Kdy muži mění názor na druhé dítě?
A časem změnil názor a třeba o tom i začal sám mluvit, sám to navrhnul? Jak to u vás bylo a jak dlouho od prvního porodu?
U nás to bylo obráceně. Manžel chtěl hned a pořád mě s tím otravoval. Já jsem nechtěla vůbec. Děsila mě ta představa malého mimina, byla jsem ráda že syn už je větší, řekne si co chce, co ho bolí, že mi ho někdo pohlídá atd. Názor jsem změnila po 4letech. V momentě, kdy jsem našla pozitivní test (byl asi vadný, nic z toho nebylo) tak jsem úplně obrátila a teď druhé hrozně chci. Takže manžel konečně spokojen :D zkus se ho zeptat proč nechce, z čeho má obavy a tak, protože když nechce, vždycky k tomu, podle mě, má nějaký důvod o kterém ten druhý partner třeba ani neví... Mně trvalo hrozně dlouho než jsem byla schopná manželovi vylíčit všechny svoje obavy
U nás to bylo naopak, já po první dceři už další nechtěla, těhotenství byla pro mě noční můra... Věděla jsem, a manžel se tím nijak netajil, že by druhé chtěl, ale netlačil na mě, že to prý nechá na mě... Zlomilo se to po roce a půl dcery, najednou jsem začala chtít, sama jsem to manželovi navrhla a šli jsme do toho... Děti od sebe budou 2,5r, povedlo se hned a zatím toho nelituju, tak uvidíme, až se malý narodí 😄
po 9 letech zmenil nazor sam od sebe
8 mesiacov po pôrode, povedal, že mať dieťa je úplne iné než si myslel a že by chcel ešte jedno. Vraj to vedel už pár týždňov po pôrode ale nechcel ma provokovať a bál sa že ho pošlem do hája 😂
Ty kraso a ten můj chce aspoň 4.pomoc.ted čekáme druhou holku. A jsem tak nak proti.
Toto je muj pripad. Syn mel v breznu 3 roky. Ja uz od jeho 2 let chtela druhe, ale on od porodu rikal ze 1 staci a co maj furt vsichni s tim ze musi byt 2🙈. Nakonec loni v cervnu teda ze to zkusime, ale nadsenej z toho neni,no ubehl rok a neco bez uspesne. Ted v patek jeho kamos oznamil ze cekaj druhe a ... stal se zazrak! Sam s tim zacal, ze druhe vlastne neni vubec spatnej napad. Zvladli jsme to 1 zvladneme to NAPOSLEDY! Takze nadeje tu stale je drzim palecky 🙏
Můj muž nechtěl ani jedno dítě, ustoupil, když pochopil, jak moc je to pro mě důležité. Ale byl to pro něj velký stres z odpovědnosti se o nás postarat a zajistit nás. Když bylo dceři pár měsíců, vyčetl mi, že jsem mu neřekla dřív, jak skvělé je mít dítě. Když jí bylo osm měsíců, začal mě přemlouvat na brášku. Já chtěla mít rozestup tři roky, takže přesvědčoval zase on mě, nakonec mezi sebou děti mají jen 22 měsíců. A když byly synovi dva roky, začali jsme mluvit o třetím dítěti. Manžel se orosil jen z té představy, ale toužila jsem moc a děti taky, takže nám nejmladší dopřál a nikdy nelitoval.
Ano. Když jsme se s nynějším manželem jsme seznámili, nějak nám selhala HA a dcera přišla cca půl roku po seznámení. No co už... měla jsem ještě jednu čtyřletou, z prvního manželství. Holky jsou o pět a čtvrt roku od sebe. Když byly mladší 3 a starší 8, moc jsem chtěla ještě jedno, on ne.
Když bylo holkám 7 a 12, našla jsem práci svých snů a začala pracovat v knihovně. V tu dobu přišel on, že teda co kdyby ještě to třetí... no nechtělo se mi do toho, zase z práce, holky už v podstatě samostatné, takže ne.
Když jim bylo 11 a 16, uvědomili jsme si, jak strašně rychle nám vyrostly, a že reálně hrozí, že za několik málo let doma zůstaneme sami. Co do našeho věku, byl nejvyšší čas, pokud jsme ještě jedno chtěli - a my najednou opravdu chtěli oba. Když se narodily dvojky, mně bylo 38 a manželovi 51 let. Teď máme 4 děti - nejstarší je 21, mladší 16 a dvojčatům 4 roky. 🙂 A neměnili bychom. 🙂
@rebe Jak jste zvládala tak krátký rozestup mezi detmi?
Nechtěl ani první, druhy povolil ve 4 letech věku prvního dítěte, a tuhle říkal, že nebyt tak starý měli jsme mít ještě třetí 😄
Muj manzel druhy nechtel. Vedel, ze ja chci. Opravdu to vypadalo, ze ho nijak nepresvedcim a jednoho dne sam od sebe rekl, ze vezme syna stanovat a na ryby, kdyz jsem se zeptala "a co ja?" tak odpovedel, ze ja budu prece s miminem doma. A toho jsem se samozrejme chytla a zacali jsme se snazit, synovi v tu dobu byl cca rok a pul.
@optimistic Těhotenství mi proteklo mezi prsty, byla jsem naštvaná na muže, že mě do toho natlačil, i na sebe, že jsem kývla. Šestinedělí mám jako v mlze. Od té doby je to pecka, děti k sobě mají blízko, jsou parťáci, nikdy na sebe nežárlili, mají podobné zájmy a potřeby, stejnou velikost oblečení a bot, takže si mohou půjčovat. Paráda.
U nás to bylo opačně.Já jsem druhé nechtěla.Ale můj po Tom touží.Malá má dva roky a už pracujeme na druhém.

Druhé ne, ale třetí. Nějak na to padla řeč asi 2 roky po druhém porodu a víceméně hned sme se začli snažit. Ale bylo to i tím, že muž hrozně chtěl dceru a měli sme doma dva kluky :D tak teda k tomu třetímu pokusu svolil ještě celkem ochotně, mít holku hned, tak už by do toho asi nešel. Ale dřív tolik dětí nechtěl, ač sám pochází z početné rodiny, vždycky mu to připadalo moc chaotické a v okolí sme jediní, kdo má víc jak dvě.