icon

Kamarádka přítele: Je to nevinné přátelství, nebo něco víc?

koulicka55
14. bře 2024

Ahoj holky,
S přítelem jsme spolu 5 let a přítel má kamarádku, poznali se v praci před 2mi lety, obcas zašli na kafe/ oběd.
Ta jeho kamarádka nemá kamarády, takže když jde někam na party a nemá s kým tak řekne memu příteli a ten s ni jde, me nezvou.
Minule byl u ni hráli deskovku, me řekl ze u ni spát nebude, ale spal u ni. Oba mi řekli, ze spolu nic nemají, ze se nepřitahují, ze jsou si jak sourozenci.
Se mnou přítel na party nejde, nechce se mu.
Minule šli na bázen a nerekl to, zatajil mi to, protože se chtěl vyhnout scéně, řekl mi ze si u ni muže spát kdy chce a ze s tím já nic neudělám, minule když mi zatajil ze u ni spal, tak mu radila ať mi dá konec. To je ale kamoska co? Místo aby mu radila ať to se mnou vyřeší..
S přítelem se kvůli ni pořad hádáme, vadi mi ze u ni spí, on to ví a stejně to děla, ze to prý bere jako by spal u kamose.
Zakazovat mu ji nechci, ale vadi mi ze nerespektuje to, ze mi to vadi..
Věřím jemu, ale ji ne. Proste si myslím, ze ji to děla dobře, když se hádáme, když mu rádi aby jsme se rozešli. On to nevidí..
minule si přítel vybíral co vyhraje z tomboly a já seděla vedle ni a on řekl ze by chtěl ten wellness a ona predemnou mu rekla “jestli to vyhrajes tak pojedeš se mnou!”
Já myslela ze budu mít černo před očima.. 😂
Nezarlim na ni, ale zarlim na to jak s ni tráví čas a se mnou ne.
Myslíte že je to jen kamarádka? Ze to prehanim? Jak bych to měla řešit?

Strana
z3
ele_nka
15. bře 2024

@koulicka55 upřímně já mám nejlepšího kamaráda. A ano je to jen kamarád, fakt jak brácha. Běžně s ním trávím čas. Když potřebuju relax od rodinného stereotypu jedu taky někam na víkend s ním. Teď už má také svou ženu a děti. Někdy se vídáme všichni dohromady, ale kolikrát jen mi sami. Já ho znám ještě déle než svého muže a upřímně, kdyby mi manžel bránil v přátelství s ním asi bych si s ním ani nezačala. Můj muž ho respektuje už 10 let a já ho za to miluju o to víc.

anniej
15. bře 2024

@dashyyy Mila damo, pri vsi ucte, nechci virit zase vody, ale neda mi se jako spravna potrefena husa nevykejhat. Naivni je, pardon. To je nazor. Pokud jsi cetla vsechny komentare, pochopis, ze co nazor a pripada rada, to utok ze strany zakaldatelky a jen zastavani se. Jak jinak by se dalo nazvat takove chovani? Rady slyset evidentne stejne nechce. A propos, mne dcera pritahnout takovyho hajzla uplne se stejnym scenarem, tak svy dceri taky reknu, ze je hloupa a naivni. Mne rodice vychovali tak, abych si nenechala kalit na hlavu. Stejnym zpusobem hodlam vychovat i sve dcery. Hrdost a sebeucta je neco, co je v zivote zeny dost dulezita vec a nehodlam prihlizet, jak si z mych dcer nejake individuum dela hadry. Taky mam zkusenosti, lekce. Ale sedet a cucet, jak mi pritel hobluje jeho “kamaradku”, to neni nic, nez jen hloupost a naivita.

moudivlacek
15. bře 2024

@anniej já třeba ani nevěřím, že je úvodní příspěvek pravej, ten styl útočení v následné diskuzi tu již několikrát byl, ona sem nešla pro radu, ale vylejvat si svý frustrace, nic víc, zajímavé, že vždy ty kontroverzní témata tvoří právě zaregistrovaný účty.....

anniej
15. bře 2024

@moudivlacek Ja se na to trochu zkusila zamerit, ale podle nasledneho chovani zakladatelky v komentarich mam dojem, ze na tom neco bude. Kazdopadne souhlasim s tim, co popisujes.

dashyyy
15. bře 2024

@exbordelar ano, jasně.. viz níže.. 😉
@anniej jen se potrefená klidně ozvi 😉 já s tím vším vlastně souhlasím, je to tak, to nerozporuju, ale když si přečtu komentáře, tak je mi fakt úzko, jakým způsobem se jí to podává a vlastně těch rad až tolik není, jen dokola hloupá, naivní a odejdi od něj.. na druhou stranu, jestli se nějaký pubertě nudí a hází do placu takové dotazy, tak se tu zbytečně škorpíme a ona z nás má doma prd*el s celou svojí trojkou 😀 😀

leilinka1234
15. bře 2024

@dashyyy přišla si pro radu, ale každý většina jejich komentů a reakcí je útok a hájení?

