Jak se rozejít s přítelem a vyhnout se konfliktům s rodiči?
Ahoj ženy, potřebovala bych poradit ohledně rozchodu.
S přítelem jsme spolu skoro 4 roky. Z toho 2 roky bydlíme pod jednou střechou s jeho rodiči (koupili jsme s nimi dům na půl). Cca rok to bylo v pohodě, ale od začátku tohohle roku se to vše změnilo. Jeho matka k nám chodí bez pozvání, hlídá nás kdy chodíme domů, kdy chodíme pryč. Kolikrát denně venčíme psa. Kontroluje jak máme doma uklizeno…
Jistě chápete, že mě to úplně netěší být takhle pod dozorem.
Už několik měsíců opakuji příteli, že se mi nelíbí, jak nám jeho mamka leze do soukromí. On se na mě vždy obrátí s větou “to se ti jenom zdá” nebo “máma to s námi mysli dobře”. Každopádně mě přijde, že už to dost přehání. Já si bohužel nedovolím ji něco říct. Doma se kvůli tomu neustále hádáme. Přítel už začal být i agresivní, jakmile jsem zmínila, že se mi nelíbí chování jeho maminky. Zhruba před měsícem jsem mu řekla, že bych chtěla odejít a pokud chce, ať jde se mnou. Na to mi řekl, že odchod neakceptuje, že tu máme závazky (hypotéku - je pouze na přítele, mě v době nepatří vůbec nic). Od té doby je to jak na houpačce. Stále na něj naléhám aby si se svoji matkou promluvil, ale o tom nechce ani slyšet. Přes týden jsem raději do večera v práci než abych se vracela “domu”, kde se ani jako doma necítím. O víkendu se snažím být co nejvíce zaměstnaná abych se s jeho rodiči nemusela potkat. Už to takhle dál nezvládám a chci opravdu odejít, ale mam strach, že do rozchodu zatáhne i jeho rodiče.. máte nějaké rady? Nebo podobnou zkušenost? Děkuji
@camelinka většinou, když jsem s ni chtěla něco řešit, tak jsem pak byla ta špatná… hned si šla stěžovat za přítelem, jak jsem si něco dovolila. Samozřejmě jsem si to pak pěkně slízla. Od té doby jsem tyhle “problémy” chtěla řešit přes přítele, jelikož mi řekl, že než půjdu dělat problémy, ať to prvně řeknu jemu. Problém nastává ve chvíli, kdy já se svěřím a on to dále neřeší. A udělat tam “peklo” si myslím není úplně řešení.
@lucianaaaaa Takový chlap to neuvidí. U nás to manžel taky dost dlouho neviděl jak se jeho máma chová...
@lucianaaaaa žádný peklo není třeba, naprosto v klidu bych mu řekla, že v tomhle žít nechceš, on to řešit nehodlá a tím pádem je konec a odcházíš.. nic víc není třeba, ať si pak s maminkou hudrujou jak chtějí spolu 🙂
@lucianaaaaa vůbec nechápu co řešíš.... sbal se a odejdi. Nejsi jeho majetek a jeho máti ti taky nemá co poroučet. Když je tak zadubený, tak ať si tam s maminkou za prdelí existuje sám, mamánka bych nesnesla. To nejsou chlapi pro život.
@lucianaaaaa to je mi jasny no, ti dva si budou prdelkovat spolu a ty si za tu, co jen hleda problemy, ktery podle nich neexistuji... Bud rada, ze s nim nemas deti a prchej, co ti nohy staci...
Jestli se bojis, ze te na neco ukeca, popr. zastrasi, tak se proste. sbal a odejdi a az to trochu zchladne, muzete to nekde na neutralni pude probrat ..
