icon

Dítě před manželstvím

17. únor 2021

Ahoj holky, jdu se asi spis vypovídat, než žádat o nějakou radu, protože jsem z toho smutná a úplně to nechci teď řešit s kamarádkami.
Možná je to vážně hrozná blbost, ale hormony dělají své. Čekáme s partnerem mimco, chtěli jsme ho, sice to vypadá na holčičku a my chtěli spíše kluka, ale to mi vůbec neva, hlavně ať je prcek v pořádku. Nicméně nejsme vzati, žijeme spolu tři roky, vztah máme dobrý, brzy zapocneme stavbu domku a všechno je vlastně růžové... Jen já si vždycky přála spis nejdřív svatbu, pak až rodinu. Ale mimco se proste povedlo dřív a tak jsem rada. Přítel vždy tvrdil, ze si mě vzít chce, před ostatními, když na to narazili, říkal, že nejdřív proste musíme postavit barák, což chápu a je to rozumné. Ale semnou na přímo to takhle neprobiral. Tudíž k věci, trochu jsme premysleli o jméně pro potencionálni holčičku a já ho pak řekla spojené s mým příjmením, což se příteli nelíbilo... Ale já už dřív říkala, ze pokud bude dítě dřív jak manželství, bude mít proste moje příjmení. Po otěhotnění jsem si ještě říkala, ze bych názor změnila jen pokud by mě požádal o ruku do porodu... Ale jak ho znám ani ho to nenapadlo. Tak sem se mu pokusila říct jak to proste cítím, ale jako vždy když se řeší něco takhle podstatného vlastně nereagoval... Teď je mi z toho vlastně hrozne smutno, musela sem to jít lehce obracet do koupelny (hormony 🙄) a je mi z toho fakt ousko...
omlouvám se moc za sloh a děkuji pokud jste docetli a případně za názor.

purplerain
20. únor 2021

@j.a.n.i no, to ale pořád nevidím důvod, proč dávat jeho jméno a ne svoje.

klokanka31
20. únor 2021

@j.a.n.i Takže ženy co jsou vdané tak jsou nesvéprávné jo? 😮 Přílišná emancipace někdy leze na mozek pozor na to.

purplerain
20. únor 2021

@zuzkasim jistě, v případě, že se otec stará. A ono bolí míň, dát trvalý příkaz na účet, než třeba vyplácet z domu, rozdělit úspory a tak. Navíc je tam už to rozvedený. Proto tolik pánů klidně dítě ano, ale svatba ne.

jakreb
20. únor 2021

@pexi To nemá nic spoločné.

purplerain
20. únor 2021

@j.a.n.i tak netvrdím, že každá po svatbě touží. Ale docela by mě zajímalo, kolik z těch, co mají se svým chlapem děti a vykrikuji, jak svatbu nepotřebuji, by řeklo ne, kdyby je požádal o ruku. Řekly by zlato, nezlob se, ale svatba je v dnešní době přežitek a já jsem spokojená bez ní. Věřím, že výjimka by se našla. Ale většina by najednou názor na manželství ráda změnila 😊

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Ale joj uz prskas? Ja nikde nikoho nekritizujem ani neponizujem. To robíš ty. Slusne som tu napísala vlastny nazor. Nikomu ho nevnucujem. Evidentne ty robis o com píšeš. Len ten tvoj je správny. Si to uzi. Maj sa.

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Tak mi ukaž příspěvek kde někoho ponižuju.

levandule_k
20. únor 2021

Já mám svatby ráda, pro mě symbolizují to, že ti dva mají odvahu říct si nahlas před svědky, že se milují, spolu vytvoří rodinu a budou při sobě stát v dobrém i zlém. A ve spoustě věcí souhlasím s @klokanka31.

To, že to má někdo jinak a svatba je pro něj přežitek, neznamená, že je to špatně, ale musí to skutečně oba chtít, ne se jednat u jednoho o pózu a druhej tiše doufá, že se ten druhý probere.

Nejsem zastáncem žádosti o roku coby mega překvapení. Ti dva, když spolu začnou chodit, by si měli ujasnit, jestli chtějí svatbu nebo ne.

