Jak chápat odpověď manžela na otázku o životě?
Holky tak teď nevím co si o tom myslet...
Povídali jsme si s manželem a na moji otázku, jestli se mu s příchodem mě do jeho života jeho život zhoršil nebo zlepšil, mi odpověděl:
"...Není horší, ani lepší. Je jiný."
Tak nevím, tohle bych asi ani raději neslyšela. Asi mě to mrzí. Chtěla bych si připadat v jeho životě výjimečná, mít chlapa, co mě ocení, je za mě (neskonale) vděčný. Tohle na to nevypadá 🙃
Jak byste to chápaly vy? Případně jak na tom najít pozitivum? Díky (asi řeším blbosti)
@reeeza Na chlapa jeste dobra odpoved. Pokud jste spolu radi, tak bych to neresila.
Vybavila se mi jedna hlaska z ceskeho filmu: Ja nepotrebuji byt stastna. Stesti, to je hysterie. Mne staci byt spokojena.
Tak bud spokojena a nehledej chyby, kde nejsou. ☺️
@reeeza Kdo se moc ptá, moc se dozví 😉 Náhodou, je to šalamounská odpověď. Asi jsi čekala lichotky, ale každej na to prostě není 😇
Já se jednou po shlédnutí filmu zeptala, že kdybych odešla jestli by mě hledal. Odpovědí bylo, že né když odejdu z vlastní vůle. Ale vím co cítí. Má nás rád a určitě by si nepřál odchod,jen by mě nehledal. Nevím jak bych to vyjádřila 🙈 Dnes máme syna tak by asi odpověděl jinak,ale já se ptát už nebudu😀 Jsou to zbytečná trápení pokud vztah funguje tak nemá cenu se v tom hrabat 😉
@reeeza Nechápu proč se na to ptát...kdyby on se zeptal tebe,jak bys mu odpověděla?
Však to je super odpověď 🙂 Měl super život a teď má tebe. Změnu. A pořád je to super, jen jiné. Jsi žena. Nic víc, nic míň. Přece nechceš být spasitelka, která pozvedla život nějakému zoufalci 🙂
Náhodou, to zas tak špatná odpověď není, vlastně asi bych odpověděla stejně. Měla jsem super život, hodně akční před rodinou a nestěžuji si ani teď. Je o dost usedlejší, to ano, ale je v něm zas víc jistot.
@klokanka31 Že se můj život zlepšil. Moc jsem si přála potkat někoho, jako on. Budovat vztah, rodinu, mít domek se zahrádkou atp. atp...Oba jsme dlouho hledali, máme za sebou řadu nevydařených vztahů. Potřebovala jsem asi slyšet, že v tom jsme dva. Že je mu taky dobře a plní si své sny.
Premyslim, jak bych na takovou otazku odpovedela ja. Nejspis bych byla prekvapena, ze se vubec pta. A rekla bych, ze ani jedno. Protoze svuj zivot utvarim ja, neni za nej odpovedny ten, s kym ho ziju. Jsem moc rada, ze jsem rodinu zalozila az se svym soucasnym manzelem 🙂, presto se mi predtim taky zilo dobre. A ted ziju dal. Asi bych vubec nechapala smysl otazky. Tahle odpoved se casto dava na zivot s detmi, cca obden bych je vsechny prodala do cirkusu a utekla, ale vlastne jsou moje vsechno. Takze jako vysledek je ta odpoved dobra, ne? 🙂
@reeeza oni nejen chlapi mají různé způsoby vyjadřování. Já třeba na nějaké cukrbliky nejsem. Mě kdyby udělal chlap výlev ala nehynoucí láska a růžový oblak, budu si klepat na čelo. Pro mě jsou důležitější skutky. Jak se stará, jak se chová v ne zrovna milých situacích... Navonene řeči si můžu přečíst v Harlequinkach.
Hloupá otázka, zní mi to jako vynucování vyznání lásky. Jestli je s tebou šťastný, nebo by byl radši bez tebe, to snad poznáš sama ne? Můj život před manželem byl v něčem super a v něčem úplně na ..... Něco bych z toho života vrátila a něco vůbec. Takže bych odpověděla úplně stejně, je prostě jiný.
@reeeza jako promiň, ale na blbou otázku, blbá odpověď... Pokud si chtěla slyšet, že mu je s tebou dobře, měla si otázku formulovat jinak a byla bys v klidu, protože málokterý chlap by s tebou tuhle debatu rozvíjel dál.
@reeeza Můj muž mi kdysi ze srandy řekl, že kdybychom se nepotkali, už odpočívá v pokoji. Že by se uchlastal a zhynul na špatnou výživu. Živil se instantním jídlem a chodil po fotbale do hospody každý den. Myslím, že lepší budeme neklást kontroverzní otázky a všímat si spíš vztahu jako takového. Každý chlap vyjadřuje lásku jinak, někdo říká miluju tě, někdo večer masíruje nohy a někdo zajde na nákup.
Nebrala bych to špatně. Můj manžel mi to kdysi řekl taky a já bych mu asi odpověděla to samy kdyby se zeptal - život s nim je jinej, protože v něm mám lásku, domov, mám s nim syna a jsou tam kvality, který bych jinde hledala těžko. Ale nerekla bych na plnou hubu ze s nim je to lepší než s někým jiným, protože realne? To nevim. Ale vybrala jsem si to nejlepší co jsem mohla. A je to rozhodne jiný než to bylo predtim. )
Já se na takové věci manžela radši ani neptám, odpověď by mě totiž mohla nas*at 😄
@reeeza Šmankote, to jsou ty ošidné otázky...
Miloval jsi někoho někdy tak jako mě?
Co bys dělal, kdybych umřela?
Umíš si představit, že bysme se nepotkali?
