Diskriminace vícečetné rodiny - 2 děti a více
Ráda bych se Vás zeptala na Vaše zkušenosti s diskriminací vícečetné rodiny. V mém okolí má většina mladých rodin jen 1 dítě. Jejich argumenty, že by nezvládli dvě děti jak finančně tak i časově jsem plně akceptovala, je to přece jejich rozhodnutí, ale moc jsem jim nerozuměla. Teď už , ale docela začínám rozumět.
Mám tento zážitek. Začala jsem hledat leteckou dovolenou na příští rok. Jsme rodina 2 dospělí + dítě 6 let + dítě 3 roky. Jezdíme každý rok a začala jsem teď hodně narážet. Z celé nabídky CK jsem našla jediný hotel na Zakynthosu, kde jsou možné 2 přistýlky. Chápu, holt tedy pokoje jsou malé, s tím nic nenadělám. Bohužel, ale nechápu, když je rodina ubytována v apartmánu a má jedno dítě platí 8 tis.za dítě, ale když já mám 2 děti, tak mám v tom stejném apartmánu na 2 stejné přistýlky zaplatit za jedno dítě 8 tis. a za druhé 13tis. To je podle mě naprosto diskriminační? Nemluvím o nabídkách 2 dospělí + 1 dítě zdarma, ale když mám 2 děti, tak už se tato sleva na mě nevztahuje a platím za druhé dítě nehoráznou cenu, ne jen cenu letenky. Jsem z toho hrozně zklamaná, stát chce, aby se rodilo více dětí, že ČR vymře, ale v podstatě jsme tlačeni okolím mít jen 1 dítě, protože když už budeme mít dětí více, tak můžeme třeba na leteckou dovolenou zapomenout, když tedy nebudu manželka pana Kellnera atd. Jaké máte zkušenosti Vy a pocity, opravdu by mě to zajímalo ????
@nov777 Ještě na doplnění. Není to nic proti tobě. Jen mi přijde nesmyslné diskutovat o tom, že je někdy výhodnější koupit v balíčku i něco co nepotřebuji. Děláme to pořád, tak to mají prodejci nastavené, zřejmě se to tedy vyplatí oběma stranám. Jinak by se strategie musela změnit.
@theresa Protože to tak majitel hotelu nastavil. Nebo CK. Co čekáš za odpověď? Máme spekulovat, zda nemá rád rodiny s dvěma dětmi nebo je v tom něco jiného?
@marketa233 Ty ctes neco jineho, nez pisu. Ja si na to nestezuji. Vysvetluji, proc leteckou dovolenou odkladam ba pozdeji. A opravdu mi prijdou tvoje komentare utocne a neprijemne.
@theresa Nečetla jsem předchozí příspěvky.. Ale proboha, co je na tom diskriminačního?? A co má stát společného s vaší dovolenou?? Jedno dítě zdarma a druhé zaplatíš.. no není dobrý, že máš jedno dítě zdarma? Jaksi nechápu, nad čím se tak pohoršuješ.. Jo, a v mém okolí má teda většina dvě děti..
Kdysi bylo dítě do 3 let zdarma, dnes už není ani to... Čím jsou děti starší, tím se platí víc a buď chceš platit a nebo ne 🙂
@theresa Když tě pohorsuje akce typu 2+1 nebo třeba jedno dítě za 50% a druhé za 70% tak to fakt nepobiram. Holt si to můžeš představit ze místo dítěte zdarma máš obě za polovic. Tak prostě fungují tržní nabídky, abys dostala nějakou cenu, musíš splnit podmínky. Je to jako u čehokoliv jiného, to je jako ohrazovat se nad tím, když chceš koupit tři matrace a mají akci 1+1. Je to diskriminace nebo obchodní nabídka?
Za mě nesmyslná diskuze a nesmyslná úvaha.
