Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?
Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?
Holky tohle je marný. Je to jako házet hrách na stěnu. Autorka si stejně pořád bude vést svou. Jak se říká: A jsou věci který nevysvetlis. 🤦♀️
Já se hlásím, jsem žena v domácnosti a manžel mě živí. Sice studuju a starám se o děti, ale taky nechodím do práce a minimálně ještě 2 roky nepůjdu. A jsem mooooc šťastná a rodičům to nevadí, máme pěkný vztah 😄
A vis co? Bude mi už 34 a jsem doma už pět let 😱
Já jsem doma už 7 let, sice teď na rodičáku, ale mezi dětma, jsem v práci nebyla. Manžel, sám navrhl abych byla doma. Opravdu jsem se doma neválela😉 starší syn, měl hodně aktivit a někdo ho tam vozit musel, když manžel nemohl. Prarodiče chodili do práce a museli by jsme, někoho platit aby syna vozil na treninky a kroužky. To pak nedává smyl...
já jsem za to ráda, se synem jsem si to maximálně užila. Když jsme chtěli na hory, na chalupu, tak jsem ho jen omluvila ze školy a bez starostí vyrazili.
A co si myslí ostatní, mě vůbec nezajímá. Díky bohu, mám okolo sebe lidi, kteří to vůbec neřeší.
Každopádně, do práce se pak chystám, ale spíš jen kvůli tomu, že chci a budu potřebovat změnu. Ale to se uvidí, mám čas...
Je to každého věc, jak si to doma udělá, důležité je, aby to vyhovovalo, celé rodině😉
Nech dceru žít.
Já bych se nedivila, kdyby dcera práci měla, ale na truc by mámě tvrdila, jak se válí doma. Přístup zakladelky k tomu jen vyzývá.
Me by hanba fackovala nechat se zivit, sedet doma, nic nedelat. Nemit vlastni penize, nejit za vlastni penize na dovolenou, jenom se loudat zivotem. Pritel ju muze opustit, treba bude mit uraz..
Kdyz prijdou deti a pritel by treba umrel, z ceho bude zit?
Jako pardon, ale manžel má třeba pro tyhle případy pojištění ne? To samy já a děti. A sirotčí a vdovský důchod ti nic neříká? Fakt už resis totální hovna s odpuštěním
Teď jsem si vzpomněla na Ať žijí duchové. Na Pilatovou alias Černou kroniku 😂😂😂😂😂
@volcok87 Nevim jestli ma nejaky pojisteni. Zit z vdovskyho duchodu, to jako vazne?
Neříkám žít, ale určitě by ji to třeba pomohlo ne? Ježíši ty si furt meleš svoji, nikdo te nepřesvědčí. Holka te s tímhle přístupem fakt chtít v životě nebude tečka. S panem bohem
@volcok87 Co bude delat bez pracovnich zkusenosti, praxe? Zamestna ji vubec nekdo?
Tvl, než mít takhle prudivou matku, to radši nemít žádnou, nedivím se jí, že vás odstřihla 🤔🙄
Ano když najdou uplatnění lidi i bez základního vzdělání, tak jsem si jistá ze práci najde ty kraso
@volcok87 Nikdo ji nezamestna kdyz bude mit v zivotopisu letitou diru! Jak na ni budou koukat?
V poradku, tohle nikam nevede.
Já budu mít taky v životopise 7 letou díru a fakt se nebojím ze bych pak práci nenasla
@volcok87 Abyste nebyla prekvapena.
Přiznám se, že podle toho co píšeš, tak možná byla v detstvi a pubertě peskovaná a pérovaná až moc a možná je to teď takový její odboj, že si konečně užívá, že nic nemusí. Je svou paní a navíc nemusí poslouchat, pracovat. Možná, že tvá výchova měla opačný efekt než sis myslela.
Kolik máš dětí? Jak byly vychovávané?
Mě by moc zajímalo jaké vy mate vzdělání a jako co pracujete?
@volcok87 Pracuji jako ucetni.
@malenka3 Mam 3 deti. Nevim jak to myslite, byli dobre vychovavany.
@codal Peskovana protoze jsem chtela aby pomahala v domacnosti a pak aby pracovala? Vazne?
Já měla v životopise 9ti letou díru a práci jsem dostala hned po prvním pohovoru, Černá kroniko 😀 Tenhle přístup máš i k ostatním dětem? Když nedělají něco, co bys pro ně chtěla ty, tak se za ně stydíš, reješ do nich a ponižuješ je?
No a co ty dvě? Proč si myslíš, že to třetí dítě má takhle, když si je dobře vychovala. Tebe nenapadlo, že jsi někde třeba udělala chybu?
@llluckaaa Jak ponizuju? Chci aby chodili do prace, co je na tom spatnyho? Je potreba vydelavat penize, to cely zivot nebudou mit nic?
Jsem zvedava jak byste reagovala, kdyby bylo vase dite jak to moje.
@llluckaaa Ja chodila do prace i pres vikendy jenom abychom meli penize.
Já nevim, jak to u vás bylo, neznám tebe a ní ji, ale z toho, jak tady píšeš, mi přijdeš hodně direktivní, takový generál, co musí mít všechno pod kontrolou a všechno musí šlapat jak hodinky a přiznám se, že to není nic pro mě. Bývalý manžel měl takového otce, všechno muselo být po jeho, celá rodina vyšlapávala, jak tatínek pískal, jinak byl doma cirkus, nejdůležitější na světě bylo studium a zaměstnání, přes to nejel vlak, manžel to měl už od kolíbky přesně nalajovane, co bude muset a jak to bude muset dělat, aby byl úspěšný a bohatý. Mého manžela vyhodily z VŠ a to byla největší tragédie a rodina s ním dlouho moc nemluvila, v tu chvíli pro ně nebyl dost dobrý, protože neměl titul a dokud si ho nedodělal, tak pro ně nebyl plnohodnotným členem společnosti.. a teď je to tak, že všechny tři děti teď bydlí přes pul republiky, domů jezdí jen zřídka, protože kdykoliv přijedou, tak místo kafe a pokecu s rodiči dostanou seznam ukolu, co je potřeba, A to jim je mezi dvaceti a třiceti a porad to tam tak funguje. Bez prosím, bez mohl bys, prostě běž a udělej a nejlépe teď hned. Z toho, jak tady píšeš, na mě působiš podobně. Máš jasnou představu, jak by podle tebe měla slušně vychovaná dcera vypadat, že by měla pracovat, budovat si pozici ve světě, kariéru, vydělávat peníze, mít vlastní bydlení.... ale ona to má nastavené jinak, nechce budovat kariéru, je spokojená, je ženou v domacnosti a nic jí nechybí. Takže pro tebe stejně nikdy nebude dost dobrá.

@vendelinka08 Bude ji 30!