaručí, že si vyhrají a budou si rozumět, to vidím u přítele. Brácha starší o 20 měsíců a jsou to povahou i vzhledem dva cizí lidi. My čekáme teď první a i když jsme taky plánovali dvě třeba do 3 let, teď to najednou taky cítíme jinak, nezahodit kvůli tomu hlavně hezký vztah a že jste milující fungující rodiče 😌

natilla
3. srp 2025

Myslím,že je to běžné. Také jsme plánovali dvě,pak přišla dcera a člověk teprve zjistil,co to obnáší...život najednou jede podle někoho jiného no,navíc byla. Akce dost náročná na pozornost...manžel hned brzy přišel s tím,že už druhé nechce..mluvili jsme,plakala jsem,ale respektovala...no a když jí bylo 5 tak otočil a teď máme syna. A je to zlato největší..

martinka0209
3. srp 2025

Teď bych o druhém dítěti nemluvila a chvilku počkala,my máme první a druhé dítě od sebe přesně 3 roky,druhé a třetí 2 a půl roku,plánovali jsme u všech dětí 3 roky od sebe a nižší věkový rozdíl byl super ani jedno dítko nežárlilo,ale máme holky ty jsou více pečovatelské

lennus
3. srp 2025

@anonym_autor Vidím to u kamarádů, ona měla náročný porod i začátky s dítětem a jeho to odradilo, nejsou nejmladší. Ona si druhé umí představit, on už ne. Ale respektuje to. Pokud nechceš měnit partnera, nezbývá ti než to přijmout. Věřím, že je to pro tebe těžké, sama si neumím představit jedináčka a s jedním to bylo snad i náročnější než se dvěma, člověk už má zkušenosti. Sama jsem si zažila náročnou cestu za druhým a nemít potíže, ráda bych měla i tři, po kterých jsem toužila. A tvrdím, že mít větší bydlení a míň let, klidně i čtyři. Po tom všem jsem ale šťastná za dvě zdravé děti a po návratu z lázní, kde byla spousta žen bezdětných, jsem byla šťastná i za jedno, ale ta touha byla silnější než poprvé.
Dej tomu chvíli čas a otevři to téma později. Můj manžel už třetí taky nechtěl a vzhledem k mým potížím a rizikovému těhotenství jsem to i chápala. Držím palce!

eldoradoh
4. srp 2025
@anonym_cf970e

@anonym_cf970e to nemůžeš myslet vážně?!?

pampelina18
4. srp 2025

Buď se s tím smíř nebo si najdi jiného. On možná manžel ví proč nechtít najednou druhý, on ví jak si v pohodě či ne s jedním. Když kolikrát vidím vyschyzovane ženy při jednou malém dítěti a pak si udělají druhý a pak si stěžují tady jak je to těžký, jak jsou unavený apod. Tak jsou mi k smíchu. 🙂 občas by jste měli ty chlapi poslouchat 😉 on to neříká jen tak

pampelina18
4. srp 2025
@natilla

Myslím,že je to běžné. Také jsme plánovali dvě,pak přišla dcera a člověk teprve zjistil,co to obnáší...život najednou jede podle někoho jiného no,navíc byla. Akce dost náročná na pozornost...manžel hned brzy přišel s tím,že už druhé nechce..mluvili jsme,plakala jsem,ale respektovala...no a když jí bylo 5 tak otočil a teď máme syna. A je to zlato největší..