evik19
15. bře 2024

@koulicka55 Tvuj pritel ma vztah s tebou i se svou “kamaradkou”. Ji tvrdi, ze s tebou nespi, ale nerozejde se s tebou, protoze ti zrovna umrela kocka, mas nemocnou babicku, pak ses zase pohadala s kamaradkou nebo s mamou a proste ti to zeovna nemuze udelat. A ona ceka. On je v tech lzich tak zamotanej, ze nevidi cestu ven a jen doufa, ze se s nim rozejdes. Treba vas ma rad obe, vsechno je mozny a chlapovi do hlavy nevidis. Jedno je ale jisty - neprehanis a neni to normalni. Drzim palce, at mas v pristim vztahu vic stesti na vernejsi anebo aspon statecnejsi exemplar.

anniej
15. bře 2024

@dashyyy Ono je to mozna drsny, ale mne treba zivot naucil, ze zachazeni v rukavickach je prd platny.

llluckaaa
15. bře 2024

@dashyyy Tak šílenější příběhy tu určitě jsou, možná jí omlouvá mladická nezkušenost ve vztazích, ale na druhou stranu je teď zodpovědná jen sama za sebe, rozejít se s ním je velmi snadné, protože s ním nemá děti a po rozchodu ho už nikdy nemusí vidět. To tady ženské řeší, jestli po rozchodu svoje děti uživí, jestli se jim chlap přes děti nebude mstít atd... Nějak nevím, jakou jinou radu by sis pro ni představovala. Za mě je to také jednoznačně rozchod, tady mi přijde zbytečné se snažit něco napravovat, zjevně ji má na háku, nemá chuť s ní trávit čas a nemůže mu věřit. Nevidím tu jediný důvod, proč zůstat. A to, že jsou spolu už 5 let, jak důvod neberu. Brala bych, kdyby psala, že ho šíleně miluje a je to největší štěstí jejího života. Tak ono je to hezké, taková ta mladistvá naivita (kterou jsem já teda nikdy neměla, já jsem byla k partnerské věrnosti skeptická odjakživa), ale vyprávět mi tohle dcera, tak jí na férovku řeknu, ať neni blbá, že fakt není normální přespávat u kolegyně, nechat od ní do sebe hučet, ať se s ní rozejde, a z dcery dělat stíhačku.

annoonniimm
1. dub 2024

@koulicka55 ten můj měl taky kamarádku a zrovna byla nejlepší ještě k tomu.. taky mu nikdy neuměla poradit se vztahem její odpověď byla vždy tak se s ní rozejdi.. na mě pak šíleně žárlila až ho naváděla k rozchodu a schválně mu dohazovala jiné..ale marná snaha my se měli i máme pořád dost rádi. Spolu prý nic nikdy neměli a i bych tomu věřila, protože by mi to stejně někdo řekl ona by se pochlubila.. no a teď už se spolu nějaký leta nebaví ona se odstěhovala a našla si jiného s kterým si on nerozumí.. ale podle mě ho ona chtěla..jinak si to neumím vysvětlit. A já nebyla a ani nejsem hrozná vždy jsem byla milá a nevadilo mi jejich přátelství.. takže když jsou chlap a ženská kamarádi vždy tam někdy něco je nebo aspoň od jednoho z nich

belmonka
2. dub 2024

Kamaradka mela totez, udelala past… rekla mu kdyz byli sami “potkala jsem ve meste tvou kamosku rekla mi, ze jste spolu spali a ukazala video pac si to tajne tocila” ….stacilo pak pozorovat reakci… hned bylo jasno a byl konec

veronicka89
2. dub 2024

Nez bych se s nim rozesla , parkrat bych nekde bez ozvani prespala , parkrat sla na zabavu sama a asi bych mu i nejaky den ze srandy nachystala batuzek se svacinou a cistyma trenkama kdyby u ni zas ,,nahodou jen tak chtel prespat....

claire90
2. dub 2024

Pokud bych byla party typ a vedela kam jdou, sla bych tam taky, treba se svyma kamosema, nejakou chvili po nich, docela by me zajimalo co by tam bylo 🤔 A ne, neprijde mi normalni prespavat u kamosek, neplanovane, naaahodou. Hele mela jsem taky jako mlada naivni pipina frajera, kterej mel skvelou "kamosku", na parby apod. jsme chodivali vsichni spolecne a fakt to nedopadlo dobre 🫣 Oni to spolu tahli, jenze jsem to ze zacatku nevedela, nakonec to stejne prasklo a ja si do dnes prijdu jak idiot 😅 To ze te oni k tomu ani nepribiraji bych brala jako jasny signal, ze tam je dost pravdepodobne vic, co nechteji abys hned videla. Za me bych takovy vztah radsi ukoncila nez byt jeho okoli pro smich a svemu byt za naivku.

