icon

Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?

4. kvě 2020

Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?

malenka3
6. kvě 2020

Jak bych to já řešila? Zeptala bych se na její vizi života. Maximálně bych jí řekla moje obavy a přála jí, ať je šťastná.
Je tvoje dcera šťastná?

autor
6. kvě 2020

@malenka3 Urcite je, vzdyt nepracuje, ma to co vzdy chtela, nepracovat. Ale tohle neni v poradku. Zdrava a lina pracovat.

malenka3
6. kvě 2020

A co bys teda chtěla udělat podle tebe? Když si zjevně nebere tvé "rady" k srdci?

autor
6. kvě 2020

@malenka3 Co muzu delat? Nic.

miba10
6. kvě 2020

Proč myslíš, že je líná pracovat? Nenapadlo tě, že tak to její přítel chce? Nebo ti snad někdy řekl, že by chtěl aby pracovala?

shaun40
6. kvě 2020

Já vás chápu.Ale je to její volba opravdu s tím nic neuděláte. A ja poctive pracuji od 18let a múžu vám říct že jsem chudá.Nemyslím si že je to nějake terno chodit do práce.Třeba se ji to nevyplatí. Co studovala?Mám syny a takový tip přítelkyně by mi po jeho boku vadil.Ale nikdy se nebudu montovat dětem do života. Já bych si taky nenechala radit.

autor
6. kvě 2020

@miba10 Nikdy se ji pracovat nechtelo, skoncila skolu a nechtelo se ji delat. Nebo nastoupila a vydrzela jenom par tydnu.

llluckaaa
6. kvě 2020

Takže v pořádku by podle tebe bylo, kdyby trávila dny v práci a byla nešťastná? Když je šťastná dcera, máš být šťastná taky. Problém k řešení máš ty ne ona.

malenka3
6. kvě 2020

Tak se podle toho zařiď. Pro podporu si jdi spíš mezi lidi, kteří žili v době, kdy do nich stát vtloukal, že kdo nemá zaměstnání, je veš líná.

autor
6. kvě 2020

@shaun40 Dekuji, ano je to vostuda mit nepracujici dite. Ma jenom stredni skolu, neuplatnila se s ni. Na vysokou nechtela.

autor
6. kvě 2020

@llluckaaa A bez penez lze byt stastny? Jestli se to nekomu libi nebo ne, penize jsou hodne dulezite a maji vlyv na kvalitu zivota.

llluckaaa
6. kvě 2020

Ale ona je v domácnosti s přítelem a peníze mají. Má co jíst? Má. Má kde bydlet? Má. Krade? Ne. Protituuje se? Ne. Je šťastná, ano. Já myslím, že je šikovná, že si našla chlapa, se kterým si navzájem vyhovují - ona doma a on pracuje na oba.

malenka3
6. kvě 2020

No vidíš, ty peníze pravděpodobně máš (to předpokládám, když kážeš) a stejně šťastná zjevně nejsi. Takže co...

kajalka
6. kvě 2020

Ano, i bez peněz lze být šťastný. Kdysi jsem s nyní již mužem celkem dřela bídu s nouzí, měli jsme 700 Kč na jídlo pro oba a psa na měsíc. Zvládli jsme to a byli jsme šťastní, že jsme spolu a plánovali budoucnost.
Tvá dcera ale peníze má, zajišťuje jí je partner.

autor
6. kvě 2020

@llluckaaa Ona se ma snazit, k cemu clovek zije kdyz nic nedela? Jenom se prizivuje? Nezlobte se, ale to same delaji nasi spoluobcane.

autor
6. kvě 2020

@malenka3 Ano mam, protoze jsem se snazila.

llluckaaa
6. kvě 2020

No vidíš, peníze máš, takže si nemusíš dělat starosti, co s ní bude v důchodě. Bude žít z peněz, co po tobě zdědí 🙂
Je to marný, je to marný, je to marný... Komu není rady, tomu není pomoci... Být na místě tvé dcery, tak s tebou přeruším kontakt, nechat si tohle valit do hlavy je šílený.

malenka3
6. kvě 2020

No, ale šťastná nejsi. Tak vidíš, že peníze nejsou všechno.

Ale tvoje dcera pracuje. Obstarává komplet servis pro svého partnera. A on jí za to poskytuje peníze, které ona nevydělá u zaměstnavatele nebo jako podnikatel.

kajalka
6. kvě 2020

A to má člověk žít jen proto, aby od rána do odpoledne chodil do práce? Vážně?

autor
6. kvě 2020

@kajalka To ne, ma pracovat aby mohla mit vsechno po cem touzi, mit vlastni bydleni, moci cestovat, koupit neco hezkeho...

michaela1990xx
6. kvě 2020

Ale je šťastná a o to přece jde. Kdyz jim to tak vyhovuje a jsou šťastní, tak proc by tak nemohli žít. Máte být rada, ze je dcera zaopatrena.

miba10
6. kvě 2020

Ale to je tvůj názor. Může to být úplně jinak. Znovu se ptám... Co když je to přání jejího přítele? Nebo ti řekl něco jiného? Myslím, že je to jen polovina příběhu.
Proč musí mít vlastní bydlení když bydlí s přítelem? Cestovat s ním nemůže? Koupit si také nic nemůže?
Mám pocit, že je to trochu závist, že ty si tu možnost neměla. Musela si tvrdé pracovat, aby si něčeho dosáhla a ji to spadlo do klína. Prej a bude ti přáno.

michaela1990xx
6. kvě 2020

Ale vsak všechno ma. Podle všeho ji nic nechybí, tak o co vám jde? 😀 Kdyby jste byla ma matka a tohle mi vtloukala do hlavy, tak se s vama raději ani nestykam.

autor
6. kvě 2020

@michaela1990xx Co bude delat kdyz se treba rozejdou?

malenka3
6. kvě 2020

A po čem touží? Třeba to, po čem touží, už dávno má. Ty popisuješ svoje touhy.

prezdivka
6. kvě 2020

Bude dělat to, co uzná za vhodný.

michaela1990xx
6. kvě 2020

Tak pak bude muset pracovat. Nebyla by jedina kdo se rozejde. Takhle to prostě chodi. A ani bych takhle nepremyslela co kdyby, co kdyz. To vy se člověk zblaznil, kdyby mel myslet na to, co by se mohlo a nemohlo stát.

versatilka
6. kvě 2020

Pokud by se rozešli, tak se zaopatří jinak. Proč by měla řešit situace, které nenastaly?

michaela1990xx
6. kvě 2020

Být vama, tak dam dceři pokoj, jinak to špatně dopadne.

miba10
6. kvě 2020

Tak tahle věta mi připomněla moji maminu 😂😂😂😂černá kronika 😂😂😂😂tak jsem si vyslechla, hlavně neprodavej byt, co když se rozejdete. A dneska? S tím samým člověkem mám dvě děti, dům za velký peníze a máme se dobře.

Strana