Dárky od babičky. Jak říct tchyni, aby naší malé nedávala hračky, které nejsou nové?
Ahoj holky. Chtěla bych vědět, jak domluvit tchýni, aby naší malé nedávala hračky které nejsou nové. Ona je taková že chodí po bazarech, nebo klidně najde na ulici nějakýho plyšáka, autíčko, a vezme to domů. Naštěstí jsem to věděla už před porodem, a já i můj manžel jsme jí důsledně řekli, že pro naše dítě nechceme nic po nikom, jen nové. No a ona že jo. Ale hned jak se malá narodila, tak jí tchýně dala v mikrotenovém sáčku (v kterém jsem přinesla pár dnů předtím maso na grilování) plyšového medvídka. Na první pohled bylo vidět že není nový, i po čichu. Byl mi navíc děsně povědomý. Tak jsme se zeptali odkud ho má. A ona že ho koupila. Ale koplo mě, že jsem ho vídávala u manžela v pokojíčku. No samozřejmě to byl on. Mlčeli jsme, ale s manželem jsme to doma probrali, a on mámě řekl, že příště až něco koupí, aby na tom nechala visačku, abysme jako viděli odkud to pochází atd. No slíbila to. Ale pokračuje dál, tuhle manželovi dala pro malou dvě dětský knížky, s tím ať se nebojí, že je kupovala v obchodě. Mě hned napadlo jak když jsou obchody zavřené. Tak jsem se jí zeptala já, a přiznala že ty knížky dostala od knihovnice, že je z knihovny vyřazovali. Jak jí už důrazně vysvětlit že tohle opravdu nechceme?
@zelenaesmolda Nejprve Alcatel na tužkové baterie, to byl rok 1998, bylo mi necelých patnáct, když jsem ho dostala. Pak Nokia 3210, rok 2000. Posléze vyměněno s tátou za Bosch 909 Dual, krásný kousek. Poté, co jsem tento krásný kousek omylem hodila nalitá do hajzlu, jsem si pořídila Sony CMD-J6, ten mi ukradl nějaký kokot v metru. Takže pak Siemens C35, ten jsem roztřískala vzteky. Mrskla jsem s ním o zeď. Pak jsem měla Nokia 2300, tu mi ukradli cikáni v Bulharsku. Pak jsem si pořídila LG C1200, to byl rok 2005 tuším. Ten jsem si rozflákala, když mě omylem shodil host baru ze stoličky a já spadla na kapsu, kde jsem ho měla. Následoval nějaký pravěký zapůjčený model, pak jsem si koupila Sony Walkman W350i, ten byl boží. Ale taky mi nevydržel moc dlouho. Pak jsem měla půjčený jiný Sony W810. Pak jsem měla Samsung Star už s OS, ale ne Androidem, pak v roce 2008 HTC Wildfire s Androidem 2.3, LG Chocolate, ten byl velmi elegantní. Následoval Sony J5 v roce 2010, ten jsem měla celkem dlouho. Pak jsem měla dlouho novinářskou zápůjčku LG G2 a krátce LG G2 Flex, to bylo do roku 2015. Pak jsem dostala na tiskovce Honor 6, ten mi vydržel 2 roky, než jsem ho roztřískala. Pak sem měla Sony Xperia XA1, Sony Xperia XA2, V roce 2018 jsem si koupila Samsung A8, ten mi roztřískala dcera a teď mám Samsung A51.
Myslím, že minimálně 5 různých telefonů jsem ještě vynechala. Ale to byly tak měsíční eskapády od kamarádů vždy než jsem si nějak pořídila vlastní.
😀
@sudylichozrout tvl,CV pises taky tak podrobne? :D
@sudylichozrout ten walkman byl dobrej,k550i byl jeho nástupcem,jestli si dobře pamatuji 😊
@zelenaesmolda 😀 Jak se to vezme 😀 Záleží na tom, pro koho je určeno 😀
@zelenaesmolda snad jí to dávají pořádně sežrat,když se musela cpát tím svinstvem a pak sednout za volant i se svým sotva 2letým dítětem ...
@amazonkajanik snad ji v base casto pada na zem mydlo
@zelenaesmolda to platí na chlapy 😉 u ženských spíš,že je moc často kluzká podlaha ...
