Je můj partner nezodpovědný při snaze o početí?
Pohádali jsme se s partnerem. Já 34, on 44. Rok se inzenzivně snažíme o mimi, ale nejde to.
Z nemocnice nám před 3mi měsíci přišla brožura. Je v ní vysvětleno co délat pro podporu početí ( brát vitamínové suplementy, snažit se o pestrou stravu včetně zeleniny a ovoce, nepít, nekouřit atp). Je v ní napsáno čemu se vyvarovat ( kouření, alkohol). Jsou tam i informace a zvýšené potratovosti a zhoršení kvality pohl. buněk kvůli věku. Čili i partner tam už spadá.
Ale partner neomezil vůbec nic. I nadále kouří 10 cigaret denně. Ok . I nadále vypije 1-2 cidery každý večer. Ok. Jeho jídlo je maso příloha omáčka. Vždy když si dělám přílohový salát ptám se ho jestli si dá ( ať vím kolik udělat). Párkrát si dá ( 1x týdně max), naprosto většinou si nedá. Vitamínové suplementy " zapomíná " brát, takže místo každý den bere 1-2x týdně.
Včera na mě vyjel že si bude kouřit jak chce, jíst co chce a žít jak chce a nebude dělat nic co nechce.
Když si pomyslím že jsme v cílové rovině a za 3 měsíce máme ivf ( 3 měsíce se vyvíjí spermie i dozrává vajíčko), tak je mi úzko přto ví ví, že ty 3 měsíce jsou zeď důležité a je mu to jedno...
Je sobecký a úplný opak mě. Já se můžu rozkrájet aby se zadařilo, nebo to ivf bylo úspěšné, abych ovulovala, piju čaje, měřím bt i lh, jím zdravě, cičím hormonální jógu, potom do mě budou píchat hormony atp atp...tolik jsem ochotná se obětovat a mu dělá problém maličkost jako brát vitamíny a trochu zamakat.😔
Naoadají mě myšlenky, že bude i tak sobecký v rodičovství, vše nechá na mě a nechá mě ve štychu. Nevím co to do něj vjelo, jako by bojoval za svoji svobodu. Ale sorry já ji taky nemám a ne, nemůžu dělat spoustu věcí a dlouho se budu zříkat spousty neřestí. Snažím se netlačit, ale teď jsem mu po půl roce připomněla ať aspoň teď začne s vitamíny a zeleninou a byla z toho obrovská mela 🙄
Jak se chovají vaši partneři když se snažíte o mimi a nejde to?
Nevíte o co může jít? Nebo jsem moc náročná? Nebo on nezodpovědný a sobec?
@martinka_33 my jsme hodné rozdílní, o tom žádná. Myslím že se snažím to vnímat i z jeho úhlu pohledu a pochopit ho. I se mu snažím vyjít vstříc, ať si kouří i pije cidery. Ale aspoň ty blbý titěrný vitamíny snad přežije ..??!!
Ale ať hledám jak hledám, nepříjde mi, že by se on snažil vyjít vstříc mě 🤷♀️
Těch pocitům, že mi příjde že zrovna teď se láme chleba a nestojíme při sobě a netáhneme za stejný provaz, těch se teď ale nějsk nemůžu zbavit..
@reeeza jak dlouho se vam vubec nedari otehotnet , ze resite ivf?
@kadla88
@veronicka89 1 rok plánovaně a předtím 2 roky volný průběh
@reeeza to neni dobře ☹ Nikdy nejsou dva lido stejni, ale v tech rozdilnych vecech by si meli jit naproti, diskutovat, hledat kompromisy. Je normální delat veci které nepovazuju za důlezite jen protoze pro partnera jsou zivotne dulezite, o tom vztah je. A jak pises, vzit si kazdy den vitamin, to mu neublizi, nijak ho to neomezi, takze by to pro nej nemusel být problém to udelat i kdyz on sám to vnitrne nepovazuje za dulezite... Já i muj muz delame spoustu veci jen protoze vime ze je to dulezite pro toho druheho.
