icon

Dělba práce v rodině. Jaký na to máte názor?

jirkanovak
9. pro 2020

Zdravím,

chci se omluvit za delší referát, ale chtěl bych rozlousknout jedno nekonečné téma, které se řeší snad všude (alespon vztahy, kolem naší rodiny) - jedná se o dělbu práce v rodině a celkově, péči o rodinu a další věci.

Situace:
Muž vydělává 70 000Kč/ měs
Žena na mateřské 23 000Kč/ měs
2 děti - jedno 3 roky - chodí do školky od 8:00 - 12:30, druhé dítě 1 a půl roku- doma.

* Muž pracuje 8hod denně - z toho po práci po a st má na starosti děti od cca 17:00 a žena může mít čas pro sebe. Já tedy i uspím a všechno.
* Muž má pro sebe čas út a čt od 17:00 dále - tzn plánování sportu nebo čehokoliv.
* Muž pracuje na HO, takže to neznamená že by děti viděl jen v po a ve st, ale je s nimi i přes den, ráno s nimi vstávám a podobně.
* Manželka chodí 2x týdně do fitka kolem 12:00, kdy mohu na HO být na obědě a tedy trávím čas s dětmi.
* Moje maminka hlídá pravidelně každý pátek od 18:00 do soboty večer. Tento čas můžeme tedy využít na řešení společných věcí - nebo na společný čas s manželkou.

Takto jen ve zkratce. Neberte to, že jsme nějací roboti :D ale nastavili jsme si nějaké věci, abychom neřešili něco ve smyslu "můžu jít cvičit?" " Ale vždyt si byl předevčírem" a podobně... Další důvod aby člověk taky měl čas pro sebe a trochu se nabil. On ten čas s dětmi taky vypadá jinak, když máte energii. Pak s nimi skutečně trávíte čas a není to takového to, že jste doma, ale u toho vaříte, uklízíte a podobně. Prostě se jim věnujete, hrajete si.

Na úklid jsem více než manželka a tak více uklízím já a většina našich hádek je o tom, že manželka opět někde něco nechala a nebo že uklidím celou kuchyn a po jedné snídani, kterou ona připraví, tak můžu začít znovu. Chci jen říci, že to není tak, že by tady lítala jako hadr na holy a já jí ještě peskoval, že neuklízí po sobě. Snažím se s ní domluvit na nějakých jednoduchých pravidlech, která by pro ní byla ok. Např. že já budu vyndavat nádobí z myčky, aby byla prázdná a mohla tam dávat nádobí. Dále vynášet odpadky. V sobotu pereme, sušíme (máme sušičku). Máme paní na úklid 1x týdně, která dělá (vytírat, vysávat, umýt koupelnu a wc, žehlit). Bohužel ani tak to nejde udržet a každý den se tu všude něco válí, je pořád dřez plný nádobí a další.

Teď k mé otázce. Jsem opravdu velký blbec, pokud chci aby po sobě manželka uklízela a aby uklízela i po dětech? Chci aby pravidelně měli teplý oběd a večeři (klidně i někdy kupované z restaurace) V době, kdy jsem s dětmi po sobě a dětech vždy uklidím a nepřijde mi to ani jako práce, mám totak automaticky. Uklízím vanu po koupání, věci do prádla, nádobí do myčky a další. Manželka si i tak stěžuje že potřebuje víc pomoci . Ano, někdy se zapomenu něco uklidit a říkal sem manželce, protože to někdy používá jako argument, at mi to řekne a vždy se zvednu a jdu to uklidit - bez problémů. Pokud to udělám já, tak se koulí očima, co zase neuělala.

Spíše nevím jak to rozumně nastavit - popravdě mi přijde, že každá jiná žena by za tohle dala nevím co a moje žena si toho neváží. Neberu to tak, že žena by měla dělat v domácnosti vše a muž jen chodí do práce, ale představuju si že společně budeme fungovat a úklid po sobě je pro mě základ. Co se týká aut, technických věcí, ted řešíme stavbu domu, prodávali jsme nemovitost, pojištění všeho možného, komunikace s úřady - absolutně vše, řeším já a mám na starosti já. Vůbec neříkám, že to je věc která je denně, ale rozhodně manželka může mít focus pouze na dománost a rodinu.

