icon

Jak říct snaše, že návštěvy se časují?

5. bře 2023

Ahojky všem,včera tu bylo téma na tchánovce.Já to teď mám opačně a už mě to to začíná štvát a ne málo.Starší syn má dceru(1rok).Já dělám přes týden 12ti hodinové směny,(prodavačka),ale víkendy mám volný.A fakt jsem unavena.Máme barák se zahradou.A jde o to,že syn k nám jakoby "domu" občas přijde v týdnu,něco podělá na zahradě.On mi nevadí,vyrostl tady,ale snacha s vnučkou většinou jezdí,když já jsem v práci.Málo o víkendu.Protože já mám ráda pořádek a ona moc to neřeší.A už mi začlo vadit,že by s malou měla přijít k nám o víkendu,když jsem doma.My když k nim jdeme,tak jí musíme dát vědět,jinač by bylo zle a to nám ještě řekne,jestli se jí to hodí nebo ne.Jak jí to říct,že se chodí na návštěvy,kdy jsme doma?🤷🏻‍♀️.Nechci dělat zle,ale nesnáším návštěvy,když nejsme nikdo doma.
Píšu raději anonymně,chodí jsem i moje dvě dcery.

Strana
z3
te_reza
6. bře 2023

Ty jsi tchýně z diskuze tchýně 1 nebo to je čistě náhoda?😁 Úplně normálně si sedněte a řekněte že takhle ne,ne? Jste dospělý.

ninive211
6. bře 2023

@te_reza Taky mě to napadlo🤣

vikinkav
6. bře 2023

Jinak abych napsala to same co do te druhe diskuze, ja ke svym rodicum jezdim casto bez ohledu na to, zda tam jsou nebo ne 😄 Mame to jako takovy vylet s detma, zmena prostredi, jine hracky, nekouka tam na me halda nevyzehleneho pradla - to jen tak pro druhy pohled na vec a pro ty, kdo nechapou, proc by nekdo chodil do ciziho prazdneho baraku 😄 Vzdy se po sobe snazim uklidit, ale dokonale to neni, nastesti nasim to vubec nevadi ☺️ Manzel tam taky travi cas, na rozdil od nas maji televizi, tak uspi syna v kocarku a sedne si v klidu na gauc k telce, kdyz hlida a ja jsem v praci 😄

te_reza
6. bře 2023

@ninive211 no podle popisu mě to právě vyloženě přijde

autor
6. bře 2023

@codal teď až přijede,tak jí to řeknu.Protože,když bych šla na návštěvu k ní a nebyla by doma,tak vím,že mi to dá sežrat a pujdu domu se sklopenýma ušima.Moc děkuju za podporu a rady😊.Sama bych to asi nedala🥲.Ona i podle mého nechce,abych se moc s vnučko viděla no.Přijde mi to,nebo ke mě chodí hlavně přes týden,když nejsem doma a o víkendu nepřijde.Což je zajímavý

dixi86
6. bře 2023

Já to teda asi chápu jako jediná jinak...Jasný, taky by me stvalo, ze mi chodi nekdo domu a nejsem tam. ALE! u syna vam to nevadi(udajne tam neco porocha na zahrade)..a snacha? ta vadi a vadi i o vikendu, kdyz jste doma. Predpokladam, ze dcery vam nevadi, i kdyby cokoliv v baraku delaly. Predpokladam, ze snacha patri k danemu synovi...tak asi nechce byt doma sama s ditetem, aby treba byli spolu s tatkou. Dava mi to docela logiku....ale mate to rict a ne, ze cast rodiny muze(syn) a jeho manzelka s ditetem uz ne. Takhle se prave delaji nekonecny rozbroje mezi snachama a tchynema. Prave timhle. Na kazdeho jiny metr. Ale myslim, ze kdyz to ve vsi slusnosti oznamite, ze to pochopi. Ale zamyslete se sama nad tim, co vam vlastne vadi. Pekny den

dixi86
6. bře 2023

Kdyz si to neprejete...tak asi to na vas pozna.

autor
6. bře 2023

@xxx3d ano rozumím ti a musím takto,jak píšeš.Nechci dělat zle,ale lést k někomu,když není doma,je hnusný.Já bych si to nedovolila

autor
6. bře 2023

@lvl16 pustí si televizi,uvaří si atd.Já přijdu a uklízim a uklízim.Všade drobky,hračky,vše zapatlané

ninive211
6. bře 2023

Ty vogo, tak ona ti tam hospodaří, v tvé kuchyni, v tvé nepřítomnosti? A ještě zřejmě po sobě ani neuklidí, když už teda si tam hospodaří? Rychle vyřešit a nastavit jasná pravidla, že takhle ne!
Mě třeba naprosto vytáčí, když u nás jsou tcháni např. na kafe a tchyně se hrne do umývání nádobí pod záminkou, že mi přece chce pomoct. Vždy když se ohradim, tak mávne rukou, "že to máš jedno, co bych tady jen seděla, tak ti ty hrnky umyju"...ne, nemám to jedno a tak jako já se jí nepletu do její kuchyně, když tam jsme, totéž očekávám z opačné strany. Ty čtyři neumyté hrnky by ve dřezu klidně počkaly, než návštěva odejde a nic by se nestalo. Prosté moje kuchyň, moje starost a nevyžádanou pomoc nemám ráda. Stejně tak nevyžádané návštěvy a přepadovky.

