icon

Je možné žít dlouhodobě v manželství bez sexu?

mesiacik1989
17. led 2022

Verili by ste tomu? Odkedy sme pocali dieta (cervenec 2018) sme nemali sex. Ja uz nevladzem sa po mnohych neuspesnych pokusoch snazit naviazat na intimitu a manzel to vraj nepotrebuje. Da sa takto dlhodobo zit?

klokanka31
17. led 2022
nikolite
17. led 2022

Asi dá pokud to nechybí ani jednomu , ale tobě to vadí takže ne nedá ....

similenka
17. led 2022

@mesiacik1989 Mám v blízkém okolí dva případy. V jednom páru on absolutně nezájem o sex, trvalo to dlouho, následoval rozchod. Ve druhém ona žádný zájem, on chudák zoufalý, žena to odmítá řešit, on se chce taky rozejít.

herbinaaa
17. led 2022

bohužel nedá. Musíte si o tom promluvit, jinak to skončí nevěrou. Sex do vztahu patří a je to fyzická potřeba jak muže, tak i ženy. Afrodiziaka jste nezkoušeli?

polakovakl
17. led 2022

Čekala jsem nějaký moudřejší rady 😁.

Už před otěhotněním, mi přišel sex spíše sporadický, prisuzovala jsem to lockdownu, ponorce, změně zaměstnání a příbytku na váze. Akceptovala jsem to a smířila se s tím, že to manžel prostě často nevyžaduje (frekvence byla jednou za měsíc až dva). Po otěhotnění to přestalo úplně a já jen doufám, že se to po šestinedělí nějak srovná.

Což o to, po nějaký tý fyzický stránce to zvládnu sama, dokonce jsem si objednala nějaký hračky, ale chybí nějaká ta intimita, lidská blízkost, zápal a podobně. U nás to ještě komplikuje fimóza a tím dost omezené možnosti, přemlouvám ho do obřízky, ale ve finále je to jeho rozhodnutí. Já mám pocit, že nám to dost překáží v nějaké spontánnosti, ale respektuji i to, že prostě ne všichni mají obří nekonečné libido a misionář jim ke štěstí stačí.

Pokud se to po porodu nesrovná samo, mám v plánu využít nějaké poradny a snažit se najít nějaké řešení. Asi mi zase sex nestojí za to, abych nebyla s tak skvělým člověkem. Ale je to o prioritách, pro někoho je sex podstatnou součástí vztahu a pro někoho holt ne. Nevěra podle mne, ale problémy rozhodně neřeší.

camelinka
17. led 2022

@mesiacik1989 Takhle se da zit pouze, kdyz se najdou dva, kteri to maji stejne...
Uprimne, ja bych to takhle dlouho nedala a uz byla jinde🤷

bbarshaa
17. led 2022

Jak bylo už zmíněno 🙂, jde to pouze pokud jsou s tím oba v pohodě.
Pokud to jednomu chybí, tak to nemůže být ok a je třeba to nějak řešit.
Ale znám pár, kde spolu po dítěti téměř nemají sex (jen třeba 2x do půl roka). Dítě cca rok staré 🙂, prý jim to tak vyhovuje.
My máme půlroční dceru a je ti taky dost sváteční záležitost 🤨. Ale budeme se v létě stěhovat, bude víc místa a tím našeho soukromí 🤷🏻‍♀️, dcerka je celkem náročná takže unava apod… shodli jsme se na tom, že nám to nijak extra nechybí a hlavně my se večer prituleny Koukneme třeba na kousek filmu, nebo si povidame. Objimame se během dne apod. Proste tam máme alespoň to ostatní fyzicno a to mi přijde důležitější než samotný akt… 😉

jjasmina
17. led 2022

@bbarshaa Myslím, že to máme hodně podobně

bbarshaa
17. led 2022

@jjasmina 🙂 Pokud to páru vyhovuje v danou chvíli, tak to podle mě není problém…
U nás sem asi byla celkove spis já, kdo chtěl více. Nejdřív jsem to brala trosku špatně, že třeba nejsem dost hezká apod., nakonec sem zjistila, že jen nemá takovou potřebu jako mívají muži obecně, nebo měli moji ex. A teď je to velká výhoda. 😅 Pac já sem proste za cely den dost unavená a nemám na to pomyšlení. A nemusím řešit, že mu něco chybí a šel by to hledat jinak nebo podobně 🤷🏻‍♀️.