Pokud zakladatelce nevyhovují nabídky ck, proč si proboha nekoupí letenky (děti do dvou let na klíně skoro zadarmo) a neobjedna hotel/bungalow/apartman podle počtu zúčastněných? Jídlo se dá řešit na místě, prostě zaplatíte jen co sníte v restauraci (žádný paušál u ck). Osobně bych s cestovkou nejela ani omylem, vše je lepší si zařídit po vlastní ose. Nechápu, že v dnešní době ještě ck fungují, když internet má úplně každý🙂
@texetka najdeš, já do jednoho takového přilítla s dvouletým synem, kdžy jsme potřebovali na delší cestě jen přespat. manžel s prckem v autě, já objednala pokoj, dvoulůžák, malý spal s náma, zaplatila, vzala klíče, pak přišel manžel s malým do recepce - recepční stuhla a ? děti do xxx let neubytovávají. pročůrávají lůžkoivny a ruší hosty, převážně z rakouska. museli jsme odjet. byla neoblomná, i když nešlo o pobyt, ale jen jednu noc. já tenkrát zaslepená, jak jsem matka a mám všude dveře dokořán, jak mě to omezilo, diskriminovalo....dneska to vidím jinak. takové hotely jsou, mmch třeba slavný resrot svatá kateřina je primárně určený jen pro dospělé, dětské termíny mají jen výjimečně, svátky a tak. a to je hotel s velkým H, přesto děti nechtějí. vědí proč a fungují.
mě spíš tenkrát mrzeklo jednání té recepční, že nás "vyhodila", chovala se jak primadona, to, že je to hotel bez dětí jsem pak pochopila a přijala.
@berenika39
Tak přiznám se, že pokud by to byla nouze, tak myslím, že by dítko vyhodit neměli... Jak jste to pak vyřešili ? Spali jste v autě, nebo jste jeli dál než bylo ubytko i s dětmi ?
Mě děti primárně nevadí, ale bylo by fajn aslepoň na prodloužený víkend být jen na místě, kde nejsou . Bohužel po několika dovolených, které nám zkazily právě rodiny s dětmi jsme se zařekli, že dokud nebudeme mít vlastní, tak jen na místa kde děti nebudou .
My takhle byli jeste za svobodna na Malte v penzionku, kam nesmely rodiny s detma (to jsme se dozvedeli az na miste). A sakra se nam to libilo, ten klid 🙂. Pak, kdyz jsem mela miminko, tak jsem si rikala, co je to za debila ten majitel, ze tam nebere chudaky rodice s detma 😀. No a ted si rikam, ze na tom neco je a je to jeho vec.
Mimochodem cetly jste http://zpravy.idnes.cz/diskriminace-deti-v-rest... ?
Když chceme někam jet, tak vybíráme z přijatelných možností a nevztekam se, že jinde to prostě nejde 😀 jsem ochotna zaplatit za všechny stejně, ale případná sleva vždy potěší 😉 některé hotely jsou vstřícné, jiné ne, takže logicky jdu do toho, ve kterém není problém. Nedávno jsme sháněli hotel v centru Budapešti, 2+3, v devět večer a navíc o víkendu, kdy probíhaly tři festivaly největší v evropě 😀 plus jsme potřebovali parking pro autobus 😅 po deseti minutách hledání na netu a jednom telefonátu, jsme měli všechno.Za dalších dvacet minut jsme byli na pokojiku s perfektně nachystanou přístýlkou pro dvě děti, třetí spalo s námi. V Chorvatsku taktéž bez problémů 2+4. S leteckými zájezdy zkušenosti nemám, ale všude jinde bez problému.
@alamo Zajímavý článek. Já jako právník jsem se pobavila po přečtení odůvodnění NS. Jak mají jako odhadnout, které dítě je zlobivé, když někdy jsou zlobivé i ty nějhodnější 😀
Jinak, já bych si myslela, že ve svobodné zemi si můžu vybrat zda provozovat hotel bez možnosti ubytování dětí. A pak, že máme svobodu podnikání. No, holt justice je pořád dost komunistická.
@berenika39 Btw. Resort svatá Kateřina byl dříve dětská ozdravovna🙂, pak to hodně zchátralo, byla jsem tam před x lety na plese a teď je z toho takový luxus.-)

@kacca11 neni nic usmevnejsiho jako, kdyz do hotelu v centru Prahy, kde jsem pracovala, prisel rozzureny host, ze chtel vyhled na more 🙂