Krize ve vztahu u manžela. Co myslíte?
Dobrý den,
raději anonymně, ale potřebuji se trochu vypovídat, svěřit, případně o názor.
Kde začít… z manžel má se mnou nejspíš velkou krizi ve vztahu. Již několik měsíců, jednou za čas mi vyčte, že pro něj osobně nic nedělám.
Hrozně mě to bolí, protože v podstatě obstarávám celou domáctnost (občas mi dojde nakoupit - 90 procent nákupů obstarám já, občas uvaří), dítě (školka, kroužky, nemoci), chodím na hlavní úvazek do práce (kde podle něj nemám tolik stresů, co on - asi pravda). Je mi vyčteno, že mě nebaví vařit…ale uvařím, když musím…jenže to není podle jeho představ (chtěl by i teplé večeře). Sex je podle něj málo, a taky není podle jeho představ (chtěl by více, a více vzrušení) - jsme spolu 13 let. Volný čas plánuji já (dovolené, výlety, akce, společné focení). Starám se i o sebe, pečuji o sebe, jsem stíhlá, moderní oblečení… ale asi je to málo :(
Nejvíc mě mrzí, že mu něco 10 let vyhovovalo, a najednou je to špatně. Já jsem špatná, on je vyhořelý… veděla jsem, že má chyby, ale prostě jsem ho vždy brala takového jaký je…vždy jsem se ho zastávala :/
Nedávno jsem se zhroutila, a jsem na nemocenské s krční páteří. Pry i ze stresu, načez mi bylo receno, ze nejsem zadna chudinka :(
On myslí, že pro něj osobně např. večer nenachystám třeba vínko s nějakou dobrotou a film… přiznám se, že už na to někdy nemám sílu, a tohle prý delá on.
Ale jak říkám, včechny dovolené, výlety, akce, společné focení vymýšlím já… Na dovolenou jednou ročně dokonce jezdíme i sami. Dělá to prý hlavně kvůli mě, a on z toho má stresy. Ale to taky přece dělám pro něj :/
On chodí do práce, a vydělává vetší peníze.
Holky to vám tak vadí vaření? Já mám poslední dobou pocit že vaří celá republika v TV je to samej kuchař😂.
Ja nechapu ty výlety a dovolené to přece není každodenní věc, to nemusíš počítat jako ze to musíš delat.
@fire85 No to je pravda.Já bych prostě uvařila me to problém nedělá.Ona je doma v pět on v šest tak bych udělala večeři všichni by jsme se najedli poprosila bych ho aby vykoupal děti.Já bych mezi tím poklidila kuchyň otevřela víno.A oba by jsme odpočívali.A pak by se uvidělo co z načatým večerem😉.
@shaun40 no ja varim jen proto, ze musim. Jsem si rikala, ze jsem si mela vzit nejakyho kuchare a mela bych klid 😀 zehleni taky neni zadna zabava, ale co jsme si poridili susicku tak nezehlim 😀 samozrejme nikdy to nebude takovy jako kdyz to vyzehlim, ale zmuchlany to neni tak na to prdim. Jen ted kdyz jsem pripravovala oblecky pro mimco tak jsem vse vyzehlila a po skoro dvou letech co jsem se postavila k prknu tak mi to i bavilo 😀 😀
Jakmile začne chlap takhle vyčítat, už někoho má nebo už se kolem něj nějaká motá a on si hledá ospravedlnění....nicméně chlapy opravdu potřebují cítit, že něco děláme jen pro ně (a samozřejmě naopak), a péče o děti, domácnost, organizační věci i typu dovolená do toho nepočítají...já tedy chlapovi ráda dělám překvapení nebo něco pro radost, ale dělá to tedy i on pro mě...někdy koupím dobré víno a něco k tomu, jindy "poukaz" na mnou provedenou masáž či společnou koupel...on mě zas každou chvíli překvapí knížkou, poukazem na masáž, pedikuru apod....pohlídá děti abych měla čas pro sebe, nebo si mohla v klidu udělat doma co potřebuju, večer většinou koupe on a já poklizim a chystám na večer.... teplé večere máme tak ze 2/3, záleží na programu dne a i na ročním období...i děti mi líp jí tepla jídla...chlap opravou neocení náš celodenní maraton a co jsme vše zvládly, pokud je výsledkem orvaná unavená ženská, bez síly a zájmu o společný čas 😊
@summer2012 Mám stejný názor, jakmile člověk začne takhle z ničeho nic hledat mouchy a vyčítat zaběhlý režim, tak je z mé zkušenosti myšlenkama už někde jinde a snaží se vinu přehodit na druhou stranu a tím si ospravedlnit své chování nebo úvahy o chování... 😶
@leymea Je zajímavé že ti chlapi to už mají v sobe od mala.Včera mi moji synove říkali viděli me sedět bylo půl páte večer. Mami kdy už půjdeš vařit máme hlad a to jsem přijela po celém dni běhání po doktorech a uvařila si kafe.Takže me tady takhle buzeruji namísto chlapa moji potomci😂.