Hele a co to dite? Tady se porad resi, co zakladatelka a co jeji partner, ale ja trochu soucitim s tim zatim nepocatym ditetem, protoze podle toho, co jsi tu, zakladatelko, napsala, mam pocit, ze to vase dite bude dalsi decko, co bude vyrustat v neuplne rodine. Ty jsi proste dalsi zenska, ktera jde pres mrtvoly a chce dite za kazdou cenu (sama jsi na prvni strane teto diskuze priznala, ze bys klidne mela dite s nekym jinym, ale najit ho atd by trvalo dlouho), a k ukojeni sve touhy po diteti jsji pripravena udelat snad vsechno. V realu to ale asi dopadne tak, ze ty s 'jazykem na veste' otehotnis a dite mit budete, ale vas vztah pujde do kytek. Kazdy jste na jine vlne a ty to podvedome tusis, ale nechces si to priznat, protoze mas svuj sen na dosah a prece to ted v cilove rovince nevzdas. Tak doufas, ze se v chlapovi rozhori otcovske hormony, az otehotnis. Ty bys ted otehotnela treba se samotnym Luciferem, jenom abys to dite mela a zbytek...to se nejak udela. A asi se to udela tak, ze za par let pujdete s partnerem od sebe, protoze ta nekompatibilita uz pro ani jednoho z vas nebude k ziti. A chudak to dite teda.
A abych nemlatila prazdnou slamu; ja byla v podobnem veku, ve kterem jsi ty, kdyz jsem se tehdejsim partnerem snazila o dite, neuspesne, oba jsme byli zdravi, ale proste nedarilo se, v CARu nam doporucili IVF, ke ktere nakonec nedoslo, protoze jsem se s nim rozesla. Uvedomila jsem si, ze s nim byt vlastne nechci, ze jsem jenom byla zoufala a moc chtela dite, stejne jako ty ted. Nelituju toho, protoze mit dite s nekym tak rozdilnym by bylo peklo pro nas vsechny, hlavne pro to dite.
Nebudu ti radit, at si najdes nekoho kompatibilnejsiho, protoze;
a) stejne to neudelas - jsi blizko toho mit sve vysnene dite, takze toho se nevzdas, i kdybys jej mela mit treba se Satanem
b) strasne tlacis na pilu, je z tebe citit zoufalstvi, takze by sis stejne v teto situaci nikoho nenasla, protoze chlapi maji na zoufalky radar a prchaji od nich.
Takze pro tebe je nejlepsi pokracovat v tom, co delas a doufat, ze otehotnis driv, nez se chlap nastve a rozejde se s tebou. A pak se modlit, aby to vase budouci dite melo hezke detstvi, protoze maminka s tatinkem spolu moc nevychazeli uz pred jeho narozenim, jak to asi muze dopadnout? Ale preji ti vse dobre.
@zanett myslim ze jso to napsala vskutku výstižně. Z tech pismenek rozdilnost partneru doslova sálá.. Upřímně, muj první manzel je ode me tak 90% rozdílný, dali jsme se dohromady protoze me zcela neplánovane zbouchnul driv nez jsme se pořádne poznali a ne, nebylo to.k žití, byl to jeden obrovský kompromis kdy jsme byli oba nešťastní.
@reeeza přijde mi, že ho někam tlacis..a chceš to hlavně ty. Podívej..když se to má stát, přijde to a může chlap ženska kouřit i 20 cigaret denně a chlastat.. Každý nedodržuje vše jak je v brožurách a vidíš kolem sebe kdo všechno má děti. I ti kteří si je prostě nezaslouží a kašlou na vše. Já bych si prostě sama pro sebe dodržovala vše a partnera bych nechala tak a netlačily na něj co se týká jídla atd.. pokud řekl, že si Mimi s tebou přeje, ok. Důležitá jsi ty jako matka, ty budeš nosit miminko a ve tvé děloze se bude vyvíjet. Spíš premyslej po tom s kým to dítě mít a zda je vhodný partner svým chováním. Pokud se chová jako "hovado" s prominutím, tak po narození dítěte bude ještě horší.. Jinak já jsem otěhotněla.prirozebe až po 12 letech.. rok není žádná doba. Takže v klidu a věk taky je v klidu. Mám teď dceru právě počátku přirozeně ve 38 letech. Chlapi moc nemají rádi, že je žena sekýruje a určuje jim co "musi'.
