Kolik volného času dát manželovi s novorozencem?
Když by Váš manžel v týdnu pracoval až do pozdních hodin, kdy dítě už spí, tzn, že ho v pracovní dny vůbec nevídá, kolik víkendových dnů v měsíci byste byly ochotné akceptovat, aby měl jiný program mimo domov, aniž byste si připadaly jako stíhačky? 🙂 Doma máme čerstvě narozenou holčičku.
Jeste me napadalo, nepises,kdy zacina - u nas treba manzel vecer vidi deti chvilku, ale travi spolu poklidna rana, zahraji si deskovku atd. Dokud jsme meli jem jedno dite, travili jsme rana vsichni spolu. Nebo jestli se nemuzete aspon obcas videt pres obed. Vzdyt to musi bejt na palici byt vdana, ale vlastne furt bez manzela.
@malytlustyhroch Odjíždí v 6 ráno 🙂 Hele v mojí sociální bublině to tak vesměs všichni mají, nepřijde mi to divné. Buď pracují v manažerských pozicích, kde se prostě v 15:30 neodchází, nebo rukama a to zas musejí pracovat nad rámec pracovní doby, aby si vydělali, kolik potřebují. A není to rozežranost nebo workoholismus. Ale když máš jen splátku hypotéky 30 tisíc měsíčně, tak prostě makáš, co to jde.
@20190418 Pracuje pro zaměstnavatele, který mu dává mnohem více, než je v daném oboru běžné, výměnou za tu ochotu dělat nad rámec zákoníku.
@20190418 Hele tak pokud to je třeba nějaký řemeslník tak ty běžné dělají celý den. U nás teď 2 měsíce předělávali školní jídelnu . Ty chlapy tam byli cca od 6.30 cca do 18:00 někdy i déle. Dokonce někteří z nich chodily i o víkendu. Kdyz jsme se s nima bavily , tak takhle dělají pořád a mají rodiny.
@kamimnichov
@sarihy
@levandulovy_caj Taková pracovní doba by
mě regulerne zabila, já mám problém, když jednou měsíčně musím povinně sluzbovat do 17:00... od čtyř už jen sedím vyflusnutá a hypnotizuju hodiny. Manžel někdy chodí domů taky o půl 7 (tak jednou, 2x týdně). Ale je to vykompenzovaný zase jiný dny, že v pátek je doma ve dvě a víkendy je normálně doma.
@ninive211 My jsme v jedné fabrice, kde jsem dělala 12 let pracovali na 3 směny a k tomu 2x týdně jsme dělali 16h směnu. Já dělala převážně noční, tak jsem vždy v úterý šla na druhou odpoledne a zůstávala do 6 ráno do středy a to samé v pátek - průjezd odpolední na noční- návrat v sobotu ráno. Nebylo to povinné, ale když člověk chtěl nějakou kačku, tak jak jinak? A to byly ztaktované linky, práce ne normy, takže ne se někde na půl hodinky zašít .. to by asi kolegové neměli radost..
Akceptovaly ?
Tak ten chlap snad ma chtit a mit potrebu travit cas se mnou ,miminkem nebo prevzit miminko ( klidne i doma / venku na spani ) aby si zena mohla uzit i par minut sama.
Vyvest ji s miminkem ven aby nezcvokla ...
Takze pokud nevstava pres tyden tak uecite at si zajde na svuj konicek ,vecer s kamosema ale jinak bych ocekavala ze chce byt s nama ...
CHCE ! -> NE ZE MU BUDU JA RIKAT ,NEBO VYCITAT ...
@bara88 Tak jasně , že to je o prioritách. Ale zase na druhou stranu, i když v životě je nejdůležitější zdraví tak i ty peníze k nějakému "slušnému" zivotu prostě potřebuješ. A ja jsem ted strašně ráda , že třeba muj muz první roky života staršího syna vydělával peníze, sice za cenu toho , že nebyl doma. Že jsme si za ty peníze pořídili vlastní bydlení a našetřili jsme si peníze tak , ze když jsme teď měli výpadek třictvrte roku mého příjmu kvůli zdravotnímu stavu mladšího syna, že jsme měli kam sáhnout a nemuseli jsme přemýšlet jestli můžeme koupit o dva jogurty na víc nebo ne. A kolem mne se hodně lidí hádají právě kvůli nedostatku peněz.