.
.
.
Člověk na ně totiž může dostat jinou odpověď, než by chtěl slyšet. Pravda je totiž taková, že kdybyste spolu nebyli byl by nejspíš spokojenej s někým jiným, a ty taky ;)
Asi bych to nebrala tak fatalne. Kdyz se nad tim zamyslim, tak ja jsem stastna, ze jsem s manzelem, ale na druhou stranu si nemyslim, ze kdybych ho nepotkala, ze v zivote nebudu stastna. Mela bych uplne jiny zivot, nekde jinde, to je preci vsechno. Muj pocit stesti se neodviji od alternativniho vesmiru, ve kterem ziju, ale od stavu me mysli. A verim, ze kdybych nepotkala manzela, zaridila bych si stastny zivot s nekym jinym, protoze za svuj zivot jsem odpovedna ja sama, ne lidi, ktere potkam. Ale manzela miluji a jsem s nim rada. Tak treba to myslel jenom takhle obycejne😉
No tak díky bohu, že je tď jeho život jinej. Kdyby odpověděl, že bez tebe byl jeho život úplně stejnej, to by byl teprve průšvih!
@aselluska Bohužel, snažila jsem si restartnout svůj mentální pc, opravdu ano. Ale prostě každý máme nějaké základní nastavení...Já evidentně nejsem tak praktická nebo rozumná jako ženy co mi zde odpivídaly. Moc jsem se chtěla na věc dívat jejich očima ale nejde to.
Jsem romantická duše a to, co mi manžel řekl, mě opravdu zabolelo a nějak se vše ve mě zlomilo. Mrzí mě, že na takovou otázku by každý chlap co znám (mí ex i kamarádi) odpověděl povzbuzením "Lásko to víš že je muj život s tebou lepší, vždyť co bych si bez tebe počal " "Vzdyt mam tu nejlepsi zenskou na světě to víš že s tebou po boku se mi zije lip" atp. Každý ví že to jsou nadsázky a každý ví, že pro jedno kvítí slunce nesvítí. A každý ví že ten druhý by ho občas nejraději vystřelil na Měsíc. Ale vidím, že druhý potřebuje nějak ujistit nebo nějakou vzpruhu, tak mu ji dám.
Prostě slyšet že se život člověka, kterému jste toho tolik ze sebe v životě dali, že jeho život po vašem boku neni nijak zvlášť šťastnější než jeho život něž vás potkal...Život pi mémpoku pro toho člověka nemá většíhodnotu, nežživotbeze mě. Nemůžu se zbavit zklamání a pocitu naprostého zmaru...
@westie
Jako by mi z očí spadly klapky a vše mi do sebe začalo zapadat...jak manžel nechtěl dlouho děti, i když já cítila už snad po roce a půl že je ten pravý, nechtěl svatbu, nedává mi najevo náklonost, nenaslouchá mi při běžné komunikaci, mé názory či návrhy vždy smete ze stolu...Rict že život po mém boku bere vlastně neutrálně, nikoliv jako nejlepší volbu svéhoživota...nejde mi to zpracovat tak, aby mě to nezraňovalo...asi řekněte že preháním. Omlouvám se, něco se ve mě po všech těch letech hnulo a je mi z toho smutno..
Co párový terapeut?
A jak se k tobě chová? Já bych víc dala na činy než na slova 🙂 . Jestli je váš vztah jinak dobrý, tak bych tomu dala šanci. U nás je to obráceně. Chlap umí říkat ta vyznání, mně to moc nejde přes pusu, Neznamená to, že ho nemiluju. Jo, a uvědomuju si, že mu to chybí. Tak občas jdu a řeknu mu, jak moc ho mám ráda. Ale není to moje přirozenost 🙂 .
@reeeza tak snad vis koho sis brala?
Tyhle otázky nejsou fer. Ja jsem s muzem skoro 20 let, krizi uz jsme měli několik. Ale nemuzu rict, ze muj život bez nej by byl horsi či lepsi, to nemuzu vedet, jiste by byl jiny. A verim ze tvůj muž to myslel takhle. Zas nemusi bejt každej romantik. Mozna si svy kamarády moc idealizujes, kdyz jsi přesvědčena, ze by odpověděli tak jak bys chtela slyset. Přece dlouhodobý vztah stojí na jiných kvalitách nez na tom, aby jeden říkal druhému jen to co chce slyset. Prehanis. A jestli te to tak žere, tak mu to rekni. Vztah je hlavne o komunikaci
@kakamila12 ja svymu muzi za 20 let co ho znám rekla ze ho miluju tak 2x 👀
Vy jste spolu tři roky, nemáte děti a máte obří krizi? Tak to rozsekněte a jděte od sebe. V tuhle dobu byste měli být ještě v záplavě hormonů, štěstí a ne že máte krizi a nevíte co se sebou.... schválně jsem se manžela zeptala 😍 a jeho odpověď by tebe uspokojila 🙂 Vím, že to myslel upřímně a že to tak opravdu je. Ale jinak na otázky podobného typu odpovídá tak, jak očekává, že já to chci 😝 mnohdy u takové otázky vidí čertíky v mých očích, tak tuší, že chci slyšet jednu odpověď, řekne jí a ptá se - správná odpověď? Je to takové škádlení jeden druhého 🙂)) každopádně jeslti máte vážnou krizi po třech letech a nemáte děti, já bych nic nelepila
@martiina_k mne na tyhle otázky rika “nebudu odpovídat, na tohle neexistuje správná odpověď” typicky na to jestli se mu ted libim vic nez predtim 😂

Asi by mě nenapadlo se takhle partnera zeptat... Nemá on pravdu 🙂 ? Byl před tvým příchodem alkoholik nebo sebevrah, kterého jsi spasila?