icon

Je mé zklamání z dárku k narozeninám oprávněné?

16. čer 2023

Ženy zajímal by mě váš názor, zda mé zklamání je oprávněné?!
Dneska mám narozeniny. S manželem jsme spolu 8 let z toho manželé rok. Klape nám to, jsme spokojený a vždycky byl takový pozorný atd... před pár měsíci měl 40tiny a já za něj vyhodila celou svoji rodičovskou abych mu udělala radost. No a k věci...Asi před měsícem něco se mě zeptal co budu chtít k narozeninám. Tak jsem.mu průběžně ukazovala co bych třeba chtěla k narozeninám ať z toho něco případně vybere a nekupuje blbosti. Před 14dny se mě zeptal co chci k narozeninám. Říkám vždyť jsem ti dávala nápady a některé jsem mu připomněla... Ráda bych řekla že nejde o drahé věci ale blbosti (jako sluneční brýle, peněženka z vuch, batoh atd atd ..) no byl Ticho. A minulý týden se mě zeptal opakovaně, co teda chci. Už jsem se k tomu nevracela,byla jsem docela (vnitřně) naštvaná a řekla jsem já nic nechci. Tak se divil proč. Byla jsme ticho .. už mě to nebaví opakovat stále dokola. V hlavě se mi ale.motalo.. když nejsi schopný posunout konverzaci v mobilu zpět, či něco vymyslet tak je to asi zbytečný. Takhle to je každý rok ale vždycky něco donesla. Jenže dneska ráno u snídaně... No tak když jsi nic nechtěla, tak všechno nejlepší,pusa...pokud chceš vem si ze šuplíku peníze a něco si kup. Dárky jsme.si vždycky dávali ráno takže už ani nic nečekám. Hlavně dneska odjíždím takže se už ani neuvidíme. Nebudu lhát... Jen co za sebou zavřel dveře tak mi bylo do pláče ale ustála jsem to. Z těch peněz ze šuplíku si nic brát nebudu. Jsou to peníze co mi dává na nákupy atd. A prostě není to překvapení. Mám pocit že jsem úplně nikdo. Máme dítě, za měsíc nás čeká další porod... A já mu nestojím ani za blbou kytku 😭. Tak.yb mě zajímalo... Myslíte že moje zklamání je oprávněné?

Strana
z4
ai30
19. čer 2023

@klokanka31 A tebe nepotesi nic jineho, nez knizka a jeho nepotesi nic jineho, nez PC hra?

klokanka31
19. čer 2023

@ai30 Jeho ne, a mě fakt potěší nejvíc knížka. Nebo ještě šperky, ale toho člověk nemůže mít xxx...

me_druhe_ja
19. čer 2023

Já mám třeba problém, že já fakt dárky nepotřebuju, nechci, nevyzaduju. A když už to "musí" být, tak chci praktickej dárek (vysavač, novej mixér atp😀). Oblečení/boty musím kupovat sama, šperky, draha kosmetika, parfémy...to jde úplně mimo mě......ještě by byla fajn nějaká večeře/wellness, ale to zase visi na tom,, že nemáme hlídání. A přítel mi od začátku tvrdil, že praktický dárky nejsou dárky a nechce je dávat. 😀 ale hodně brzo pochopil, že fakt mi největší radost udělá myčkou na podlahu, co zároveň vysává a vytírá a tím mi ušetří mega práce a času než aby mi koupil parfém, co použiji jednou za rok. Ale furt u toho brblá. 😀
Nicméně osobně mě tohle už fakt netankuje. Vůbec bych neřešila, kdybych nedostala nic. Vůbec nic. Fakt je mi to sumak. 🙂 Mě bohatě stačí, že mi popřeje, že nezapomene. Na dary mě už dlouho neužije. 🙂

ai30
19. čer 2023

@me_druhe_ja A proc je to problem?

lenniik
19. čer 2023

V klidu, mě manžel popřál k narozeninám až po třech týdnech. Nezapomněl, byl u toho když mi jeho teta gratulovala a dala dárek. Nebýt toho, že loudil sex, tak by snad ani nepopřál. Na dárky on nikdy moc nebyl a Vánoce jsou pro něj utrpení. Neříkám, že to nezamrzí, ale dokážu s tím žít.

me_druhe_ja
19. čer 2023

@ai30 protože přítel zase hrozně chce dávat dárky. Takže třeba teď na narozeniny vyšlo, že se asi týden před rozbil parní mop, takže jsem si vybrala myčku na podlahu, ze které jsem nadšená. Jenže to vyšlo jednou takhle. většinou prostě fakt nic nechci, nepotřebuju.... upřímně a vážně...a on furt, že to nejde abych neměla nic pod stromečkem a furt co chci.... jenže já vážně nic nechci:D

veronicka89
19. čer 2023
lennus
20. čer 2023

Byla bych naštvaná, smutná a určitě se ozvala, neumím nic skrývat. U nás se narozeniny dost prožívají a řeší. Mrzí mě to

maciceksta
20. čer 2023

Já to tady fakt miluju. Člověk si tady chce trochu postěžovat a podpořit od ostatních... A zjistí, že jeho vztah není v pořádku, protože je doma šuplík s penězi, taky, že asi neumí český jazyk a vyjadřovat se, a hlavně, že vlastně dávání dárků je jen pro děti 😀
Mě by to teda mrzelo stejně jako tebe. Řekla bych mu, že jsem čekala víc. A taky bych si z toho šuplíku trochu to zklamání kompenzovala 🙂 🙂 Kup si šaty na léto, krásnou kytku a dojdi si na kafe s pořádným dortem, udělej si prostě hezký den.