@zuzineckah podle mě je v takhle mladým věku problém to prokouknout, uvědomit si.. mám za sebou 6 let s manipulátorem a dodnes nechápu, jak jsem si mohla to všechno nechat líbit, přitom já jsem všeobecně dost od podlahy
@lucianaaaaa Chce to hodně pevně se nastavit, že rozchod je definitivní, ty se do toho domu nevrátíš ani za zlatý prase. Zaseknout se jak gramofonová deska. Eventuálně říct, že jestli chce pokračovat ve vztahu, tak bez trojúhelníku ty, on a jeho matka v jiné nemovitosti dostatečně daleko od rodičů třeba 50 km. Vzít si sebou někoho, kdo tě bude chránit před sliby, prostě tě vezme za ruku a odvleče ze situace (sourozenec, kamarád, kamarádka...)
Já bych si potají připravila důležité věci a v den D, to naházela do tašek, krabic nechala se odvézt, ideálně v době, kdy on není doma.
Pokud ignoruje tvoje snahy o komunikaci a neslyší, že máš s matkou problém, zastává se jí, tak bych možná i zdrhla bez vysvětlování.
Pokud se za tebe nepostaví a má to na salámu, tak to už jiný nebude. Sbal se, dokud to jde.
@lucianaaaaa já se taky snažila mu to říkat , ale já viděla problém ... Maminka to přece myslí dobře ... Chce jen pomoc ... Dokonce nám zakázala mít i dítě .. ( že je ještě mladá být babička ..🤣a on ji poslechl ) nebo mi rozmlouvala přestavbu .. já neměla ráda zelenou barvu ale museli jsme mít zelenou lavici u stolu .. že je na ní málo vidět špína ...no prostě 🤬🤬🤬... já se s ní nemohla už je konci ani vidět .. byla jsem tam 5 let ... A pak jsem se rozhodla že takhle se žít nemá .. že život má být hezký .. že domu se má člověk těšit po náročném dni v praci .. a jeden večer jsme se s spolu pohádali protože já zase viděla jen to špatný máma byla dokonalá .. že jsem mu řekla že to nedávám že už nemůžu .. a on tak jdi spát .. 🤣🤣 no a ráno odešel do práce já měla volno a už jsem balila od 5 od rána 🤣🤣 aby nikdo nic moc neviděl že tolik toho dávám do auta .. ( aby mu hned maminka nevolala ) no a psala jsem mu že to myslím vážně že to nedávám , že jdu pryč , a že potřebuju čas ... A hlavně odchod .. tak začali kecat o tom že má tu hypotéku atd . A že maminka mu řekla proč by se stěhoval někam do bytu když má barák ... Nebo proč kupovat jiný dům ... No a poslechl maminku
A jestli můžu poradit .. uteč dokud jste chvíli neztrácej zbytečně roky , zkus navrhnout něco jako já .. jdu pryč a buď spolu nebo každý sám .. společně tam bydlet nechci .. nooo a rozhodl se že bude s maminkou
Odejít dřív než budou děti. Pak bude všechno těžší.
Zkuste si s ní promluvit ,když se neumoudří tak ji zkuste chodit kontrolovat jak má uklizeno ,ptát se kde byla a s kým ,nastavit ji zrcadlo.Když to nepomůže rozhodnout se sama co dál.Držím palce
@anika6 nejhorší je , že i přítel je při té matce a nezastane se partnerky .. tam je problém největší ... Přítel by měl hájit přítelkyni .. a nebo najít nějaký kompromis... Ale vlastní zkušenost... Jen tak ho to nepřejde ... Ale též přeji zakladatelce hodně sil .. a hoooooooodne pevné nervy
@lucianaaaaa jak to dopadlo?
@lucianaaaaa ahoj , tak co ? Nějaké novinky ??

@andulka007 ahoj, jak si mu to řekla? Pouze ses zabalila a odešla? To jak to mam s jeho mámou, tak to ví. Ale nechápe to. Nevidí to. Vím, že se nic nezmění. Jsem připravena odejít, ale nejraději bych přeskočila tu část, kdy mu budu říkat PROČ a on bude házet vinu na mě. Přemlouvat mě a vydírat, jako tomu byl před nedávnem. Bohužel jsem v tomhle slaboch a slibům věřím. Jak si to měla ty? Vím, že se tím nemůžu řídit, ale každá zkušenost dobrá 🙏 děkuji ti za tvůj příběh.