xxx3d
6. bře 2023

jasně, ty by sis to nedovolila a mnoho holek taky ne, ale já když si představím sebe, a když by mi muž řekl, klidně pojďte se mnou, já udělám něco na zahradě a vy tam klidně můžete být, "našim" to vadit nebude, tak bych šla.
mně by teda bylo líto, že by tam "babi s dědou" nebyli, kvůli dítěti, ale to už je zase o pohledu a vnímání a ona, jakože tvoje snacha to fakticky může vnímat tak, že když jí manžel, tvůj syn, řekl, že je to "v poho", tak že to nikomu nevadí.

zlataberta
6. bře 2023

@xxx3d právě záleží na té domluvě a to chce asi autorka dnes řešit.....něco jiného je, když by tam s tím synem přišla, pomohla jemu něco na zahradě a šli domů, ale podle všeho s e tam chová, jak by jí to tam patřilo a ještě po sobě nechá bordel....já bych to taky nesnesla, kdyby mi někdo chodil po domě a já nebyla doma.....každý svoje.

xxx3d
6. bře 2023

@zlataberta jasně, ale tady v tomto případě je prostě jedno co by kdo jak snesl, protože jde o ně, a já tam vnímám ještě navíc strach autorky, kterej tu situaci může navrstvit do obřích rozměrů, i když je odůvodněný.
tohle je vždycky strašně složitý, protože jde o hodně, tak se snažím k reakci přistupovat jakoby se mě to týkalo, a ne tak, jak by se mi to fakticky líbilo.

craki
6. bře 2023

Za me - pokud tam je snacha, kdyz tam vas syn neco dela na zahrade, tak je to ok. Ohradila bych se max k neporadku a se synem promluvila, ze byste je taky chtela videt o vikendu...

tereziezavily
6. bře 2023

Podívej, když se ti něco nelíbí, je třeba to říct. Ideálně synovi, aby to diplomaticky předal svojí ženě. Ty jsi tam doma, ty určuješ pravidla. Na druhou stranu, víš, já bych asi chtěla slyšet názor snachy. Protože ty píšeš, že syn za vámi párkrát do týdne zajde vám něco udělat na zahradě - takže on svůj volný čas, který by měl ve svém věku trávit především se svojí rodinou a svým malým dítětem, pravidelně věnuje tomu, aby se vám staral o vaši zahradu a váš barák. To ti přijde v pořádku? Ona snacha dost možná chodí s ním, aby s ním vůbec nějaký rodinný čas v ty dny, které on věnuje vaší zahradě, měla. A co má dělat na zahradě, když on tam úřaduje, že jo, a roční dítě asi potřebuje i nějak obstarat vevnitř. Je to váš barák, ty o něm rozhoduješ, o tom žádná - ale přijde mi fakt zvláštní, že ti nevadí, když vám syn udělá potřebné věci na úkor vlastní rodiny, ale strašně ti překáží, že si tam tu rodinu vezme. Je to dospělý otec od rodiny, už ho nemůže oddělovat jen jako svého syna, který tam teda být může a jeho rodina ne. Popisuješ snachu jako semetriku a jeho jako podpantofláka, ale za mě je on spíše pěkný mamánek.

lvl16
6. bře 2023

@tereziezavily Já jsem z příspěvku pochopila, že tam chodí snacha sama. Pokud to je v čase, kdy tam manžel maká, tak je to úplně něco jiného a naprosto s tebou souhlasím.

anettkah
6. bře 2023

Diky bohu za moji tchyni, ktere by tohle vubec nevadilo a naopak jeste rika, skrz bazen, at si chodime, kdy chcem, ikdyz my teda takhle nechodime.. Chlap travi svuj volny cas praci u vas a jeho zena ma byt u sebe doma a vyhlizet ho z okna, kdy se konecne vrati domu. Tak to bych si spis promluvila na miste snachy s jejim manzelem, jestli tam nechce jit pracovat jednou za cas o vikendu, abyste si uzili vnouce, ale ne nekolikrat za tyden. Rodina je ted vas syn, snacha a dite. To je jeden celek a nejde rict ty muzes a ty nesmis.. co se tyce uklidu, tak to by samozrejme uklidit mela, ale na druhou stranu, uklidit hrnek, utrit stul a nahazet hracky do krabice trva pet minut. Ja bych to tak nehrotila

autor
6. bře 2023

@craki asi jsem ještě nenapsala,že s mojím manželem pracuje i náš syn ve firmě tak si musí oba připravovat věci na příští den atd...

autor
6. bře 2023

A oba moji zeťáci pracují s nima,tak že na té "zahradě" tam být musí.

craki
6. bře 2023

Asi nechapu poznamku - to jako syn na te vasi zahrade pripravuje veci do prace? Jak to souvisi se snachou?