@reeeza my jsme nechavali volny prubeh rok.. po roce sem jednou zkusila pohlidat ovulaci (aniz bych se nejak zminovala) a vyslo to.. partner byl rad. Na konci tretiho mesice tp nedopadlo. Rana pro nas oba. Pro me uplne, partner to snasel trochu lip, nebo alespon “z venci”. Po te jsem byla proste “blazen” a chtela co nejdriv otehotnet znovu.. nikdy, podotykam nikdy u nas nesel sex na povel, natoz nejake doplnky. Partner proste takovy neni. Musela jsem vzdy sex “smerovat” k ovulaci a nemluvit o ni, jinak proste nebyl. Po 7 mesich se zadarilo a reakce partnera byla takova, ze sem brecela, ze to vypada ze ani neni rad .. az po case mi priznal, ze se po te prvni ztrate strasne bal, ze si tom projdeme znovu. Dceri jsou 2 roky a je z ni pos*ajdenej 🙂 Nikdy sem ho nevidela vstavat v 6 rano s usmevem, A kdyz prijede z prace, tak me neni schopnej ani vnimat, dokud se nenabazi holcicky 🙂 Takze, ikdyz pro to ji mit, defakto “taky nic nedelal”, ted je to ten nejlepsi tata jakyho si pro nas muzu prat 🙂 Takze treba se to v tvem partnerovi probudi a proste taky nechce byt tlacen. Nekteri chlapi to tak proste maji. 😊
Ja s tim nazorem ze se s partnerem nutne musite rozejit neztotoznuju.
Ale myslim , ze to zalezi spise na autorce ...
Chlapovi tahne na 50... nevim jak dlouho jste spolu ale tipuju rak 4 roky... jako po 4letech jsem treba ja i chlap byli porad na modrem oblacku , ale budiz my byli oba mladi okolo 20...to clivek vnima jinak...
Ale ty by dis mela ucefomit ktere kvaöity ma partner a podle me tim ze jeho vek vis a nechci vsechny skatulkovat , ale zenska ve 35 je v podstate v nejlepsim veku , plna energie , opadly ,, pubertalni starosti a chce uz v podstate vsechno mit ( zazemi, penize , rodinu ... ale stale je hodna kompromisu a iniciativy ve vztahu...
Chlap co mu tahne na 50( pokud teda neni cerstve po rozvodu s manzelkou po 30 letech a nema uplne cerstvy cztah ) chce uz mit vice svuj klid, svoje zvyky , bude mit nalady a nebude se mu uz mic chtit menit sebe ani nic mic z jeho zivota...
A s timhle bych ten vztah takhle brala ...
Bzd ma jine kvality kterych si vszim a proto ho miluju , nebo je to vztah na nic ...
Jako moc si nedokazu predstavit 50 leteho chlapa jak mu zenska organizuje co muze , co nemuze , co ma jist a co nesmi delat , nosit treba trencle nebo zapinat vyhrivani sedadel... mit sex ne podle nalady ale podle plodnych dni ...
Mizna ze tomu chlapovi nadrzuju , ale on ti podle me nezatajil ani vek ani svoji naturu...na tobe bylo ho bud vzit takoveho jaky je a trošku obcas,,popostrcit,, ( udelat zdravejsi stravu , zamichat , s tim ze to bude vedet macu do ovocno zeleninoveho smootie apod...
Jo a mimichodem my se snazili o dite rok volne a druhy rok uz ucelneji s plodnymi dny , doplnky stravy a gelem na oplodneni ( tesne nez se zadarilo )
Uplne stejna doba u obou deti , a to nam u 1. Bylo 24 a 28 ...
Nikde krom gyndy jsem chlapa netahala a nijak vic jsem to nechtela hrotit... ptz u obou se opravdu zadarilo az kdyz jsem se na to nespustredila ( obe deti byly kdyz jsem byla nezamestnana a asi vice v klidu a nevidela jsem tolik mamin s brichama + u druheho poceti jsem mela starosti se stehovanim....
Tak menší aktualizace 🙂 Uznala jsem že ho chápu, že potřebuje prostor a já mu někdy nakládám...ale že už prostě další potrat nechci zažít. On uznal že mě chápe a ví že to dělám pro zdraví miminka a aspoň ty blbý vitamíny brát bude.
