Domácí násilí - jak ho vyřešit?
Ahoj holky..
Už si nevím rady.. Bojím se s tím někam jít, někomu to říct z okolí.. Spíše se potřebuji jen vypovídat..
Jsem s přítelem skoro 2 a půl roku.. Ze začátku vše bylo v pořádku.. Viděli jsme se jen o víkendy, jelikož bydlel daleko.. Po půl roce se přestěhoval k nám do města a začali jsme spolu bydlet.. Vše bylo v pořádku. Ale po pár týdnech, když se opil, začal být agresivní. Hodil se mnou na postel, třásl se mnou, nadával mi.. Když jsem byla v práci a 3minuty neodepsala, bylo zle. Výhrůžky, peklo.. Po půl roce jsem začala dlouhodobě marodit a byla jsem doma, tak byl klid. Dokud se nenapil.. To mě i kopal do břicha, dusil polštářem, když mi tekla krev z nosu, byl ještě víc zlý, že mu umažu podlahu.. Po pár měsících jsme se museli nastěhovat k našim na 3 měsíce. A to byl klid! .. Když jsme se v září nastěhovali do svého, začalo další peklo.. Začal mi zakazovat styk s rodinou. S kamarádkami. A přišlo další mlácení. Monokl. Facky. A hlavně psychické týrání.. Když jsem se konečně rozhodla to řešit a jít na policii, zjistila jsem, že jsem těhotná.. Když jsem mu to oznámila, slíbil, že bude sekat latinu a ani se mě nedotkne.. Což taky dodržel. Nemlátí mě. Ale za to to psychické týraní je horší a horší. Přestal chodit do práce. Sama to nezvládám.. A do toho zakázaný styk s rodinkou - hlavně s mámou.. Nikdy mu nic neudělala. Má ho ráda. Ale on jí nemůže vystát. Bezdůvodně.. Dle mého je to ze žárlivosti, protože nemá takový vztah se svojí mámou jako já s tou svojí.. Zakazuje mi navštěvovat dědu, který každý den jezdí na ozařování a chemoterapie, jen proto, že jsem se za jeho zády setkala s mamkou.. Vyhrožuje mi, že pokud se s ní ještě sejdu, zabije jí.. Nevím, podle mě by toho nebyl schopný, ale strach tam je. Když byl schopný mě mlátit.. Jsem v 16tt. Stále jen brečím. Jem psychicky na dně.. Nevím, co dělat.. Když od něj odejdu, nevím, čeho by byl schopný.. :(
Pokud nejsi uplne blba, tak okamzite odejdi!
Kontaktuj policii, Bílý kruh bezpečí, požádej rodinu a přátele o pomoc. A hlavně odejdi! Hned!
@barunnka3 Verim ze je to pro tebe hodne tezky a obzvlast ted. Ale on tve rodine uz ted ublizuje, ze omezuje tvuj styk s nimi. Budes mit miminko a pak hned uplne pochopis, co to je nemoct byt se svym ditetem! On bude ale ublizovat i tvemu detatku, uz ted mu ublizuje, byt ted psychicky, na mimku se to odrazi. I kdyby do budoucna tve dite pred tebou nemlatil, coz je statisticky skoro nepravdepodobne, bude miminko vychovavano v tom ze otec bije svou matku, kdyz se te zastane, coz je logicke, jsi si jista, ze opravdu zadnou nedostane a kdyby ne tak bude prihlizet psychickemu i fyzickemu tyrani sve maminky, to se na nem dozivotne podepise. Vim, ze se bojis, ale takovy zivot pro sve detatko urcite nechces, seber vsechen zbytek sil, ted tu sanci mas pak to bude tezsi a snaz se spojit s rodinou, aby ti pomohli, bud u nich! V mnozstvi je taky sila. Vse si zdokumentuj, vsechny smsky, telefonaty mej nahrane, nic rozhodne nemaz i kdyz to budou hnusne veci, do budoucna se to bude hodit!
