icon

Jak často chodíte na jídlo k rodičům?

magdalenax
24. lis 2014

Ahoj ženy, mám nejeden dotaz do diskuze, co se týče jídla. Jídla u rodičů. Dneska mě jedna známá na sociální síti vysvětlovala, že proč by měla vařit, když může jít na jídlo k rodičům. Já jsem z toho byla docela vyřízená. Copak je to jídlo zadarmo? Rodiče má oba v důchodu, ale přesto tam leze, nevím, zda z nějaké vyčůranosti,- že něco dostane, nebo zda je pozvána, jenže mi napsala, že tam chodí každý den a ještě si občas nosí jídlo domů. Pro mne je to nepředstavitelné. Já se naopak snažím pomoci rodičům, aby mami vařit nemusela. Já se raději zajímám o to, aby mami ve svém věku nemusela běhat kolem plotny a styděla bych se za takovéhle chování. Ano, pozvání dvakrát či třikrát do roka na oběd neodmítneme, a to, i když mám vařeno, protože na pozvání přijít musíme, o tom mami slyšet nechce...

Strana
z2
m.e.l
30. lis 2014

My chodíme jeden týden k mým rodičům a druhý týden ke tchánovcům - jako rozuměj na nedělní oběd, ale je to hlavně proto, že tam jedeme s vnoučetem. Respektive takhle to bude probíhat teď přes zimu, jinak v létě jezdí vnouče s babičkou a dědou (mojí mámou) na chalupu a když si pro něj přijedeme, tak nám ani nedá šanci se napít, už se žene do auta a honem domů, aby jsme ho tam náhodou nenechali. 😀

brunetka11
30. lis 2014

@magdalenax Hm, tak to bys z nás vykvetla - chodíme na oběd k mamce každý víkend v sobotu nebo neděli, mamka nám hlídá děti a v tu dobu už také prakticky nevařím - prostě protože přes všechny mé protesty nosí jídlo i vnučce a ta samozřejmě už z principu chce jídlo od babičky a ne ohříváné od mámy. Bylo velmi těžké prosadit, že se to snažím kompenzovat pak pozváním na oběd na druhý den k nám. Navíc nám mamka žehlí, když malá spí. Když jsem protestovala, jen z toho byla zlá krev a mamka nešťastná, že si přijde nepotřebná.
Takže se snažíme mamce občas nakoupit, hlavně maso a vyhnout se tomu, aby nám ho zaplatila. Ježíšek se jí snaží u nás všechnu tu péči také vynahradit a vyjma dárků dostává i příspěvek na lázně.
Nic není jen černobílé, nevidíš do rodinných zvyklostí cizích lidí.
A také jsme si vyslechli pár domluv do duše o zneužívání starých a unavených lidí. Těžko něco vysvětlovat...

luccy.luccy
30. lis 2014

@magdalenax Já mám poměrně mladé rodiče, 50 a 49 let, navíc nás dělí trošku vzdálenost, ( Praha - Brno), ale nějak si nedokážu představit, chodit k někomu každý den na oběd/ večeři. Mám prostě jednou svoji rodinu, o kterou se starám.. ale to je v každé rodině jinak a každý si to řeší po svým. Třeba moje "milovaná" švagrová jezdí každou neděli ke tchýni ( své matce) na oběd s celou rodinu - 4 děti + 2 dospělý, aby prý nemusela vařit... na druhou stranu není vůbec co závidět. tchýně alkoholička pokud navaří a zvládne to dát na stůl, je to katastrofa. 😠 ale jak říkám, to má každá rodina po svým a ať si to dělá každý jak chce, do toho bych se asi vůbec nepletla ani se o to nestarala.

curdibilka
30. lis 2014

Moji rodiče nás zvou na oběd na každé jejich narozky a na významnější svátky (Velikonoce, Nový rok apod.). Tchýně nás pozvala jednou, a to jsme se vlastně pozvali sami. :-/ Neřeším to, ale já je tím pádem na oběd taky nezvu (pozvala jsme je několikrát, oni nás ani jednou). Jen podotýkám, že tchýni je čerstvých 50, žádná stařenka. Z dětství jsem byla zvyklá, že nás moje babičky hodně na oběd zvaly a vždy jsme se krásně sešli jako rodina. 🙂

luccy.luccy
30. lis 2014

@brunetka11 tak takovou babičku bych si pro nás taky přála. 🙂 to vůbec neznám. 🙂 na druhou stranu je to fakt nestandart, asi bych nevěděla, jak se odvděčit. já jsem taková, že bych se pro druhý rozdala a sama přijímat jakoukoliv pomoc neumím. 😒 a maminka chodí do práce nebo je v důchodu? my máme na jedné straně velký podnikatelé ( mí rodiče) pro který je firma vším a na straně druhé - manželové, tchýně alkoholička a tchán pasivní a rezignující k životu, takže nikde nic... tak si to užívejte a babičku odměňujte. 🙂

brunetka11
30. lis 2014

@luccy.luccy Je v důchodu, ale je ve vyšším věku. Snažím se to nějak uhlídat, ale ona to tak prostě má - žije péčí a starostí o rodinu, tmelí ji svou láskou. Jen je toho občas trochu moc. V jejím věku je ale na pokusy o změny pozdě. A všechna vnoučata ji milují...Prostě vysněná babička 🙂

Strana
z2