@elencze Jasně, že rodina jsou i rozvedené matky s dětmi, vdovy (vdovci) s dětmi. Děti, kterým umřeli rodiče a vychovávají je prarodiče, stejnopohlavní páry, ale na začátku tvého vzniku byl muž a žena, z ranní rosy jsi nevznikla.

klokanka31
20. únor 2021

@purplerain Jednu takovou znám. Řekla ne, a důvod jednoduchý, myslela že se třeba časem ukáže někdo lepší.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Ty píšeš že ženy co nie su vydate s len klamú ze to nechcú...😀😀😀

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb A to je ponižování??

jakreb
20. únor 2021

@purplerain Asi mas pravdu. My sme spokojni a ak to spravíme tak len z praktických dôvodov ktorych nie je veľa.😉

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 A kde niekoho ponižujem ja?! Slušne pisem. To ze ty nedokážes pochopit jednoduchu vec je tvoj problem.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Tak taka nech sa nevydava. A uz tu mame dôvod prečo si myslíš ze sme vsetci co sa nechceme vydávat ci zenit rovnaky?! Skus konečne pochopit ze sa zena a muz mozu milovať roky aj bez svadby. Ci sa ti to páči ci nie.

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Tak mi řekni, kdyby tě partner požádal o ruku, proč bys mu řekla ne.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Ty pises o ponižovani nie ja.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Ja nikde nepisem ze by som povedala nie. Ale sme vo vzťahu kde ak by sme sa mali brať tak ma nežiada o ruku. Normálne sa dohodneme ze ideme "do toho"...😀😉

purplerain
20. únor 2021

@klokanka31 to je podle mě hodně i důvod, proč se chlapi nežení - čekají na lepší. Chlap, který je přesvědčený, že jste žena jeho života nemá důvod to nechtít potvrdit oficiálně. Platí samozřejmě i naopak.

purplerain
20. únor 2021

@jakreb tak manželství by podle mě nemělo být uzavírane že slepé lásky. Ale právě z praktických důvodů a lásky.

jakreb
20. únor 2021

@purplerain No podľa toho moj uz caka 20rokov😀😀😀. Si myslíš ze svadba je zárukou že lepšiu hľadať nebude ak ma k tomu "chtic"? No ok, veľa šťastia ak si, ženy, myslíte, že svadbou máte mužov istých. 👍😀

jakreb
20. únor 2021

@purplerain Ale ja nikde nepisem o slepej láske. Len tu niekto pise ako je manželstvo zárukou super lásky a oddanosti. No ok -to je nazor. My sme šťastní, milovaní, oddani uz roky bez manželstva. Nic zle na tom nevidím. Komu sa to nepáči jeho problem nie moj. My sme tak stotožnení a o tom to je. Tu pisu ženy co čakajú na požiadanie o ruku a dieťa s chlapom maju-to sa predtým o tom spolu nerozprávali? Ci čakám ako ....kym sa rozhodne? Ale dieta s nim mam predtym nez chcem svadbu? To je koho problém?

klokanka31
20. únor 2021

@purplerain Ale u žen je blbý že čekají a čekají... U mužů jsem to tak ještě neviděla. Ti po odmítnutí jdou a hledají si takovou, která nemá problém si je vzít.

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Ty jsi úplně mimo 😄

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 A na co čakajú tie ženy? Tomu nejako nerozumiem. Veď dvaja dospeli ak su spolu a nebodaj čakaju dieta tak sa najskôr hádam dohodli ze chcú dieťa a ci chcú spolu zit ako partneri či chcú manželstvo. Ci? Caka ta zena na zázrak?

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Ja? Uplne mimo si ty. 👍😂😂😂 Tu pises ako svojprávna inteligentna zena na niečo čaka?! Ak sa rozide s partnerom a ten sa ozeni a ak ma jej dieta meno po otcovi tak vsetci si myslia ze dieta je tej druhej?! A ja som mimo?! Si zabavna. Ale aj pre takych slnko svieti.

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Ne, jsi mimo v tom, že my vdané si myslíme že máme chlapa jistého. Nikdo nikoho nemá jistého. Ale to ani ty nemáš jistého chlapa, který si tě nechce vzít.

drep
20. únor 2021

@klokanka31 dobrej pokus, akorát já vdaná jsem a muž si mě chtěl vzít hned, jak jsem otěhotněla, já nechtěla😘

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 No v tomto jedinom mas pravdu. A ja nepisem ze si ma chlap nechce vziať. Skus konečne pochopit to ze ľudia su rozdielny a netúžia vsetci po tom po com ty. Budeš mat jednoduchší život.😀😉

drep
20. únor 2021

@zoyee ne, klokanka se tady opakovaně prsi, že je lepší než jiné, protože ona nikdy nemusela pracovat,neb si nabrnkla bohatého chlapa. Takže ano, v jejím případě je manželství mnohem větší ekonomicka nutnost než v případě soběstačné ženy

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 A co mas k tej tvojej p....ine ze si vsetci budú myslieť ze dieta je novej zeny lebo aj ked je tvoje sa vola po mužovi?😀🤪

Strana