Já tě uplně chápu, zažila jsem to samé a do té doby jsem si byla vždycky jistá, jako většina holek tady, že bych nikdy s nikym takovym nebyla...ne nadarmo se říká o manipulátorech že jsou velmi zdární, zvlášt když byly třeba několik let normální milující partneři...je to pavučina, do který se člověk dostane ani neví jak, nejdřív je v šoku co že se mu to vlastně sakra děje od nejmilovanějšího člověka a pak už kromě fyzického a psychického násilí přijde vydírání, ale takové vydírání a vy už jste tak psychicky v háji, že už nemáte sílu odejít a opravdu se bojíte. já která si vždy dokázala obhájit svůj názor a pohádat se o svojí pravdu, vždy jsem měla za to že jsem celkem silná žena, jsem se stala loutkou, kdy on tahal za provázky s absolutně nulovým sebevědomým, v životě by mě nenapadlo že mě se muže něco takového stát a i já bych tu normálně napsala že je uplně hloupá že s nim pořád je a že neodešla, ale ono to prostě opravdu nejde, ale radí se vždy dobře no..☹ my už měli rodinu a děti, když se on zbláznil a začal se chovat jako psychopat, tam je to ještě umocněné tím, že opravdu chcete věřit že už se to nebude opakovat protože přece máte rodinu, doted to bylo hezký tak sama sebe přesvědčíte že to zase hezký určitě bude a žijete v nějaký iluzi a naději, navíc není kam s dětma jít, tak to pro vás je v tu chvíli jednodušší věřit té naději že rodina bude zase spolu a spokojená než tahat děti po azylácích….jinak ale teda opravdu to jiné nebude, jen holt si na tohle musíš přijít sama, pokud ty to necejtíš a nechceš tak ti tyhle rady budou na nic, myslím že máš možnost jít k mámě což je velká výhoda a až se pro to rozhodneš, tak jdi bud do nějaké organizace pro týrané ženy, já navštívila rosu a bílý kruh bezpečí, nebo rovnou na policii,nejlépe s nějakým důkazem, modřinou a vydírání vyvražděním rodiny na to je paragraf a pokud tě bude obtěžovat tak to je stalking a na to je taky paragraf...já jsem se pak taky bála, že ublíží mé rodině i dětem, ale on byl takový manipulátor že jsem mu to věřila, nikdy by to neudělal a u tebe to bude to samé, má tě na háku, až uděláš ten první krok a maminka ti určitě pomuže tak pak budeš nabírat sílu a budeš si víc a víc věřit a ukážeš mu, že se ho nebojíš, tak pak budeš mít vyhráno....ale zkus nad tim opravdu přemýšlet a co nejdřív zmizet, věř že se ti uleví, takhle skončíš akorát na antidepresivech jako já a ještě čekáš miminko, máš být v klidu, zkus to hlavně kvůli tomu malýmu 🙂
Zavolej na bílý kruh https://www.bkb.cz poradí ti. Nebo běž na policii. Jestli jsi z toho vystresovaná, jít tam sama, vezmi s sebou třeba tu maminku nebo nějakou kamarádku. On se nezmění! A nejde už jenom o tebe, ale čekáš miminko a to potřebuje klidné a milující prostředí a ne se od narození setkávat s agresí. Chápu že máš strach, sebevědomí v troskách. Ale od toho jsou právě takové organizace, že tě nevedou, jak dál a nebudeš už na to sama. Držím palce.
@veruvojtkova presne tak!
Moje odpoved je odejit. Je to psychicky nemocny jedinec, popr. psychopat. A ten neprestane. Po porodu zacne s velkou pravdepodobnosti zase fyzicke nasili. Ted nemuze, doktori by to poznali. Proc s nim vlastne stale jsi?
Normalne te citove vydira. A pokud nepracuje, v podstate by prisel pri tvem odchodu o zdroj financnich prijmu. A toho se boji (stejne jako toho, ze pujde zase sedet). Na tebe machruje, ale dost se boji, aby tvoje rodina o jeho chovani nevedela. Proc by ti jinak zakazoval se s nimi stykat...
@ariadna12 jeden duvod muze byt strach a dalsi je vetsi kontrola obeti,kdyz ji izoluje tak ji bude moc lepe ovladat
Odejít, upozornit rodinu, ale spíše si dávat pozor sama. Bát se ho je na místě. Je vhodné být s někým, koho se bojí. Ale určitě odejít. Dobře to naplánuj a konkrétní den prostě zmiz. A počítej s tím, že tě může pronásledovat - proto bych poradila buď dobré kamarády nebo nějakou tu organizaci. Ten můj se bá mého táty i pár kamarádů, takže jsem měla kam se schovat (něco byli spolužáci ve škole, takže jsem chodila normálně na přednášky a tak). Ideál když je těch lidí víc. Pokud už seděl a za násilí, pak klidně kontaktuj i policii. Odstřihnout tě od rodiny a přátel je pro něj "nutnost", abys podobnou pomoc nenašla. Jo, hlavně odstěhuj z domu všechny doklady a důležité věci - třeba do práce. On se toho bojí, tak buď opatrná.
mě je tak strašně líto toho dítěte, do jaké "milující" domácnosti se narodí, už dopředu je jasné že to bude týrané dítě! Je mi z toho až špatně jak si to představím... Protože maminka má strach..