Uff 😊
Děkuju moc za názory a vaše úhly pojledu, hodně jsem o tom přemýšlela a pomohlo mi to ho i líp pochopit 🌼
@reeeza 💛👌💪🍀perfekt , drzim palce , to bude dobry uvidis...sexujte i tak😆 🤩treba ani k ivf nedojde
Já bych s takovým chlapem ani nemohla žít... kouření, alkohol a nezdravá strava. 🤷🏼♀️🤔 Mrzí mě to za tebe, že tohle prožíváš.
@reeeza nečetla jsem vše, ale že zkušeností vím, že pokud se nesnaží a nepřinese oběť teď, nepřinese ji ani s dítětem. Bude fungovat první dny, týdny, možná měsíc dva, ale pak s dítětem začne soutěžit. TY se obetovavas pro budoucí dítě už teď, po narození vysněného miminka budeš dělat první poslední pro miminko, nebudeš spát, budeš náladová ( šestinedělí,hormony normálka) , prostě sneses malému modré z nebe, ale partner jelikož nemá ani žádné vzory z dětství ti oporou nebude. Naopak časem začne na dítě žárlit, že pozornost věnujes dítěti ( logicky) a né mu, ikdyž on tu byl první z jeho pohledu. Tohle je můj názor a dojem z toho co jsem přečetla. Doufám, že máš aspoň rodinu či ti pomůže a podrží 💙❤️
@reeeza Spousta chlapů nesnese ten nátlak. Spousta jich nedává ani sex na povel s ovulačním testem pod nosem. Natož když mu zakazuješ všechna jeho potěšení (oblíbené jídlo, večerní skleničku, cigarety). On má špatný spermiogram, že má brát doplňky? Pokud ne, jsou to jen vyhozené peníze. Netlač na něj a nevyčítej mu, že se obětuješ víc než on. Tak to prostě je. Okolo těhotenství je všechna dřina na ženě. Máte před sebou možná poslední měsíce klidu, tak si je zkuste spíš užít.
Tak menší aktualizace 🙂 Uznala jsem že ho chápu, že potřebuje prostor a já mu někdy nakládám...ale že už prostě další potrat nechci zažít. On uznal že mě chápe a ví že to dělám pro zdraví miminka a aspoň ty blbý vitamíny brát bude.
Uff 😊
Děkuju moc za názory a vaše úhly pojledu, hodně jsem o tom přemýšlela a pomohlo mi to ho i líp pochopit 🌼
@reeeza Proc ten zkopirovany prispevek? Ja na tyhle nahle pozitivni zvraty moc neverim. Chapu, ze uz nemas silu odvracet tu kritiku, ktere se ti tady dostalo. Ale proste to, ze ty a tvuj partner jste kazdy uplne jiny, to proste nezmenis, ani kdyz sem ten prispevek zkopirujes 100x. Preju ti jen to nejlepsi, ale zkusenost mi rika, ze tyhle veci nedopadaji dobre.
Nechápu proč s ním chceš dítě když vidíš jaký je? Píšeš že je úplný opak tebe...ale já se mu moc nedivím, kdyby do mě valil někdo tyhle řeči a cpal mi k veceri salat kdyz nemám chuť,...a myslím si že tohle stejně nestačí k tomu aby se dítě povedlo. Možná vám to spolu neni souzeno a to je dobře. Příroda asi ví co dělá.