Už se nebudu rozepisovat. 🙂 Budu rád za vaše názory, vaše zkušenosti. Díky.😉

Strana
z7
jsme
Autor odpověď smazal
ejmate
9. pro 2020

@zuzineckah No než se malá narodila, tak takový nebyl. Šetřím na vlastní bydlení, pak se sebou buď bude chtít něco dělat nebo se zařídím jinak. Bohužel nemám teď šanci řešit to jinak, můj den začíná v 6:30 a končí ve 23 hod a za tu dobu si nesednu, takže už prostě nemám "kapacitu" něco řešit 😔

rebe
9. pro 2020

@jirkanovak Ptáš se, jestli jsi divný, když chceš, aby uklidnila jen a jen po sobě.
Zní to, jako že tvoje žena je šmudla, která po sobě neuklízí. Je to opravdu tak? Nebo jenom neuklízí tak, jak bys to chtěl ty?
Tak jako tak: ne, nejsi divný, že ti to vadí a chceš to jinak. Ale divná není ani ona, že jí to nevadí. Divný není ani jeden z vás. Jen to máte jinak. I kdyby ti tu všichni potvrdili, že tvoje žena je líná šmudla, tak ti to nepomůže, protože ji k obrazu svému nepředěláš. Problém máš ty, změň něco ty.

antoinet
9. pro 2020

Fungujete spíš jako firma, ne rodina. Zaráží mě minimum času, co trávíte všichni spolu. Nejste na sebe napojení, mi přijde. 2 + 2 večery každý sám, jeden den děti pryč...ten nejhezčí kus života, kdy jsou děti malé, vám utíká.
Jinak, kdo chce uklizeno a systém, musí se o to postarat sám, já to dělám už automaticky a nenapadlo by mě to po muži chtít (on dělá milion jiných věcí i hodně těžkou práci kolem domu, já mileráda vracím věci na místo za nás oba <3 ).

zuzineckah
9. pro 2020

@ejmate to je mi líto. Držím palce, ať se to jednou rozlouskne ke tvé spokojenosti. Tohle přeci není život.

ejmate
9. pro 2020

@zuzineckah Děkuji, já vím, jsem z toho příšerně unavená, ale věřím, že zase bude líp.

veruuu_kubesovic
9. pro 2020

Doporučím si načíst pojem "společná domácnost a děti" kdyby můj manžel jen z poloviny vyčetl něco z toho, co tu vypisuješ tak by letěl...
Manžel vydělává mnohem víc než já, která jsem na rodičáku a starám se o naše děti, rozhodně však nejsem služka, nikdy jí nebudu...předem lituju ty "domácí puťky" co zahodily rozum a tohleto dělají...proboha proč? že chlap je pán tvorstva a žena je jako méněcenná??? že je doma s dětmi??? vždyť jste je snad chtěli ne??? stejně tak v ostatních rodinách...
já doma uklízím průběžně, rozhodně se nehroutím, že je doma v "rámci možností" uklizeno, s 2 dětmi v zádech to jaksi ani nejde....

jirkanovak
autor
9. pro 2020

@veruuu_kubesovic Načteno docela mám, spíš to chápate špatně... Služka moje žena není a nikdo to po ní nechce. 🙂

jirkanovak
autor
9. pro 2020

@rebe "Problém máš ty, změň něco ty." To je až celkem bolestivě pravdivé... 🙂

veronicka89
9. pro 2020

Ty jo my resime ted aktualne podobne tema...

