icon

Hádky s partnerem a důvod k rozchodu: Jak to zvládnout?

26. únor 2022

Dámy menší anketu.. Co by byl pro vás důvod k rozchodu/rozvodu od otce svých dětí?

Strašně jsme se s přítelem pohádali, že nevím kudy dál. Máme spolu dítě. Nevím, jestli bych to zvládla sama, finančně. Jsem na mateřské a teď jsou byty tak strašně drahé. Ale na druhou stranu bych ráda nějakou úctu a respekt z jeho strany. Občas pochvalu? To chybí už dlouho. Furt jen peskuje, jak co dělám špatně. Je věcné nabručený, nevrlý, vše je špatně. A není to míření proto mě, prostě všechno je blbe. Má to po dědovi bohužel. Říkají mu to i rodiče že to přehání.
Dnes se situace vyhrotila pod vlivem alkoholu. Byla moje chyba, že jsem ho tahala domů i přes jeho nevoli, ale byli jsme tak domluveni a tchyně hlídala dítě. Byl opilý, měl blbý řeči, neudržela jsem se a dala mu facku. Spíš jako na pro ránu, ať se vzpamatuje než nějaký trest nebo jak to vysvětlit. Naštval se strašně, že jsem kráva a ať tahnu. Jakékoliv jednání s ním nešlo. Ostatně ani rovné jít nedokazal. Hnusi se mi opilci.
Pak přišel domů a hned na dítě, že se maminka stěhuje. Nikdy bych do toho dítě netahala. Hrozně mě to ranilo, protože syn byl z toho dost mimo.
Omlouvám se za překlepy a výlev. Nevin nějak, jak to pobrat. Jsem bohužel horká hlava ale umím uznat chybu s omluvit se. On ne. Diky

Strana
z2
tinaprofi
26. únor 2022

Vrana k vrane... Jeste facka na dobre rano a jste rodina jak ze zurnalu

sanyy22
27. únor 2022

@tinaprofi 😂😂😂😂😂

merope
27. únor 2022

Tak spousta holek to má postavené tak, že facka = stěhuji se pryč. A některé to tak postavené nemají. Nevím, jaká míra násilí je u vás únosná. Pro mě by byl větší problém to, že se opil. Ale to zase někomu nevadí. Každý to máme jinak. Pro mne by prostě opakovaná opilost byla důvod k rozchodu. Ale pokud pijete oba? To pak už netuším vůbec.

maxulekapcule
27. únor 2022

Já se se svým chlapem rozešla, protože byl na mě hnusnej, jen mě ponižoval, o dítě zájem nejevil, peníze mi nedával, ale rval po mě, že chodím do prace, choval se jak prase, tech důvodů bylo víc, bohužel. A je mi bez něj fakt lip, ale sama musis vědět, co a jak. Já jsem sama s dvěma malými dětmi, mám svůj byt, ale platím hypotéku, zvládám to. Tak uvidis .

betelgeuzz
27. únor 2022

Jestli tohle byla první taková situace, tak počkej, až vystřizliví, oba se uklidněte a pak tu situaci proberte. Jeden takový úlet by pro mě důvod rozchodu nebyl.

autor
27. únor 2022

@betelgeuzz děkuji za odpověď.takhke extrémně vyhrocena situace byla prvně. Jsme spolu 11 let. On se takhle moc opije tak 1x,max 2 X do roka. Já pak reaguji ostre, to vím. Ale nemůžu si pomoci. Muj otec je alkoholik, tak alkohol ve větší míře nesnáším. Takže vlastně kdykoliv ho vim, že už jen mluví jinak, jsem už najezena a je problém. Začala jsem to řešit tak, že se prostě ten den sbalim se synem a nevidím ho a je klid. Každopádně nedokážu moc pochopit, proč ve svém věku nezná zaklopku.
Jinak je dobrý táta, hraje si s ním, prebaluje, krmí, doma občas uvaří, uklidí, jezdíme na výlety.

autor
27. únor 2022

@maxulekapcule jsi statečná žena, máš můj obdiv. Jak máš staré děti? Jak to vzaly?

lv
27. únor 2022

Jdete do poradny, pokud on nebude chtit (on problém nemá a podobné blbé kecy) jdi sama. Facka je přes čáru, jeho chování taky.

autor
27. únor 2022

@merope násilí nesnáším. Není vlastně pro mě únosné nijak. Bohužel vím, že pokud se opije, já reaguji ostre. Vysvětlovala jsem mu to na začátku vztahu, otec byl alkoholik. Tak to nesnáším a nechci, aby naše dítě ho někdy tak vidělo naživo. Občas tu zaklopku bohužel nemá, což mi v jeho věku přijde strašně špatně. Nedělá to často, 1x,max 2x do roka, když je nějaká akce větší. Do hospody normálně nechodí vůbec.a když takhle někam jde, já mizím pryč, ať ho tak nevidím. Včera bohužel jsem byla s ním a chtěla jít domu

Jinak je to poměrně dobrý člověk. Až na to jeho věcné brblani, jak je všechno na prd. Když prší, i když svítí slunce. Když stojíme v koloně, když vymysli, že někde budeme přesně v 9 (třeba v zoo), jenže syn spí do 8 a tak jsme v zoo až v půl 10,pritom máme celý den.. Atd atd..