@zanett ahoj, nemam problem se zadnym nazorem, jsem rada za jakykoliv uel pohledu. Ale dale uz to je na me. Jak jsem psala mame hezky vztah, spousty legrace, duveru, povinnosti v domacnosti rozdelene, fungujeme dobre. Meli jsme konlikt ktery pro me bylo tezke pochopit a hned jsem z toho zacala vyvozovat ty nejhorsi scenare :D coz i nektere prispevovatelky delaly. Nikdo nikdy nevi kam se jakykoliv vztah posune a jak dopadne. Kazdopadne jsem rada, ze at uz jsme s partnerem jakkoliv rozdilni, jsme po konliktech schopni kazdy ustoupit. Vzdy jsme to tak meli. A jsem rada, ze se nakonec i tento konlikt takto vyvrbil. Jen mi to dokazuje partnerovo kvality, i moje kvality a hlavne mi to ukazuje jak lehce a rychleho nekdy mam tendence ho soudit. A ano jsme rozdilni a vsem to doporucuji. Mame par spolecnych konicku a spoustu konicku ktere si kazdy dela oddelene. Nesnasla bych vztah kde bychom byli jako bracha se segrou ;) Mejte se hezky a nebudte tak zapskle 🙂
@fire85 miluju vino jsem z Moravy. Dam si rada dle chuti. Ale ne kazdy den. Nekdy si dam 3 sklenky tydne jindy dva tydny vubec.
Rizek oooobcas. Smazeny mi moc nejede..
Dale je samozrejme rozdil, to da selsky rozum, mezi kazdodenni nezdravou stravou a obcasnou nezdravou stravou. O tom myslim nema ani duvod polemizovat a diskutovat.
Mejte se hezky 🙂
@petulkadodo dekuju, taky jsem si to uvedomila ze to ze nema rad byt jen minimalni natlak a to jaky bude tata spolu souvisi jen malo. Nakonec to ale dopadlo moc fajne, oba jsme si dobrovolne vysli vstric.
@reeeza holka, otevři oči. Jemu je už 44,ma svůj pohodlný zejety život a v tomhle věku to ty chlapy měnit nechtěj. Dítě by asi udělal, že ty chceš. Ale jaká bude budoucnost tebe a dítěte s takovým chlapem. Pokud je teď takový, po dítěti bude hůř. Byt tebou to s ním zabalím a hledám jineho chlapa, co tě bude rukou nosit. Pak to jde rychle.
@kubesovaadelka dekuju za nazor. Priklanim se ale spis k tomu, ze jsem z jedne veci vyvodila druhou, ktera s tou puvodni veci vubec nesouvisi. Nechci byt zapskla. a partnerovi verim, zatim jsme vse ustali a vysli si vstric. to ze jsme si dva dny vlastne vzajemne nechteli vyjit vstric neznamena ze toho nejsme schopni. Techto unahlenych dedukci a malovani cernych scenaru se chci zbavit. Neprinasi nic dobreho. Vse dopadlo dobre jako mnohokrat pred tim 🙂 To ze si brani svuj prostor nekdy az moc neznamena ze bude spatny tata. Ale dekuju i za vas nazor. Nikdo nevi. Treba se mylim a mate pravdu vy 🙂 Ale ze strachu ze neco nedopadne radeji predem opustit jinak fajn vztah, to se mi nechce.
@zalando se mnou na pohodlny a zajety zivot nema tolik cas 🙂🙂 Jsme spolu uz nejaky ten patek a k sipku me neposlal 🙂. Jinak ano, rekl, ze to s tim ditetem myslel tak ze kdybych treba ja odmitla mit deti tak ze si vybere zustat se mnou i bez deti. Proste to tak ma nastavene, za me je to ok. Ja mam ale to puzeni k materstvi tak silne ze tohle rict nemuzu.... ja bych vztah ukoncila kdyby deti mit nechtel (kdyby je mit nemohl tak je to neco jineho). Ale jinak vas nazor chapu. dekuju
@fire85 Někdy není denně. Pán pije denně. Jí nezdravě běžně. Nežiju asketicky, ale mám své tělo ráda a nehodlám ho huntovat ani přemírou nezdravého jídla, ani přemírou alkoholu, natož kouřením. To samé chlap. Kdybychom se v tomto neshodli, nemohlo by to klapat. S kuřákem bych nešla ani na první rande.

@martinka_33 to se nestane, já jsem jinak v životě vìc free než on. On je panna co má rád pořádek a řád, já benevolentní a rozlítaný blíženec 😅 To spíš já bjdu divočina a on řád.
Ale je pravda že co se týče těhotenství, tak to beru daleko vážněji než on. Už jsme o mimi přišli a když vím že životospráva má hodně vliv na na zdravý vývoj spermií i plodu, tak se snažím...ať si nic nevyčítáme..potrat už nechci zažít :(