Vubec nevim co ti mam napsat ale myslim. Ze tvoje zenska neco dela spatne 😅

Nase vecne hadky úklid

Chlap pracuje po - pa
1 dite 5 let
Zena doma

Chlap pracuje od 7 do 16:30
Z DOMU Je pryc od 5:30 do 17 h
Po prijezdu domu sprcha a sni teple jidlo
Pak si etsinou hraje s ditetem
Popripade vynese kos nebo ulozi nadobi ze stolu do mycky...
Nekdy i vysaje ale to tak 2 za mesic v pracovni dny...

Jinak nic moc delat nemusi...
Ptz je denne vysata a vytrena podlaha
Vylesteny zachod a cela koupelna
Uklizena kuchyn mycka vse v poradku
Pradlo vyprane + vwzsinou jesze dojizdi v susicce
Vse je ciste nalestene vonave

Ale tim ze je na poradek asi 20x vic nez zenska tak trpi...
Trpi ptz ja nejsem na poradek a jsou veci ktere nedelam casto a nebo prosze v nich neumim udrzovat poradek

Trpi ptz pry nedelam 1x tydne toto ale mela bych :

Rouhazene veci v komore (1x tydme se odnekud neco potrebuje) drak na vítr, plavky, sirup na kasel proste se odnekud vytshuji vevi co jsou nekde ulozene a tim se vytahne xx veci ktete pak udelaji neporadek. =1x tydne ma pry byt 30min uklid komory

Skrinka kde ke pecivo a Cornflakes...
Obcas se tam najde vzadu zeleny chleba nebo stare cornflakesy... Ptz nejime pecivo denne a jakmile se koupi nove to state tam nelde zmizne = uklizet 1x tydme a roztridit popripade pred kazdym nákupem(na to neni vzdy zrovna v tom momente cas)

Balkon:

Na balkone mame odpadky
(zijem v cizi zemi)
Jsou tady maly pytel smiseny + plast.
Hodme casto se mi stava ze uklidim cely byt a kdyz vysavam prichystam si odpadly na balkon ale pak pokracuju ve vytirani a uz je tam zapomenu a on to pak musi tridit a davat do spravnych pytlu =
Mela bych kosedodelat do konce

.... Neni utreny prach na kuchynske lince nahore pod stropem, nejsou vylestene úchyty na lince ze spodu... Neni povysavany prach pod posteli... Nejsou obetrene vsechny dveře(bez skel) v byte...

A tak muzu pokracovat...
Proste pry delam malo..

Konicky a volny cas neresim ten mame v pohode...
Tady kde spis o to ze ja nejsem ta co by musela 4hodiny dene doma neco lestit.
Mi staci zakladni uklid cistota v kuchyni wc koupelna podlaha... Teple jidla a spokojena rodina a ze mam pul roku prach pod posteli me vubec nestve....

Atd atd proste tyhle

zuzineckah
9. pro 2020

@veronicka89 prach na lince u stropu?? Vyleštěné úchyty zespod?? 😂😂 A neposral se tak náhodou ten tvůj soudruh?? Já bych mu mezi dveřmi po příchodu z práce vrazila při první nejapné poznámce prachovku a dítě a hobluj🍹

brunetka11
9. pro 2020

@jirkanovak Upřímně - "služka moje žena není a nikdo to po ní nechce" - ze tvé strany jde čistě o alibismus ,-)
A tohle vůbec neber nijak negativně - doma mám podobný exemplář jako jsi ty. A po 13 letech soužití se dokážu přes leccos přenést (dokonce i v tuhle chvíli žije, co jsem dnes spala cca 4,5 hod., po snídani ze stolu přenesla hrnek od čaje a dala ho do dřezu a šla si sednout ke stolu dopít to kafe, načež jsem si takhle po ránu vyslechla, proč ten hrnek není uklizený do myčky).
Až do spolužití s ním jsem byla pro své okolí za poměrně puntičkáře a systematického člověka. Kam se na něj hrabu.
Takže pohled z druhé strany - je to neskutečně ubíjející mít permanentně za zadkem člověka, který ví, jak má co fungovat. Obzvlášť, jak máš fungovat ty. A jak máš fungovat, když lítáš kolem dvou malých dětí, drhneš hubou o podlahu díky těm rokům, kdy nemáš šanci se vyspat alespoň 2-3 noci za sebou v klidu a plnohodnotně, bez přerušování.
Jestli zatím odolala a neposlala tě za podobné jednání tam, kde slunce nesvítí, buď rád a modli se, abys nepřišel fyzicky k úhoně.
Když se ti něco v jejím chování nelíbí, vstaň a udělej to. A ideálně bez komentářů.
Tvá žena má naloženo i tak dost. A buď vděčný za její lásku a trpělivost, s jakou to všechno dává.