@natilla co to obnáší? Vždyť to je pohoda 🙂

pampelina18
4. srp 2025
@anonym_cf970e

@anonym_cf970e vidíš a ženský jsou zase hysterické a vyschyzovane a fňukají jak při jednom dítěti doma nic nestíhají. Takovou ženskou bych koupila hned do zadku. A oni chtějí ještě druhý a pak si stěžují na vše a na to jak mají hrozného chlapa, že je neobskakuje zatímco oni budu na internetu a chlastat kafe. Dvě děti jsou prd.... A být chlap a udělat ženská nehodu, tak ji pošlu na potrat a výkonu z baráku....

glimmer
4. srp 2025
@anonym_cf970e

@anonym_cf970e to jako vážně ???

oplatecka
4. srp 2025
@pampelina18

Buď se s tím smíř nebo si najdi jiného. On možná manžel ví proč nechtít najednou druhý, on ví jak si v pohodě či ne s jedním. Když kolikrát vidím vyschyzovane ženy při jednou malém dítěti a pak si udělají druhý a pak si stěžují tady jak je to těžký, jak jsou unavený apod. Tak jsou mi k smíchu. 🙂 občas by jste měli ty chlapi poslouchat 😉 on to neříká jen tak

@pampelina18 Zase musíš prudit v další diskuzi? K smíchu jsi akorát ty sama🤦‍♀️

pampelina18
4. srp 2025
@oplatecka

@pampelina18 Zase musíš prudit v další diskuzi? K smíchu jsi akorát ty sama🤦‍♀️

@oplatecka nepořídim, říkám tak jak to je 😉

autor
4. srp 2025
@pampelina18

@pampelina18 Proč bych si hledala jiného?😅 Říkal mi že chce další, ale ne teď hned a já to respektuju, bavili jsme se o tom, určitě nemám depky z jednoho a budu chtít další, to přece nedává smysl, malého zvládám a vidí i partner že to zvládám, a ano unavená jsem ale s tím každá maminka musí počítat, a určitě to pro mě osobně není důvod nechtít další dítě.

autor
4. srp 2025
@pampelina18

@anonym_cf970e vidíš a ženský jsou zase hysterické a vyschyzovane a fňukají jak při jednom dítěti doma nic nestíhají. Takovou ženskou bych koupila hned do zadku. A oni chtějí ještě druhý a pak si stěžují na vše a na to jak mají hrozného chlapa, že je neobskakuje zatímco oni budu na internetu a chlastat kafe. Dvě děti jsou prd.... A být chlap a udělat ženská nehodu, tak ji pošlu na potrat a výkonu z baráku....

@pampelina18 co vy jste zač? píšou mi tu normální maminky normální rady, a pak čtu tyhle nesmysly od vás a zvedá se mi tlak, kdo tady píše o tom jak někdo nestíhá a nezvládá jedno dítě?😅 já jedno dítě zvládám , a vidí i partner že to zvládám, a to že nechce další teď mi vysvětlil že to neznamená že nechce vůbec, jen má strach aby toho nebylo pak moc když budou děti krátce od sebe, nejlepší by pro něj bylo aby malej chodil do školky ale když se nám zadaří dřív tak bude rád, nevím teda kolik máte dětí vy, ale asi popisujete sebe jak jste vydeptaná a pijete jen kafe, a stěžujete si na partnera. Já si na něj nestěžuju, ani si nestěžuju že by toho na mě bylo hodně, že jsem vyčerpaná. Protože kdyby ano, určitě bych nechtěla další, takže si běžte útočit někam jinam, děkuji. Hezký den.

oplatecka
4. srp 2025
@anonym_autor

@pampelina18 Proč bych si hledala jiného?😅 Říkal mi že chce další, ale ne teď hned a já to respektuju, bavili jsme se o tom, určitě nemám depky z jednoho a budu chtít další, to přece nedává smysl, malého zvládám a vidí i partner že to zvládám, a ano unavená jsem ale s tím každá maminka musí počítat, a určitě to pro mě osobně není důvod nechtít další dítě.