jjasmina
17. led 2022

@bbarshaa jj u nás stejně, malá napakovaná u nás v posteli, tak ani těch příležitostí moc není a kolikrát tu chut nemáme ani jeden a pustíme si radši film

martiniquest
17. led 2022

Pokud se na tom partneri shodnou, pak ano. Pokud to ale jednomu nevyhovuje, tak v zadnem pripade.

95newmommy2020
17. led 2022

Dá, manželství není jen o sexu. Má mnoho dalších hodnot. Ale musí s tím být v souladu oba. Tak jako i na těch dalších hodnotách. Já třeba sex nepotřebuji vůbec, manžel ho nepotřebuje tolik, přizpůsobila jsem se jemu, aby se necítil odstrkovan.

95newmommy2020
17. led 2022

@bbarshaa Máme 2 leté mimco a máme to úplně stejně. A je to fajn. 😁

ninive211
17. led 2022

Dlouhodobě se to asi fakt nedá. Jako sex není samozřejmě jen ten styk samotný, jsou různé způsoby, jak navázat intimitu. Pokud jde o samotné uspokojení, člověk, který má větší potřebu, si může "ulevit" autoerotikou (v lepším případě), ale prostě pokud chybí i ta intimita jako taková- mazlení, objímání, vášnivější líbání, tak je to blbé. Jako 3,5 roku bez sexu, pokud vám není -sát, mi přijde fakt moc, to prostě dlouhodobě nemůže fungovat. Sex sice není to jediné, ale je jistou důležitou součástí partnerství, jinak to pak jsou dva kamarádi, co spolu bydlí a "náhodou" vychovávají dítě, nikoliv partneři.

paturik
17. led 2022

Buď má milenku nebo si to dělá rád sám.... Ale už dávno bych s ním nebyla ... To si vydržela dlouho... Řekla bych mu jeslti semnou nechceš spát buď si najdu milence.... Nebo se necháme

dura175
17. led 2022

@mesiacik1989 Žít se takto dá, pokud naprosto upozadíš sebe a svoji podstatu. Časem si možná zvykneš a otupíš. Ovšem je otázka, jaké následky to na tobě zanechá.
P.S. Dokud jsem to nezažila na vlastní kůži, nevěřila jsem, že takový chlapi existují. A vůbec v tom nemusí být ani milenka, ani masturbace. Zkrátka to nepotřebují.

evik19
17. led 2022

@mesiacik1989 To si musíš sama říct, jestli takhle můžeš žít nebo ne. To za tebe asi nikdo nerozlouskne. Já za sebe říkám, že bych tak žít nemohla. Život bez sexu bych akceptovala jen tehdy, pokud by k tomu vedly zdravotní důvody, jinak si to nedokážu představit. Mám ale kamarádky, které tak žijí vcelku spokojeně.

eliska_f
17. led 2022

Nepíšeš, jak jste to měli před prckem, kolik je muzi, takže těžko radit. Pokud tě to trápí, domluv se s manželem a zajděte do poradny, popřípadě tam vás odkazou na konkrétního sexuologa. Problém může být z různých důvodů (ať už změna životosprávy, muž mohl být u porodu a prostě prozil takový šok že opravdu už "tohle" nechce, zdravotní důvody o kterých nevíš).

Jinak za mě, pokud ve vašem vztahu není vůbec žádná intimita, tedy ani obyčejné pohlazení, pusa na tvář, prostě tam chybí cokoli, tak už stejně ve vztahu nejste, jste jen spolubydlící co mají společné dítě.

romcahimmelova
26. led 2022

@mesiacik1989 nedá jsem v podobné situaci.... 😔Už nevím co mám dělat

mesiacik1989
autor
26. led 2022

@romcahimmelova mozme si napisat sukromnu spravu 🙂

romcahimmelova
26. led 2022

@mesiacik1989 jasně že ano 🙂