jirkanovak
autor
9. pro 2020

@veronicka89 To je celkem ostrý... 🙂 Takovej punťa asi zase nejsem, ale třeba ten kumbál a pečivo chápu no... Dítě chodí do školky?

jirkanovak
autor
9. pro 2020

@brunetka11 V tom se asi neshodneme, ale děkuju za názor.

veronicka89
9. pro 2020

@jirkanovak dite pred koronou do skolky ale ja v praci asi cca 15h tydne ale pouze vecery ( patek vecer plus obcas nejaky vecer v pracovni dny)

Problem. Ale meni ten ze bych nemela cas...
Me se proste nechce 4 hodiny doma uklizet... A udrzovani poradku je pro me prubezne jeste tezsi...
Ptz to proste neumim ptz mi prijde ze mi to asi nejde
. 😅

brunetka11
9. pro 2020

@jirkanovak Ok, tak si zrcadli. Vžij se do své ženy a představ si sám sebe, jak za tebou chodí a říká ti, jak co máš dělat.
Opravdu by ti bylo podobné jednání příjemné?

P.S.
Mimochodem - připomněl jsi mi jednu situaci, kdy jsem se tak vrátila z pracovní cesty domů (kdy jsem vstávala ve čtyři ráno) a tam mne čekala na první pohled skvěle naleštěná kuchyň. Muže jsem pochválila a dostalo se mi odpovědi, že teď vidím, že to jde - uložit děti a mít skvěle uklizeno.
Tak jsem mu poděkovala, šla se převlíct a zašla do komory pro hadr, tu kuchyň vytřela (ale linka byla perfektní, o tom žádná), umyla sporák, vydrhla oba dřezy, roztřídila prádlo, naložila pračku a vytáhla a poskládala prádlo ze sušičky, na které se už jaksi nedostalo, a začala vařit večeři (oběd měli ode mne připravený, jen byl k ohřání). No a kolem desáté malou chytly zoubky, takže to byla opět taková klasicky příjemná mateřská noc...

Má tchýně s oblibou říká jednu zásadní pravdu - cituji: "domácnost je jeden nekončící maratón - neskončíš ani v polovině práce a můžeš začít znovu...".
A v domácnosti s dětmi se máma, která se alespoň trochu stará o své děti, nedostane většinou ani na tu čtvrtinu mety.

veronicka89
9. pro 2020

@zuzineckah on mi ale rekne ze si s ditetem uz hraje a ze byl 9 hodin v praci... A ze ja jsem mela za den minimalne 2 hodiny pro sebe coz je pravda...
A ze pokud nechodim do prace chce aby bylo doma cisto... Ptz kdyz by on nebyl v praci a ja jo (vymena roli 😅) vypafalo by tp tu doma jinak.

A tomu ja verim ptz on by v 6 vstanul a jel byl jak hodinky a uplbe si v tom liboval jak mu to jde vsechmo od ruky...
A vim ze by to tak bylo...