@anonym_autor Téhle si nevšímej, ráda prudí v diskuzích, povyšuje se a ponižuje ostatní, a přitom si strašně vymýšlí.

autor
4. srp 2025
@lennus

@anonym_autor Vidím to u kamarádů, ona měla náročný porod i začátky s dítětem a jeho to odradilo, nejsou nejmladší. Ona si druhé umí představit, on už ne. Ale respektuje to. Pokud nechceš měnit partnera, nezbývá ti než to přijmout. Věřím, že je to pro tebe těžké, sama si neumím představit jedináčka a s jedním to bylo snad i náročnější než se dvěma, člověk už má zkušenosti. Sama jsem si zažila náročnou cestu za druhým a nemít potíže, ráda bych měla i tři, po kterých jsem toužila. A tvrdím, že mít větší bydlení a míň let, klidně i čtyři. Po tom všem jsem ale šťastná za dvě zdravé děti a po návratu z lázní, kde byla spousta žen bezdětných, jsem byla šťastná i za jedno, ale ta touha byla silnější než poprvé.
Dej tomu chvíli čas a otevři to téma později. Můj manžel už třetí taky nechtěl a vzhledem k mým potížím a rizikovému těhotenství jsem to i chápala. Držím palce!

@lennus Dekuji, předevčírem jsem se ho na to otevřeme zeptala abych věděla na čem jsem, a řekl že by chtěl, ale ne hned, že by to viděl že bych někdy po novém roce třeba vysadila prášky a uvidíme kdy se zadaří, podle něho by bylo ideální mít další až malej bude chodit do školky, že se bojí aby toho nebylo moc, ale řekl že dvě děti chce, tak já doufám že jsme si to vyjasnili, a uvidíme časem kdy osud zařídí abysme měli další😌

autor
4. srp 2025
@martinka0209

Teď bych o druhém dítěti nemluvila a chvilku počkala,my máme první a druhé dítě od sebe přesně 3 roky,druhé a třetí 2 a půl roku,plánovali jsme u všech dětí 3 roky od sebe a nižší věkový rozdíl byl super ani jedno dítko nežárlilo,ale máme holky ty jsou více pečovatelské

@martinka0209 mluvili jsme a už to necháme být, moc jsem se na to upla, a bylo znát že mě to trápí, jak o tom nemluví, takže jsme řekli že tomu po novém roce dáme volný průběh, a uvidíme🙂

autor
4. srp 2025
@natilla

@natilla taky bych to respektovala kdyby mi řekl že prostě nechce protože malej je taky docela náročný teď v tomhle věku, vyžaduje hodně pozornosti, žárlí i na partnera, takže i trošku z toho mi říkal že má strach, aby třeba nebyl pak ošklivý kdyby viděl že se věnuju dalšímu miminku, ale doufám že to malého přejde,a bude to dobrý, každopádně přítel další chce, vysvětlil mi to, tak doufám že na tom bude trvat🍀

autor
4. srp 2025
@oplatecka

@anonym_autor Téhle si nevšímej, ráda prudí v diskuzích, povyšuje se a ponižuje ostatní, a přitom si strašně vymýšlí.

@oplatecka koukám no, jak blbec😃 takový řeči je radost číst..

eldoradoh
4. srp 2025
@oplatecka

@oplatecka přesně.. to tu dlouho nebylo.. pampelina a její bezproblémové děti..

natilla
4. srp 2025
@pampelina18

@natilla co to obnáší? Vždyť to je pohoda 🙂

@pampelina18 Myslím, že chlapi si prostě neuvědomí, že max pozornosti bude po nějaký čas na dítěti a oni budou "na druhé koleji". A neuvědomovala jsem si to ani já, kolem měli všichni klidné, hodné, zdarvé děti a měli pohodu...Dcera se narodila dřív, byly jsme 10 dní v porodnici a pak ještě několik týdnů vyžadovala víc péče než teď třeba vyžadoval syn. Psychycky jsem byla z toho taky dole a do toho domácnost a práce...prostě to přehodí priority a sebere čas a finance, to je snad jasné a běžné všude, kde jsou děti chtěné a je jim věnováno max péče a času... My byli 10let před tím sami, tak to je prostě změna.

Strana
z2