@leymea To ja vařím pro to že oni by nevím co studeného jedli.Kolem pul čtvrte snědi 8rohliku 20dkg šunky,20dkg eidam nebo to vymění za 8 nožiček párků. V šest večer si jdou pro termix nebo jogurt no a v 19 až 19.30 podávám další jídlo.A to jedí normální oběd ve škole.První co přitáhnou ze školy tak první cesta vede k mobilu a druhá k lednici z otázkou co budu vařit nebo co jsem vařila.A to každý den .Tak se pak divíme dospělým chlapům. A to je im 11a12let.
@katty1987 mě by teda taky zajímalo, čím on se krom peněz podílí na rodinném chodu a čím přináší pohodu a radost do vašeho manželství? Pokud oba pracujete na plný úvazek, měli byste se alespoň zhruba dělit i domácí práce a starost o děti. Možná by pak viděl, že pro vás opravdu málo neděláš. Možná bych týden neprala, neuklízela a nevařila vůbec, aby viděl ten rozdíl! Podle toho, co píšeš, tak čeká, že jako pan tvorstva bude opracovávaný jak mimimko, což se dělá dost blbě, když je člověk uhoněnej a utahanej jak kotě. A jako teplé večeře mi každý den přijdou zbytečně, pokud má teplý oběd... Přijde mi, že ty toho děláš dost, jako vždycky jde něco zlepšit, dají se udělat kompromisy, ale stejně tak by se on měl začít snažit a hlavně by měl začít pomáhat s chodem vaší domácnosti a měl by se víc starat o vaše děti. Čím ti třeba dělá radost on??? Zkus mu to takhle předložit... Podle mě ho prostě doběhl stereotyp, krize středního věku, má pocit, že mu ujíždí nějaký vlak, chce se cítit žádostivejší, milovanější, místo na sobě hledá chyby na tobě. Zkuste si promluvit třeba u toho vínka a křupek.
