icon

Co vám pomohlo k lepšímu vztahu s tchýní?

nupta
22. bře 2018

S babičkou mého dítěte se vzájemně respektujeme. Sem tam něco prodýchám, ale obě snažíme spolu vyjít. Vídáme se min. 2x do měsíce a stále se mi uleví, když odchází. Je to normální?

Strana
z3
shine2015
23. bře 2018

@leniczka23 😂😂

leniczka23
23. bře 2018

@shine2015 no ty se smejes, ale.ono fakt tak.bylo.😁 Dokud to byla jen tchyne, bylo to dost napjate. Po rozvodu jsme uplne v pohode, malyho si pravidelne bere, jako radna babicka ho rozmazluje, volame si..😂 takze privlastek ex tchyne ji strasne prospel😂😂

hankaros
23. bře 2018

Uvedomit si, ze pokud se tchyne chova hezky k mym detem a respektuje moji vychovu, nemam pravo jim brat babicku a prenaset na ne sve problemy. Bydlet dostatecne daleko. Udrzovat hranice a slusne chovani. Komunikace narovinu. Uvedomit si, ze nemusime byt kamaradky.

shine2015
23. bře 2018

@leniczka23 od manžela expřítelkyně kterou též nenáviděly - tak dnes k nim ex dokonce jezdí (200km) na víkendy.....a to jsem s manželem 12let a máme tři deti 😄 ex s nim nebyla ani vdaná ani neměli deti.....a když spolu byli jezdit tam nechtěla.... dnes si volají vidaji se...stěžují si na mě atd..takže verim 😄😉

rebe
23. bře 2018

K otázce - u nás nepomohlo nic, ani když jsem se snažila vysvětlovat a žádat o respekt, ani když jsem na sobě nechala dříví štípat a před vším zavírala oči, nepomohlo nic. K tomu, co píšeš dál - připadá mi to normální a přijde mi, že máte vlastně docela hezký vztah. To oboustranné prodýchávání je asi normální. Ještě bych doplnila otázku - co by vám pomohlo k lepšímu vztahu s tchýní. Mně osobně by velmi pomohlo, kdybych ta, která se snaží o respekt a pochopení, nebyla vždycky jen já, kdyby nedělala naschvály a neubližovala mým dětem jen proto, aby si něco dokázala. Třeba moje máma je taky i tchyně. A i když věřím, že i švagrová má občas co rozdýchávat, tak se při styku s dětmi snaží řídit našimi zásadami, vychází vstříc našim prosbám, takže se nemusíme bát jí děti svěřit. A hlavně je má všechny ráda a všem dává svou lásku najevo a nemluví o nich nikdy ošklivě. Věřím, že jednou budu tchyně spíš jako moje máma než jako ta manželova.

marketa11112
23. bře 2018

I me strasne mrzi, ze tchyne i tchan jaksi zapomeli na nase deti, sva vnoucata....navic po te, co tvrdili, ze o vnuka od manzelovo bratra prisli kvuli rozvodu a ze snacha byla ta spatna a priserna...dnes uz vim, ze to bylo jinak...jim staci to jedno vnouce od dcery..to, ktere maji tzv. za barakem.....moje deti budou mit, vlastne uz maji jen jednu babicku a dedu....a vlastne uz vim, ze to neni spatne....ja totiz pred tydnem tchyni volala, vybodli se na dcerky svatek presto, ze se manzelovi do telefonu dusovala, ze prijdou....az ted mi dochazi jak je to zla zenska, najednou vidim i tu podobu s tou jeji vycuranou dcerou a dochazi mi, ze jsou vlastne uplne stejne. ....a jsem fakt rada, ze tyto osobY nebudou mit vliv na me deti...

svetlanalana
23. bře 2018

Nastavení mantinelů

budouci_maminka
24. bře 2018

Vyjasnění hranic..kdyz ji muj muž dal najevo že já jsem teď jeho hlavní rodina a ona patří do úzkého kruhu ale ne do centra denní. A pak pri nevyzadanych radach - to jsem pokyvala hlavou ze beru na vedomi ale ze si to uděláme po svým. Ale já nemám špatnou tchyni, navíc je chapava a starostliva (někdy až zbytečně moc teda) , takže věřím že ji to asi po chuti úplně nebylo ale nastavené hranice akceptuje..

nupta
autor
6. dub 2018

Díky vám všem za poučné reakce a pohled zvenčí.

Strana
z3