Jak podepsat papír, že otec dítěte s nimi nebydlí, když on to odmítá?

patty88
5. zář 2018

Dobrý večer. Nevíte prosím někdo jak řešit situaci,kdy známá potřebuje podepsat od otce dítěte ze s nimi nežije? V březnu se malá.narodila a od té doby doky tomuto.papiru je bez peněz a i rodicaku a nikoho to nezajímá. On ji to vědomě nechce podepsat a ublížit ji. Záda o malou do své pece a spoleha na to,že kdyz nebude.ona mít dinance má vyhráno.

anetka1701
5. zář 2018

jak může být bez rodicak? to je nějaká hloupost.

patty88
autor
5. zář 2018

Zadost podala po porodu. Než se to vyřídili meli to teď doplatit i zpětně. Dnes když byla zjistit kdy už ji to přijde,řekli ji,že potřebuji tento papír. Ja tomu nerozumím a přijde mi to.divné. Prý nemá nárok ani na jiné příspěvky,protože není brána jako samozivitelka.

anetka1701
5. zář 2018

@patty88 tak jine příspěvky chapu, ale rodicak?

patty88
autor
5. zář 2018

Ja to taky nechápu. Ale řekli že bez toho ji to.nevyplatí.

jaja01k
Autor odpověď smazal
Zobraz
j.a.n.i
5. zář 2018

@jaja01k A já si myslím, že to nesmysl nemusí být, neb k žádosti o rodičák se dokládá i OP druhého rodiče, takže pokud ji neměla, tak nemá kompletní žádost a tedy chtějí papír o tom, že spolu nežijí, aby tu OP nemusela dokládat.

jaja01k
5. zář 2018

@j.a.n.i Jo, to máš pravdu, na to jsem úplně zapomněla.

hezz17
5. zář 2018

@j.a.n.i já teda manželovu občanku odkládat nemusela. Ale možná proto že jsme vziti...?

emamaira
5. zář 2018

@hezz17 dokladala jsem obě občanky, i kdyz jsme vzati...

jaja01k
5. zář 2018

@hezz17 Já jsem taky musela mít i manželovy doklady.

teeerez
5. zář 2018

Ale jo, muze byt. Na zadosti o rodicak musi byt podpis i druheho rodice - aby bylo zrejme, ze se nezada dvakrat... Neni-li, tak chteji nejaky papir, ze druhy rodic s nimi nebydli - coz dava logice docela na frak - kdyby spolupracoval, tak podepise rovnou i tu zadost o rodicak.... Nic, musi to resit s uradem, co je pro ne prijatelne po vysvetleni situace jako nahrada chybejiciho podpisu. Jestli treba cestne prohlaseni od matky, ze o dite pecuje ona a otec odmita spolupracovat? + pokud je v takovehle situaci, tak by s ni meli individualne resit i dalsi socialni podporu, pripadne pomoc

anetka1701
5. zář 2018

holky fakt? Já nic nedokládala :( Možná jsem ho vyplnovala? To si nepamatuju, ale občanku jsem s sebou 100% neměla...

Nicméně k tématu. Obrátila bych se na nějakou bezplatnou právní poradnu, aby ho vyzval právník - kolikrát razítko stačí. No a schovávala bych si veškeré dokumenty k tomu, že podepsat nechce - SMS, maily, klidně i nahrávání hovorů. Prostě všechno - jako důkaz že otec hází klacky pod nohy. Ona mu ta sumička alimentů + výživné na matku taky pak naskáče solidně... Ale situace je fakt na pikaču :(

hezz17
5. zář 2018

@anetka1701 taky jsem 100% jeho op neměla. A na úřadě jsem byla sama, takže ani nic nepodepisoval.

dokument
5. zář 2018

Tak by ji to meli rict na socialce co ma delat. Museji.

krutak1fle
5. zář 2018

@patty88 nestacilo by jim cestne prohlaseni Vasi zname?

dokument
5. zář 2018

A kdyz ma nekdo dite s nekym uplne cizim koho nikdy uz neuvidi? Treba suvenyr z dovolene.

tulikiss
5. zář 2018

@dokument no tak to pak toho cloveka neuvadi v rodnem liste jako otce... ale tady ho uvedla

patty88
autor
5. zář 2018

je to složitější. zkoušeli spolu žít,ale jen jí chtěl využít a zjistit jak na ní aby jí vzal malou. po celou dobu co spolu byli, měl přítelkyni,se kterou je ted, chtějí se vzít,aby byli uplná rodina a zažádat si o malou. Papír jí nechce podepsat záměrně, aby nebyla fnančně zajištěná. je bohužel pod dohledem sociálky,má 4 děti, s dvěma jsou výchovné problémy. vše sice řeší i se sociálkou a kurátorkou,ale dnes byla na sezení a jen jí řekli že bez toho papíru má smůlu. jenže ted je otázka jak ho ,,donutit,, aby to podepsal, či novou žádost. tu jí také nepodepisoval. vpodstatě jí nikdo neporadil co dál. což mi příde jako sviň...na. měla mít i příspěvěk dětem do školy a nemá. nevím na co může v takové situaci mít nárok,aby nebyla bez peněz.. všude prý chtějí ten papír

leniczka23
5. zář 2018

Musi byt ten.podpis overeny? Jestli ne tak vis co bych udelala..