sassyai
20. čer 2023

Prvně přeji dodatečně všechno nejlepší! ❤️

Určitě to zamrzí. Odpovědi už tu je spoustu, tak já jen přidám tip, jak to funguje u nás:
Máme sdílený seznam dárků ve wordu, kam průběžně celý rok píšu nápady, co bych chtěla dostat (a to, co je zrovna pro mě nejdůležitější zvýrazním tučně). Takže se pak jen podívá a ještě je šťastný, že budu mít překvápko 🙂

lennus
20. čer 2023

@sassyai To je ale super nápad!
Často v průběhu roku říkám manželovi, co by se mi líbilo, ale on si to samozřejmě neznačí. Teď jsem slavila kulaté a udělala si seznam pro hosty. Seznam svatebních darů se taky píše, tak proč ne.

tereza0111
20. čer 2023

Byla bych smutna, tohle je nepekne.
Ja nejsem darkovy a narozeninovy clovek, takze opravdu nic nechci, nezlobim se ani kdyz muz na moje narozky zapomene - protoze ja ty jeho mam taky na stiru :D U Vas to tak ale neni. Ty jsi mu rekla co chces. Opakovanymi dotazy te jen dotlacoval postupne k tomu, aby jsi nakonec rekla nic. To je zajimave, ze to si zapamatoval.

Ve skutecnosti by me to nastvalo tolik, ze bych si to s nim musela vyresit, jinak bych se tim udusila. Rekla bych mu to, ze je mi to fakt hodne lito, ze kdyz se ptal tak jsem mu posilala primo odkazy co bych si prala a ze se ted citis, ze mu na tobe moc nezalezi nebo ze mu nestojis ani za to, aby kliknul na objednat nebo se vubec obtezoval zpravy od tebe precist... V sobe bych to nedusila, protoze by to vyvolalo velkou krivdu

marketa11112
20. čer 2023

Byla bych nastvana! Vadilo by mi, ze me manzel nevnima, neresi ma prani a potreby apod. U nas se vseobecne darky dost resi.
Myslim, ze by o tvém zklamani mel vedet, jinak se bude situace opakovat.

klokanka31
20. čer 2023

Jak to vůbec zakladatelko dopadlo?

swan42
20. čer 2023

@bara88 ad apolecny penize- nastuduj si rodinne pravo, veskere prijmy v manzelstvi (vyjma daru a pojistneho plneni) jsou spolecne

vodnarka2013
20. čer 2023

Jasne ze bych byla naštvaná 😅 a taky bych mu to hned řekla ….. já posílám přímo odkazy k nákupu ( třeba 3-4) a on něco vybere. Má to bez práce 😊

klokanka31
20. čer 2023

Holky vy které dáváte x tipů na dárek ať manžel něco vybere, to se nebojíte že se zrovna netrefí do toho dárku který byste chtěly nejvíc?

sassyai
20. čer 2023

@klokanka31 u nás funguje sdílený seznam ve wordu. Tam se to dá i vyznačit pěkně tučně, barevně a s hromadou vykřičníků s poznámkou, že to chci děsně moc nejvíc na světě 😂

klaruskaholubinka
20. čer 2023

Manzel jeden rok zapomněl úplně, mám narozeniny jako jeho máma tak jsem se ho vecer ptala jestli volal máme alepson a tak na mě koukal a říká mi proč a ani mu to nedošlo. Pak se mi Teda omlouval, mrzelo me to, ale nějak to neřeším. Já mu k narozeninám dělám dort teď už z holkama a drobnost koupíme. A já vlastně ani nedostává nic, nebo přinese čokoládu. Já tohle nějak neřeším.
Ale kdyby se mě tak dlouho před tím ptal tak by mě to mrzelo, ale kdybych řekla že nic tak by mi taky nic nepřinesl.

miryp
20. čer 2023

@swan42 ad společné peníze - toho majetku, který je ze SJM vyloučen ze zákona, je vícero, není to pouze dar a pojistné plnění. A navíc výplata spadá do SJM pouze za předpokladu, že uzavřením sňatku SJM vzniklo, což vzniknout nemuselo...

swan42
20. čer 2023

@miryp vznika automaticky pokud neni uzavreny smluvni rezim, coz fakt pochybuju, ze by byl zrovna pripad autorky.
Jeste tam nepatri dedictvi, restituce a predmety osobni potreby. Coz ale nejsou prijmy, proto jsem to nepsala. A to je vsechno 😉
PS:ok, dedictvi muzou byt i penize

bara88
20. čer 2023

@swan42 🤦‍♀️

swan42
20. čer 2023

@bara88 😘

Strana
z4