@amazonkajanik i zenske ho tam muze strcit kdyz se ohne 🙂
@zelenaesmolda což to jo, ale v base to většinou platí o chlapech,že se nemají ohybat pro mýdlo,jestli nechtějí zpívat "auvej maria"😂
A když se tam dostane nějaký,co má na svědomí život dítěte,tak pták v dirce je jeho nejmenší starost 🙄
Můj první mobil Alcatel one touch View dostala jsem k vánocům a koncem ledna jsem ho ztratila. Ale nejhustější telefon měl můj otec, byla to úplně první motorola vážila snad dvě kila a hodit jí po někom znamenalo jít si odsedět vraždu 😂 a první "mobil" co jsem viděla bylo sluchátko s batohem a signál byl jen za dobrého počasí na kopci 😂
Jako takhle, taky nemáme o peníze nouzi ale nebudu malému kupovat zbytečně nové věci za X tisíc, když je můžu mít po někom jiném ve skvělém stavu a taky kvalitní nové kousky. Hračky jsme taky už dostaly a nepřijde mi nic jednoduššího než plyšáky prohnat pračkou s párou stejně jako oblečení po jiném dítku.
Podle mě je to furt dítě, jemu je jedno jestli je to plyšák starý 20 let a nebo Gucci medvěd. 🤷🏽♀️ Být tchýní tak mě tohle hogofogo chování mrzí! A nebo to slušně přijměte a pošlete dál ono to někomu určitě udělá radost. Né každý má finance na to kupovat nové hračky.
Cokoliv jde k dceři vydrhnu/vyperu. Nové věci podstatně pečlivěji, než to, co běžně beru na bazarech a na swapech. Rozumím potřebě mít vše krásné a nové, někdo to tak má, ale tohle mi trochu zavání snobstvím - knížka z knihovny, nerozumím, kde je problém.
@zuzkasim 😂😂😂😂😂 Tak teď sem vybuchla v čekárně u doktora 😂😂😂😂😂😂

A je to takový problém prostě to přijmout, pak vyprat, vyčistit nebo prostě vyhodit? Ale z úcty to prostě neřešit... Taky babičky nedávají všechny hračky dle našich představ, ale nikdy bych si ani jedné z maminek nedovolila říct, že to nechci. Vychovala tvojeho manžela! No já se děsím toho, koho si jednou naše děti přivedou domu a doufám, že nebude o nás jejich partneři psát na netu, jací jsme děsní protože na každé návštěvě, a to jednou za měsíc doneseme nevhodnou hračku, jídlo oblečení.... O jídle máme taky své představy... Ale to děcko to asi jednou za měsíc nezabije, popřípadě příjmu a sníme my nebo pošleme dál..
Zeny, s tim odmitanim sacondhand bot jste me prekvapily. Ja obcas bazarove koupim. Ale kupuji jen barefoot a v zanovnim stavu. Tam o nejakem mrveni zad nemuze byt rec. I pro sebe jsem nekolikero bot koupila. Na bazarech najdete i nove nebo vyzkousene veci 🙂
@martiniquest Tak bare je něco trochu jiného, myšleny byly klasické boty, i když ani ty jsem tam nekupovala, ale spíš, že jsem je nepotkala nebo byl cenový rozdíl tak malý, že raději půjdu do nových se zárukou.
@martiniquest tak ja kdyz vidim jak se dceri poti v botech noha tak se mi ekluje dat ji boty po nekom jinem
Už tady několikrát padlo sbalit věci a darovat je někomu, kdo si nemůže nebo nechce pořizovat všechno nové... Já mám ráda věci, co mají nějaký příběh ( samozřejmě vyprané a vyčištěné). Moje dcera je třeba takový drobek že nosí svetříky, co mi před 25 lety pletla moje babička z kvalitní vlny pro panenky 😄. Jediné oblečení, které nemusí mít ohrnuté a nevypadne z něj.
Hlavně, že na nové věci nikdo nesahá 😀D. Vyrobí se někde v Číně a pak bezkontaktně putují vzduchem ve velké bublině až k vám domů 😀. Vůbec to není tak, že na to sahá miliarda lidí, běhají po tom krysy někde v kontejnerech na lodích atp. 😀.