patty88
autor
5. zář 2018

chápu... ale chtějí čestné prohlášení,tam asi musí....

leniczka23
5. zář 2018

@patty88 ee nemusi pokud ji to vylozene nerekli ze to vyzaduji. A jemu bych rekla ze mi to nakonec daji bez jeho podpisu. Takze at jde do prdele.

merope
5. zář 2018

@leniczka23 No pokud se na to potom přijde, tak může mít i veliký problém. Vím, že sociální zabezpečení je v tomto státě v mnoha případech jen na oko, ale tohle už mi taky přijde trošku přes čáru. BTW žádá soud o výživné? Mají nějaké předběžné opatření?

Mimochodem - co jsem zjistila, tak rodičák se vyplácí podle sídla zaměstnavatele - tzn. pokud má někdo více zaměstnavatelů, tak stejně musí někde v evidenci hlídat, že se nežádá dvakrát - čili i v tomto případě. Zkoušela žadatelka sociálku "svoji" nebo podle místa zaměstnavatele? V mnoha obcích mívají různé sociální poradny, tak se poptat i tam.

A případně tu bezplatnou právní poradnu a určitě řešit soudně přidělení dítěte - protože z toho bude jednoznačně plynout, zda s nimi otec žije či nežije.

teeerez
5. zář 2018

@patty88 Predne bez penez neni kvuli uradu, ale kvuli sobe. Jestlize porodila v breznu a zadost resi teprve ted, je docela fer si priznat, ze neco trosku zanedbala. Urad zadnou svinarnu nedela, chce jen zakonne nalezistosti... Nic, at doruci na urad prace vse co muze - co nemuze at nahradi svym cestnym prohlasenim, v zadnem pripade nic nepodepisovat za partnera!! To nedopadne dobre. Pokud je pod dohledem socialky, tak vedi, ze s ni partner nebydli, ne? Tedy papir od nich, kde socialka potvrdi, ze podle pozorovani partner nebyldi. Pokud urad prace stejne zamitne vyplatit rodicovsky prispevek, dava se odvolani - dost mozna jeji nejrychlejsi sance. Dalsi moznost je asi jen pres soud, pokud cesta vyse uvedena nebude fungovat - kazdopadne by bylo dobre cinit oba kroky, soud neodkladat.

j.a.n.i
5. zář 2018

@patty88 Uprimne receno, jestli by nahodou v tomhle pripade nebylo tomu diteti lip u taty, nez u zeny, co ma 4 deti, ktere evidentne neni schopna uzivit.

merope
5. zář 2018

@j.a.n.i Tak výše je uvedeno, že žádost podala po porodu a že se jen teď šla ptát, kdy už jí ty peníze dojdou. Kdo ví, jak to je či bylo. Některé úřednice jsou opravdu šílené a pokud žena je spíše submisivnější, tak ji prostě "utlučou".

patty88
autor
5. zář 2018

podala žádost hned po porodu. pak jí po víc jak měsíci přišlo vyrozumění,že má nárok. peníze nepřišli,byl tam nějaký problém a řeší se to do ted. až dnes jí řekli že potřebuje ten papír, jelikož nedokládala otce při žádosti. její chyba to nebyla. vše řeší,ale nikdo jí pořádně neporadí. Sociálka ví,že s ní nebydlí,ale nezajímá je to. alimenty má určené, platí je každý týden část na složenku.alimenty má i na ostatní děti,nájem placený taky. ale díky tomu papíru nemá nárok na příspěvěk na bydlení,příspěvěk na děti,hmotku nic. měla domluvené že jí přispějou na školní pomůcky i obědy. ale ted na to nárok nemá. o děti se stará jak nejlépe umí,ale samy víte co kolik stojí a nemůže to uplatit vše. to že se během těhoteství(hrozně chtěl miminko) z něj vylubal hajzl,který psychicky týral děti i jí, za to nemůže. myslela si že konečně má chlapa pro život. samozdřejmě jí nikdo neříkal měj 4 děti,ale má a stará se co může.

dejana79
6. zář 2018

@patty88 Zkuste ten dotaz dát do skupinky Maminky samoživitelky,tam by někdo mohl poradit.

priefi
6. zář 2018

@j.a.n.i ja teda nemusela dokladat obcanku manzela, ale to bylo mozna proto, ze to je manzel

priefi
6. zář 2018

@dokument tak to pak nema ani otce v rl a problem vyresen 😉

ivuse20
6. zář 2018

Já mám rodičák od ledna a od nového roku už druhou občanku nechtějí. Je to divně