svha
2. dub 2024

Já bych spíš řešila, zda ti takto vysilující vztah stojí za námahu? Však mu nic nazakazuj. Ale pokud jste pár, jste dva a měli byste si důvěřovat. Tady mi chybí jak důvěra, tak vzájemný respekt. Potřebuješ odstup. Najít si sama v sobě, zda toto má budoucnost. Zda je to člověk, se kterým chceš strávit zbytek života.
Pokud ano, musíte vy dva komunikovat. Umět si naslouchat a hlavně být ve vzájemné shodě.
A to mi z tvého textu nepřijde.
Za mě, chtěj pauzu a udělej si jasno, co ti za co stojí. Dokud můžeš a nemáš co ztratit.

caren83
2. dub 2024

@koulicka55 Na co pro Boha čekáš?!Dávno jsi mu měla dát vale . ... Seber svou hrdost a ukaž mu kde nechal tesař dveře.Nemate dítě ,žádné závazky ...Tak vem rozum do hrsti a odejdi od něj ....To není kamarádka ale regulérní ,, povolená'' milenka ... vždyť to úplně bije do očí jakého vola s tebe dělají ,spí spolu kdy se jim zachce a za tvými zády se tím baví jaká jsi naivní husička která si nedokáže spočítat 1+1....Je jedno jestli jste spolu 5 let ..... Tohle bude pokračovat když ne sní tak z jinou ....Věřím že ti není 20 sundas si už konečně už ty růžové brýle z očí a odejdeš,pokud máš rozum uděláš to !

veronikav31
2. dub 2024

@koulicka55 kamarádka to není ani náhodou. Jo,kdyby se znali 20 let, tak možná,ale podle popisu po 2 letech co se znají opravdu ne. Jsem s partnerem 16 let, kdyby mi přišel domů s tím co ten tvůj provádí, tak i když máme děti,tak by měl kufry přede dveřmi. Vím co říkám, zkušenost a ne zrovna dobrá od naštěstí bývalého

tehulinka91
2. dub 2024

@koulicka55 taky jsem byla tak blbá a naivní a věř mi, že tohle je špatné pro tebe, za blbku jsi ty a 100% vím, že tohle slyšet nechceš a nechceš tomu věřit, jinak by jsi se tu nerozčilovala nad některými komentáři, byla jsem stejná, ale uvědomila jsem si to po 2 letech, s tím druhým až po 4 letech, bohužel jsem v takovém vztahu byla 3x, protože jsem byla zamilovaná a naivně jsem každému věřila, protože jsem si nedokázala připustit, ze člověk kterému dám celé své srdce, pro mě neudělá to samé, nakonec jsem byla já ta nejhorší, po rozchodu našim společným kamarádům trvalo další 2 roky, než pochopili, že to nebyla moje vina, ale že on byl ten hajzl v našem vztahu, tehdy jsem přišla o kamarády, protože mě pomluvil tak strašně a udělal ze sebe takového chudáka, že mu to všichni sežrali i s navijákem. Stalo se, že když jsem byla na víkend u našich tak u něj spala ožralá EX a ne jednou, několikrát mi to i zatajil, nezval mě na společné výlety s našimi společnými kamarády, tvrdil jim, že se mi nikam nechce, jednou přišla ta jeho EX úplně na mol,
když jsem.byla u něj a ona na mě: ty ses tady taky?, úplně jí to vadilo, on ji nedokázal vyhodit, já tam zůstala a ona byla totálně nasraná, že jsem nejela domů jak on ji původně psal a já to měla prvně v plánu. To mluvilo za vše. Mimo jiné se mi dostali do ruky jejich smsky, jak se ji omlouvá, že jsem tam byla a jak si udělají hezký večer v jiný den, tenkrát jsem žádná stíhačka nebyla, mohl si dělat co chtěl, ale byla jsem jen za blbku. Musela jsem.se po rozchodu Odstěhovat do jiného města, nakonec jsem našla svou spřízněnou duši, a chudák čekal 2 roky, než jsem mu začala plně důvěřovat, že to se mnou mysli vážně. Letos na naše 5 výročí vztahu se budeme brát.
Takže i když je ti líto zahodit 5 lety vztah a je mi jasné, že ho máš pořád ráda, tak věř tomu co ti tady všechny píšeme, vyser se na něj, začni znova, užívej si svobodu, takový debil ti za to fakt nestojí, kdyby to byla jen kamarádka, mají k tobě respekt oba, ale to nemají ani jeden. Mrzí mě to, ale je to bohužel tak. On za to nestojí. Hodně štěstí 🍀

Strana
z3