Já chápu, že nechcete roztrhané ošklivé věci, co smrdí kouřem nebo tak. Po cizích lidech. Ale hračku po manželovi? To mi přijde naopak krásné, nostalgické, dědictví je důležité. A když je to plyšák, tak to hodím do pračky a je to vyřešené ne? 😀 Plastové hračky umyju ve dřezu nebo klidně taky můžu hodit do pračky v nějakém povlaku na polštář atp. My máme 99% věcí od někoho. Většina hraček je po mě!! Miluju je, nevím proč bych je měla vyhazovat, kupovat nějaké nové blbosti a ještě zatěžovat planetu. Lego jsem vysprchovala, co šlo jsem vyprala. Jsou jako nové a naše malá bude vždycky vědět, že jsem si s tím hrála i já. Je to krásné. Spoustu hraček jsme dostali od kamarádek po jejich dětech. Jsou jako nové, ty ošklivé stejně nikomu nedávají. Do toho máme opravdu jen pár nových kousků co někde někdo koupil, stejně se to muselo vyprat nebo umýt a rozdíl mezi hračkami poznat není.
Jak to vyřešit s tchýní? Asi jen tvrdou láskou. Rovnou říct, tohle nechceme odnes si to. Nic jiného nepomůže. Je to vaše dítě, rozhodujete vy. Možná by nebylo od věci si s tchýní sednout a vysvětlit teda vaše pohnutky. Protože já jim taky nerozumím. Kór v dnešní době, kdy se řeší ekologie a stopy každého z nás. V době kdy se snažíme dávat důraz na nevyrábění nových věcí a vážení si těch starých. Tak si jen zkuste promyslet, co je za tímhle zvláštním pravidlem. Někde ve vás bude asi nějaký blok, který si odněkud nesete a zbytečně pak řešíte hlouposti, místo toho abyste byli rádi že má babička ráda vnouče.
@zelenaesmolda Vzdyt se daji komplet vydezinfikovat a dat nova stelka. Ale nenutim, jen nabizim jiny uhel pohledu
Z tvých příspěvků akorát cítím snobstvi.... takže já vlastně své dítě nemiluji dostatečně, když jsem si dovolila mu pořídit někdy něco z druhé ruky.... jo holka, tady asi moc nepochodis ...to musíš hodit dotaz na zlatého koně pro vas VIP frfňy, ne modrého pro nás od popelnic 🤦♀️ apropo, hodně holek by tady za takovou babičku dalo nevím co, nikdo nejsme dokonalí, ale vnoučata očividně miluje a snaží se... jednou to pochopíš
Za mě
1) vztahy jsou důležitější, než věci
2) plyšák po tátovi má větší hodnotu, než nový
3) chovat se ekologicky je nutné právě kvůli dětem
@zelenaesmolda Tak pocení by mi ani nevadilo, to betu jak oblečení, že se to vypere, ale spíš, že se to vytvaruje podle cizí nohy.
@vitezove Jak už jsem psala několikrát, ten plyšák nebyl mého manžela ale dotáhla ho z bazaru. Žádné hračky po mém manželovi nejsou, protože ho vychovávala jeho babička, a ta hračky vyhodila když bylo mému manželovi 14 let.
nevím proč mám čím dál větší pocit, že jde o trolling...:o)
@vladenkamaminka Kdybych byla snob tak bych řekla něco ve stylu že nebudu žít jak socka. Tohle jsem nikdy neřekla. A opravdu nikomu neberu že někdo kupuje z druhé ruky. Je to každého věc.
@jade85 Už snad po dvacátý, ten plyšák nebyl mého muže 🙄 a vztahy... Nikdo nevíte jaké kdo má vztahy, ne každá babička je ta pohádková, milující...
@jarunkaxyz1 Možná proto, že když tu má někdo odlišný názor, tak je to hned troll? 😣
V pohodě, píšu to spíš obecně a k zamyšlení.
Jinak mě by asi bylo babičky líto, přinese v dobré víře něco pro vnouče a dostane za to čočku...snažila bych se to nějak diplomaticky okecat a věcí, co jsou nepřijatelný, se nějak ekologicky zbavit (dát to na charitu, třeba do skladu pro pěstouny, při nejhorším holt vyhodit), ale rozhodně bych starou paní nepeskovala, co smí a nesmí nosit za dárky. Prostě trochu nadhledu a schovívavosti...

@amazonkajanik
No,aspon bude cely zivot troet tim co provedla.Smrt by byla vykoupenim a to si nezaslouzi.