@ninive211 mě též.
Jednou jsem měla takovou brigádu a byl to děs. Člověk si připadal, že žije jen o víkendech 🙄
@fire85 Ale tady nejde jen o místo bydliště. Ale i o výběr povolání. Zdaleka ne všechna povolání mají pevnou pracovní dobu od doy každý den stejně , pondělí az pátek a pak po mě potopa. Naopak mi přijde, že jich ubývá....
A taky je pravda, že pracovní doba od 6-7h je méně a méně častá....
@me_druhe_ja ja nevim jak v cr ale tady se to ubira naopak dobrym smerem - lidi nechcou delat a nedelaji prescasy ,vikendy a kdyz - chcou to mit radne zaplacene a ne to mit jako standard...
Proste work life balance🥳
@levandulovy_caj hmm mas pravdu. Bohuzel s dojizdenim to tak mam furt a uz skoro ani nevim jaky to je prijit domu před 18.h. ale najaky jiny benefity ta prace samozrejmne ma
@veronicka89 o tom ale nemluvím... nicméně povolání, kde jsi po-pá od napr 8 do 16:30 se 30min pauzou nejsou všechny prece. To se bavíme o převážně kancelářských pozicích. Ale pak máš stovky povolání, kde se dělá nonstop, takže se lidi musí dělat někdy v noci, o víkendech, ve svátky...Pak tu máme směnný provoz, krátký/dlouhý týden....A samostatná kategorie jsou OSVČ, ti prostě kolikrát dělají od nevidim, aby udrželi byznys....
Ale rozhodně souhlasím, že přesčasy, práce o svátcích atp by měla být lépe zaplacena, to bez pochyby....
Ale tady byla řeč o tom, že někteří chlapi mají jiné než kancelářské povolání s pevnou pracovní dobou a jsou doma málo....Že je to normální...že ne každej může začínat v šest a končit v půl třetí.....To by společnost moc nefungovala. 😀
@sarihy v Praze je to standart mimo jiné proto, že si to lidé ve spoustě firem nechají líbit.
Manžel dělá vývojáře v jedné z velkých bank, bere velmi pěkné peníze a hodiny navíc u nich prostě standard nejsou. Ani u nich v týmu, ani v jiných týmech. Možná tak u manažerů, to nevím...
Když už musí někdy dělat déle, může si o to jindy pracovní dobu zkrátit. V některých týmech jsou přesčasy častější, ale jsou pak řádně placené
Jsem na nižší manažerské pozici a fakt když vezmu průměr průměru tak se do těch 40hod týdne v pohodě vejdu. Když finišuji projekt, tak si dám třeba týden dvanáctky u kompu, ale pak jsou zase dny, kdy reálně pracuju dvě hodiny a zbytek si zajdu zacvičit nebo něco doma udělám. A má to tak většina, včetně top vedení. Manažer není placený od hodiny, ale od zkušenosti, schopností a rozhodnosti. Takže za mě pokud někdo jede týdny a měsíce v kuse 10+ hodin v práci, tak to je vice méně jeho volba a nabízí se otázka před čím nebo za čím utíká.
@patypresdevaty přesně. A kolik těch hrdinů práce je doopravdy nepostradatelných? Přesně nula.
@me_druhe_ja no ze jsou jine pozice nez od 8 do 16 je mi jasne ALE pani vyse pise ze MUZ ji ani dite pres tyden vubec nevidi a to mi prijde šilene ...
Takze rano vypadne a vecer se vrati... a to je od 8 do 8 treba ...
@me_druhe_ja jak rikam par let znam teda jenom zahranicni pracovni doby a prave naopak ne ze kancelarske pozice ale ty remeslnicke ,stavebni , prodavaci a uz i v restauraci - je to proste 40h tydne a nazdar ...