autor
27. únor 2022

@lv ani nevíš, jak mě ta facka mrzí. Myslíš, že poradna pomůže? I kdybych šla sama?

jjasmina
27. únor 2022

No upřímně on se opil, tys mu dala facku.. Sednout si a vyřešit vaše problémy. Nicméně ex byl taky hnusný, vadilo mu vše a odešla jsem, nicméně možná byl takový vždycky, navíc jsem i věděla jaký je, tudíž sme dítě neměli

lv
27. únor 2022

Ano, je to šance na vyřešení. Nám to manželství v krizi zachranilo. A kdyby ne, pomůže vám to i s rozchodem, aby netrpělo dítě.

autor
27. únor 2022

@tinaprofi asi máš pravdu, holka 😞

autor
27. únor 2022

@lv děkuji, zkusím to

autor
27. únor 2022

@jjasmina je to pro mě hrozný hnus, úplně přes čáru celé 😞

jjasmina
27. únor 2022

Můj manžel se taky opije, nicméně když to porovnám s ex, tak se to nedá vůbec srovnat

autor
27. únor 2022

@jjasmina jsi dobrá, že ses sebrala a šla jsi dal. Já bohužel reaguji špatně na opilost mého chlapa. To vím. Jsem normálně strašně klidný člověk, jen tak mě něco nerozhodí. Jen on mě dokáže vytočit do vrtule. 😞

j.a.n.i
27. únor 2022

Ja tedy nevim, ale pokud se opije jednou ci 2x do roka, tak nechapu, proc se ho tedy snazis opileho tahat domu. Naopak bych s nim za střízliva probrala, at v takovem případě spinka u nejakeho kamarada a domu dorazi az pak. Spis bych resila vecne brblani, ze delas veci špatně.

autor
27. únor 2022

@j.a.n.i jak jsem psala výše, řešila jsem to tak, že nikdy nejsem doma, abysme se nepotkali. A už jsem psala, když je opilý, reaguji vyhrocene. Takže jsem po něm chtěla, aby dodržel původní domluvu, že ještě jedno pivo a jde se. Další věc byla, že cesta byla z vesnice do vesnice, takže jsem úplně nechtěla jít sama.
Jak bys řešila to brblani?
Moc děkuji, že se nad tím zamyslis

jjasmina
27. únor 2022

Ale tak asi si ho neviděla opilého prvně ne? Jinak můj manžel se sice opije, ale už mu netoleruju to, co u ex. Rada není, ale pikud to není moc často asi bych to neřešila

maxulekapcule
27. únor 2022

Syn má teď pět a půl, druhy tři měsíce. S chlapem jsme od sebe necelý rok. Ten starší sám říkal, ze si koupíme jinýho tatínka, ze tady ten není hodnej. Za tatínkem jezdí, jak často chce, v podstatě jednou týdně. Nějak mu doma nechybí, ale rád ho má. Neplakal kvůli tomu, a porad mě říká, ať si najdu novýho tatínka. Tatínka má spis jako svoji pojistku, když maminka zakáže, nedá, tatínek dovolí a dá, což je porad třecí plochy mezi náma. Ale myslím, ze bydlet by k němu nešel, ví, kdo se mu věnuje víc.

autor
27. únor 2022

@maxulekapcule tak to jsi neměla moc veselé těhotenství, vid. Máš teda můj obrovský obdiv, jsi silná žena

maxulekapcule
27. únor 2022

Neměla, a taky mi to ten malej teď dává pěkně sežrat 🤣

jancasirka
27. únor 2022

Necitím se, že bych mohla někomu radit, ale jako nezaujaté osobě mi to nepřijde tak strašný. To že se chce jednou za či dvakrát za rok chlap opít a je pro něj příjemné trošku přestřelit mi jako důvod k rozchodu a facce úplně nepřijde. Pokud jinak fungujete dobře a je dobrým otcem, chápu rozhorčení, ale je to nesmysl řešit odchodem. Určitě bych si s ním o tom promluvila a domluvila se třeba na tom, že když jednoou za uherskej rok někam bude chtít takhle jít, ať jde, ale ať třeba přespí u kamaráda nebo něco.. každej občas potřebujeme na chvilinku nějak vypnout a pokud on to dělá takto a ty to máš propojené se vzpomínkami na otce alkoholika a reaguješ přehnaně, nevidím chybu/problém jen v něm.

bara88
27. únor 2022

Tak já nevím,opije se jednou za rok a ty ho I tak táhneš domů?tak si ho tam měla nechat a jít sama ne?

autor
27. únor 2022

@bara88 jak jsem psala, cesta je přes les, nerada úplně tamtudy chodím sama.. Nemám problém, když někam jde, na to se připravím dopředu. Nejsem doma, nebo tak. A je to ok. Ale na tyhle "změny plánu" nejsem úplně stavěna

autor
27. únor 2022

@jancasirka děkuji za názor. 🙂

klokanka31
27. únor 2022

Je hlavně hnusný že do toho tahá vaše dítě.

bara88
27. únor 2022

Pokud nedokázal jít ani rovně tak by ti v lese byl asi prd platný. Nevím ale hádka jen kvůli tomuto a jako myšlenka na rozvod mi projde fakt blbost

autor
27. únor 2022

@bara88 ano, to rozhodně.

Strana
z2