Nečetla jsem vše, ale nedá se velká část těch činností prostě osekat a přenést na někoho jiného? Samozřejmě záleží na finanční situaci, ale my třeba máme paní na úklid, nákup objednávám s dovozem až ke dveřím bytu.... takže ušetřený čas můžu věnovat manželovi nebo společným aktivitám se synem. Taky oba pracujeme, cca jednou za měsíc jde syn na víkend k babičce a my spolu vyrazíme do kina/na večeři/na brunch.... vztahu to fakt prospívá. Nicméně požadavek na teplé večeře mi teda přijde mimo, když ji chce, ať si ji udělá, ne? My máme teplou večeři tak 2x týdně, ale jen, když se mi chce ji dělat 😁
Tak mám takový dojem, že manžel ze sebe dělá druhé dítě. Vážně nejsme Ženy za pultem, abychom celý den dřely v práci, pak letěly pro dítě do školky, na nákup, doma uklidily, uvařily, udělaly s dětmi úkoly, a nakonec byly celé šťastné že se spokojeným úsměvem a vypadající svěže můžeme obsloužit našeho Pána tvorstva. Oba jste si to dítě udělali, oba chodíte do práce, tak musí být rovnováha i doma. Já bych si s ním vážně promluvila a jestli si bude takle vybírat tak bych mu dala najevo že není jediný, na světě. Chápu strach ze změny, ale oni si taky často uvědomí co mají až když o to začnou přicházet. Jinak teplé večeře taky každý den nedělám. Někdy tomu svému řeknu, že toho mám plný zuby a budou parky s chlebem. Nikdy s tím neměl nejmenší problém. Vzpomínám na dobu kdy jsem byla fakt utahaná hodně a byl skoro týden v kuse chleba se sýrem. No..občas dostal i kousek šunky 😂
A co dělá doma chlap?To je jak u nás, 99% věcí dělám já, kolikrát holku ani přes den nevidí, protože má svoje koníčky a měl období, že čekal, že po tom, co se večer v 9 zastavím, ještě tak dvě hodinky počkám, abych mu v 11 večer s úsměvem na tváři podržela. Ani teď co už jsem v práci nějak nemá potřebu se nějak zapojit do chodu domácnosti, zmrví i to, když ho pošlu na nákup o třech položkách.
@katty1987
Manžel je taky v managementu, domů chodí v sedm, teplou večeři nečeká, má teplý oběd v práci, k večeři mu stačí něco lehkého, drží si figuru, nechce mít pupek, nají se, hraje si se synem, pak ho vykoupe, nachystá na spaní, uspávám pak já, syn chce mě, manžel třeba mezitím pověsí prádlo z pračky, on tvrdí, že se v práci nenadře jako já doma, nehledá výmluvy, nevymlouvá se na stres, styděl by se přijít domů, dát nohy nahoru a očekávat servis. Za dva měsíce čekáme mimčo a já jsem ráda, že v něm mám takovou oporu.
Manzel se teda snazi doma pomahat - pravda, uklid je slabsi, on tu spinu proste nevidi 😀 , ale nema problem treba uvarit, kdyz mu reknu, bez kecu vytre nebo vyluxuje, zvlada i zehlit. Ted posledni mesic chodim z prace i v pul osme vecer, on miva nekdy kancl, nekdy home office, takze mi uvari, mycku vyklidi... S detmi se taky snazi pomahat. A ja fakt nehodlam ze sebe delat sluzku, oba doma bydlime, oba pracujeme, tak se oba starame. Dokud jsem byla s detmi doma, delala jsem vic ja, ale taky jen proto, ze jsem nechodila tolik do prace.
nemám slov, je to idiot. a měl by si s tou hlavou někam zajít. buď je spoko nebo ne.
@katty1987 nevarim vubec...u nas vari jen manzel..dokonce po me nechce abych byla oorad ready na sex...nechce abych chystala chipsy a vino...rad mi naleje meho oblibeneho panaka...ja zae uklizim..ale jaksi to nedavam..on a synove jsou fakt bordelari...vareni ho bavi a teple vecere nedelame denne. Jsme spolu pres 20let...ale kazdy si to musime udelat tak jak nam to vyhovuje...asi je dobre si o tom promluvit...zeny a muzi maji trochu rozdilne pohledy na stejnou vec.
@shaun40 Nezlob se, ale vychováváš ze svých synů stejného chlapa, jako je ten zakladatelčin ignorant. Tj. co doma manželce nepomůže a myslí si, že existují nějaké ženské a mužské práce. 11 a 12 let děti už musí vařit a uklízet doma sami, a ne popohánět matku, ať je zaopatří. Omlouvám se, jestli to byl ojedinělý případ, a kluci se jinak doma zapojují.

@klpoiu Přesně lépe bych to nenapsala.☺