bara88
6. bře 2023

@craki mě přijde že paní už neví co mluví a co chce

ninive211
6. bře 2023

Nějak se do toho zamotáváme...původně jsem chtěla doplnit poznámku, proč vlastně vůbec váš syn chodí v týdnu v době vaší nepřítomnosti makat na vaší zahradu, zda to je nutný a nelze to udělat o víkendu, když jste doma. Teď to začíná vypadat na nějakou rodinnou firmu, kde kromě manžela dělá i syn a oba zeťáci a tu zahradu (nebo "zahradu", dvůr nebo co vlastně) používají k té práci, takže tam být "musí". A zřejmě pŕi té příležitosti s sebou bere i ženu (snachu) s dcerou (vnučkou), aby se "zabavila, zatímco on maká" a zřejmě jim to teda přišlo automatické a normální, protože on je tam asi částečně stále "jako doma" (i když už jeho domov je jinde, u své ženy a dcery, ti ten tvoří novou primární rodinu) a nikdo se doteď jaksi neozval a neřekl jim, že by to mělo nějak vadit. Což mi přijde divný, źe jste se o tom očividně ještě nebavili, když ty nesnášíš "návštěvy" u vás doma za tvé nepřítomnosti, ale oni to zřejmě vůbec neví a ani je to nenapadlo, źe by to někomu vadit mohlo (což je taky divný samo o sobě, že někdo bere jako samozřejmost nakráčet si k někomu domů v době jeho nepřítomnosti). Poslední rovina dotazu-chování snachy u vás doma, źe tam v klidu vaří a udělá bordel, který neuklidí...tohle už je na pováženou.

berushe14
6. bře 2023

Prosím Vás a proč chodi když jste v práci? Tohle se mi zda jako velká neslusnost. Me by to v životě nenapadlo chodit dolu ke tchýni když není doma🤷‍♀️

galatea_a
6. bře 2023

To se nějak zamotalo. Takže na té vaší zahradě je syn spolu s tchánem? Příp. spolu s dalšíma zeťákama? A chodí tam, protože musí kvůi svojí práci?

izz76
12. bře 2023

Nechapu proč k tobě ta snacha chodí,vaří a kouká na TV,to muže snad u sebe doma. Pochopila bych kdyby přišla kvůli zahradě,ze vyvenci dítě,ze třeba mate pískovišti,houpacku pro malou. Jestli k vám chodí s tvým synem a je to částo,tak by i syn mel s téma návštěvama přestat,co u vás porad děla?sekat zahradu to stačí jednou za čas. Možná by se mel syn ve volném čase víc věnovat manželce aby nemusela vysedavat u tebe v prázdném baráku.

arcabela
12. bře 2023

No musím říct, že mě by to teda nenapadlo jít k někomu kór ke tchýni na návštěvu 😆 když nikdo není doma, ještě si tam hospodařit a nechat tam bordel 😅. Bych se hanbou propadla. A to prosím bydlím v dvougeneračním domě s tchýni a tchánem 🤦, takže tam je to ještě snazší to takhle "provozovat". I svoje děti mám naučené, že pokud babička nezavolá a nepozve sama, tak se prostě k ní nechodí 😉. Ani oni k nám nejdou,když nejsme doma a my to také dodržujeme. Všechno je to o domluvě... Tchýni i tchána mám strašně hodné, jim by to též nevadilo, ale prostě za mě je to neslušné. Jediné co sdílíme je společná zahrada, tam to neřešíme.

alilali
5. kvě 2023
veronicka89
5. kvě 2023

Jako chapu to dobre že syn chodí k vám Senat zahradu a po tu dobu je tam jeho manzelka a dítě?

Takže syn má chodit buď Sam,nebo nemá chodit vůbec když tam neuste...chapu to dobre ?

Neverim že drei snacha venku ale verim že když se jdou najist ,vycurat apod je asi I u vas doma ...

A binec je přesně co ?
Prz to bych synovi řekla🙂 pokud by tam zustavaly věci které musím uklizet ( nadobi odpatky Spina)

tereza0111
5. kvě 2023

Primarne priznam, ze jsem preskocila vetsinu komentaru, takze mozna uz to nekdo psal, ale - proc k vam chodi syn? Kdyz nejde syn, neni ani snacha? Pak s ni nic resit nemusis a res to jen se synem
Ja zase chapu, ze kdyz jeji manzel a tatinek travi cas u vas na zahrade, tak ona nechce byt doma sama a jede s nim, zvlast kdyz ji nikdo nikdy nerekl, ze ti to vadi. Nevim, proste bud ani jeden nebo oba. Povodlit synovi, ze je to v pohode kdyz tam je (naopak treba zadouci), ale snacha a vnouce ze ne mi proste prijde trochu zvlastni

orangutan123
5. kvě 2023

No my máme doma taky prcka kterému teprve bude rok. Manžel ráno odjíždí do práce když spíme a přijíždí večer v 5,6 hodin...Kdyby mi měl ještě párkrát do týdne odjíždět k tchýni sekat zahradu a podobně, tak buďto jedu s ním a nebo si se všemi promluvím že takhle teda ne. To že Vám tam snacha dělá bordel je věc druhá a myslím že by jí to stačilo taktně říct ne?

Strana
z3