Nevim jestli je porad v cr zakorenene takoveto drz hubu a krok a neodchazej z prace i kdyz te nuti do prescasu apod ale jak rikam lidi tohle uz nechcou a delaji dobre ... tam kde to funguje - neni problem vzit si 2 lidi roozlozene na delsi pracovni den nez jednoho co dre jak mezek...jde jen o to ze spoustu zamestnavatelu chcou drice co jim to tam odmakaj 😀
Tady treba v redbullu typkovi zakazali ji 3x za den kourit tak rekl ze pujde jinam ...kde kourit muze 😀 ...
A v podstate si clovek pak ma vybrat ze bud tam bude mit spokojeneho zamestnance co si 3x v klidu odskoci a pojede si dobre spravne a rychle svoji praci a zustane v ni x let ...nebo se mu tam budou lidistridat ptz to na ne bude moc dril...
( typek s kourenim je extrem ,ale je to tak )
@veronicka89 no to máš těžký....jsou v Praze, takže klidně může dojíždět hodinu...já jsem v Praze bydlela a do jedné práce jsem to měla od dveří ke dveřím 55min. Takže dvě hodiny denně a to byl jen jeden autobus a jedno metro
😀 ale bydlela jsem na severu a pracovala na jihu, takže přes celou prahu. Odcházela jsem před 7 ráno a pokud jsem skončila fakt přesně na čas, tak jsem se vrátila lem 17:30-17:45. Navíc paní píše, že mají 30tis hypo a manžel je domluven, že dělá přesčasy za extra peníze. A to se prostě není moc čemu divit...velká hypotéka, dítě, žena s téměř nulovým příjmem.....fakt se mu nedivím, že prostě pokud to má placeno, tak maka jak šroub....:/
A hlavně autorka řešila víkendy že. To je věc jiná, pokud se o víkendu, kdy normálně nedělá, snaží "vyvléknout" a být jinde, je to divne..
@me_druhe_ja to jsem necetla 🙂 ...
Jinak u nas deti chodily spat okolo 8 ...nekdy i pozdeji takze ikdyz zo moc neni tatinej si s nima intenzivne ty 2h nebo kolik to jsou uziva ...
Kdo rekl ze dite musi v 7 spat ...
( kdyz se dodrzi hodiny kolik by dite melo spat...
No ja nevim ..
Me to tak prijde ze kdo chce si to trosku udela ale tady je ocividne videt ze o zenu nebo dite chlap moc zajem nema..
Ptz o vikendu se da i s rodinou relaxovat ...kdezto pres tyden muze vecer byt urcite obcas s kamarady nebo se venovat konicku
@me_druhe_ja je to divné a je to divné i s tou prací podle mě. Jako přesčasy ano ale každý den? Nevím no jak říkám já bych nechtěla ani to aby muž takto pracoval ,vždyť to ho taky může jednou odrovnat a pak budou s hypo úplně v prdeli
@bara88 me jedte tajima co ma o tom vikendu ? Druhe dite ? Mozna i proto ty penize...
Tipuju na cerstvejsi vztah ...cerstve miminko,byvala manzelka a dite ...
🎥📺🎬🎞🎦 😀
@veronicka89 taky by mě zajímalo
Manžel pracuje taky hodně a někdy spí jen 4 hodiny, ale priorita jsou pro něj děti. Tudíž nevolí mezi časem pro něj a pro nás. Bere si děti sám a někdy vyrazí i sami, abych měla chvilku klid. Vy zatím máte miminko, ale jaký vztah si pak bude k malé budovat, když si bude někam jezdit singl? U nás je to možná také tím, že ostatní kluci to mají podobně a setkávají se i jen chlapi a děti. A podotýkám, že všichni makají a živí své rodiny.

Tak ja jsem ani s miminem netrcela doma a mam pochopeni, že nekdo se chce venovat svým konickum, kamaradum a sam sobě. Pokud by to bylo nejak v rámci možností vyrovnané (čas spolu a čas každý zvlášť), tak ok. Ale nechápu, proč musí být celý den v práci? To bude spíš unik. Ani reditel zeměkoule nepotrebuje na pravidelné bázi travit v práci vic než 8-9hodin. A hypoteka se kvantitou nezaplatí, takže bych se spíš zaměřila na toto. Krátkodobě je občas nutné maknout vic, ale dlouhodobě to není efektivní pro nikoho.