Ale stravil by ullidem 4h denne... Coz ja proste odmitam ptz pujdu radsi s malym ven, na vylet nebo si nalakuju nehty a nebo jen budu brouzdat na mobilu...
Ale nehodlam 4 hodiny denne obetovat uklidu..

zuzineckah
9. pro 2020

@veronicka89 no vždyť na tom není nic špatného. Kdyby to měl jako každodenní povinnost, tak by mu taky otrnulo... Ono něco jiného "kdyby" a něco jiného realita. Hele, já bych zachovala úplně stoický klid, o víkendu bych sbalila dítě (a šla ke kamarádce/rodičům) a požádala ho, že bych hrozne ráda viděla jak si představuje výsledek, že mu dám prostor😂

zuzineckah
9. pro 2020

@veronicka89 ...i nové úklidové hadry bych nakoupila😂

madbetka
9. pro 2020

@zuzineckah Já bych mu tam to dítě nechala. Když už, tak už 🙂

zuzineckah
9. pro 2020

@madbetka neee, to dítě bych tam pak v neděli pustila a nechala ho dělat své dílo, páč bych ještě nutně musela odskočit na nákup. A čekala bych samozřejmě předkrm, jídlo a moučník, protože měl dva dny "pro sebe". Vzala bych bílou rukavici a jela jak Igor Hnízdo😉

madbetka
9. pro 2020

@zuzineckah To zní jako lepší plán, pravda 😀

veronicka89
9. pro 2020

@jirkanovak

me by asi vadilo ze do vseho moc jako chlap vidíš 😅...

Ja nevim na jedmu stranu super ze tak pomahas a ze vis kde je gel na zoubky a vsechno...

Ale u nas jsou veci rozdelene i treba tak ze chlap neresi vyber dovolenych nakupy obleceni a veci do bytu

(ani co se tyka financi ani ostatniho... Jako jo velke veci jako sedacku susicku atd jo ale polstarky hadry ubrusy, mixer ne)

Neresi ani nejake papiry co prijdou z financaku, dokumenty ohledne pridavku, ani leky, skolkovne, narozeniny z rodiny proste nic takoveho...

On zase resi auto myti vysavani, servisy, stk, rrsi veskete platby co se tyka bytu.... Vraceni a doplatky apod...

Proste mame to tak nejak rozdelene a diky tomu nemusime vsichni do vseho uplne moc videt a mit hlavu jako kolo štěstí...

Me prijde ze uvas to chcrs mit vsechno pod dohledem a az moc se do vseho zapojovat...

Ikdyzjako ja ti trochu rozumim ptz mam nekdy taky pocit ze zvladnu vetsinu lepe i treba domluvim ten servis pokud mi prijde ze ho domlouva moc draho atd...

1)

Ale u vas mi prijde hlavni body na zmeneni
Vic bezstarostneho casu jako rodina - spolecne vylety hry a aktivity... Kdy se deti vali v listi a by sena ne ruku v ruce jen z dalky usmivate ( 😂trosku klise ale chybi mi to u vas z popisu)

2)

Zkusit proste nedelat tolik veci doma. Obcas pozorovat kam az ten bordel dojde ptz, tteba ona neuklidi hrnky rano kdy mas pocit ze musi byt ujlizene ale treba jakmile budou deti spat... Apod...
Prostě nevidet hned kdyz neco nekdo dela jindy nebo jinak jako chybu...

3)

Parkrat v tydnu nemit home Office a prosze nechat zenskpu s detma doma... At to nevypafa ze te ma furt za prdeli...

Jinak ja si nemyslim zedoma delas malo... Ale ani ze ona nedela nic....

DIK A PRIJIMAM TIPY NA ZLEPSENI NASI DOMACNOSTI 😂😂😂👀👍

veronicka89
9. pro 2020

@zuzineckah on by dokazal perfektne fungovat měsíc...

Ja se nemusim nikde balit..

On tu byva parkrat do roka 1 tyden sam a to prijedu a ackoliv po nem nic nechci je tu uklizeno do posledniho knofliku... To szejne je ikdyz jsem odchazela do prace ve 12 odpo a vracela se dalsi den ve 4 rano... Do uklizene bytu se sppkohenym ditetem. Kde bylo uklizeno a navareno...

Takze on to zvladme i prakticky...

Problem je ten ze on to miluje a bavi ho uklid a organizovani a vidi v tom smysl a hlavne ukludnuje ho ze jepryv ciste domacnosti...