U tebe je to jednoznačné hlavně když čekáte miminko. Ty potřebuješ klid aby miminko bylo v pořádku protože všechny Tvoje stresy se přenášejí na toho drobečka. Pokud u něj zůstaneš bude hůř, protože Tě začne vydírat přes mimčo. Jdi od něj jak psaly ostatní. Policie Ti asi nepomůže protože psychické týrání těžko dokážeš, ten bílý kruh, ale kontaktuj ted to budeš mít těžký, ale až budeš od něho uleví se Ti. On ví, že jsi těhotná?
Já nevím jestli je tohle přesně to, co bych chtěla v autorcine případě od nas slyšet...
Já tě chápu, že mas hroznej strach,že asi ví.kde máš rodice, přátelé atd... ALE! Zkusila bych to po malých krocích. Co si dat dneska termin, odchodu? Treba presne za mesic. Za tu dobu zkusit, zařídit bydleni u vzdálených příbuzných třeba, nebo spolubydleni s cizima...pro začátek!
Je to blbé, ale už budeš mít zodpovědnost i za to malé...
A neni to tak dávno co jsem si o tomhle povidala s tetou, které je hodně pres 40 let. A jejich otec(tedy muj deda) pry naší babicku občas pod vlivem priskrtil. Dlouho nechtěla i jako dospela odejit z domu kvůli tomu že se o babicku bála. Vyresilo to az kdyz děda brzo zemřel. A dodnes, kdyz přijde tety manžel z hospody, neusne, dokud nespí on. A to vi, ze by ji nikdy! nic neudelal.
Nechtěj, aby to došlo tak daleko...
A představ si, jak vám bude s malým jednou krásne s milujicim partnerem a treba dalsim maličkým
Nechápu. Je mi opravdu líto dítěte, které bude mít neskutečný teror.
Nevím co na to říct..... Nerozumím, nechápu. Asi tak dobrý vztah s maminkou mít nemůžeš, když už u ní dávno nejsi, kdybych zjistila, že moji dceři někdo ubližuje, nikdy bych to tak nenechala. Nikdy tohle nepochopím, jak tohle vzniká, odkud se to bere, že si ženský nechají takhle ubližovat, obzvlášť když s ním ještě ani neměla děti a mohla odejít bez mrknutí oka.....
Vy, co mě odsuzujete - sami jste si ničím takovým neprošly a odsuzujete mě. Není jednoduché odejít - chodí s vámi i na nákup, jen aby jste nemohli utéct.. Hlídá každý váš krok.. Ví, kde bydlí každý člen rodiny a vyhrožuje, že pokud odejdete, ublíží jim.. Vzaly by jste si to na triko a riskly to? Kdyby někomu opravdu ublížil, vyčítaly by jste si to? .. Není to jednoduché. A spousty z vás, kdo to nezažil, nedokáže to pochopit..
Nejhorší je, že všechno co zde bylo napsáno bude bohužel pravda
A nemáš nějaké kámoše, co by ho zmlátili? Ale teď fakt, musíš odejít, musíš se přemoct, strach bude, ale musíš ho pro sebe a své dítě překonat a prostě ho ignorovat, jednat i přes něj. Zkus si představit, jak sedíš někde, kam za tebou nemůže, popíjíš kafíčko a zažíváš neskutečný klid a blaho... Jsi v bezpečí. Není to něco, za co stojí bojovat?
@barunnka3 Ahoj ja ti môžem odporučiť odísť pokiaľ máš čas. Si tehotná mladá a nečakaj nič dobré ver vto že keď porodís budú bytky stále. Nečakaj na nič neboj sa keď nieje doma zober nutné veci a utekaj k mame ak máš možnosť. Povec jej co sa deje a keď príde k vám zavolaj políciu. Chceš aby ta mlatil celý život budeš žiť v strese a dieťa ved to všetko bude vnímať a chceš tiež aby takto žilo a vydelo ako ta mlati nadáva ti. Uvedom si ze máš len jeden život a jedno zdravie!Toto není láska. Viem ze nám sa to ľahko píše a ty sa bojíš ale ver mi nebude to dobre. Ja som bola vydatá 10r síce ma nebil ale psychicky ma tiral a sledoval žiaril na každého.Bola som sama nemala som kam ísť. Tak som odišla na ubytovňu. Nasla som si po čase terajšieho muža a som šťastná. Ale psychicky mi to nechalo dosť následkov.Jedine fak sa zbal a odit k mame neboj sa hlavne odit keď nebude doma a chod na políciu alebo zavolaj tam ak príde k vám. Never mu keď príde ze sa zmení taky sa nikdy nezmení vždy bude surový a vždy si nájde dôvod ta byť alebo psych.tirat. Držím palce veľmi a hlavne sa drz Mac pod srdcom dieťa a to ta potrebuje!