Ptz kdyz vi ze si chxe vytahnout chleba a ze zaduna neho kouka zeleny ma z toho nervy... Stejne jako na nej spadne touster kdyz jde pro sroubovak...

Takze u nas nejde o teorii praxi... Ty bud sluzka ja jsem kral a podobne... Ale o to ze ja budu zit s komorou ve ktere je binec do te toby (asi pul roku)nezby me to samotnou zaclo stvat... Jemomze pronej je to denodenni trápení 😂

vitezove
9. pro 2020

Ježiši, já bych "chtěla" mít doma chlapa co bude takhle řešit úklid. To jsem zkusila jednou a fuj. Fakt vám to za to stojí? Hádat se kvůli plnému dřezu? Kvůli pohozené ponožce? Fakt? Není lepší se přitulit, koukat na film, mít se rádi, hrát si s dětmi? Evidentně máte doma uklizeno víc, než většina jiných domácností. Ale vy jste prostě "úchyl" na úklid. Ale to je váš problém, nikoli manželky. Takže ano, chcete po ní dost. Pokud vy máte subjektivní pocit, že není uklizeno, buď se s tím musíte smířit (nebo i zamířit někam na terapii, pokud to nezvládáte) a nebo to prostě musíte uklidit. Ale bez keců. Ona to uklidí, až ona bude chtít. Většinou je to obráceně - žena chce uklízet víc než muž. Ale je to stejné. Pokud mi vadí bordel, uklidím to. Manžel by to uklidil ale třeba o pár hodin/dní později. I tak by se prd stalo.
Tohle neberte vůbec zle, ale fakt to nemá smysl. Hádat se a řešit úklid. Tak si zaplaťte paní na úklid častěji. Ale to že tu píšete argumenty kolik vyděláváte a jak se i vy staráte o děti - no ještě aby ne??? Jsou to snad i vaše děti. A že si manželka zajde párkrát cvičit? A vy taky? No a? Máte to pěkně rozdělené. Ale nechápu proč je to tu uvedeno. Zbytek už je jenom o tom, že vy chcete víc uklízet než ona. Je to stejné jako se sexem. Někdo chce častěji, někdo méně. Výsledek? Někdo se musí přizpůsobit (nebo si to udělat sám). Manželka se možná přizpůsobuje víc než si myslíte. Možná by sama za sebe uklízela ještě méně. Takže teď je to na vás. Udržujte doma pohodu, klid. Uvařit můžete i vy, koupit jídlo cestou domů atp. A zbytek se musíte smířit s tím ,že to tak prostě je. Když vám to vadí, ukliďte si a nebo si na to někoho zaplaťte. A nebo to přestaňte řešit. A úplně vážně - pokud vás to tak drásá, je otázka jestli by nebylo prospěšné dojít k psychologovi zjistit, proč to tak potřebujete. Ta potřeba tam někde bude z dětství, možná potřeba mít vše pod kontrolou, možná nějaké trauma ze špíny atp. Ale na manželku to neházejte, máte doma úplně normální pohodu.

veronicka89
9. pro 2020

@vitezove vis co mi na tohle rekne chlap?

Je to dobre se v tak dulezite veci pro daneho člověka tak prizpusobovat?

Kdyz treba po svete beha clovek co to ma vic podobne nez ten kteremu ta dana vec lezi na srdci?

Ze proc by to mel uklizet on?
Proc by se mel prizpusobovat on?

On rekne ze az budu chodit do prace tak pojede klidne 50/50 ptzvi ze to bude slozite... Ale ze kdyz on vi ze ja mam min 2 hodiny denne kdy nedelam nic a on ten cas nema ptz musi byt v praci a pak se chce venovat mi a synovi chce abych udelala ten uklid detailněji ptz se doma chce citit dobre. A tim ze on je v praci a ja ne a mam vic casu i na sebe (nevenuju se diteti nonstop ani neuklizim nonstop) nechce ty cinnosti delat on.. Ptz kdyby je delal prisel by domu pohral si s malym popovidal se mnou pojedl uklidil co by mu prislo malo uklizene a sel spat...

Pro nej je to velmi dulezity bod v zivote.
Ze kterého nechce upustit.
A tim ze by mu partner v nem vysel vice vstric ( unas kdybych ja vice uklizela)
Neubralo by tona casu ani s rodinou ani na nasem spolecnem..

Ptz i presto bychom mohli mit vsechno jak ted (za ruku u tv, s ditetem si vsichni hrat) atd...

rebe
9. pro 2020

@veronicka89 Tomu poslednímu příspěvku úplně nerozumím. Podle tvého muže by teda bylo lepší najít si někoho jiného nebo aby ses přizpůsobila ty, aby se nemusel přizpůsobovat on...?

veronicka89
10. pro 2020

@rebe

mame kazdy jinak nastavene uklizeni ( detaily uklidu.. Co je bezny uklid a co uz nadstandardní apod)

A hlavne jinak nastaveny bod UKLIZENI vnasem zivote... V zebricku...

Pro me je dulezite mit doma bezny poradek

(nemit veci na zemi... Mit cistou linku.. Wc a to co pisu vyse)

Pokud bude chlap hazet na zem ponozky v loznici sebrala bych je a uklidila... Pokzd by se mi ve spajzu vysypala v krabice s botama a ja mela cely den jine veci v planu vareni, prochazku... Bezny úklid a neudela bych to hned a nepotrebovala mesic do komory jit... Byly by rozsypane boty na zemi mozna i mesic...

Pointa : me tohle nevadi netizi...
Radsi budu venku... S malym si hrat... Na výletě..odpocivat...
Pokud bude maly ve skolce a ja bezne veci hotove klidne si i lehnu na hodinku...
Proste neni tohle pro me dulezite

Pro neho jo.
Mysli si ze misto ležení, nebo misto 30minut na mobilu mam tu komoru uklidit ptz je tam binec...

Abych dospela k tomu...

Ja tu komoru obcas uklidim aby byl doma klid... Jenomze to pak vyrukuje s jinou veci (viz plesnivy chleba v zadu, nebo 2 prazdne baleni mydel na ruce pod umyvadlem)

No prostě konec je ten ze on rekne
:
Ty se kvuli me nechces zmenit a nechces obetovat denne navic 30minut abych se citil doma lepe...

A ja to nechci delat ptz mam pocit ze chodit do prace 9h denne a pak se venovat synovi a tobe... To uz bych nemel na sebe (holeni, cteni knizky) ani minutu denně

Nebude lepsi kdyz ty si najdes chlapa ktery neni pedant na poradek jako ja

A ja si najdu zenskou ktera bude mit rada serazene veci v komore i mezi moukama a chlebama a bude 1x tydne i dokonce vytirat pod posteli a lestit kliky 1x tydne...?

Mimochodem vzpomenu si vzdycky na Ivu z viledy... Ze ta to doma nema jako ja...
Takze dejme to. U ze by si on takovou nasel.

(nechci tady uplne resit nas vztah, ptz ve vsem ostatnim jsme sehrani a tohle resime uz pres 10 let s ruznym se opakovanim) jsme si oba i vedomi co na tom druhem naopak milujeme... A cim nas ten druhy obohacuje...

Ale kazdy mame poradek v zivote na jine dulezitosti...

rebe
10. pro 2020

@veronicka89 Stejně je to šílené, jak důležitý dokáže být blbý úklid a zastínit mnohem důležitější věci, které klapou. Mrzí mě, že tohle musíš řešit. Naprosto tě chápu, já bych taky těch pár minut s kafem nebo u koníka nevyměnila za kontrolu komory, jestli tam není plesnivej chleba. To raději půjdu pod postel sebrat jeho špinavé ponožky 🙂

clementina
10. pro 2020

Komentáře všechny nečtu, jen - zní to takřka idylicky, ale mezi řádky z toho mám trochu husí kůži. Tohle zavání OCD🙂

Strana
z7