Tak hlavně at Ti nepřijde na to, že si se s tím svěřila. Zažila jsem nemůžu říct něco podobného, ale když jsem se s bývalým rozešla, tak mě i sledoval a kontroloval, kdy jsem přijela domu. objížděl kamarády jestli tam nejsem. Volal ve 2 ráno, že se zabije trvalo to 3 měsíce za tu dobu jsem zestárla snad o 10 let. Ani jedna z nás Ti tady nepomůžeme. Nejlepší nápad vážně zavolat tu linku bezpečí, ale at Tě u toho nechytí a určitě dej vědět jak Ti poradili. Hodně štěstí
@barunnka3 Ahoj necetla sem vsechno, je mi z toho uprimne soufl....ALE! Bud s tim chces neco delat a zkusis udelat neco z toho, co ti tu holky poradily, nebo zustanes u psychopata a my si po nejake dobe precteme ve zpravach o dalsim utyranem diteti...Protoze takhle to skonci.magor magorem zustane, tak ikdyz mas ted sebevedomi na nule, strach a obavy o sve blizke, tak drtiva vetsina takhle vyhrozujicich sou silni jen na hubu, ale ve vysledku neudelaji nic.... Asi znim hnusne a tvrde,ale kdyz s tim uz kvuli tomu malemu, nicneudelas, tak je pak odsouzeni trochu na miste... Verime, ze to zvladnes, ale zacni jednat. Seber kamarady,pribuzne,kohokoliv,naplanujte odchod,s dukazy o vyhrozovani a zastrasovani na policajty, cokoliv,ale zacni....
@verace81 ja teda nevim, ale tyhle linky bezpeci jsou podle me uplne k nicemu. Kdysi jsem tam pracovala a vubec mi neprijde, ze by clovek smel poradit neco smysluplnyho. Porad se ten hovor toci v kruhu, resi se pocity, ale clovek nesmi rict, co by mel ten konkretni volajici udelat. Xkrat se nam stalo ze volaly porad ty same zeny, ktere byly bite a nemely odvahu odejit. A my je vyslechly a to bylo vsechno. Strasne pasivni forma pomoci. Pak jsem tam jednou volala i ja, kdyz me znasilnil spoluzak. Vysledkem bylo to, ze jsem se citila jeste hur. Kdepak. To chce proste primy kontakt s nekym, kdo toho nestastneho vloveka vezme za ruku a osobne ho z toho pekla vyvede.
Známá to řešila i zákazem přiblížení. Nebezpečné pronásledování...
@barunnka3 já tvůj strach chápu, chápu, že se bojíš. Říkáš, že si to nevezmeš na svědomí, že se jim něco stane. Ale... Oni jsou dospělí, můžou se bránit. Můžeš to řešit s policií, máš možnosti, jak tomu zkusit zabránit, nehledě na to, že ve velké většině případů jsou takové výhrůžky obvykle plané.
Ale... Sama si vezmeš na svědomí, že nicneděláním ohrozíš vlastní dítě. Protože to, že bude trpět dítě v rodině týrané osoby, je FAKT, statistiky jasně mluví o tom, že bude jenom hůř a tvému dítěti se to nevyhne. A to dítě na rozdíl od rodiny nezmůže nic. To si na svědomí vezmeš?
Svěř se prosím rodině, vyhledej pomoc, čas ti běží, ještě máš šanci to zvrátit.
@barunnka3 ano,riskla bych to.
tvuj posledni prispevek je akorat alibismus proc neodejit.kdybys chtela uz jsi pryc,resi se to tady asi dva dny,vsichni ti rikaji to stejne.ja si myslim,ze stejne neodejdes.
rikas,ze se bojis o rodinu ale o sve dite se nebojis?

Odejdi co nejdřív. Píšeš, že se bojíš, že ublíží někomu z blízkých, ale teď budeš máma a musíš hlavně chránit to malé. Když je takhle agresivní bez zjevného důvodu, co se asi tak stane, až se miminko narodí a bude třeba půl dne plakat? Dokud si jednala jen sama za sebe, byla to tvoje věc (i když odejít jsi měla už dávno), ale teď musíš chránit svoje dítě, tak na nic nečekej a odejdi.